Baaak sen şu işe, abla iyi yakalamış. Büyük Mason ödüllerini kapanlara bir bakın hele. Anti-mason, anti-siyonist, anti-semit, batı karşıtı, ABD/AB karşı olmakta önünde kimseleri bırakmayan mürteciler. Tamam, Yahudilere bir lafımız yok, ama bunca zamandır mangalda kül bırakmayanlar nasıl da kıvraklar, nasılda rahat dönüyorlar, bir bakın. Ruhunu şeytana satmış insanlar ve kadrolar size klavuz olmuş. Siz de böylece ilahi saadete, huzura kavuşacaksınız. Hayırlısı olsun, inşallah, hamdolsun. Köylerde bunun gibi işler için şöyle derler. Kimse öpmeyeceği(!) eşeğin önüne ot koymaz. Masonlar böyle ödülleri kimlere hangi hizmetlerinden dolayı vermişler, abla onu da güzel tesbit etmiş. Eeee artık daha da fazla laf söylemeye gerek kalmış mı? Oraj POYRAZ |
Büyük Mason Ödülü Türkiye'de Kime Verildi? - Müyesser Yıldız
Yayınladığı ses-görüntü kasetleriyle Türkiye'nin "dönüştürülmesine" önemli katkılarda(!) bulunan iktidar yanlısı Habervaktim.com 2 Aralık günü ilginç bir haber yayınladı.
Haberin konusu İngiltere istihbarat örgütünün fikir merkezi Chatham House'ın 2012 yılının liderlik ödülü ve buna lâyık görülen kişilerdi. İngiliz ödülü, " Arap Baharı"nın başlangıcı olan Tunus'ta "devrim"den sonra iktidara gelen Nahda hareketinin lideri Raşid El Gannuşi'ye gitmişti. 22 yıldır Londra'da sürgünde olan Gannuşi, Müslüman Kardeşler'in Tunus'taki rolünü temsil ediyordu.
Dikkat çekici nokta, Gannuşi'ye bu ödülün Başbakan değil, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Başkan Yardımcısı sıfatıyla verilmesiydi. İngilizler bu yıl Gannuşi'yle birlikte Tunus Cumhurbaşkanı Munsif El Merzuki'yi de ödüllendirdi.
İşte Habervaktim.com bu olayı, " Gannuşi'ye büyük mason ödülü" başlığıyla verdi. Haberin detaylarında şu vurgular yapıldı:
" Mason ödüllerinin dağıtılması törenine aralarında İkinci Körfez Savaşı sırasında İngiltere Başbakanı olan John Major da bulunmak üzere İngiliz politikacılar katıldı... Chatham House, uluslararası en büyük mason kuruluşlardan biridir. Resmi olarak 'The Royal Instute of International Affairs' ismiyle bilinmektedir. Merkezi İngiltere'de bulunup Osmanlı hilafetinin yıkılışıyla eşzamanlı; yani 1920 yılında kurulmuştur."
Habere göre, Gannuşi'ye ödülün sebebi, " İslam'dan sapması, laiklerle uyum için Tunus anayasasında temel dayanak olarak şeriatı kabul etmeyeceklerini açıklaması" idi.
-2010 Ödülünün Sahibi-
Dini hassasiyetleri güçlü, iktidar yanlısı Habervaktim'in bu yaklaşımını görünce, "Uluslararası en büyük mason kuruluşu" dedikleri Chatham House'ın 2010 yılında aynı ödüle layık gördüğü ismi hatırlatmak farz oldu.
O yılın " devlet adamı" ödülü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verilmiş, Gül ödülünü 9 Kasım'da Kraliçe Elizabeth'in elinden almış, ben de -ödülden önce ve sonra- bu Chatham House'ın tarihi misyonunu, sponsorlarını, kimleri niçin ödüllendirdiğini o dönemde yazdığım AvazTürk'te, ardından Odatv'de detaylı bir şekilde anlatmıştım.
2005'te "turuncu devrim"in lideri Ukrayna Devlet Başkanı Yuçenko'yu,
2006'da Mozambik'te "karanfil devrimi"nin lideri Chissano'yu,
2007'de " İslâm ve Batı arasındaki ilişkilere katkısı"ndan dolayı Katar Emiri'nin eşi Sheikha Mozah'ı,
2008'de " Ülkesinde liberal, demokratik dönüşümü sağladığı" gerekçesiyle, İngiliz istihbaratına yakınlığıyla bilinen Exeter Koleji mezunu Gana Devlet Başkanı Kufuor'u,
2009'da, "Latin Amerika'nın istikrarı ve entegrasyonunda anahtar rol oynadığı, BM'nin Haiti'deki misyonuna katkıları" için Brezilya Devlet Başkanı Lula De Silva'yı yılın adamı seçmişlerdi.
Gül'ün " yılın devlet adamı" seçilmesinin sebepleri ise uzun bir liste tutuyordu:
" Türkiye'nin Orta Doğu ile geleneksel bağlarını derinleştirmesi... Irak'taki grupları uzlaştırma çalışmaları...Afgan ve Pakistanlı liderleri biraraya getirmesi... Bölünmüş Kıbrıs'ın yeniden birleştirilmesi çalışmalarında etkili liderlik yapması... Ermeni muhataplarıyla biraraya gelip, Türk-Ermeni ilişkilerinde barışçıl bir süreci başlatması... Türkiye'nin AB'ye demirlenmesini tereddütsüz savunması... Onun liderliğinde Türkiye'nin sivil-demokratik yönetiminin güçlendirilmesi, devam ettirilen siyasi ve yasal reformlarla ülkenin demokrasi ve insan haklarında Avrupa standartlarına yaklaştırılması" gibi.
Yuçenko'dan sonra sadece Gül ödülünü bizzat Kraliçe Elizabeth'in elinden almıştı. Ödülün takdim günü 9 Kasım'dı ve çok ama çok anlamlıydı: 9 Kasım 1918, İngilizlerin Çanakkale Boğazı'nı işgali ve İskenderun'la Antakya'ya asker çıkardığı gündü!..
Tunus Başbakanı Gannuşi'nin ödüllendirilmesi üzerine Chatham House'ın "en büyük mason kuruluşu" olduğunu keşfedenler, acaba 2010 ödülünü de sorgulayabilir mi ki?
Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe'ye kucak dolusu sevgiler...
Zehir hicbir zaman bakir kapta sunulmaz. Ziya Pasa Oraj POYRAZ | Kurmusoldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur: Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com Ayrilmak isterseniz de: Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com Arzuederseniz bloguma da goz atabilirsiniz. http://orajpoyraz.blogspot.com/ | Ben,ManeviMiras olarak, Hicbir Ayet, hicbir Dogma, Hicbir Donmus ve kaliplasmis Kural birakmiyorum. Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir... K.Ataturk |
Devlet ve milletimizin parcalanmasi ve Ermeni ve Yunan esaretine dusulmesi soz konusudur. Alti yuz elli sene efendilik eden bir milletin kole mevkiine dusmesi kolay bir hadise degildir. (6 Temmuz 1919) K. ATATURK |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder