18 Haziran 2022 Cumartesi

Otokrasiyle, şeriat el ele, ülke manzaraları.

  1. Yasakçı vali tarikat sohbetinde!
    1. 'TEŞEKKÜR' SEFERBERLİĞİ
    2. KÜLLİYE VE 'VEKİL' ZİYARETİ
  2. ESKİŞEHİR'DE GERİCİLER TEK SES: ÇADIRLARDA KIZLI ERKEKLİ KALIYORLAR
  3. HAYKO CEPKİN'DEN ANADOLU FEST'İN ETKİNLİK YASAĞI KAPSAMINA GİRMESİNE SERT TEPKİ: 'VAY ARKADAŞ...'
    1. HAYKO CEPKİN'DEN TEPKİ
  4. ESKİŞEHİR'DE FESTİVAL YASAĞI MAHKEMEYE TAŞINDI: 'ADALETİN HİÇBİR BASKI ALTINDA KALMADAN...'
    1. "GENÇLERİN SANAT AŞKININ ENGELLENMESİ..."
    2. ANADOLU FEST DÜZENLEYİCİLERİNDEN MAHKEMEYE BAŞVURU

Yasakçı vali tarikat sohbetinde!

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'ın İsmailağa cemaatine bağlı bir derneğin 'külliye'sini ziyaret ettiği ortaya çıktı.

10-05-2022

Eskişehir'de 'Anadolu Fest' isimli etkinliği iptaline yol açan 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı kararı veren Vali Erol Ayyıldız'ın İsmailağa cemaatine yakın olduğuna dair fotoğraflar ortaya çıktı.

Cumhuriyet'in haberine göre, yasak kararının ardından, iktidara yakınlığı ve Türkiye'deki dinsel yapılanmalar arasında yaygınlığıyla bilinen İsmailağa cemaatinin tepkisi dikkat çekti.

'TEŞEKKÜR' SEFERBERLİĞİ

Cemaatin sosyal medyada önde gelen isimlerinden olan, 'Müdafa-i İslam Hareketi' isimli bir yapının da başında bulunan Erdem Özveren, kararın ardından yaptığı sosyal medya paylaşımında Vali Ayyıldız'ın daha önceki benzer icraatlarını hatırlatıp "İzmir Valisi'yken eşcinsel faaliyetlere müsaade etmeyen, Eskişehir'e atanınca aldığı kararlar ile şehri çok kısa sürede dünyanın en güvenli 8. şehri konumuna getiren, Vali Erol Yıldız alkoliklerin festival adı altında yaptığı ahlaksızlıkları da iptal etti" dedi.

Özveren bununla da kalmayıp, takipçilerini Vali Ayyıldız'ı telefonla arayıp karar için "teşekkür" etmeye çağırdı. Ayyıldız'a övgüler düzen Özveren, "Makam odasını daima açık tutup, vatandaşıyla birebir ilgilenen, azgın azınlığın tüm baskılarına rağmen içki-alkol ve türevleri ile festival adı altında kamu barışını bozan fuhşi etkinliklere ise izin vermeyen Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'a teşekkür iletmek için 0 (222) 214 26 26 numarayı arayıp (valilik) desteklerimizi iletelim. Bir numara çevirip bir kaç kelam etmek zor olmaz bu tür kararlı duruş sergileyen devlet ricalinin yanında olduğumuzu gösterelim ki azınlığa boyun eğmesinler…" ifadelerini kullandı.

KÜLLİYE VE 'VEKİL' ZİYARETİ

Özveren'in sevinciyle birlikte Vali Ayyıldız'ın İsmailağa cemaatinin kentteki temsilcileri ile yan yana fotoğrafları da çarpıcı bir ayrıntıyı gözler önüne serdi. Cemaat bağlantılı Hicret Derneği'nin Eylül 2020'de sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflara göre Vali Ayyıldız, cemaate ait 'Mahmut Efendi Külliyesi' isimli yeri ziyaret etmiş. Fotoğraflardan birinde Ayyıldız'ın külliye içinde henüz çocuk yaştaki cübbeli ve sarıklı kişilerin de aralarında olduğu bir grupla birlikte sohbette bulunduğu da dikkat çekiyor.


https://gazetemanifesto.com/2022/yasakci-vali-tarikat-sohbetinde-490804/

=======================

ESKİŞEHİR'DE GERİCİLER TEK SES: ÇADIRLARDA KIZLI ERKEKLİ KALIYORLAR

Eskişehir'de valiliğin 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı sonrası gerici dernek ve vakıflar ortak bir açıklama yaptı.

10-05-2022


Eskişehir Valiliği'nin kentte 15 gün süreyle açık alanlardaki etkinliklerin yasaklaması nedeniyle 12-15 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan şehrin en büyük festivali olan Anadolu Fest'in de iptal edilmesi tepkilere neden oldu.

Valiliğin kararı üzerine şehirdeki gerici yapıların "Eskişehir Kardeşlik Platformu" adı altında oluşturduğu çatı kuruluşu adına da bir açıklama yapıldı.

Aralarında Memur-Sen, İHH, AGD, Beşir Derneği, MÜSİAD, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti gibi yapıların bulunduğu kuruluşun açıklamasında "Son birkaç yıldır Eskişehir'de Söğütönü Mahallesi okullar bölgesi karşısında alkol firmalarının sponsorluğunda, herhangi bir denetimin olmadığı, çadırlarda kızlı erkekli yatılı kalınan, alkol ve uyuşturucu etkisiyle istenmeyen görüntülerin oluştuğu, çevrede yaşayan ve eğitim öğretim gören çocuklarımıza birçok olumsuz örnek teşkil edecek, insan sağlığı açısından da sakıncalı müzik festivali adı altında hoş olmayan görüntüleri maalesef gördük şahit olduk" denildi. Meselenin "kimsenin sanatı, müziği, konseri ya da yaşam tarzı" olmadığı savunuldu.

Açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi geleceği olan gençlerden mesuldür. Gençliğin akıl ve zihin sağlığını bozacak, onları zehirleyecek, toplum ahlakına mugayir her türlü oluşum ve faaliyet karşısında gençlerimizi korumakla mükelleftir. Buradan tüm anne ve babalara sesleniyoruz. Çocuklarınızın "Festival" adıyla şirin gösterilmeye çalışılan bu ortama girmesine müsaade etmeyiniz. Türk gençliğine sahip çıkmak bizlerin hepimizin tarihi sorumluluğudur" ifadeleri kullanıldı.

https://gazetemanifesto.com/2022/eskisehirde-gericiler-tek-ses-cadirlarda-kizli-erkekli-kaliyorlar-490798/

=======================

HAYKO CEPKİN'DEN ANADOLU FEST'İN ETKİNLİK YASAĞI KAPSAMINA GİRMESİNE SERT TEPKİ: 'VAY ARKADAŞ...'

Eskişehir'de 'uygun görülenler hariç' tüm açık alan etkinliklerinin 15 gün yasaklanmasıyla 12-15 Mayıs tarihlerinde Eskişehir'de düzenlenecek Anadolu Fest de yasak kapsamına girdi. Festivalin katılımcılarından Hayko Cepkin karara tepki gösterdi.

10 Mayıs 2022

Hayko Cepkin'den Anadolu Fest'in etkinlik yasağı kapsamına girmesine sert tepki: 'Vay arkadaş...'

Eskişehir Valiliği, 'uygun görülenler hariç' olmak üzere açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü yürüyüş, oturma eylemi, stant, çadır kurma, afiş, pankart asma, konser, şenlik ve festival gibi etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını açıklamış, valiliğin kararı sonrası 12-15 Mayıs tarihlerinde Eskişehir'de festival yapmayı planlayan Anadolu Fest, yasağın düzenleyecekleri festivali de kapsamına tepki göstermişti.

Eskişehir'de festival yasağı mahkemeye taşındı: 'Adaletin hiçbir baskı altında kalmadan...'Eskişehir'de festival yasağı mahkemeye taşındı: 'Adaletin hiçbir baskı altında kalmadan...'

HAYKO CEPKİN'DEN TEPKİ

Karara yönelik tepkiler devam ederken; festivalin katılımcılarından şarkıcı Hayko Cepkin de sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Karar tepki gösteren Cepkin, "Vay arkadaş neler ile uğraşır olduk hale bak" ifadelerini kullandı.

https://www.gercekgundem.com/guncel/340097/hayko-cepkinden-anadolu-festin-etkinlik-yasagi-kapsamina-girmesine-sert-tepki-vay-arkadas

=======================

ESKİŞEHİR'DE FESTİVAL YASAĞI MAHKEMEYE TAŞINDI: 'ADALETİN HİÇBİR BASKI ALTINDA KALMADAN...'

Eskişehir'de Anadolu Fest'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada etkinlik yasağının valiliğin etkinlik yasağının Eskişehir 1. İdare Mahkemesi'ne sunulduğu duyuruldu.

10 Mayıs 2022

Eskişehir Valiliği, 'uygun görülenler hariç' olmak üzere açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü yürüyüş, oturma eylemi, stant, çadır kurma, afiş, pankart asma, konser, şenlik ve festival gibi etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Valiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerine dair uluslararası sözleşmeler, T.C. Anayasası ve yasalardan kaynaklanan hak ve özgürlüklerini tam ve güvenli bir şekilde kullanabilmelerinin temini ile ilimizde huzur ortamı ile kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; 19 Mayıs 2022 günü yapılacak olan kutlamalar, resmi törenler, Valilik ve Kaymakamlıklarca, düzenlenmesi uygun görülenler ile siyasi parti faaliyetleri hariç olmak üzere, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinlik (yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, afiş/pankart asma, konser, şenlik, festival vb.), Eskişehir Valiliği'nin 09.05.2022 tarih ve 316 sayılı kararı ile 10.05.2022 tarihi saat: 00.01 ile 24.05.2022 tarihi saat: 24.00'a kadar (15) gün süre ile yasaklanmıştır" denildi.

"GENÇLERİN SANAT AŞKININ ENGELLENMESİ..."

Valiliğin kararı sonrası 12-15 Mayıs tarihlerinde Eskişehir'de festival yapmayı planlayan Anadolu Fest, yasağın düzenleyecekleri festivali de kapsamına tepki gösterdi.

Anadolu Fest tarafından yapılan açıklamada, "Binlerce insanın emeği ve gençlerin sanat aşkının engellenmeye çalışılmasını kınıyoruz." denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

ANADOLU FEST DÜZENLEYİCİLERİNDEN MAHKEMEYE BAŞVURU

Anadolu Fest'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise sürecin mahkemeye taşındığı duyuruldu.

Açıklamada, "Valilik makamının hiçbir hukuki temele dayanmaksızın dün almış idari karara ilişkin yürütmeyi durdurma talepli itirazımızı ivedilikle Eskişehir 1. İdare Mahkemesi'ne sunduk. Adaletin hiçbir baskı altında kalmadan kendi iradesiyle toplum vicdanını rahatsız eymeyen bir karar vereceğine inancımız tam. Süreçle ilgili bilgi aktarımına devam edeceğiz. Valilik tarafından yayımlanan kararın yayımlandığı andan itibaren hukukun üstünlüğünden yana destek sağlayan katılımcılarımıza, sanatçılarımıza, iş ortaklarımıza ve gündem olduğu için bizlerle birlikte bu süreci yakından takip eden kamuoyuna çok teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.

https://www.gercekgundem.com/gundem/340098/eskisehirde-festival-yasagi-mahkemeye-tasindi-adaletin-hicbir-baski-altinda-kalmadan

=======================


--

- - - - - - - - - - - - - - - -

YENILEN BUYUR
. . . . . .
Iste karanlik buyumustur,
Dag daha dag
Su daha su
Yildiz daha yildiz olmustur otelerde.
Iste karanlik buyumustur,
Ellerin
Ayaklarin
Soluklarin karasi,
Goklere, goklerin karasina karismistir kocaman.
Iste karanlik buyumustur,
Yarali atlarin kisnemeleri
Geri cekilen toplarin gicirtisiyla buyumustur yusyuvarlak.
Uzaklarda
Izmirden cok uzaklarda
Iste karanlik buyumustur,
Iste gozlerini ortmustur yenilen.

~Fazil Husnu DAGLARCA~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Sudan sonra göklerin yaratılması

HUD 7.
O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı hususunda sizi imtihan etmek için, arş'ı su üzerinde iken, gökleri ve yeri altı günde yaratandır.
Yemin ederim ki, (resûlüm "ölümden sonra muhakkak diriltileceksiniz" desen, kâfir olanlar derhal "bu, açık bir büyüden başka bir şey değildir" derler.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Evinizin esigini temizlemeden komsunuzun damindaki karlardan sikayet etmeyini.

~Konfucyus~

- - - - - - - - - - - - - - - -

İnsan, yaşlılığında gençliğini anımsar, anma şenlikleri düzenler.
Yakında insanlık da büyük bir heyecan içinde, gençliğinin sevinçleri gibi sanatı da anımsayacak.

~Friedrich Wilhelm Nietzsche
(d. 15 Ekim 1844 - ö. 25 Ağustos 1900)
Ahlâk ve değerler sisteminin kuruluşuna yönelik bir temel çerçevesinde
çağının kültür, din ve felsefe görüşlerini eleştiren nihilist Alman düşünür, filolog~


- - - - - - - - - - - - - - - -

Seni Yaşamak

Seni her özlediğimde sevgilim,
Gökyüzüne bakıyorum;
Göğün mavisinde gözlerini görüyorum çünkü.
Seni her özlediğimde bir tanem,
Denizlere bakıyorum.
Ufuğa bakınca mucizeni görüyorum çünkü.
Seni her özlediğimde bir tanem,
Kuşlara bakıyorum.
O kanatlardaki özgürlüğünü görüyorum çünkü.
Ve aşkım, seni her özlediğimde,
Adında isyan ediyorum.
Seni özlemek istemiyorum ben,
Ben seni yaşamak istiyorum,
Seni her özlediğimde sana bakmak istiyorum
Ve seni sende görmek sadece

~Behçet Necatigil~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Gozleri

Sanki hicbir sey uyaramaz
Icimizdeki sessizligi
Ne soz, ne kelime, ne hicbir sey
Gozleri getirin gozleri.

Baska degil, anlasiyoruz boylece
Yapragin daha bir yapraga degdigi
O kadar yakin, o kadar uysal
Elleri getirin elleri
Diyorum, bir seye karsi komaktir gunumuzde ask
Birlesip saliverelim iki tek golgeyi.

~Edip Cansever
(Yercekimli Karanfil)~

- - - - - - - - - - - - - - - -

"Kimse her şeyi yapamaz ama herkes bir şey yapabilir."

~Anonim~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Yakmak için yaratmak

A'RAF 179.andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır.
Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler.
İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar.
İşte asıl gafiller onlardır.
OrajKalip

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -

Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder