27 Ocak 2024 Cumartesi

MURAT MURATOĞLU: BU AÇIKLA BOŞA KÜREK ÇEKİYORUZ GALİBA…



MURAT MURATOĞLU: BU AÇIKLA BOŞA KÜREK ÇEKİYORUZ GALİBA…

sozcumuratoglu@gmail.com

16 Ekim 2023

Orta Vadeli Program'ı hazırlayan Mehmet Şimşek ve ekibi ne demişti? Yıl sonu cari açık hedefimiz 42.5 milyar dolar…

Cari açık, ağustos sonunda 43.1 milyar dolara yükseldi. Hedef aşıldı. Eylül ve ekim aylarında 1.5 milyar dolar civarında cari fazla, kasım ve aralık aylarında tekrar cari açığa dönecek tabela…

Kuvvetle muhtemel hedef tutmayacak ve tahminler hayli aşılacak.

★★★

Hedef tutsa bile 42.5 milyar dolar açık ne? Dünya bankası 3 yıl içerisinde 35 milyar dolar verebileceğini açıkladı. O da iyi bir ülke olup yaramazlık yapmaz, mültecileri bağrımıza basarsak.

Üzerine 7.5 milyar dolar daha ekleyebilirsek bitirmek olduğumuz yılı borç harç döndürmüş olacağız. Böyle bir noktadayız…

★★★

Tabii seçim sonrası üç ayda ülkeye giren kaynağı bilinmeyen, net hata noksan diye adlandırılan 16 milyar dolar söz konusu… O da olmasa cari açık 60 milyar dolara çıkmıştı.

Her şey şeffaf olacak diyen Mehmet Şimşek'e güvenirsek milyarlarca dolarlık bu giriş-çıkışların şeffaf şekilde izahı gerek. Bu milyar dolarlar kimin, kaynağı ne? Açıklanır mı sizce? Komik olmayın burası hâlâ Türkiye!

IMF bile umutsuz!

IMF, Türkiye hakkında bir rapor hazırladı, ekonomimizi kuyunun dibine soktu çıkarttı. Tabii ilk satırlarda şöyle bir güzelce yanağımızı okşadı…

"Seçim sonrası uygulamaya geçtiği ekonomi politikalarındaki değişiklikten memnuniyet duyuyoruz." IMF'nin istediği politikaları uygulamaya başladığımıza göre memnuniyet duymasalar ayıp ederlerdi herhalde…

★★★

Devam cümlelerinde aldı eline kırbacı… Makro dengelerdeki kötü tablonun kısa sürede düzelmeyeceği, krizin devam edeceği vurguladı. Bu kadar mı?

Orta Vadeli Program'da öngörülen hedeflerin aksine enflasyon, işsizlik, cari açık artmaya, döviz açığı ve kurlar yükselmeye devam edecek. Büyüme hızı yavaşlayacak, yatırımlar büyük ölçüde duracak. Yazdıkça yazdı…

★★★

İşin açıkçası haklı… Hatta bence iyimser bile kaldı. Gerçekçi bakmış tabloya…

IMF'nin yatırımların gerileyeceği yönündeki tespiti, üretimin düşeceği, ihracatın yavaşlayacağı, istihdamın azalacağı anlamına geliyor.

Ödemeler dengesi de IMF'yi doğruluyor. Doğrudan yabancı yatırım sermayesi gelmiyor.

Raporda, enflasyonun düşürülmesi için politika faizinin daha fazla artırılması, kamu harcamalarında tasarruf, bütçe gelirlerinin artırılması için mal ve hizmetlere zam, vergilerde artış öneriliyor. Başka çare olmadığına göre sürün Türkiye!

★★★

Benim takıldığım nokta, maaş zamlarının hedeflenen enflasyona göre yapılması isteniyor. Bakan Şimşek, maaş artışlarının hedef enflasyona göre yapılacağını ilan etti.

Hedeflenen enflasyon kaç 2024 yılı için? Yüzde 33 seviyesinde… Peki IMF'nin tahmini ne? Yüzde 42'de… Bunun anlamı? Daha da fakirleşeceğiz seneye…

★★★

Tabii ilk aylar daha tatlı geçecek. Nitekim ağır kemer sıkma kararları için muhtemelen yerel seçimlerin atlatılması beklenecek. Sonrasında ver elini yeni vergiler, elektrik, doğalgaz zamları, geçim sıkıntısı, batan şirketler… Bunun böyle olmasını biz istediğimize göre boşuna yükselmesin sesler…

İŞSİZ GÜÇSÜZ

Bayılıyorum şu İstatistik Kurumu'na… Başkanlık sistemine geçildiğinden beri 7 kez başkanı değişti ama hiç istikrarını kaybetmedi, çizgisini değiştirmedi.

Ağustos ayı işsiz sayısını açıkladı. 56 bin kişi azalarak işsizlik oranı yüzde 9.2'ye gerilemiş. İŞKUR aynı ayda işsizlik maaşına başvuran işsiz sayısının 133 bin kişi olduğunu duyurdu.

Ender de olsa böyle gelişmeler yaşanabilir ama yaşanmadığı ay neredeyse yok gibi…

★★★

Kendileri için bu işin zirvesi pandemi dönemiydi… Herkes evde otururken, şirketler kepenk indirmişken dünyada işsizliğin düştüğü tek ülke Türkiye idi…

Düşünsenize sokağa çıkmak yasak patronlar ne yapsın? Sıkıntıdan firmalarına eleman alıyorlardı!

Millet sevindi tabii… İşsizim ama çalışıyormuşum İstatistik Kurumu'na göre… Kaç para maaş alıyorum acaba? İnşallah çok kazanıyorumdur. İzin isteyip biraz kafayı mı dinlesem? Yoruldum be ben!

★★★

Biz başka ülkede yaşıyoruz ya… Görmüyoruz, duymuyoruz, gözlemleyemiyoruz… Sahi bunu hesaplayan kurum çalışanları hangi ülkede yaşıyorlar? Bak orayı kimse açıklamıyor.

Yıllık enflasyonun yüzde 61 olduğuna inanıyorsun da işsizliğin yüzde 9.2'ye gerilediğine mi inanmıyorsun?

https://www.sozcu.com.tr/2023/yazarlar/murat-muratoglu/bu-acikla-bosa-kurek-cekiyoruz-galiba-7831087/

--

- - - - - - - - - - - - - - - -

Üzüntü asla yarının sıkıntısından bir şey çalmaz sadece bugünün neşesini tüketir.

~Leo Buscaglia~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Turk kara kamag budun anca timis:

- - - - - - - - - - - - - - - -

GAYYUM GUYYUM

https://www.youtube.com/watch?v=WQJwzm6xW6Y

- - - - - - - - - - - - - - - -

RIFAT SERDAROĞLU: KESE KAĞIDI DAHA DEĞERLİ
Çocukluğumuzda kahverengi kalın kağıttan yapılan ve alt tarafını yapıştırmak için hamur kullanılan Kese Kağıtları vardı.
Bakkaldan 1 kilo pirinç aldınız diyelim. Bakkal önce kese kağıdını terazinin kefesine koyar ve pirinci tartardı. Kese kağıdının ağırlığı en az 100 gram gelirdi. Yani sizin 1 kilo pirinç otomatik olarak 900 grama düşerdi.
Kese kağıdının size maliyeti 100 gram pirinç tutarı kadar olurdu.
Kese kağıtları bu yüzden içine konulan mala göre değer kazanırdı…
Halen yürürlükte olan Anayasamız var ya AKP İktidarı sayesinde kese kağıdından daha değersiz bir hale getirildi…
Anayasamızın çerçevesini belirleyen Başlangıç kısmının 5. Bölümü şöyledir;
Hiçbir faaliyetin Türk Milli menfaatlerinin Türk Varlığının Devleti ve Ülkesiyle bölünmezliği esasının Türklüğün tarihi ve manevi değerlerinin Atatürk milliyetçiliği İlke ve inkılapları ve medeniyetçiliğinin karşısında koruma göremeyeceği ve Lâiklik ilkesinin gereği olarak kutsal din duygularının Devlet işlerine ve politikaya kesinlikle karıştırılamayacağı…
Makamı mevkii ne olursa olsun tüm Türk Milleti vatandaşlarını bağlayan Anayasamız böyle emrediyor da takan var mı? Anayasamızı korumakla görevli Cumhuriyetin Yargı kurumları var mı?
Bakın Anayasamız nasıl kese kağıdı haline getiriliyor;
1)Cumhurbaşkanı Erdoğan Çamlıca Camiinde Cuma namazı kıldıktan sonra eline mikrofonu alıp şu konuşmayı yapıyor;
Az önce okunan Hadis-i Şerif'te küffara (Müslüman olmayanlar) karşı şiddetli olmamızı Rabbim bizlere emrediyor. O bizler kim? Muhammed Ümmeti. Dolayısıyla kendi aramızda da merhametli olmamızı bize emrediyor.
Kendi aramızda merhametli olacağız. Küffara karşı da şiddetli olacağız. Suriye'de olduğu gibi…
Sizce Türk ordusu Suriye'de Müslüman olmayanlara karşı mı çarpıştı?
TSK Suriye'ye küffara karşı cihad etmeye mi gitti?
Böyle bir iddianın Cumhurbaşkanı tarafından söylenmesinin Türkiye'yi dış dünyada hangi konuma düşüreceğinin bilinmemesi mümkün mü?
Türk Ordusunu Ümmetin Cihad Ordusu olarak görmek Cumhuriyeti Türk Devletini ve Anayasamızı inkâr etmek değil midir?
2)Adı Diyanet İşleri olan fakat Türk Milletine-Atatürk Cumhuriyetinin değerlerine ve Demokrasiye Hıyanet İşleri gibi görev yapan bu kurumun başındaki Halidi Nakşi mensubu kişi 29 Ekim öncesi verilen hutbede
Türk Milletinin tüm ısrarlarına karşı inatla durarak Atatürk adını anmıyor Anayasal bir kurum olan diyanetin bu alçaklığı yapmak için emir aldığı ve arkasını dayadığı tek yer AKP İktidarıdır…
3)Atatürk'e 1938'de geberen p.ç diyen Zübeyde Hanım için en ağır hakaretleri yapan bir Tarikat lideri meczup Evet Sağlık Bakanlığında biz hakimiz diyebilme cüretini basın yoluyla gösterebilmektedir.
Değerli Okurlar;
Gerçeklerin en hafif anlatımı sizi en az üzecek olanı budur…
İsterseniz kafanızı kuma gömüp görmezden gelirsiniz isterseniz Çoban Ateşi Hareketine güç verip mücadelemize katılırsınız.
Bizler kimseden emir almadan Türk Tarihine Türk Milletine ve Atatürk'e olan borcumuzdan dolayı bu mücadelemizi sonuç alıncaya kadar demokratik yolla sürdüreceğiz.
Çoban Ateşi Gönüllüleri olarak bizler sadece bir siyasi parti kurmuyoruz.
Kuracağımız parti kanalı ile Büyük Atatürk'ün akıl ve bilim temelinde kurduğu çağdaş devletimizi kuruluş ilkelerine göre yeniden oluşturmaya da talibiz.
Bunun için ilk şart Kendisini peygamber ilan edenlere ses çıkarmayan ve oğlunu ülkedeki tüm tarikatların halifesi yapan AKP iktidarının demokratik yolla yıkılmasıdır.
Bırakın bizim yapacaklarımızı bu yazdıklarımızı Türk Milletine okuyabilecek yüreğe sahip muhalefet liderleri var mı? İster ana ister dana Var mı?
Not; Bazı Valiler Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını yasaklıyor.
O Valileri anında görevden almayan siyasetçilerin ve üstündeki Asker üniformasını zabıta üniforması zanneden satılmış paşaların olduğu bir dönemde Anayasamızın kese kağıdı değeri olmadığı bu günlerde sizlere Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun demeye dilim varmıyor.
Cumhuriyet önce hak edilmelidir. Hak ediyor muyuz?

- - - - - - - - - - - - - - - -

İlhamınızı yüksek, beklentilerinizi orta, ihtiyaçlarınızı az tutun.

~William Howard Stein~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Ne umuyorduk ki olric?
optugumuz kurbaga prens cikti diye hayatimiz peri masalina mi donusecekti?
Umma olric,yasak dusler kurma...

~Tutunamayanlar | Oguz Atay~

- - - - - - - - - - - - - - - -

NİSA - 89 'Onlar sizin kendileri gibi kafir ve böylece eş olmanızı isterler.
Allah yolunda göç etmedikçe onlardan dost edinmeyin.
Bunu kabul etmez de yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün…'
TEVBE - 5 'Hürmetli aylar çıkınca Allah'a eş koşanları nerede bulursanız öldürün.
Yakalayıp hapsedin.
Gelip geçecekleri bütün yolları tutun.
Fakat tövbe ederler, namaz kılarlar ve zekat verirlerse onların peşini bırakın…'

- - - - - - - - - - - - - - - -

Asil azmaz, bal kokmaz, kokarsa yağ kokar, onun da aslı ayrandır.
Bu arkadaş kokan cinsindendir

~Müslüm GÜRSES~
. - . - . - . - . - . -
width=768


width=768


width=768


width=768


width=768


width=768


width=768


width=768


width=768


width=768



654.904 kb Diksiyon_dersi.pdf

326.379 kb Peygamber_Halkasi.epub

641.035 kb Harry_Potter-Sirlar_Odasi.pdf

911.076 kb Devlet-Platon.mobi

551.361 kb Gayet_Ciddiyim-Gulse_Birsel.epub

118.426 kb Sam_Shepard-Ac_Sinifin_Laneti.docx

979.972 kb Tolstoy-Anna_Karenina-IletisimYay_Ergin_Altay_.epub

317.632 kb Ask-Elif_Safak.epub

1.289.762 kb NEY_IN_BOLUMLERI_YAPISI_VE_OZELLIKLERI.docx

102.955 kb Aysegul_Celik-Sehper_Dehlizdeki_Kus.epub

139.384 kb kilise_donemi_tiyatro.pdf

439.930 kb Erkek_Olu_Kuslar-Inci_Aral.epub

155.122 kb Kramponlu_Ceset-Celil_Oker.epub

504.470 kb les2006mayissozel.pdf

1.653.091 kb SYLVIA_BROWNE-KEHANETLER.pdf

7.411.811 kb Gogol-Tiyatrodan_Cikis.pdf

448.807 kb O-Stephen_King.epub

470.459 kb Yalniz_Kadinlar_Sokagi-Maeve_Binchy.epub

1.773.310 kb Samuel_A._Hay-Amerikan_Oyunlari_CS.pdf

83.008 kb William_Shakespeare-Bir_Yaz_Gecesi_Ruyasi.epub


60

88

91

89

Polis akademisinde polis adaylarına Allah, Muhammed, Kur'an, kitap, ezan üzerine yemin.
Peki bu aslan parçalarının hepsi de Müslüman mı?
Deist, Ateist, Panteist, Agnostik biri olamaz mı?
Ya da belki de Alevi olanlar da vardır?
Mecbur mu insanlar size dinlerini açıklamaya?
Mecbur mu insanlar size yalan söylemeye?
Ayıptır yahu...
Zorbalıktır!..
Dayatmacılıktır!...
22
OrajKalip

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -

Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/
Eposta adresleri
(Derdiniz varsa buradan ulaşın.)
:
0raj.p0yraz@neomailbox.net
oraj.poyraz@openmail.cc
HvLWPtIjJR8X@protonmail.com
0PjukdvspdUh@mail2tor.com
Tor ağı üzerindeki web siteleri
Darkweb diye bilinir, TorBrowser kullancaksınız.
:
http://45m2jpfwn6ydfrqyhw5jbqszyip45pvi6m2cyo3722wyhur6yuitgbyd.onion/
http://kbq4ghhydumvhgvwkccbad5g7ae2yho6a4llxuy2z4oa6dox6gjtngad.onion/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder