27 Aralık 2016 Salı

Birlikte Türk Milletiyiz Hareketi,Başkanlık Sistemi ve Milli Egemenlimiz konulu panel hakkında duyurumuz, ve ayrıca MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ'ye çağrımızdır.

 


Birlikte Türk Milletiyiz Hareketi

Başkanlık Sistemi ve Milli Egemenlimiz konulu panel hakkında duyurumuz, ve ayrıca MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ'ye çağrımızdır.



Sayın Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı,


12 Eylül 1980 öncesi Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri olarak, bu günün MHP Genel Başkanı, milletvekilleri, yöneticileri ve teşkilat mensuplarına sesleniyoruz:

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin durup dururken "Erdoğan hukuka uymadığına göre, hukuku Erdoğan'a uyduralım" anlamındaki teklifi ile sözde "Başkanlık Sistemi!" yeniden gündeme getirildi. Tek kişiyi egemen kılan bu sistemin ülkemizi despotizme ve bölünmeye götüreceğini düşünüyoruz. Böylece rejim de, egemenlik de gizlice el değiştirmiş ve bir kişiye teslim edilmiş olacaktır.

Türk Milleti ve Devletinin egemenliği, kim olursa olsun bir kişiye teslim edilemez. Üstelik bu kişi, bir ve bütün olan Türk Milletini etnisitelere ve mezheplere ayrıştırıp, devlete ortak yapmaya uğraşan; Habur, Oslo, İmralı ve Dolmabahçe mutabakatlarından tanıdığımız kişi ise… Ülkemizin; bölücü PKK, PYD, YPG, IŞİD, FETÖ gibi terör örgütleri tarafından, içerden ve dışardan kuşatılmasının baş sorumlusu ise…!

Sözde "Başkanlık Sistemi" ile rahmetli Genel Başkanımız Alparslan Türkeş'in 1969'da ve 1996 bütçe görüşmelerinde bahsettiği "Başkanlık Sistemi"nin hiçbir ilgisi yoktur. Türkeş 1969'da, "Milli Devlet, Güçlü İktidar" için bu sistemi önermiştir. 1996 bütçe konuşmasında da; "Başkanlık Sistemi" ya da asli devlet görevleri arasında yer alan emniyet ve eğitim hizmetlerinin mahalli idarelere terki veya "ademi merkeziyet" anlamına gelecek usullerle değil; mevcut sistemin aksaklıklarının yine sistemin kendi yapısı içerisinde gidererek, ahenk ve uyumu temin edecek bir anlayışı hâkim kılarak sağlanmalıdır" demiştir. Türkeş, "ademi merkeziyeti" [özerklik] reddetmekte ve "mevcut sistemin [Parlamenter rejim] aksaklıklarını, yine sistemin kendi yapısı içerisinde gidermekten" bahsetmektedir.

Bugün tartışılan sözde "Başkanlık Sistemi" ise, Türk Milletini etnik ve mezheplere ayrıştıran AKP siyasetinin gereği olarak, bu unsurlara göre devletin yeniden inşasını hedeflemektedir. Böylece, "ademi merkeziyet" ve "özerkliği" de içeren "çok-etnikli ortaklık devlet" kurulacaktır. Ancak, PKK olmadan sürdürüleceği anlaşılan bu siyasetin olmazsa olmazı sözde "Başkanlık Sistemi" değil midir?

Yargı ve ordu gibi kurumlar "vesayet" altına alındığı, anayasa 132 defa değiştirildiği halde, Başbakanın "vesayet Anayasası değişecek" ısrarının anlamı ne olabilir? "Türk Milleti, egemenliğini seçtiği temsilcileri aracılığıyla ve halk oylaması yoluyla kullanır" şeklindeki AKP teklifinin yasalaşması değil midir?

Bu durumda, milletvekilleri gibi Başkan da seçilmiş olacağından, Meclis çoğunluğu ile birlikte egemenliği kullanarak; yasama, yürütme ve yargının yerine Başkan geçmiş ve Türkiye tek bir kişiye teslim edilmiş olacaktır. Meclis çoğunluğu ile dar bölge gibi seçim sistemi ve iki partili düzene geçilebilir, bir parti mecliste anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşabilir, böylece "çok ortaklı devlet" kurma emeli gerçekleşebilir.

Değerli dava arkadaşlarımız, sayın milletvekilleri,

Malum; pazarlıklarla da özü değişmeyen sözde "Başkanlık Sistemi", BOP çerçevesinde Türkiye'yi "dönüştürme" projesidir. Hedefte "millî egemenliğimizin" gaspı vardır; bu toptan yıkıma asla izin verilmemeli ve mutlaka HAYIR denilmelidir.

Sizden, kutsal davamız adına bunu istemeye hakkımızın olduğunu düşünüyoruz.

Saygılarımızla.

28 Kasım 2016

Ali Fuat EYÜBOĞLU (Yozgat), Agâh Oktay GÜNER (Konya), Mehmet DOĞAN (Kayseri), Sadi SOMUNCUOĞLU (Aksaray), Servet BORA (Yozgat), Tahir ŞAŞMAZ (Elazığ).



a45UyF587661-161227110229 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/12/27  11:37 3  49  bizdensize@googlegroups.com


 


. . . . . .
Insanoglunun kendisi ve kaderiyle ilgilenmek, butun teknik cabalarin ana amaci olmali. Cizelgelerinizin ve denklemlerinizin arasinda bunu asla unutmayin.
. . . . . .
Kor bir bocek, bir kurenin yuzeyinde surunurken, takip ettigi yolun kavisli oldugunu fark etmez. Ben bunu fark edecek kadar sansliydim.
. . . . . .
Tekrar genc bir adam olabilseydim, bir bil...im adami ya da akademisyen ya da ogretmen olmaya calismazdim. Mevcut durumlar dahilinde bana daha fazla bagimsizlik vermesi umidiyle tesisatci ya da seyyar satici olmayi secerdim.
. . . . . .
Otoriteye karsi duydugum kucumsemenin cezasi olarak, kader beni de bir otorite yapti.
. . . . . .
Deneyimleyebilecegimiz en guzel sey gizemdir. Gizem, butun gercek sanat ve bilimin kaynagidir.
. . . . . .
Ricaniza kabul edemedigim icin uzgunum, ancak analiz edilmemis olmanin karanliginda kalmaktan cok memnunum.

Bakara-256 dinde zorlama yoktur...

Muzemmil-19 Suphe yok ki bu (Kur an) bir oguttur. O halde dileyen Rabbine goturen yolu tutsun...

Mudessir-54-55 Suphesiz ki, gercekten de Kuran bir oguttur. Dileyen ondan ogut alir.

(Benzer hukumleri iceren daha pek cok Ayet vardir)

Nisa-89 Onlar sizin kendileri gibi kafir ve boylece es olmanizi isterler. Allah yolunda goc etmedikce onlardan dost edinmeyin. Bunu kabul etmez de yuz cevirirlerse onlari tutun, buldugunuz yerde oldurun...

Tevbe-5 Hurmetli aylar cikinca Allah a es kosanlari nerede bulursaniz oldurun. Yakalayip hapsedin. Gelip gececekleri butun yollari tutun. Fakat tovbe ederler, namaz kilarlar ve zekat verirlerse onlarin pesini birakin...

Maras tan alinan saglam malumatta, Maras i isgal eden Fransiz kitalarinin yuzde yirmisi Fransiz Cezayirli olup, geri kalani Osmanli Ermenilerinden meydana gelen fedailerdir.
Bunlar sehirde namuslu Islam kadinlarina taarruz etmekte ve Musluman ahaliye zulum ve iskence yapmaktadir.
Dukkanlar butunuyle kapali, ahali heyecandadir.

(7 Kasim 1919)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo







-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder