10 Mayıs 2020 Pazar

SONER YALÇIN : ROTHSCHİLD’İN AKBABASI



SONER YALÇIN : ROTHSCHİLD'İN AKBABASI

10 Eylül 2019

30 yıllık arkadaşım Gazeteci;Murat Yetkin;diyor ki: "Normal zamanlarda dahi bir ABD Ticaret Bakanının Türkiye'ye 5 günlük bir çalışma ziyareti yapması;görülmüş şey değil. NATO müttefikleri Türkiye ve ABD Rus S-400 füzeleri alımı ve Türkiye'nin ortak üretilen F-35 programından çıkarılma girişimi nedeniyle en ciddi krizlerinden birisinin ortasındayken;özellikle olağandışı…" Bir;sır;var. Bu sır ABD'li Bakanın kimliğinde saklı… Kim bu ABD Ticaret Bakanı? Wilbur Louis Ross Jr. (d. 1937)… Babasının hâkim annesinin öğretmen olduğu ya da okuduğu okulları filan geçelim. Yıl 1976. ;Ross 24 yıl çalışacağı şirkette işe başladı:;N. M. Rothschild & Sons;(Şimdiki adı:;Rothschild & Co)… Yani "Paranın patronu";Rothschild bankacılık grubunun;amiral gemisi… Ross Rothschild ailesinin adamı… Rothschild imparatorluğunda genel müdürlüğe kadar yükseldi. Bunu nasıl başardı? Ross'un görev alanı;iflas etmek üzere olan işletmeleri;satın alıp yeniden yapılandırıp satmaktı! Örneğin…;Donald Trump'ın Atlantic City'deki;üç kumarhanesi;1980'lerde alacaklılar tarafından rehin alınmak üzereydi. Ross bu işi çözererek Trump'ı kurtardı. Ve Rothschild Trump'ı avucuna aldı. Siz de diyorsunuz ki Trump ;79 yaşındaki;Ross'u 2016'da nasıl Ticaret Bakanı yaptı?

ABD Ticaret Bakanı Ross tipik;"akbaba"Nisan 2000'de kendi şirketini kurdu:;WL Ross & Co. LLC… Ki arkasında;Rothschild ailesi;olduğu belirtiliyor. Çünkü ;Başkan Bush;desteğiyle 2002 yılında LTV Steel Corp Bethlehem Steel Weirton Steel Acme Steel Georgetown Steel Youngstown Sheet Tube ve Republican Steel gibi zor durumda olan;çelik şirketlerinin;üzerine saldırdı. (Keşke;Murat Yetkin dünyadaki şu;"çelik savaşını";yazsa…) Keza:;Ross benzer durumdaki kömür şirketlerini yutmak için de 2004'de;;"International Coal Group" şirketi kurdu. Acımasız yüzü burada daha net ortaya çıktı: 2005 yılında;12 maden işçisinin hayatını kaybettiği;Sago Madeni felaketinin sorumlusuydu. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre;21 kez;zehirli gazların biriktiği ihbar edilmiş ama Ross önemsememişti. Binlerce çelik işçisini işsiz bırakan da yine Ross idi…;"Sanatsever"- "hayırsever";diye yutturulan bu adamların "gerçek yüzlerini" görün istiyorum… Sadece çelik-kömür endüstrisi değil örneğin doğalgaz işinde de;"oyun kuruculardan";biri. ;Marshall Adaları'nda kurulan dünyanın en büyüklerinden;sıvılaştırılmış gaz;nakliye ticareti;"Navigator Gas LLC" şirketinin tepesine oturuverdi. ;Binali Yıldırım;belki bilir; Ross'un Malta bayraklı büyük gemilerini? Ross Kore Japonya Çin gibi Asya ülkelerinde Fransa ve İrlanda gibi Avrupa ülkelerinde de satın almalar yaptı/yapıyor… Peki bu Ross teamülleri aşacak şekilde Türkiye'de neyin pazarlığını yapıyor?

Ross 2016'da Ticaret Bakanı yapıldı. İlk yaptığı Çin'den alınan alüminyum ve çelik ithalatında gümrük tarifelerinin artırmak oldu! ABD'de çelikte yüzde 25 alüminyum ithalatında yüzde 10'luk bir tarife uygulamaya başlandı. Ardından… ABD Ticaret Bakanlığı Çin'in büyük şirketi Huawei ve yöneticisi Wanzhou Meng hakkında ABD Adalet Bakanlığı'na;23 suç duyurusunda;bulundu! Çin şirketine ait hisseleri bu kararlardan önce sattığı ortaya çıktı. ;Siyaset etiği mi dediniz?;;Bir örnek daha vereyim:;İrlandalı politikacı ve Avrupa Parlamentosu Üyesi;Luke Ming Flanagan ;Aralık 2017'de WL Ross & Co. şirketinin içeriden bilgi öğrenilerek İrlanda'da hisse alım-satımı yaptığını söyledi! İran'a yapılan acımasız ambargonun arkasında da Ross var… İlk yurt dışı gezisini de;Suudi Arabistan'a yaptı. Şöyle toparlayayım: "Kappa Beta Phi" "1776'da kuruldu" dense de 1950'lerde;Soğuk Savaş;döneminde faaliyete geçen üst düzey finansal yöneticilerden oluşan;gizli bir "kardeşlik" topluluğu. Hedefleri dünyaya yönetmek… Perde arkasında Rothschild olduğunu yazmama gerek var mı? Ross Ocak 2012 itibariyle bunun liderliğini;(Grand Swipe);yaptı. Bu bilgiler ışığında;Ross'un Türkiye'de neyin müzakeresini yaptığı belli değil mi? Bakalım;damat;ve;kayınpederi;ne diyecek merakla bekliyorum…

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/soner-yalcin/rothschildin-akbabasi-5325128/
- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Siyasi askeri zaferler ne kadar buyuk olurlarsa olsunlar ekonomik zaferlerle taclandirilmazlarsa meydana gelen zaferler devamli olamaz az zamanda soner.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

127. YALNIZ TEK BIR HAK DINI OLDUGUNU OGRETMEK SACMALIKTIR VE MILLETLERDE BIR KARISIKLIK NEDENIDIR

Din bir aliskanlik ve moda isidir; "baskalari gibi" yapmak gerekir. Ancak dunyada gordugumuz bu kadar cok dinden hangisi secilmelidir?. . . Bir inceleme ve arastirma, cok uzun ve cok zahmetli olur. Bunun icin insan, atasinin ulkesini ve kuvveti elinde tuttugu icin, dinlerin iyisi olmasi gereken hukumdarin dinine girmis olmalidir. Bir insanin da, bir kavmin de dinini yalniz rastlanti belirler. Atalari Sarasin'lerin yogun calismalarini (yani istilaci Araplarin Musluman etmek icin caba ve calismalarini) reddetmemis olsalardi, bugun Fransizlar, iyi Hiristiyan olduklari kadar iyi Musluman olurlardi.

Tanrisal yaratma gucunun amac ve istekleri hakkinda, bu dunyanin olaylari ve donusumleri araciligiyla karar verilirse, yeryuzunde gordugumuz cesitli dinler konusunda, insan, tanrisal yaratma gucunun hic ilgisi olmadigina inanmak zorunda kalir. Paganizm, coktanricilik, sanemperestlik binlerce yil boyunca dunyanin dinleri oldu. Bugun temin olunuyor ki, o zaman mutlu ve ilerlemis kavimler, tanrisallik hakkinda en kucuk bir fikre, insanlar icin pek cok gerekli oldugu da soylenen bu fikre, sahip olmamislardir.

Hiristiyanlar one surerler ki, Yahudilerden, yani bir avuc bedbahttan baska, butun insan turu Allah'ina karsi gorevleri hakkinda en koyu bilgisizlik icinde yasiyor ve Tanrinin buyuklugu ve yuceligi hakkinda kufurden baska dusunceye sahip bulunmuyorlardi. Karanlik kokeninde Yahudilikten cikan Isevilik, kutsal bir calismayla tahrik edilen ve Iseviligi paganizmin haraheleri uzerine bina eden ve ulkesinde kilic ve atesle yayan Isevi imparatorlarin saltanatlari doneminde alcakca buyudu ve zalim oldu. Muhammed ve halifeleri, ilahi kudretin ya da muzaffer silahlarinin yardimiyla, az bir zamanda Hiristiyanlik dinini kaldirmayi basardi; Incil, o zaman icin yerini Kuran'a birakmak zorunda kaldi.

Bircok yuzyil boyunca Hiristiyanlari tedirgin ve perisan eden bolunme ve mezheplerde, en guclunun oyu, hep en dogru oy oldu.

Hukumdarlarin silahlari, keyif ve arzulari, milletlerin esenligine en yararli meslek olarak itikadi tayin etti. Bundan su sonuc cikarilmaz mi ki; tanrisallik ya insanlarin diniyle az ilgileniyor, ya da hep yeryuzunun kuvvetlerine en uygun olan goruslere taraftar oldugunu ortaya koyuyor. Sozun kisasi, kuvveti elinde bulunduranlar dusuncelerini degistirmek hevesini belirtir belirtmez, tanrisallik da sistemini, duzenini degisti riveriyor.

Atalarinin sanemperestliginden usanan bir Macassar Krali, bir gun sanemperestlik dinini birakmak dusuncesini belirtti. Hukumdarin danisma kurulu, Hiristiyan bilginlerini mi, yoksa Musluman bilginlerini mi cagirmanin uygun oldugu sorusunu uzun sure gorustu. Iki dinden hangisinin daha iyi oldugunu belirlemenin olanaksizligi karsisinda, her iki dinin elcilerini ayni zamanda cagirmak ve hangi dinin elcileri daha once gelirse o dini kabul etmek kararini verdiler. Ruzgarlara egemen olan (yani elcileri getirecek yelkenli gemileri ilerleten ruzgarlari sevk ve idare eden) Allah'in bu geri kalma ya da oncelikle tanrisal istegini bizzat aciklamis olacaginda tereddut edilmedi. Muhammed'in elcileri daha cabuk davranmis ve daha once gelmis bulunduklari icin.

Kral ve kavmi islam dinine girdiler. Ve gecikmeyle gelen Isa'nin elcileri, zamaninda ulasmalarini saglamayan Allah'larinin kusuru yuzunden kovuldular.

Demek ki, Allah, kavimlerin dinlerini rastlantinin belirlemesine acik bir sekilde razi oluyor.

Hukumet yonetenler, isbasinda bulunanlar, surekli olarak kavimlerin dinlerini tayin ederler. Gercek din hicbir zaman hukumdarin dininden baska bir din degildir. Gercek Allah, ibadet edilmesini hukumdarin istedigi Allah'tir. Rahiplerin hukumdari yoneten arzusu, Allah'in arzusu olur. Bir sakaci yerinde olarak diyordu ki, "Gercek din, hukumdar ve celladin taraflar oldugu dindir". Hukumdarlar ve cellatlar, uzun sure Romanin tanrilarini Hiristiyanlarin Allah'ina karsi korumuslardir. Hiristiyanlarin Allah'i imparatorlari, askerlerini ve cellatlarini kendi tarafina cektiginden, Roma ilahlarinin ayinini ortadan kaldirdi. Muhammed'in Allah'i, Hiristiyanlarin Allah'ini, zamaninda isgal ettigi ulkelerin buyuk bir kismindan cikardi.

Asya'nin dogusunda cok mamur, cok verimli, ahalisi cok ve hakimane yasalarla yonetilen, cok genis bir ulke vardir ki, en korkunc fatihler bile bu yasalari saygiyla kabul etmislerdir. Bu ulke Cin'dir. Halki, tehlikeli sayilarak kovulan Hiristiyanlik disinda, istedigi hurafeye baglanir. Mandarinler ya da hakimler, enami dinin sacmaligini coktan anlamis, uyanmis olduklarindan, bu dinle, yalniz Bonze denilen rahiplerin devletin sukun ve guvenini bozmamasina dikkat etmek icin ilgileniyorlar. Bununla birlikte, tanrisal kudretin, kendisine yapilan ibadetle reisleri pek az ilgilenen bir milletten iyiliklerini esirgedigi gorulmez. Cinliler, tersine, dinin ayrim yaptigi, yiktigi ve cogu kez yaktigi bircok milletin imrenmesine deger bir dirlik ve mutluluktan nimetlenirler, varlik icindedirler.

Hakli olarak, halkin deliliklerinin, budalaliklarinin kaldirilmasi dusunulemez. Ancak, halki yonetenlerin deliliklerinin, budalaliklarinin iyilestirilmesi istenebilir. O zaman, bunlar halkin deliliklerinin tehlikeli olmasina engel olur. Bir mezhebin ya da bir dini bolunmenin koruyucusu olan her hukumdar, genellikle oteki mezheplerin zorbasi olur ve bizzat kendisi, ulkesinin guvenligini bozar.

- - - - - - - - - - - - -
Iceride on ikisi de ofkeyle bagiriyor, on ikisi de birbirine benziyordu.
Artik domuzlarin yuzlerine ne oldugu anlasilmisti.
Disaridaki hayvanlar, bir domuzlarin yuzlerine bir insanlarin yuzlerine bakiyor ama onlari birbirlerinden ayirt edemiyorlardi.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Din ustune ne kadar cok calisirsam, insanligin taptigi seyin kendilerinden baska bir sey olmadigina daha cok ikna oluyorum.

BURTON,RICHARD FRANCIS (1821-1890) Ingiliz ksif ve yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder