23 Ağustos 2022 Salı

YİNE MUSTAFA DOĞAN İNAL

Hikaye hep aynı.
Çağdaş, uygar, demokratik bir toplum.
Hükümetleri, devlet kurumlarını, devlet adamlarını ve memurlarını denetlemekle görevli etkin, yetkin  ve bağımsız kurumlar.
Yok, yok, yok.
Her yerinden tel tel dökülüyor.

Eskiden yeni bağımsız olmuş Türk cumhuriyetlerindeki otokrat liderleri eleştirir, küçümser hatta alay ederdik.
Şimdi tam olarak biz de bir benzerine kavuştuk.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  



YİNE MUSTAFA DOĞAN İNAL

Mafya devletin yolunu kesti, soruşturma gazetecilere açıldı

Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın şikayeti üzerine "Mafyanın yol kesme tutanakları" haberine savcı Türkşad Kunthan Uçuk soruşturma başlattı. Kısa Dalga yazarı Ersan Atar ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sezgin Kesim'i ifadeye çağırdı.

İstanbul - BİA Haber Merkezi 18 Ağustos 2022, Perşembe 12:18

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın şikayetiyle bu kez de Kısa Dalga yazarı Ersan Atar ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sezgin Kesim'e soruşturma açıldı.

Soruşturmanın nedeni daha önce İnal'ın İstanbul Anadolu 9. Sulh Ceza Hâkimliğine başvurarak erişime engellettiği Ersan Atar'ın "Mafyanın devletin yolunu kesme tutanakları ve devletin derin sessizliği" haberi.

Haberde, İnal'ın "kişilik haklarına yönelik asılsız iftira ve ithamlarda bulunulduğu" iddiasıyla soruşturma başlatan savcılık Atar ve Kesim'in 7 gün içinde ifade vermelerini istedi. Gelmemeleri halinde de haklarında zorla getirme kararı verileceğini bildirdi.

Soruşturmayla ilgili konuşan Ersan Atar, "Evrensel gazetecilik kuralları çerçevesinde gazetecilik görevimi yaptım. Soruşturma konusu yapılan ve erişimin engellenmesi kararı verilen haber, kamuoyunun gündeminde olan bir konu hakkında tamamen araştırmaya ve resmi belgelere dayalı, kamunun bilgilenme hakkını sağlamaya yönelik ve hiçbir hakaret-iftira unsuru taşımayan bir haberdir. Avukat Mustafa Doğan İnal'ın suç duyurusu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma bir kez daha gösteriyor ki savcılığın soruşturma dosyalarındaki belgelere dayanan gazetecilik bile cezalandırılmaya çalışılıyor." dedi.

SORUŞTURMA SAVCISI TÜRKŞAD KUNTHAN UÇUK

Soruşturmayı başlatan savcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Türkşad Kunthan Uçuk.

Uçuk 2018'de mezun olduktan sonra savcılık sınavını geçti, stajın hemen sonrasında da Osmaniye'ye, 6 gün sonra da İstanbul'a atandı. Savcılık kariyerinin henüz 4. ayında gazeteci Sedef Kabaş soruşturmasını yürüttü ve gazeteciye 12 yıl 10 aya kadar hapis istedi.

Yeni aynı şekilde Hayri Tunç'a da Twitter'daki haber paylaşımları gerekçesiyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmekten" dava açtı.

Son olarak da bianet eski Yayın Yönetmeni Nazan Özcan'a "Erdoğan'ın avukatının rüşvet iddialarını haberleştiren gazetecilere dava" haberi nedeniyle Mustafa Doğan İnal'ın şikayeti sonrası iddianame hazırladı.

SORUŞTURMA AÇILAN HABER NEYDİ?

Gazeteci Ersan Atar 11 Ağustos'ta kaleme aldığı haberde, 20 Haziran 2022'de Gaziantep'te Vali Davut Gül, Belediye Başkanvekili Osman Toprak ile Mustafa Doğan İnal'ın yolunun İnal'ın ortağı ve kuzeni olan mafya lideri Yılmaz Öztürkmen tarafından kesildiği iddiasını belgelere dayandırarak doğruluyordu.

Kamuoyunda "İkinci Susurluk skandalı" olarak adlandırılan olay ile ilgili Atar soruşturmayı yürüten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet dilekçeleri ile bu dilekçelere karşı şüphelilerin verdiği ifadeleri yazmıştı.

Ancak habere İnal'ın talebi sonrası İstanbul Anadolu 9. Sulh Ceza Hâkimliği erişim engeli getirmiş, Kısa Dalga da karar sonrası haberi yayından kaldırmıştı.

https://m.bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/265673-bianet-in-gazetecilere-acilan-dava-haberine-dava-acildi

https://bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/265918-yine-erdogan-in-eski-avukati-48-habere-erisim-engeli

https://bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/265167-erdogan-in-eski-avukati-istedi-130-habere-erisim-engellendi

(HA)

https://bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/266000-mafya-devletin-yolunu-kesti-sorusturma-gazetecilere-acildi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder