27 Temmuz 2020 Pazartesi

Züccaciye dükkanı...

Bir sinek züccaciye dağıtmak isterse buna gücü yetmez ama bir boğanın kulağına girerse boğa panik ile o dükkanı dağıtır.
O sinek bir batıl inanç, bir safsata , bir din veya önyargıdan başka bir şey değildir.
O boğa ise kafası boş cahil insanın ta kendisidir.

Anooshirvan Miandji



- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Yorulmadan beni takip edeceginizi soyluyorsunuz.
Fakat arkadaslar yorulmadan ne demek?
Yorulmamak olur mu?
Elbette yorulacaksiniz.
Benim sizden istedigim sey yorulmamak degil yoruldugunuz zaman dahi durmadan yurumek yoruldugunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir.
Yorgunluk her insan her mahlk icin tabii bir halettir fakat insanda yorgunlugu yenebilecek mnevi bir kuvvet vardir ki iste bu kuvvet yorulanlari dinlendirmeden yurutur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

109. DINI GELENEKLERIN TUMUNDE AHMAKLIK YA DA BARBARLIK ZIYAFETI VARDIR

Vahsi insanin kana susamisligi, ahmakligi, deliligi, her donemde cogu kez ya gaddar ve kiyici, ya da zirzop olan dini geleneklerde ortaya cikmistir. Bir barbarlik huyu, bize gelinceye kadar yasamistir. Bu huy, en uygar milletlerin girdikleri dinlerde gorunmektedir. Insanlarin tanrisalliga kurban olarak sunuldugunu gormuyor muyuz?

Hep bir vahsi kadar kana susamis olan, kiskanc, intikamci varsayilan, kizginligini yatistirmak amaciyla, kan yasalari dusunce tarzindan dolayi Allah'in hosuna gitmeyenlerin binlercesini yeni yeni iskenceler altinda yok etmiyor mu?

Yeni milletler, rahiplerine bagli olarak, belki en barbar milletlerin deliliklerinden daha ileri gitmislerdir. Insanlara gorusleri icin eziyet etmek, dusunceyi sorusturmak, dimaglarinin gorunmeyen hareketlerinden dolayi insanlari tedirgin etmek, hicbir vahsinin aklindan gecmemistir. Butun bilim ve kulturlerine ragmen, en uygar ve bilgili milletlerin; Ingilizlerin, Fransizlarin, Almanlarin ve Yahudilerin, yani yeryuzundeki kavimlerin en ahmagi, en safdili, en vahsisi olan kavmin barbar Allahi onunde diz coktugu goruldugunde, bu aydin milletin mezheplere ayrildiklari, birbirlerini parcaladiklari, bu dogru olmayan Allah'in tabiati ve niyeti hakkinda edindikleri ve tumu ayni olcude gulunc fikirler icin birbirlerini asagiladiklari, birbirlerine kin ve dusmanlik guttukleri goruluyor. Boyle hoppaliklar ve deliliklerle dolu bu Allah'in iradeleri uzerine bilginlerin delicesine fikir urettigi goruldugunde, soyle bagirmak istegi geliyor: Ey insanlar! Siz hala vahsisiniz! Ey insanlar; din konusu acilir acilmaz, sizler birer cocuktan baska bir sey degilsiniz!

- - - - - - - - - - - - -
En iyi kitaplar insana zaten bildiklerini soyleyen kitaplardir.
George Orwell 1984

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Ahlak en buyuk oneme sahip seydir; tabii bizim icin, Tanri icin degil.

ALBERT EINSTEIN
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 225 Hayasizca hareketler

1) Alenen cinsel iliskide bulunan veya teshircilik yapan kisi alti aydan bir yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.


- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder