5 Ağustos 2023 Cumartesi

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, GENELKURMAY BAŞKANLIĞI, YAŞ VE TÜRK ORDUSUNUN DURUMU...

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, GENELKURMAY BAŞKANLIĞI, YAŞ VE TÜRK ORDUSUNUN DURUMU...

(Ne güzel ülkede Askeri vesayet yok ve Asker siyasete karışmıyor)

Herşeyin sadece adı kaldı. İçleri ise tamamen boşaltıldı.

Adı; Yüksek Askeri Şura (YAŞ).

Gerçekte ise sivil şura. Hatta tek bir kişi. Çoğunluk orduyla hiçbir ilgisi olmayan sivil bakanlarda. Arka arlaya yapılan değişikliklerle, Askerin hiçbir söz hakkı bırakılmadı. Karar alıcı ise tek bir kişi. Aslında YAŞ' ı ve Genelkurmay Başkanlığını tamamen kaldırmak istiyorlar. Ancak gelecek tepkiden çekindikleri için işlevsiz hale getirip, fiilen kaldırdılar.

Önceden, teamül, ilke, prensip ve geleneklere göre YAŞ toplantısı 3 gün sürerdi.

Şimdi ise 1-2 saatte iş bitiyor.

Önceden askeri sekreteryası vardı. Ordu komutanları, Jandarma Genel Komutanı ve TSK'daki tüm orgeneral ve oramiraller YAŞ üyesiydi. Artık hiçbiri yok.

Genelkurmay Başkanlığının kuvvet, ordu, kolordu ve sıralı birlikleri üzerindeki tüm yetki, görev ve eşgüdümü kaldırıldı. En son askeri kamplar ve orduevleri bile MSB'ye bağlandı.

Jandarma Ordudan koparılıp kır polisi, Sahil güvenlik ise su polisi yapılıp Içişleri Bakanına bağlandı. Ne olduğu belirsiz sivil kişiler, garip ve anlaşılmaz bir şekilde askeri makamlar haline getirildiler.

Genelkurmay Başkanı, adeta Cumhurbaşkanı askeri danışmanı oldu.

Kuvvet Komutanları ve sıralı birlikler direk ve ayrı ayrı olarak Milli Savunma Bakanına bağlandı.

Askeri Liseler, Askeri yargı ve Askeri Hastaneler kapatıldı.

Harp Okulları sivil bir rektöre bağlandı.

Harp Akademileri kapatıldı, Harp Enstitüleri olarak açılıp, sivil bir rektöre bağlandı.

Yüksek Askeri Şura, Yüksek Sivil Şuraya döndürüldü, bazı terfi ve emeklilikleri Kuvvet Komutanları dahi Cumhurbaşkanı KHK'lerinden öğrendi.

Yedi yılda yetiştirdiğiniz subaylar, bir ara altı ayda yetiştirilmeye başlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramında, Ankara'da partili Cumhurbaskanı, İllerde ise valiler kabul ediyor tebrikleri.

Ordu halktan kopartılıp, görünür olmaktan çıkartıldı.

Ordunun hazırladığı projeler; bazı özel şirketlere ve kişilere verildi.

Bu liste, yapılan düzenlemeler ve diğer hususlar daha ciltlerce sıralabilir....

M.Ö. 209 yılında kurulan ve 2228 yıllık geçmişi bulunan Türk Kara Kuvvetleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, devletimizin ve vatanımızın belkemiği ve asli gücüydü.

Ordumuzun temeli disiplin, eğitim, onur, saygınlık ve bağımsızlıktı.

TSK'nin saygınlığı, birliği, disiplini, milli yapısı ve kurumsal bütünlüğü, bu zorlu coğrafyadaki tek güvence ve en büyük teminatımız iken, maalesef yaşanan süreçte, TSK paramparça edilmiştir.

Ergenekon ve Balyoz süreçleriyle TSK'nın manevi saygınlığı yok edilmiş, kadim, koca ve muzaffer milli ordu, önce terör örgütü olarak ilan edilmiş, işbirlikçi hainlerce ve ortaklarınce kozmik odalarına girilip servis edilmiş, Genel Kurmay Başkanı, komuta kademesi ve tam bağımsızlıkçı ve devletçi paşalar tutuklanmış ve Ordudan tasfiye edilmişlerdir. Yerlerine iktidarca getirilen bir kısım hain soysuzların, farklı kılıklara girip ipin altında da üstünde de oynamaları sonucu yaşanan 15 Temmuz fırsat görülerek, TSK'nın maddi varlığı da paramparça edilmiştir.

En son olarak 1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik kanununun kaldırılarak yerine getirilen yeni düzenleme, Türk Ordusunun ve Türk Milletinin Ordu-Millet özelliğini tamamen ortadan kaldırmaktadır.

TSK her türlü siyasi tartışmanın ve hesapların dışında ve üstünde tutulmalı, ordunun terfi, teamül ve geleneklerine tamamen uyulmalı, YAŞ ve MGK konusunda anayasaya uygun hareket edilmeli, ordu içerisinde SİYASET, MEZHEP, TARİKAT ve CEMAAT yapılanmalarına asla müsaade edilmemeli, liyakat ve ehliyete tam olarak uyulmalıdır. 1834 yılında kurulan Şanlı yuva Kuleli, Maltepe ve Işıklar gibi Askeri okullarımız, Ordumuzun beyni ve bel kemiği olup, aynı şekilde, derhal geri açılmalıdırlar. Ordudan ayrılan eğitim, yargı, sağlık, jandarma, sahil güvenlik ve diğer tüm parçalar, tekrar asıl gövdeye eklenmelidir.

Asla unutulmamalıdır ki, milli ordusu olan ülkeler ve milletler asla yıkılmazlar.

TSK ile ilgili yapılan ve yapılacak olan her türlü düzenlemelerde, ordumuzun tarihi geçmişi, saygınlığı, disiplini, milli yapısı ve bütünlüğü, bir an için dahi göz ardı edilecek olursa, bunun faturasını çok ama çok ağır öderiz. Genelkurmay, kuvvet komutanlıkları ve ordu komutanlıkları arasına, başkaca konulacak sivil kişi ve kurumların, bu yapılar arasındaki bütünlüğe zarar vereceği; teamül, prensip, liyakat ve ehliyetle değil de, başkaca sair amaçlarla yapılacak atama, terfi, disiplin ve adli işlemlerin sonuçları, tarihimizde çok acı olaylar, ağır hezimet ve yenilgilerle sabittir. Tarih boyunca bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün teminatı, devletlerimizin kurucusu, Büyük Türk Milletinin çelikleşmiş iradesi, modernliğin ve gelişmenin öncüsü hep Ordumuz olmuştur.

Emperyalizmin, siyonizmin, haçlı zihniyetinin, sızmaların ve içteki hain ortak, işbirlikçi ve piyon irticai ve bölücü yapıların, feto-festö örgütünün ve ortaklarının ilk ve en büyük hedefi, her zaman TSK olmuştur.

Ergenekon, Balyoz vb. hainliklerle yara alan Ordumuzun ve Mensuplarının iade-i itibarı tam ve eksiksiz olarak yapılmalıdır. Bu nedenlerle, bedelli askerlik uygulaması son bulmalı, profesyonel ordu kumpasına ve tuzağına düşülmemeli, emir-komuta zincirine zarar verilmemeli, TSK'nin üniter, laik ve işin özelliğinden gelen özerk yapısı yeniden sağlanmalıdır.

Ne yaparlarsa yapsınlar, bu milletin yüreğindeki asker, vatan ve ordu sevgisi bitmez. Bunun için Ordu Peygamber Ocağı, Asker Mehmetçik olarak adlandırılır, askerliğini yapmayana kız verilmez ve evlendirilmezdi. Ordumuzun disiplini, milletimizin Mehmetçiğe olan sevgisi ve güveni, yüzyıllar boyunca büyük Türk Milletinin en büyük iftiharı olmuştur. Ordu millet geleneğinin en büyük tezahürü olan TSK, göz bebeğimizdir.

En son 6 Şubat depreminde perde arkasında yaşanan gerçekler bilinmektedir.

GERÇEK AMAÇ ve NIYETİ, 100 yıldır Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının niye Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef tahtasına oturttuğunu, şu anda içteki ve dıştaki tüm ortak ve işbirlikçileriyle birlikte zafer çığlıkları attıklarını görüyoruz ve biliyoruz.

Milletin bir kısmı ise yaşananlardan ve yapılanlardan tamamen bi haber...

Herkesin bir hesabı varsa, bir de hesap sahibinin hesabı var.

Bakalım görelim Mevlam neyler, neylerse güzel olur.

Gelin binmiş deveye, gör kısmeti nereye...

SAYIN HALKIMA SON BİR SORU:

CUMHURİYET REJİMİ Mİ VAR YOKSA MONARŞİ Mİ?














--

- - - - - - - - - - - - - - - -

Bu gece alkolle sabahla; ona de ki: ben kanima kirmizi rengi veren kisiyi kaybettim.

~Kucuk Iskender~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Bir Umut

~Yorgunsun,uzaklardan gelmişsin;
Yitirmişsin neyin varsa birer birer.
Bir sağlık,bir sevinç,bir umut...
Onlar da neredeyse gitti gider.

Dost bildiğin insanların yüzleri
Aynalar gibi kapkara.
Suyu mu çekilmiş bulutların?
Dönmüşsün kuruyan ırmaklara.

Taşlara düşen saat gibi,
Ne artı, ne eksi.
Bir sağlık,bir sevinç,bir umut
Hikaye hepsi.

Cahit Sıtkı Tarancı~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Tek onemli vakit vardir, icinde bulundugunuz an. O an en onemli vakittir, cunku sadece o zaman elimizden bir sey gelebilir. En onemli kisi, kiminle beraberseniz odur, zira hic kimse bir baskasiyla bir daha gorusup gorusmeyecegini bilemez; ve en onemli is iyilik yapmaktir, cunku insanin bu dunyaya gonderilmesinin tek sebebi budur.

~Tolstoy - Insan Ne Ile Yasar~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Yiyiniz, içiniz fakat israf etmeyiniz.

~Kuran, Araf Suresi:31~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Ömer Hayyam Bütün Dörtlükler [ 196. - 389 ]

~Kendiliğinden var olmuş sanma beni;
Bu kanlı yola ben sokmadım kendimi;
Bir gerçek varlık beni var etmiş olan;
Yoksa kimdim ben, neredeydim, neydim ki.

ŞARAB: Arapça, içecek şey, anlamında bir kelime. Aşk ve mahabbet anlamına kullanılır. Coşkun aşk halleri ki, bu durumdaki kişi aşkta sadakat imtihanından geçer. Kemale erenlerin hali budur. Bu kelimeyle ilgili bazı deyimler şunlardır:
Şaraphane : Melekût âlemi, kâmil arifin iç dünyası.
Şarab-ı Puhte: Yıllanmış, kıvamını bulmuş şarap. Her türlü kayıttan, sınırlamadan kurtulmuş saf ve mücerred zevk.
Şarab-ı ham : Çiğ şarap. Dünyevî zevk ile karışık hayat.
Şarap-ı Tevhîd : Allahın zâtında mahvolup, her türlü maddî bağdan kurtulma.
İki türlü şarap vardır: Biri maddî, dünyevi, alkol ihtiva eden içilmesi haram olan içki, ki bu insanı içince sarhoş eder. Diğer şarap ise, aşk şarabıdır. Allahı sevmekten kaynaklanan zevkin sonucu olarak ortaya çıkan bir tür mestlik, melankoli hâli. Sûfîler bu bakımdan, içmeden sarhoş olanlardır, diye tanımlanır. Marifet, içmeden, manâ sarhoşu olmaktadır. Her iki sarhoşta ortak bazı özellikler vardır. Bunlardan biri, her ikisi için dış âlemin bir anlamı yoktur; sarhoşluk, her iki grubu dış dünya ile alakalı bir takım ilgilerden kesmiştir, ikisi arasındaki pek çok farktan bir diğeri de, şudur: : Mânâ sarhoşunda, karaciğerden kaynaklandığı söylenen bir tür iç hararet, maddî şarab içende bulunmaz.~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Baskınlar

1021 - Abdullah Ibnu avn anlatiyor: nafiye yazarak savastan once (musrikleri İslama) davet etme hususunda sordum.
Su cevabi verdi:
bu İslamin basinda idi.
Resulullah (Aleyhissalatu Vesselamesselam) beni mustalike ani baskin yapti.
Adamlari gafildi, hayvanlari su kenarinda sulanmakta idi.
Savasabilecekleri oldurdu, kadin ve cocuklarini da esir etti.
O gun cuveyriye (Radiy Allahu anha) validemizi esir almisti.
Bunu bana Abdullah Ibnu Ömer (Radiy Allahu anhuma) rivayet etti.
Abdullah bu orduya asker olarak katilmisti
Buhari, ıtk 13; muslim, cihad 1, (1730); ebu davud, cihad 100, (2633).

- - - - - - - - - - - - - - - -

Yasam deneyler butunudur.
Ne kadar cok deney yaparsaniz,sizin icin o kadar iyi.

~Hayatta tek bir kisi bile, siz yasadiginiz icin rahat nefes aliyorsa, siz basarili ve amaciniza ulasmis bir insansiniz.

Hicbir sey buyukluk kadar sade degildir.
Cunku sade olmak birazda buyuk olmaktir..

Sik ve cok gulmek; zeki insanlarin saygisini ve cocuklarin sevgisini, sefkatini kazanmak; durust elestirilerin takdirine layik olmak ve yanlis arkadaslarin ihanetlerine katlanabilmek; guzelligi takdir edebilmek, baskalarindaki en iyiyi bulabilmek; saglikli bir cocuk, bahcelik bir arazi ya da daha iyi duruma getirilmis bir sosyal durum yoluyla bu dunyayi oldugundan biraz daha iyi birakarak terk etmek; bir tek yasamin bile sirf siz yasadiniz diye daha rahat soluk almis oldugunu bilmek.
Iste basarmis olmak budur.

Anlasilmak bir lukstur.

Ben alintilari sevmem, bana senin ne bildigini soyle.

Birine gore adaletli olan sey, digerine gore haksizliktir; birine gore guzel olan, digerine gore cirkindir; birine gore bilgelik olan, digerine gore cilginliktir.

Ralph Waldo Emerson | Alintilar~

- - - - - - - - - - - - - - - -

İstanbuldaki

~İstanbul'da bir sevdiğim vardı
Keçi yavrusuna benzer,
Rüzgar eserdi hafiften gözlerinde
Halden anlardı.

Bütün Şehzadebaşı bilir hikayemizi,
Gülhane parkı bilir, gemiler bilir,
Gelip geçen bakardı.

Yanakları güz elmasına benzer
Soğuk havalarda.
Ormanlar gibi bakışları;
Çocuktu, aceleci, bir hali vardı.
Bahar günleri geldi miydi
Saçları uzardı.

Adını bile unuttum
Yüzünü de, gemileri de,
Yalnız ara sıra aklıma geliyor
Sabah akşam iş başında
Ve asfalt caddelerde.


Cahit Külebi~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Başkalarının içinde gördüklerimiz, kendi içimizdekiler kadardır.

~William Hazlitt~
OrajKalip

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -

Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/
Eposta adresleri
(Derdiniz varsa buradan ulaşın.)
:
0raj.p0yraz@neomailbox.net
oraj.poyraz@openmail.cc
HvLWPtIjJR8X@protonmail.com
0PjukdvspdUh@mail2tor.com
Tor ağı üzerindeki web siteleri
Darkweb diye bilinir, TorBrowser kullancaksınız.
:
http://45m2jpfwn6ydfrqyhw5jbqszyip45pvi6m2cyo3722wyhur6yuitgbyd.onion/
http://kbq4ghhydumvhgvwkccbad5g7ae2yho6a4llxuy2z4oa6dox6gjtngad.onion/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder