17 Ocak 2023 Salı

CANLI YAYINDA AÇIKLADI! PUTİN İSLAMİYET’İ SEÇTİ


CANLI YAYINDA AÇIKLADI! PUTİN İSLAMİYET'İ SEÇTİ

Gazeteci Murat Zurnacı'nın hazırladığı Sebep Sonuç programına katılan yazar Kazım Yurdakul, Putin ile ilgili dünyada ses getirecek önemli açıklamalarda bulundu. Kazım Yurdakul, Putin'in İslam'a yönelik düşüncelerini ve İslam yanlısı politikalarını dile getirince Murat Zurnacı, "Peki Putin Müslüman mı?" diye soru yöneltti. Yurdakul, "Tabi ki öyle!" diyerek Putin'in Müslüman olduğunu örneklerle anlattı. Kazım Yurdakul'un ortaya attığı bu iddialar, Putin'in basın danışmanı Dmitri Peskov'un, "Putin 2015 yılında Müslümanlığı seçti." sözlerini hatırlattı. Peskov, Putin'in zaman zaman Kuran okuduğunu da açıklamıştı.

Gazeteci Murat Zurnacı'nın hazırladığı Sebep Sonuç programına katılan yazar Kazım Yurdakul, Putin ile ilgili dünyada ses getirecek önemli açıklamalarda bulundu. Kazım Yurdakul, Putin'in İslam'a yönelik düşüncelerini ve İslam yanlısı politikalarını dile getirince Murat Zurnacı, "Peki Putin Müslüman mı?" diye soru yöneltti. Yurdakul, "Tabi ki öyle!" diyerek Putin'in Müslüman olduğunu örneklerle anlattı. Kazım Yurdakul'un ortaya attığı bu iddialar, Putin'in basın danışmanı Dmitri Peskov'un, "Putin 2015 yılında Müslümanlığı seçti." sözlerini hatırlattı. Peskov, Putin'in zaman zaman Kuran okuduğunu da açıklamıştı

Yazar Kazım Yurdakul, Putin ile ilgili dünyada ses getirecek önemli açıklamalarda bulundu. "Putin'in Müslüman olduğu zaten biliniyor." diyen Yurdakul'un konuşmalarından detaylar...

PUTİN GÜNEY KIBRIS'A MÜSLÜMAN BİR BÜYÜK ELÇİ ATADI

"Biz Hazar Türklerinden öte Ortodokslar ile inanılmaz bir ilişki yürütüyoruz şu anda. Yani ben hep şöyle bir ifade kullanıyorum 610 yılına kadar Müslüman olanlarla 610'dan sonra Müslüman olanlar birleşiyor dünyada. Dünya yeni fark ediyor 15 temmuzdan sonra ki zaten buna saldırıyorlar. Dünya yeni fark ediyor Karlov suikastı, Dugin'in kızının öldüğü suikast, buna cevaben aynı hafta Rusya'nın yeni eğitim yılı açılışını Putin'in sayın Perinçek'e yaptırması orada arka planda başka isimler de var.

Rusya'da İslam'a hakaret edenlere ağır cezalar getirdi.

Ortodoks Müslüman stratejik iş birliği deniliyor ama şimdi Güney Kıbrıs'ta ABD ambargoyu kaldırıyor aynı gün Putin, Güney Kıbrıs'a Müslüman bir büyükelçi atıyor. Geçen hafta Putin, sosyal medyada İslam'a hakarete 2 ile 10 yıl arası ceza getiriyor. Daha bir çok şey sayabilirim. Eşcinseller ile ilgili aldığı kararlar, Dugin'in Abdul Hakim Arvasi hazretlerinin türbesindeki videodan (Putin'in İslam'a yakınlığı anlaşılıyor)"

PUTİN MÜSLÜMAN OLABİLİR DEMİŞTİ

Sunucunun, "Peki Putin Müslüman mı?" sorusu üzerine Kazım Yurdakul, "Tabi ki öyle! Hakikaten bakın bir çok insan Acaba Putin Müslüman mı? diyor. Türkiye de yıllar önce İslami kimliği olan birisi, Putin Müslüman olabilir demişti zaten. Ben de 2015 de olabilir demiştim. Sebebi vardı. İki hafta önce Lavrov öyle bir açıklama yaptı ki. "İslam İşbirliği Teşkilatı'na başvurduk, İslam'ın insana verdiği değeri önemsiyoruz.

Putin'in elinde Barnabas İncili'ni görürseniz şaşırmayın

Bu nedenle doküman ve kitap istedik." Bunun tek bir açıklaması var. Yani yakında en fazla iki üç sene içinde Putin'in elinde Barnabas incilini görürsek hiç şaşırmayalım."

Barnabas İncili'nde Hz. Muhammed'in geleceği müjdeleniyor.

Programın sunuculuğunu yapan Murat Zurnacı, "Peki bu ne anlama geliyor?" sorusu üzerine de Yurdakul,

"Putin'in tüm Ortodokslara Barnabas İncili'ni göstermesi demek, Müslüman olun demek anlamına geliyor." diye cevap verdi. (Barnabas İncili'nde Hz. Muhammed'in geleceği müjdeleniyor.)

Barnabas İncili'nin önem kazanması, Pavlus tarafından getirilen diğer incillerin tahrif edilmiş olduğunu ortaya koyuyor...

Daha pek çok konuyu dile getiren Yurdakul'un açıklamaları gündeme oturdu.

Gazeteci Murat Zurnacı'nın hazırladığı Sebep sonuç programına katılan yazar Kazım Yurdakul Putin ile ilgili dünyada ses getirecek önemli açıklamalarda bulundu.

AYNI İDDİA DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

2015 yılında Rus İnterfax haber ajansına dayandırılan habere göre, Putin'in basın danışmanı Dmitri Peskov, Putin'in Müslümanlığı seçtiğini belirtti. Peskov, bu yöndeki sorulara, "Evet, Putin böyle bir karar aldı" cevabını vermişti.

Danışman Peskov, Putin'in özel nedenlerle böyle bir karar aldığını kendisinin de zaman zaman Kuran-ı Kerim okuduğunu ifade etti.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/canli-yayinda-acikladi-putin-islamiyeti-secti-1715465.html



=======================

28 ŞUBAT DAVASINDA TUTUKLU KOMUTANLARIN YAKINLARI: 28 ŞUBAT DAVASI, TIPKI DİĞERLERİ GİBİ BİR FETÖ KUMPASIDIR

"Bu davanın, yargının siyaset eliyle bir intikam aracı olarak kullanıldığına tereddütümüz kalmadı"

15 Ağustos 2022

28 Şubat d

ESİR KOMUTANLAR:

1) Ahmet Çörekçi,

2) Aydan Erol,

3) Cevat Temel Özkaynak,

4) Çetin Doğan,

5) Çetin Saner,

6) Çevik Bir (hastalığı nedeniyle tahliye edildi),

7) Erol Özkasnak,

8) Fevzi Türkeri,

9) Hakkı Kılınç,

10) İdris Koralp,

11) İlhan Kılıç,

12) Kenan Deniz,

13) Vural Avar

14) Yıldırım Türker

avasında bir yıldır hapishanede olan 13 komutanın aileleri ve yakınları, Anayasa Mahkemesi'nin önüne giderek açıklama yaptı. Aileler, Ergenekon kumpas davalarını hatırlatarak, "28 Şubat davası, tıpkı diğerleri gibi bir FETÖ kumpasıdır" dedi.

28 Şubat davasında yargılanarak müebbet hapis cezasına çarptırılan ve cezaevlerinde birinci yıllarını dolduran, yaşları 74 ile 90 arasında değişen 13 komutanın ailesi ve yakınları; Anayasa Mahkemesi önünde bugün açıklama yaptı. Açıklamaya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan ve CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan katıldı.

Aileler adına yapılan açıklamada, FETÖ'nün Ergenekon kumpas davalarını hatırlatarak şu ifadeler kullanıldı:

"28 Şubat davası, tıpkı diğerleri gibi bir FETÖ kumpasıdır. Soruşturmayı başlatan ve davanın iddianamesini yazan savcılar, ilk tutuklamaları yapan ve mahkeme sürecinde yer alan bir kısım hâkimler, soruşturma sürecinde savcılara sözde belge temin eden şahıslar, temin edilen belgeler hakkında 'güvenilir' raporu veren TÜBİTAK görevlileri, savcıya Genelkurmay'dan belge ulaştıran askerî personel, yani kısaca bu davaya 'eli değen' herkes bir şekilde FETÖ bağlantılı çıktı. Bugün o şahısların bir kısmı FETÖ üyeliği, bir kısmı da 15 Temmuz'daki rolleri nedeniyle halen ağırlaştırılmış müebbet cezalarıyla cezaevlerinde, bir kısmı ise yurt dışında firarî durumdadır.

"GERÇEKLERE RAĞMEN DAVA İNATLA SÜRDÜRÜLDÜ"

Bütün bu gerçeklere rağmen dava inatla sürdürüldü ve sayılan tüm hukuksuzluklar Yargıtay'a kadar sıralı mahkemelerce hep göz ardı edildi. Yargı sürecinde, bu ülkede adalet olduğu inancımızı hep muhafaza ettik, ama hep hayal kırıklığına uğradık.

28 Şubat'ın darbe ile ilgisi olmadığını, iddianamenin sırf sanıkları suçlu çıkarmak üzere kin, nefret ve husumetle hazırlanmış bir kumpas çalışması olduğunu ve TSK mensuplarına yönelik bütün diğer kumpas davalardakilere çok benzer sahteliklerle kurgulandığını, dolayısıyla her halükârda yargıçların bu hukuk rezaletlerini göreceklerini sandık. Ancak yanıldık. Başlangıçta da söylüyorduk, ama bugün artık bu davanın bir siyasi dava olduğuna, yargının siyaset eliyle bir intikam aracı olarak kullanıldığına tereddütümüz kalmadı.

"GARABETLERİ GÖRECEK VE ŞAŞIRACAKLARDIR"

Bizler buraya AYM'nin lehimize bir karar vermesini sağlamak için toplanmadık. Talebimiz, AYM'nin bir an önce hak ihlali konusundaki bireysel başvurularımıza bir yanıt vermesi ve dosyayı ele almasıdır. Zaten inanıyoruz ki, dosyayı açtıklarında, hukuk tarihimize kara bir leke olarak geçeceğinden kuşku duymadığımız 28 Şubat davasındaki bütün hukuk garabetlerini görecek ve verilen kararlara kendileri de şaşıracaklardır."

Ailelere destek veren CHP'li Ağbaba, şunları söyledi:

"BU BİR SİYASI DAVADIR"

"Bu bir siyasi davadır. Bu dava siyaseten başlatıldı ve siyaseten en kısa sürede sonuçlanacaktır. Geçmişte yapılan kumpaslar, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yok olma aşamasına getirdi. Düşmanın tankla, topla, tüfekle yapamadığını; iktidar ve FETÖ ortaklığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin seçkin, vatansever subayları cezaevlerinde çürütüldü. Ve o cezaevine atılanların yerine yine aynı ortaklığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri yeniden yapılandırılıyor.

Ne oldu? Mahkeme kararı ile cezaevine alınan insanların yerine getirilenler, 15 Temmuz'da Meclis'i bombaladı, 15 Temmuz'da boğaz köprüsünü bombaladı. Yargılanması gerekenler, 15 Temmuz'a giden taşları döşeyenler olması gerekirken; geçmişte anayasadan kaynaklı görevlerini yapanların cezaevinde tutulması bir siyasi dava olduğu gibi bir intikam davasıdır. Biz bunun bilincindeyiz, bunu biliyoruz. Maalesef insanlık tarihi; iyiler ve kötüler arasındaki mücadele ile geçti. Bugün de iyiler ve kötüler mücadele ediyor. Tarih göstermiştir ki, sonunda hep iyiler kazanmıştır." (Tele1)

28 Şubat tutuklusu emekli orgeneral Çetin Doğan eşi: Artık isyanlardayız! Yeter!

https://t24.com.tr/haber/28-subat-tutuklusu-emekli-orgeneral-cetin-dogan-esi-artik-isyanlardayiz-yeter,1051294

28 Şubat davasında tutuklanan Çevik Bir, cezaevinden tahliye edildi

https://t24.com.tr/haber/emekli-orgeneral-cevik-bir-e-tahliye-karari,1049967

28 Şubat tutuklusu emekli orgeneral Çetin Doğan'dan AYM'ye açık mektup: Geç gelen adalet 'adalet' olmayacaktır

https://t24.com.tr/haber/28-subat-tutuklusu-emekli-orgeneral-cetin-dogan-dan-aym-ye-acik-mektup-gec-gelen-adalet-adalet-olmayacaktir,1047860

Nagehan Alçı'dan AYM Başkanı Zühtü Arslan'a 28 Şubat tutuklusu 14 general için çağrı: Başvuruları 1 yıldır bekliyor!

https://t24.com.tr/haber/nagehan-alci-dan-aym-baskani-zuhtu-arslan-a-28-subat-tutuklusu-14-general-icin-cagri-basvurulari-1-yildir-bekliyor,1049356

https://t24.com.tr/video/28-subat-davasinda-tutuklu-komutanlarin-yakinlari-28-subat-davasi-tipki-digerleri-gibi-bir-feto-kumpasidir,49378

=======================

--

- - - - - - - - - - - - - - - -

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Dünyadaki bütün dinler içinde, esrarengiz bir rastlantıyı görüyoruz: ezici bir çoğunluk sadece ailesinin ait olduğu dini seçiyor.
En iyi delile, en iyi mucizelere, en iyi ahlaki yapıya, en iyi ibadethaneye, en iyi müziğe sahip olanı değil: iş tezgahdaki dinlerden bir tanesini seçmeye gelince, dinlerin potansiyel erdemleri, aile etkisinin yanında hiçbir şey ifade etmiyor.
Bu açık bir gerçek ve kimse de inkar edemez.
Ama bunun nedensiz doğasını çok iyi bilen biri, bir şekilde dinine sıkıca bağlanıyor, hem de öyle bir fanatiklikle ki, başka bir dine inananı öldürmeye hazır olarak.

~Richard Dawkins~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Soylediklerini kabul etmeyebilirim; ama soyleme hakkini olunceye kadar desteklerim.

~Voltaire~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Yeminine Bakıp İnsana İnanma; İnsana Bakıp Yeminine İnan.

~AESKHYLOS~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Sevmek; guzel birinde aski aramak degil, bir baskasinda kendini bulmaktir...

~Dostoyevski~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Insan, yasiyla degil yasadigiyla buyur.

~Cihad Zafer~

- - - - - - - - - - - - - - - -

MAHZUN DURMAK
. . . . . .
Sevdigim insanlara
Kizabilirdim,
Eger sevmek bana
Mahzun durmayi
Ogretmeseydi.

~Orhan Veli KANIK~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Mazlum milletler zalimleri bir gün mutlaka mahv-ı perişan edeceklerdir.

~Mustafa Kemal ATATÜRK~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Az gittik, uz gittik
Dere tepe duz gittik
Insanlarin kafa kafaya vermedigi,
Kic kica yapistigi bir ulkeye geldik.
Kimbilir kacinci koydu bu gordugumuz
Belki de koylerin en delisiydi.
Herkes bagiriyordu,
Ortalik karisiyordu
Kimse bir sey anlamiyordu
Millet mankafaydi,
Sanki hamur kafaydi.
Konusmuyorlardi,
Hic konusmuyorlardi.
Bas sallayip,
Bel bukup,
Kuyruk kokluyorlardi.
. . . . . .
Zamanin evvelinde
Ahirin sonrasinda
Dunyanin ortasinda
Gel zaman git zaman
Dillerinden anlar olduk.
. . . . . .
Hal boyle olunca;
Bildik ki:
Insanin insanati vardir,
Hayvanin hayvanati
Ya nedir bu;
Eli var elleyemez,
Dili var soyleyemez,
Beyni var dusunemez.
. . . . . .
Iste orda durduk biraz
Suphemiz olustu beyin ustune
Nasil olurdu;
Agzi var konusamaz
Beyni var dusunemez.
Nasil olurdu\?
Hayvanlar bile becerirken bu isi
Koklarken,
Oksarken;
Nasil olurdu da
Insanlar, insanca olamazdi.
. . . . . .
Kargalar bile tunerken
Kimi dam ustunde saksagan,
Kimi ala, kimi kara gak derken...
. . . . . .
Karga karga gak dedi
Cik kavuga bak dedi
Ister giy, ister giyme
Icindeki bok dedi.
. . . . . .
Kim demis karga budala
O masal
Dala konsa;
Peyniri tilki kapar
Yola konsa;
Kamyon carpar
Tarlada bayirda;
Kediler kapar.
. . . . . .
Ve yazar kitaplar
BIR KAVUK DEVRILDI
Bir kavuk her zaman devrilir
Gorenlerin gozleri onunde
Kavuga konar karga
Yapar icine
. . . . . .
Padisah;
Hunkarim dese:
Kossa pesinden sarlatanlar
Kucagina otursa
Gosterse sopasini
Kaftaninin altindan
Alissalar da,
Kudurmusu gecmiscesine
Karga gene de kavuga konar
BIR KAVUK HER ZAMAN DEVRILIR
. . . . . .
icimizden biri

- - - - - - - - - - - - - - - -

Ömer Hayyam Bütün Dörtlükler [ 290. - 389 ]

Güneşi balçıkla sıvamak elimde değil;
Erdiğim sırları söylemek elimde değil;
Aklım düşüncenin derin denizlerinden
Bir inci çıkardı ki delmek elimde değil.
OrajKalip

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -

Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/
Eposta adresleri
(Derdiniz varsa buradan ulaşın.)
:
0raj.p0yraz@neomailbox.net
oraj.poyraz@openmail.cc
HvLWPtIjJR8X@protonmail.com
0PjukdvspdUh@mail2tor.com
Tor ağı üzerindeki web siteleri
Darkweb diye bilinir, TorBrowser kullancaksınız.
:
http://45m2jpfwn6ydfrqyhw5jbqszyip45pvi6m2cyo3722wyhur6yuitgbyd.onion/
http://kbq4ghhydumvhgvwkccbad5g7ae2yho6a4llxuy2z4oa6dox6gjtngad.onion/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder