15 Eylül 2024 Pazar

NARİN KONUSU HEPİMİZİN YÜREĞİNİ YARALIYOR.

NARİN KONUSU HEPİMİZİN YÜREĞİNİ YARALIYOR.

Narin'in cesedi bulundu, şüpheliler var.

Yargı önüne çıkacaklar.

Ancak bilmelisiniz ki, devletin verilerine göre bu ülkede her gün 32 çocuk kayboluyor.

Cesetleri dahi bulunmuyor.

Yargılanacak şüphelileri dahi olmuyor.

Bu çocukların da tıpkı Narin gibi can verirken büyük ızdıraplar çektiğine emin olabilirsiniz.

Narin huzura kavuştu, her gün kaybedilen 32 çocuğun da büyük ihtimal hiçlikte hiç olduğuna eminim.

Bir odaklanma sorunu yaşıyoruz.

Neredeyse bir reality şov gibi ana akım medyada Narin'i izliyoruz.

Açık oturumlar yapılıyor.

Kim kimmiş, nerede napmış bunları anlatanları dinliyoruz.

Hayır itirazım buna değil.

İtirazım her gün 32 çocuğun da tıpkı Narin gibi bir hikayesi var.

Onlara dikkat çekmek istiyorum.

İkinci olarak iktidar her gün yitirilen 32 çocuktan neden yalnızca Narin konusuna odaklanıyor.

Bakın uyarıyorum, dikkat edin, her gün yitirilen 32 çocuk hakkında ana akım medyada bir haber duydunuz mu?

Sosyal medyada ALGI YÖNETİM AŞ. tarafından her gün köpeklerin saldırdığı insanlar anlatılıyor.

Ve bir de eklemek isterim, her gün 32 çocuk kayboluyorsa, onun iki üç misli kadar da erişkin insan kayboluyor bu ülkede.

Kayıp yakınları otobüsü vardı, hatırladınız mı?

Masal değil, hikaye değil, cesedi bile bulunamayan binlerce insanın vesikalık resmi vardı üzerinde.

Bir de teğmenler konusu var.

Köpürtülüyor da, köpürtülüyor.

Gözümüz sürekli ana akım medyada, kim ne dedi, acaba nolacak?

Yahu açıkça gözlerimizin önünde bir cambaza bak oyunu oynanıyor.

Devlet iflas etmiş durumda, bağımsızlığı dahi tehlikede, ölebilecek insanların sayısını tahmin etmek dahi mümkün değil.

Rusya'da, Ukrayna'da ölenlerin hesabını tutan kaç kişi var sizce.

Sizce Gazze'de ya da başka yerlerde yaşanan mezalimleri kaç kişi takip ediyor.

Artık miyop olma lüksümüz yok.

Algımızı, gündemimizi, duygularımız kontrol eden, etmeye çabalayan hükümetlere, küresel güçlere fırsat vermemek gerekmez mi?

Neyin önemli, öncelikli olduğunu nasıl ve ne zaman fark edeceğiz.

Sürekli olarak bize bir reality şov izletiyorlar.

Hem de insanları bozuk para gibi harcayarak.

Buna katlanmak zorunda değiliz.

🇹🇷

--

- - - - - - - - - - - - - - - -

Ayrıca Amerikada ki medya ve basın organlarını pek ciddiye almam.
Onları dinlemem.
Onlara gerçekten inanmıyorum.
Şunu da söylemeliyim,sarı kurdelalar ve amerikan bayrakları beni ağlatmaz.

~George Carlin~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Oynadığımız bu oyunda, kazanmak söz konusu değil.
Ama bazı yenilgiler ötekilerden daha iyidir...

~George Orwell~

- - - - - - - - - - - - - - - -

KAZ DAĞLARI KAZ BAKALIM

https://www.youtube.com/watch?v=Vcy9-xxALtI

- - - - - - - - - - - - - - - -

Sikisik trafikte serit degistirdiginde, terk ettigin serit daha hizli akmaya baslar.

~Murphy Kanunlari~

- - - - - - - - - - - - - - - -

En kötü düşmanınız bile, kendi ihtiyatsız düşünceleriniz kadar size zarar veremez.

~Buddha~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Türk milleti birçok asırlar, (..) bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuranı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndü.(..)

~Mustafa Kemal ATATÜRK
(Mustafa Kemalin yazdığı Afet inan imzasıyla çıkan Medeni Bilgiler kitabı 1931)~

- - - - - - - - - - - - - - - -

YUSUFHAN GÜZELSOY : SİYASAL İSLAMCI ZIRVALARI

~İsrail'in Türkiye'deki en büyük müttefiki siyasal İslamcılardır. Giriş cümlesini ilk defa okuduğunuzda O kadar da değil. diyebilirsiniz bu doğaldır. Çünkü siyasal İslamcı kendini daima İsrail düşmanı olarak tanıtır söylemlerini de daima İsrail karşıtı cümlelerden meydana getirir. İçi bomboş romantik söylemlerin tek amacı ise İsrail dostluğunu gizlemektir. Eğer Türkiye'deki en keskin ve en romantik siyasal İslamcılardan görünen Davutoğlu'nun bir ara danışmanlığını yapan Etyen Mahçupyan'ın hangi Yahudi aileyle bağlantılı olduğunu araştırırsanız siyasal İslamcıların İsrail'le bağlantısını sağlayanların azınlıklardan seçildiğini ve bu doğrultuda azınlıklara verilen tavizlerin derin sebeplerini fark edebilirsiniz.
Siyasal İslamcıların genel karakteristiği dönme üzerine kuruludur. Yeri geldiğinde en yakınlarını harcarlar yeri geldiğinde bindikleri dalı keserler. Mustafa Kemal Atatürk'e ve çalışma arkadaşlarına saldırıp İslamcı söylemlerle rant sağlar ve şeriatçı kesilirler. Ancak ABD ve AB'ye en büyük tavizler hep onlar tarafından verilmiştir. Menderes'in hilafetçi kesilip Ortodokslara verdiği tavizler; Özal'ın kendi bakanına haber bile vermeden Türkiye'yi AB'ye tek taraflı bağlayan Gümrük Birliği anlaşmasına imza atması; son olarak da Tayyip Erdoğan'ın Hangi birini saysam? dediğim azınlıklara taviz üstüne kurulu politikaları…
Özellikle Biz Osmanlı torunuyuz! Müslümanız! diye geçinenlerin Lozan'a gelene kadar Özal'ın imzaladığı Gümrük Birliği anlaşmasının ne anlama geldiğine bakması gerekiyor. Bakarlar mı? Bakmazlar. Tarih bilmeden memleket meselesi konuşmaya çalışmak onların marifetidir. Rivayetlere dayalı siyasi olaylar üzerinden yorum yapmak onların marifetidir. Bu ülke Müslüman diye Menderes'i astı! diye zırvalayıp besleyip büyüttükleri cemaatin darbe girişimi ve katliamı sonrası pişkinliğin dibine vurmak yine onların marifetidir. Kısaca siyasal İslamcılar için zırvalamak büyük marifettir. Esasında zırvalamak tüm romantikler için en büyük marifettir.
Romantizm hangi görüşten olursa olsun kendisini şiddetli bir duygu olarak taşıyan insanı kör eder. Bunları yazarlık mahlası ve sosyal medya hesap ismi olarak seçtiği Vladimir Stalin Mao Hainim Tavariş Kökten Kelgen Alp Bilge Tengri Boyka Şad Enes bin Malik bin Taha bin Cebeli Tarık bin Endülüslü Osmanlı Torunu gibi isimlerden ayırt etmek mümkündür. Bu romantiklerden sonuncusunu elinden gelse kendine bütün Arapça isimleri mahlas seçecek olmasından ötürü siyasal İslamcı diye ayırt edebilirsiniz.
Enes bin Malik bin Taha bin Cebeli Tarık bin Endülüslü Osmanlı Torunu…
Bu isimden yola çıkarak ilk İslamcı zırvasına değineyim. Ne Arap dili ne de bu dilden alınan isimler kutsal değildir. Birtakım soysuzların Türkçe isimler hayvan isimleridir. Bu yüzden çocuklarınıza Türkçe isim vermeyin. şeklindeki hutbelerine kanmayın. Osman ismi yılan yavrusu anlamına gelmektedir. İlla Kur'an'dan isim alın. diye sömürü yapmalarına da kanmayın. Kezban ismi yalancı anlamına gelmektedir. Bunlar İslam'a hizmet edenlerin isimleridir. hamasetine de kanmayın. Halid bin Velid fetih yapmış da Alpaslan yiğitlikte geri mi durmuş? İslam'ın bin yıllık bayraktarlığını yaptığımızı söyleyerek ortalıkta gezen Emevi tohumlarının ikiyüzlülüğüne bakın. Sonra Türkçe isimler İslam öncesi isimlerdir. diye din sömürüsü yapmalarına da kanmayın. Halife Ömer veya Halife Ali'nin İslam öncesinde de isimleri aynen bunlardı. Hz. Osman müşrik saflarında iken yine adı Osman'dı. Kaldı ki İslam öncesine bakacaksak bütün Arapça isimlerin putperest ismi olarak görülüp İslam'dan sonra tüm Arapların isim değişikliği yapması gerekirdi.
Tatlı su milliyetçisinin siyasal İslacımının ve pek tabi komünistin dilinden düşürmediği bir söylem var. Kullanmayanları dövüyorlar galiba… Ama Türk olarak gelmek bizim elimizde değil Türk olarak doğmayabilirdik ırkçılık yapmayalım… Irkların bir önemi yok… Defalarca kere cevap verdim ancak bir yerden sonra tekrarlamak gerekiyor. Bir de kendisine gelen hep aynı konuda yazılmış mektuplara aynı nasihati veren köşe yazarı gibi cevaplamak gerekiyor. Saf vatandaşım benim… İnsan olarak dünyaya gelmek senin elinde miydi? Hayvan olarak da yaratılabilirdin. Hümanistlik yapıp niye hayvanları ayırıyorsun? Hayvanları ve hayvanseverleri gocundurma! İnsan gibi davranıp hayvanlara saygısızlık yapmayalım. Onlarla evimizi koltuğumuzu yemeğimizi paylaşalım. Evimizin kapılarını da kıralım. Ne kadar canlı varsa hepsi içeri doluşsun. Ne gerek var insancılık yapmaya?
Siz ırkçılık yaptığınız için Kürtler dağa çıkıp terörist oluyor.
Gelelim kırılma noktasına!
Irkçılık haramdır. deyip aynı ırkın evlatlarını mezhep kavgasıyla birbirine düşüren siyasal İslamcılar ne kadar masum görünüyor değil mi? İlişmeyin suçsuzdurlar. Ne FETÖ'den ne PKK'dan hiç haberi yoktur garibanların… Bu ülkeye ne zarar verdiyse hep başkaları yapmıştır. Türkçe Olimpiyatları mı? O da ne! Oslo'da görüşme mi yapılmış? Ne zaman! (İspat etmezsen şerefsizsin. )
Mezhepçiliğini Alevilerin genelde solcu olmasına ya da bir kısmının Kandil'de olmasına dayandıran İslamcı bu durumu mezhepçilik yapıyor olmasına bağlıyor mu? Öncelikle Yavuz ve Şah İsmail arasındaki mücadele bitmiş acı olaylar yaşanmış bir zaman sonra millet yaralarını sarmaya başlamıştı. Sonra ülkemizde dinci ve enternasyonel kızıllar türeyince milli mücadelede beraber olan bu milletin evlatları yeniden romantik söylemler yüzünden ayrışmaya başladı. Irkçılık yapmayın. diyen iki kitleden biri Aleviliği ayrı din diğeri de ayrı ırk haline getirme çalışmasına başladı. Bilinçli Türk evlatları bu oyunu bozacaktır.
Bir gün şu olaya tanık oldum: IŞİD'e bak küçücük çocuğun kafasını kesiyor. Bu İslam'da yok. diyen bir 2023-Geleceğin Nesli Mankurt robotuna IŞİD Türkiye'ye gelip Alevileri kesmekle tehdit etmiş. cevabını verdiğimde bu gelişmiş robot aynen şöyle demişti: Gelsin gelsin iyi olur.
Robot işte… Ne özellik yüklersen ona göre konuşuyor.
Daha çok zırva var ama uzatmak istemiyorum. Yazımı Ötüken'den Semih Özdemir'in şu tespitiyle noktalıyorum:
Eskiden kızlarımız üniversiteye başörtüsü yüzünden gidemiyor derlerdi.
Başörtüsü üniversitelerde serbest hâle geldi. Bu sefer üniversiteler fuhuş yuvası kızlar okumamalı demeye başladılar.
Eskiden kızlarımız açık kıyafetlerle spor yapmasın günah derlerdi.
Başörtüsü spor müsabakalarında serbest hâle geldi.
Bu sefer başörtüsü ile spor mu yapılır diyorlar.
Mekkeli müşriklerin davranışları bu örümcek kafalı bedevilerden daha tutarlıydı.

https://otukendergi.com/siyasal-islamci-zirvalari/ ~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Bu ulkenin butun irklarini, tek irk, tek kalp tek insan haline getiren islamiyet olmus.

~Cemil MERIC~

- - - - - - - - - - - - - - - -

CINASLI SIIR

~Inanmazsa bir insan bu dogmadir der dine
Bagnaz ve inanmazin kendi yansin derdine.

Ya Allah Bismillahla masal anlatir nine
Guzel ahlak akil var bakarsan sen dinine.

Kirk makamla suslenmis dort kapimiz bir desen
Hak Muhammed Aliyi ben bilirim bir de sen.

Anlamadan saldirip attigi oku saydi
Enel Hakki bilirdi bagnazlar okusaydi.

Iftira eden bir kul onu odun eylesin
Ahrette cahil yanar, ehil odu neylesin.

Sir icinde sir dolu bilmeze yollar tasli
Inancli her can gencken tenler olur cok yasli.

Gursesim soz soylemez anlayana susarsin
Bu yol bir derya deniz cok terlesen susarsin.

Hosca ve dostca kaliniz.
Guvenc GURSES~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Yuzunuze karsi yapilan sisirme ovguleri dinlemekten kendinizi koruyunuz.

~Hz.Ali~

- - - - - - -







- - - - - - -

Oguz_Atay-Korkuyu_Beklerken.epub
Cile-Necip_Fazil_Kisakurek.epub
Seker_Portakali-Jose_Mauro_De_Vasconcelos.epub
Ismet_Ozel-Catliycak_Kadar_Aski.pdf
Kayip_Naas-Orkun_Ucar.epub
BU_ULKENIN_INSANLARI_EVRIM_KAVRAMINDAN_NE_ANLIYOR-Prof._Dr._Ali_Demirsoy.pdf
Edgar_Allan_Poe-Can_Kulesindeki_Seytan.el.pdf
Ataturk_Devrim_Tarihi_ve_Toplumbilim_Ac-Emre_Kongar.epub
Mark_Twain-Secme_Oykuler.epub
Taht_Oyunlari_2-George_R._R._Martin.epub
J.R.R._Tolkien-Roverandom.epub
367_Numarali_Muhasebe-i_Vilayet-i_Rum-ili_Defteri_ile_94_ve_1078_Numarali_Avlonya_Livasi_Tahrir_Defterleri.pdf
John_R._Searle-Zihin_Dil_ve_Toplum.epub
les2006araliksozelcevapanah.pdf
Natalie_Babbitt-Olumsuz_Aile.epub
Murat_Uyurkulak-Har.epub
Budala-Dostoyevski.mobi
Turk_Ulkusu.pdf
Cenab_Sehabettin-Siirleri.pdf
Mehmet_Barlas-Turgut_Ozal_in_Anilari.epub
Anonim-Tristan_ve_Isout.pdf
Cocukta_Oyun_Gelisimi.pdf
Anton_Cehov_Nail_Simon-Sevgili_Doktor.pdf
Sinan_Yagmur-Askin_Gozyaslari_II_Hz_Mevlana_.epub
Kumarbaz-Dostoyevski.mobi
Charles_Dickens_A_TALE_OF_TWO_CITIES_A_TALE_OF_TWO_CITIE.pdf
Necip_Fazil_Kisakurek-Dogru_Yolun_Sapik_Kollari.pdf
R._A._Salvatore-Unutulmus_Diyarlar-06-Buzyeli_Vadisi_Serisi-3-Bucuklugun_Mucevheri.epub
Osmanli_Devleti_1300-1600-Cesitli.epub
Georges_Dumezil-Kafkas_Halklari_Mitolojisi.pdf

- - - - - - -

"> "> "> "> "> "> "> ">
- - - - - - -

OrajKalip

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -

Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/
Eposta adresleri
(Derdiniz varsa buradan ulaşın.)
:
0raj.p0yraz@neomailbox.net
oraj.poyraz@openmail.cc
HvLWPtIjJR8X@protonmail.com
0PjukdvspdUh@mail2tor.com
Tor ağı üzerindeki web siteleri
Darkweb diye bilinir, TorBrowser kullancaksınız.
:
http://45m2jpfwn6ydfrqyhw5jbqszyip45pvi6m2cyo3722wyhur6yuitgbyd.onion/
http://kbq4ghhydumvhgvwkccbad5g7ae2yho6a4llxuy2z4oa6dox6gjtngad.onion/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder