23 Temmuz 2020 Perşembe

KAAN SEZYUM : NABER LAN FAKİRLER?

Ben bunca yıldır solculuk yaptım.
Artık sıkıldım.
Aptalca bir iş
Neden mi?
Yahu benim karnım tok.
Elektrik faturası 80TL'den 280TL'ye çıkmış.
Ben hala ödüyorum.

Her işimi peşin yapıyorum.
Taksit falan yok.

Bankalar peşimde, bana tüketici kredisi vereceklermiş.
İstemiyorum.
Kibarca yeni borç için iştahım yok diyorum.

Tek çocuğum var, yurtdışında okutuyorum.
Maksat çocuğum çok uluslu olsun.
Dünya vatandaşı olsun.

Ve ben bunca zamandır solculuk yaptım.
Kendim için değil.
Ben zaten kendimi kurtarmışım.

Pek çokları beni maaşlı trol zannetti.
Yahu benim beş maaşım zaten var.

Bundan sonra fakirlerle aynı taraftayım.
Sağcılık yapacağım.
Yapabilirsem tabi.

Fakirler ile aynı tarafta olmak istiyorum.
Anlamak zor mu?

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

KAAN SEZYUM : NABER LAN FAKİRLER?

2020.07.15 04:00



Ölemediniz mi hâlâ?

Ya pis fakirler size çok üzülüyorum.

Paso hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.

Biz krallar gibi yaşıyoruz.

Tamam görgüsüzüz biraz ama para bizde sapı bizde kökü bizde.

Siz fakirliğe devam ederken biz bir günde sizin hayatınızda göremeyeceğiniz kadar parayı spor arabamıza çantamıza gözlüğümüze ya da görgüsüzlüğümüze harcayabiliyoruz.

Bizim çocuklarımızın başına kötü hiçbir şey gelmiyor pis fakirler.

Biz yaşayalım diye siz çile çekiyorsunuz.

Biz daha zengin olalım diye toprak altında kalıyorsunuz.

Biz daha huzur içinde uyuyalım diye siz göreviniz olmadığı halde bizim işlerimizi yaparken hayatlarınızı kaybediyorsunuz.

Biz var olmasak siz olamazdınız pis fakirler.

Ancak Instagram' dan ya da oradan buradan yaşadığımız hayatların bir yansımasını görebilirsiniz.

Sizin imrendiğiniz hayatı en çapsız şekilde yaşamaya devam ediyoruz.



Gün geliyor jakuzimizin içindeyiz gün geliyor acayip pahalı arabamızı parçalıyoruz gün geliyor bir lahmacuna sizin bir ayda kazandığınız kadar para veriyoruz ve umrumuzda bile olmuyor.

Çünkü siz biz yaşayalım diye çalışıyorsunuz.

Siz biz çile çekmeyelim diye çile çekiyorsunuz.

Hatta çoğu zaman bizim evlatlarımız eşimiz dostumuz bir olaya karıştığında hooopppacık suçlusu yine siz oluyorsunuz.

Bu dünya böyle pis fakirler yapacağınız bir şey yok.

Ağlamayın boşu boşuna.

Çocuğunuz mu hasta?

Umrumuzda değil biz zenginiz.

Size koklatmayacağımız zenginliklerimiz hayatında say say bitiremeyeceğimiz kadar canlımız taşıyamayacağımız kadar çok nakitimiz odaları dolduracak kadar çok mücevherimiz ve zevksiz kıyafetimiz var.



Siz yeter ki fakir olduğunuzu kabul edin bu hayat sizin için de güzel geçecek o zaman.

Hatta sonunda öldüğünüzde rahat bile edebileceksiniz.

Ya bir de işin güzel tarafını söyleyelim mi?

Öbür taraf da yok.

Yani günahlarımızın cezasını filan da çekmeyeceğiz.

Kefenin cebi yok o yüzden pantolonlarımıza ceketlerimize gömleklerimize ayakkabılarımıza terliklerimize dolduruyoruz paracıklarımızı.



Siz hiç bir jipe sahip olabilecek misiniz?

Ya siz onun MTV' sini bile ödeyemezsiniz .



Ancak önünüzden geçeriz jiplerimizle lüks arabalarımızla korumalarımızla… Tabii ki sizin gibi fakirlerden bir farkımız olması lazım.

Bizi sizin pis elleriniz ve ayaklarınızdan açlıktan kokan nefeslerinizden leş gibi ter kokunuzdan koruyacak korumalar lazım.

Biz adalarımızda "inzivaya" çekilirken siz inşaatlarda adalet saraylarında işyerlerinizde metrobüslerde vapurlarda trenlerde zavallı gibi koronaya yakalanmamak için anca dua edersiniz.

Edin edin işe yarıyor.

En azından manevi olarak rahatlatır.

Siz ertesi günü düşünmekten uyuyamadığınız zamanlarda biz her türlü zevkleri tatmış ama yine de tatmin olmamış bir şekilde kafamızı yastığa koyuyoruz.



İşin ilginç tarafı da ne biliyor musunuz?

Biz çok rahat uyuyoruz.

Hiç size dedikleri gibi bizi tedirgin eden bir şey yok.

Bu dünyanın düzeni bu.

Siz fakir olmayı kabul etmişsiniz biz de sizin üzerinizden zengin olmayı.

Siz aşağılanmaya alışmışsınız biz ise aşağılamaya.

Siz üzülmeye alışmışsınız biz sevinmeye… Siz aza kanaat etmeyi erdem sanarken biz çokla yetinememe peşindeyiz.



Şimdi bugün buradan çekip gitsek bizim birkaç nesil sonramıza bile yeter bu zenginliğimiz ama yağma yok.

Çalışa çalışa sizin sırtınızdan kazana kazana damlaya damlaya zengin olduk.

Bunu sizlerle paylaşmaya niyetimiz yok.

Zaten herkes de bizim arkamızda.

Paranın satın alamadığı tek şey mutluluk ya da huzur ya da zaman filan da değil.

Gayet de mutluyuz keyfimize bakıyoruz.

Huzurumuz yerinde.

Ayrıca para zamanı da satın alabiliyor.

Açıyorum çakarlarımız vınnnnnnn.



Hadi çok fazla ağlamayın pis fakirler gözyaşlarınız da bize lazım.



Daha onları bile satacağız elaleme.



Bir Çağrımız Var https

://www.

birgun. net

/haber/naber-lan-fakirler-308340

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Turk un haysiyeti onuru ve kabiliyeti cok yuksek ve buyuktur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

148. HICBIR AHLAK, DINI GORUSLERLE UZLASTIRILAMAZ, BIRLESTIRILEMEZ

Dinin bu dunyada cok sik neden oldugu kanli facialara ragmen, yine de dinsiz hicbir ahlak olamayacagi tekrarlanir. Teolojik gorusler hakkinda, eserleriyle karar verilecek olursa, insanlarin dini gorusleriyle, ahlakin hic uzlastirilamayacagini ileri surmek gerekir.

Durmaksizin "Allah'a uyunuz", "Allah'i taklit ediniz" diye bize bagirirlar. Pekala. Eger bu Allah'a uyarsak hangi ahlaki huy edinmis oluruz? Uymamiz gereken Allah, hangi Allah'tir?

Deist'in Allah'i mi? Ancak bu Allah, bizim icin hic de surekli bir iyilik modeli olamaz. Her seyin yaratani ise, dunyada gordugumuz, iyiligin de kotulugun de yaratanidir.

Eger duzenin yaraticisi ise, izni olmaksizin asla var olmayan karisikligin, duzensizligin de yaraticisidir. Vucuda getiriyorsa, yok da ediyor; hayat veriyorsa, olduruyor da. Bolluk, zenginlik, refah, mutluluk, baris ve huzur veriyorsa; kitliklarin, yoksullugun, sikintilarin, savaslarin vucut bulmasina da izin veriyor. "Teizm"in ya da tabii dinin soylu ve buyuk hukumleri, gozumuzun onunde olusunu her an gorduklerimiz tarafindan yalanlanan Allah, surekli guzellikleri koruyan bir model olarak nasil alinir? Ahlaka temel olmak uzere; huyu her an degisen ve hakkinda "kerim" demek, ancak bu dunyada yaptigi ve yapilmasina izin verdigi kotuluklere goz yummakla mumkun olan bir "Allah" orneginden daha az sarsilan bir temel gereklidir. Eski zamanlarin ortak cok iyi, cok buyuk "Jupiter"ini mi taklit edelim? Boyle bir Allah'i taklit etmek, boyle bir Allah'a uymak, babasinin tahtini zapteden ve sonra babasini parcalayan asi bir ogulu ornek almaktir; huyu, her akli basinda insanin yuzunu kizartacak bir zina edeni, bir kotulukcuyu, bir ayyasi ornek almak demektir. Platon'a gore, erdemin tanrilari taklitten ibaret oldugu batil inancinda bulunsalardi, Paganizm doneminde insanlarin durumu nereye varirdi?

Yahudilerin Allah'ini mi taklit etmek gerekirdi? Yehova'da yaratilisiminiza ornek olacak bir model bulur muyuz? O, gercekten vahsi bir Tanridir; gercekten ahmak, zalim ve ahlaksiz bir kavim icin uygun bir Tanridir. Oc almaktan baska bir sey istemeyen, acima nedir bilmeyen, oldurme, vurusma, hirsizlik, anlasmazlik emreden bir Tanridir. Sozun kisasi, durumu, temiz ve dogru bir adama ornek olamayacak ve ancak soyguncular, haydutlar baskani tarafindan taklit edilebilecek olan bir Tanridir. Bu durumda, Hiristiyanlarin Isa'sini mi taklit edecegiz? Babasinin merhamet kabul etmez gazaplarini yatistirmak icin olen bu Tanri, bazi insanlarin izlemesi gereken bir omek olusturur mu? Heyhat! Onda; bizzat kendisi de sefalete bogulmus olan ve yoksullara vazederek, onlara yoksul olmayi, dogal egilimleri sondurmeyi, haz ve lezzeti lanetlemeyi, bunlari sevmemeyi, aci ve sikintiya istekli olmayi, bizzat kendi kendilerinden tiksinmeyi ogutleyen bir Tanri, daha dogrusu bir bagnaz buluruz. Bu Tanri (yani Isa), kendisini izlemeleri icin, yoksullara, analarini, babalarini, akrabalarini, dostlarini terk etmelerini emreder. Bize, "ne guzel ahlak!" diyeceksiniz; kuskusuz bazi insanlar icin hayran olunacak bir durumdur. Bu ahlakin, tanrisal bir ahlak olmasi gerekir; cunku insanlar icin uygulama olanagi yoktur. Ancak, bu kadar yuce bir ahlak erdemi, tiksinti duyulacak bir icerikte degil midir?

Hiristiyanlarin "Insan-Allah"inin ahlakina gore, izleyicileri bu dunyada giderilmesine asla izin verilmeyen atesli bir susuzluk ceken gercek Tantale*'lerdir.

Boyle bir ahlak, bize dogayi yaratan hakkinda cok tuhaf bir fikir verir. Bize temin edildigi gibi, Allah her seyi yaratiklarinin nimetlenmesi ve yararlanmasi icin yaratmissa, yaratiklari icin yarattigi nimetlerden yararlanmaktan, onlari, yadirganan bir nedenle men ediyor demektir. Bu durumda, insanin hep arzuladigi haz, insanin zayifligini yakalamak, amiyane deyimiyle insani "faka bastirmak" icin kurulmus bir tuzaktan baska bir sey midir?

* Tantale, Lydie kralidir. Ilahlar kendisini ziyaret ettiginden, bunlarin tanrisalligini sinamak icin, oz oglu Plaps'in organlarini yemek olarak onlara yedirmis olmasindan dolayi, tanrilarin tanrisi Jupiter, onu

Tartare'e yani cehennemin yedinci ve en alt tabakasina atti. Surekli, parcalayici bir susuzluk ve aclik acisini cekmeye mahkum etti. Tantale, bir irmagin ortasinda ve meyveli agaclarin altinda tasvir edilir.

Ancak irmagin suyundan icmek istediginde, su dudaklarindan kacar, agaclarin meyvelerine elini uzattiginda, meyveler elinden uzaklasir. Edebiyatta, tatmin olunacagi zaman elden kacirilan ihtiras ve ozlem konulari icin "tantale iskencesi" denir.

- - - - - - - - - - - - -
Yasamin yalnizca teleekranlardan yagdirilan yalanlarla degil , Partinin erismeye calistigi ulkulerle de hic banzesmedigini gormek icin cevrenize bir goz atmaniz yeterliydi.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Bati'nin butun dinbilimleri ve onlarin etrafinda olusan mitler, Tanri'nin bunak suclu kavrami ustune oturtulmustur.

WILLIAMS,TENNESSEE (1911-1983) ABD'li oyun yazari.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 109 Kisiyi hurriyetinden yoksun kilma

1) Bir kimseyi hukuka aykiri olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hurriyetinden yoksun birakan kisiye bir yildan bes yila kadar hapis cezasi verilir.
2) Kisi fiili islemek icin veya isledigi sirada cebir tehdit veya hile kullanirsa iki yildan yedi yila kadar hapis cezasina hukmolunur.
______________ 1 18 6 2014 tarihli ve 6545 sayili Kanunun 61 inci maddesiyle bu fikrada yer alan "hukmolunur" ibaresi " "fiilin cocuga karsi islenmesi halinde alti aydan uc yila kadar hapis cezasina hukmolunur" seklinde degistirilmistir.8996
3) Bu sucun
a Silahla
b Birden fazla kisi tarafindan birlikte
c Kisinin yerine getirdigi kamu gorevi nedeniyle
d Kamu gorevinin sagladigi nufuz kotuye kullanilmak suretiyle
e Ustsoy altsoy veya ese karsi
f Cocuga ya da beden veya ruh bakimindan kendini savunamayacak durumda bulunan kisiye karsi
Islenmesi halinde yukaridaki fikralara gore verilecek ceza bir kat artirilir.
4) Bu sucun magdurun ekonomik bakimdan onemli bir kaybina neden olmasi halinde ayrica bin gune kadar adli para cezasina hukmolunur.
5) Sucun cinsel amacla islenmesi halinde yukaridaki fikralara gore verilecek cezalar yari oraninda artirilir.
6) Bu sucun islenmesi amaciyla veya sirasinda kasten yaralama sucunun neticesi sebebiyle agirlasmis hallerinin gerceklesmesi durumunda ayrica kasten yaralama sucuna iliskin hukumler uygulanir.


- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder