10 Mayıs 2020 Pazar

KUZEY MARMARA OTOYOLU KAPANABİLİR




KUZEY MARMARA OTOYOLU KAPANABİLİR

Karayolları Genel Müdürlüğü Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yolları için kamulaştırdığı Çatalca'daki arazinin istimlak bedelini ödeyemedi. Kamulaştırmanın iptal edilmesiyle arazi sahiplerinin dava açarak yolu kapatma hakkı bulunuyor.

Salı 27 Ağustos 2019 09:32

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yolları için kamulaştırdığı Çatalca'daki arazinin istimlak bedelini ödeyemediği ortaya çıktı.

Proje bedeli 14 milyar 555 milyon ABD Doları olan Kuzey Marmara Otoyolu kapanma tehlikesiyle karşıya karşıya.

Cumhuriyet'ten Cüneyt Muharremoğlu'nun haberine göre Karayolları Genel Müdürlüğü projenin içinde kaldığı Nakkaş Mahallesi'ndeki 7 bin 793 metrekarelik tarlanın acele kamulaştırılmasını istedi. Çatalca 1. Asliye Ceza Mahkemesi talebi yerinde bularak 23 Mart 2018'de araziye acele el konulmasına ve mülk sahiplerine 1 milyon 245 bin 881 TL ödenmesine karar verdi. Karayolları bu parayı arazi sahiplerine ödese de arazi sahibi ile başlayan mahkeme sürecinde bilirkişi taşınmaza 3 milyon 88 bin 880 TL değer biçti. Bunun üzerine mahkeme ilk ödenen bedel düşüldükten sonra kalan 1 milyon 842 bin 999 TL'lik farkın mülk sahiplerine ödenmesine karar verdi.

ARAZİ SAHİPLERİNE KAPATMA HAKKI DOĞDU

Karayolları iki kez 15'er günlük süre tanındığı halde arazi sahipleri ödeme yapmadı. Böylece Karayolları Genel Müdürlüğü açtığı tescil davasının reddedilmesinin ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkemeye bağlı 5. Hukuk Dairesi de yerel mahkemenin acele kamulaştırma kararının kaldırılmasına karar verdi. Bu kararla birlikte mahkeme daha önce ödenen 1 milyon 245 bin 881 TL'nin Karayolları'na geri verilmesine hükmetti.

Kamulaştırmanın iptal edilmesiyle arazi sahiplerine ise "müdahalenin meni" davası açarak yolu kapatma hakkı doğdu. Müdahalenin meni davası mülk üzerinde kanuni çerçevede dilediği gibi tasarrufta bulunma ve onu üçüncü kişilere karşı koruma yetkisine sahip olmak için açılıyor.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/kuzey-marmara-otoyolu-kapanabilir-269221


================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Milli egemenlik oyle bir nurdur ki onun karsisinda zincirler erir tac ve tahtlar batar mahvolur.
Milletlerin esirligi uzerine kurulmus muesseseler her tarafta yikilmaya mahkumdurlar.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

108. TANRILARIN TUMUNUN KAYNAGI VAHSETTIR. BUTUN DINLER DIPSIZ CEHALET, HURAFE, KAN DOKUCULUK ABIDELERIDIR VE YENI DINLER YENIDEN GENCLESMIS ESKI DELILIKLERDIR

Insanlar tarafindan ibadet edilen tanrilarin tumu vahset kokenlidir. Acik bicimde, ahmak kavimler tarafindan hayal edilmislerdir. Ya da korkutma, yildirma sayesinde, ibadet ettirilen seyleri gerektigi gibi incelemek icin ne cesareti ne yetenegi olan safdil ve kaba kavimlere, acgozlu ve kurnaz yasa yapicilari ve ilahlar tarafindan sunulmuslardir.

Zamanimizda, en uygar milletler tarafindan ibadet edildigini gordugumuz Allah'a yakindan bakilirsa, insan, bu Allah'in vahsi ozellikleri bulundugunu da teslim etmek zorunda kalir. Vahsi olmak kuvvetten baska hak tanimamaktir, en uc noktada zalim olmaktir; keyif ve arzularindan baska bir seye bagli olmamaktir; basiretsiz, tedbirsiz, muhakemesiz olmaktir. Ey kendilerini uygar sanan kavimler! Bol bol tutsuler yaktiginiz, dalkavukluk ettiginiz ve kavuk salladiginiz Allah'i bu igrenc yaratilista bulmuyor musunuz?

Tanrisalligin size yapilan tasvirleri, akil ve muhakemesini asla egitmemis olan insanin acik bicimde merhametsiz, kiskanc, intikamci ve kana susamis, hoppa, patavatsiz yaratilisindan alinmamis midir? Ey insanlar, bir ornek olarak, sevimli bir Tanri, olgunlukla dolu bir hukumdar gibi goz onune almaktan da cekinmedigimiz buyuk bir vahsiden baska bir seye tapinmiyorsunuz! Butun ulkelerin insanlarinin dini gorusleri, atalarinin bilgisizliklerinin, bonluklerinin, dehsetlerinin ve kana susamisliginin yasayan eski abideleridir.

Her vahsi, mucizelere istekli, bunu alabildigine icen ve hayalgucunu hareket ettirmeye yetenekli olan seyi asla dusunmeyen, muhakeme etmeyen, uzerine fikir uretmeyen bir cocuktur. Doganin yollari ve araclari hakkindaki bilgisizligi, kendisine harikulade gorunen seyi ruhlara, cinlere, buyulere atfettirir. Gozunde, rahipler buyuculerdir.

Bunlarda tumuyle tanrisal bir kudret oldugunu sanir. Onlarin huzurunda perisan olan muhakemesi sarsinti gecirir. Rahiplerin gaipten verdikleri haberler onun icin, tersini iddia etmek tehlikeli olan, yanilmaz ve kesin iradeler, hukumlerdir.

Din konusunda, insanlar, cogunlukla ilkel barbarliklarinda kalmislardir. Yeni dinler, yeniden tazelenen ya da yeni bir bicim altinda sunulan eski deliliklerden baska bir sey degildir. Eger eski vahsiler daglara, irmaklara, yilanlara, her turden puta taptilarsa, Misir bilginleri timsahlara, farelere, soganlara bagliliklarini sundularsa, kendilerini onlardan daha akilli sanan kavimlerin, son derece saygiyla ekmege, rahiplerinin buyuleriyle icine Allah'in indigini hayal ettikleri ekmege taptiklarini gormuyor musunuz? Allah-ekmek bu konuda kavrayisi en vahsi milletler kadar olan, pek akli basinda olmayan bircok Hiristiyan milletin putu, fetisi degil midir?

- - - - - - - - - - - - -
Baglilik, dusunmemek demektir, dusunmeye gerek duymamak demektir.
Baglilik, bilincsizliktir.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Tanri'nin, babalarin gunahlarinin hesabini cocuklarindan soracagini soyleyen ifadesi, ahlaki adaletin her ilkesine aykiridir.

PAINE,THOMAS (1737-1809) Ingiltere dogumlu ABD'li siyaset felsefecisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder