2 Nisan 2020 Perşembe

RIFAT SERDAROĞLU: BİR BIÇAK DARBESİ DAHA




================================

RIFAT SERDAROĞLU: BİR BIÇAK DARBESİ DAHA

Cehalet haram kibir başa geçerse o ülkede düzgün iş yapılamaz. Bunların girdiği yerden öncelikle akıl ve bilim kaçar!

Hatırlarsanız siyaset mümkün olanı milletinin lehine en çabuk en doğru zamanda ve en az maliyetle yapmaktır diye defalarca yazmıştık!

Bundan tam yedi yıl önce AKP'nin Suriye politikasını eleştirerek şunları söyledik;

"Eyy Bademler yine yanlış yapıyorsunuz. Fırat'ın doğusu ABD-İsrail emri ile IŞİD tarafından boşaltılıyor. Bu bölgeye PKK türevi olan PYD yerleştirilecek.

AKP Kongresinde alkışlattığınız Barzani Kürdistan'ından sonra Ankara'da konuk ettiğiniz Salih Müslim'in PYD'si Kürdistanı burada kurulacak.

Uyanın ve müdahale edin!"

AKP ne yaptı?

Göz göre göre Fırat'ın doğusunun PYD'ye peşkeş çekilmesine izin verdi.

ABD 32 bin tır silahı gözümüze soka soka PYD'ye verdi. AKP; Türk Askerini öldürecek silahların geçişini sadece seyretti ve yalandan bağırır gibi yaptı!

NYR Daily yazarı Elizabeth Truskov "Kim bu Türkiye'ye yardım eden savaşçılar" diye soruyor?

Elizabeth Truskov'un iddiasına göre Türkiye Özgür Suriye Ordusu mensuplarından(!) 35 bin kişiye her ay 11 milyon tl karşılığı maaşı dolar olarak ödüyor!

Yazar bölgeye gidip ÖSO üyeleriyle görüşmüş ve isimlendirerek yazmış.

Aradan 4 gün geçmesine rağmen bağlamacı İbrahim Kalın'ın haberi tekzip etmemesi de ilginç!

Değerli Okurlar;

AKP yönetimi ihanete varan bu kötü uygulamalarla sadece kendisine zarar verse inanın yine uyarmaya çalışırdık.

Ama kardeşim AKP'nin yaptıkları bir değil iki değil bini geçti! İhanet doğrudan Türk Devletine ve Türk Milletine!

Hem bilmeyeceksin hem bilenleri dinlemeyeceksin hem fındık kadar aklınla bu bölgede güven içinde yaşamamız için şart olan "Güçlü ve Milli Ordumuza" kumpas kurulmasına izin vereceksin sonra da iş işten geçince "Eyy Amerika! Sen Türkiye'yi bırakıp terör örgütüyle mi iş tutacaksın? Bu nasıl Nato?" diye yaygara yapacaksın!

Bu tip yöneticileri gelişmiş demokrasilerde de görebiliriz!

Örnek Trump!

Fakat o ülkelerde "Kuvvetler Ayrılığı" ilkesi yürürlükte ve Yüksek Yargı bağımsız olduğu için her problemin mutlaka bir çözüm yolu vardır.

Trump'ı azil çalışmalarının başlaması ve yargının da Trump'ı görevden uzaklaştırılması için soruşturma başlatması bu örneklerdendir.

Bizde kuvvetler ayrılığı ilkesi işler mi? Hadi abicim geç geç!

Yüksek Yargı bağımsız mı? Ne kadar çay o kadar bağımsız. Anladın sen onu!

Basın özgür ve bağımsız mı? Haram Havuzu sınırları içinde özgür!

Tüm bunlar Saray Bastoncusu Püskevitçiyi ırgalar mı? Dokunmayın ona verin yesin örtün uyusun…

Yeni zengin olmuş Badem sekreteriyle 3'üncü eş olarak imam nikahı kıymış. Çocukları doğduğunda doktorlar çocuğun bir elini açmakta zorlanmışlar. Açtıklarında ne görsünler? Çocuğun elinde ebe hemşirenin yüzüğü!

Dünyanın her hangi bir yerinde babadan oğula hırsızlığın doğumla geçtiği başka bir ülke var mı diye halkın filozofu Bergamus'a sorduk?

Eyy Bergamus ne iş bu?

Bergamus; Arkadaş 15 bin yıldır bu topraklardayım böylesini ne gördüm ne duydum! Bunların kökü hırsız be ya!

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Milli egemenlik oyle bir nurdur ki onun karsisinda zincirler erir tac ve tahtlar batar mahvolur.
Milletlerin esirligi uzerine kurulmus muesseseler her tarafta yikilmaya mahkumdurlar.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

134. HIRISTIYANLIK, HER DIN GIBI, EN COK DAYANAGI OLDUGU ZORBALIGI VAAT EDEREK YAYILMISTIR

Tarih biraz dikkatle okunacak olursa gorulur ki, baslangicta sarsilmis olan Hiristiyanlik, Avrupa'nin vahsi ve ozgur kavimlerine, bunlarin baskanlarina; dini ilkelerinin despotizme elverisli oldugunu ve ellerine bir mutlak hakimiyet imkani verdigini gostererek nufuz etmistir. Bunun sonucu olarak, Hiristiyanligin baslangicta yayilmasinda, barbar hukumdarlarin sasilacak bir cabuklukla dinlerini degistirdiklerini, yani hirslarina cok uygun bir sistemi incelemeksizin kabul ettiklerini ve uyruklarinin da bu dine girmesi icin her araca basvurduklarini, her girisimde bulunduklarini goruruz. Bu din imamlarinin, ilkelerini eskiden beri kolece, asagilik bir sekilde degistirmeleri sundandir ki, Allah'in elcilerinin yaratilislari uzerinde, teori, ancak bunlarin maddi cikarlarina uydugunda etkili olur.

Hiristiyanlik, insanlara gecmis yuzyillarda bilinmeyen bir mutluluk getirmis olmakla ovunur. Evet, dogrudur: Yunanlilar, zorbalarin ya da vatan hukukunu gasp edenlerin tanrisal hukukunu asla tanimis, bilmis degillerdi! Paganizm doneminde, kendisine saldiran ve yaralayan vahsi bir hayvana (yani zorba ve acimasiz bir hukumdara) karsi kendini korumayi Allah'in yasaklamasini kimsenin akli almamisti. Hiristiyanlarin dini, zorbalari guvenlik altina almayi dusunerek, kavimlerin zorbalara karsi mesru mudafa hakkindan vazgecmeleri gerektigini ilke olarak koydu. Bu sekilde, Hiristiyan milletler, doganin ilk yasasindan, insanin kotuluge karsi direnmesini ve kendisini yok etmeye kalkisani silahtan arindirmasini isteyen ilk dogal yasadan yoksundurlar!

Kilise ileri gelenleri, Allah'in davasi icin kavimlerin isyan etmesine cogu kez izin verdilerse de; bircok kotuluklere, gercek kiyimlara karsi isyan etmelerine asla goz yummami slardir. Insanlarin ruhlarini baglamak icin kullandiklari zincirler Allah'tan gelmistir. Nicin Muhammedi her yerde esirdir? Cunku, peygamheri, kendisinden once Musa'nin yapmis oldugu gibi, Muhammedi'yi tanrisallik adina boyunduruk altina almistir. Dunyanin her yerinde goruyoruz ki, ilk yasa koyucular, yasa koyduklari vahsi kavimlerin ilk hukumdarlari, ilk rahipleri olmuslardir.

Din, hukumdarlari milletlerinin baslari uzerine oturtmak ve kavimleri onlarin keyif ve arzusuna teslim etmek icin dusunulmus gorunur. Kavimler, dunyada cok mutsuz olduklarinda Tanrinin gazabiyla tehdit edilerek susturulur; gercek dertlerinin gercek nedenlerini gormesi ve doganin kendilerine sundugu cozumu bu dertlere karsi kullanmasini yasaklamak icin, halkin gozleri semaya cevrilir ve oraya saplanir.

- - - - - - - - - - - - -
Onalti yasimdayken birdenbire sozcuklerin salt tadini, baska deyisle, sozcuklerin sesleriyle cagrisimlarini bulguladim Para kazanmak gereksinimini bir yana birakirsak, duzyazi icin gerekli olan en az dort ana yazma nedeni (y. n.salt bencillik, estetik merak, tarihsel durtu, siyasal amac) oldugunu saniyorum.
Bunlar, her yazarda degisik olculerde bulunur ve bu oranlar yazarin icinde yasadigi cevreye gore zaman zaman degisir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Hakikat nedir?

Dinle ilgili konularda, o na kadar gecerli olmus gorus demektir.
Bilimle ilgili konulardaysa nihai duyum noktasidir.
WILDE,OSCAR (1854-1900) Irlandali oyun yazari, oyku yazari ve sair.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder