4 Aralık 2016 Pazar

Okan İşbecer : Lozan’ı bırak kendine bak!

 


Okan İşbecer : Lozan'ı bırak kendine bak!

Kasım28/ 2016.

"Şöyle bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan'la verdik." Bu sözler haşmetlü Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'a ait. Kendileri bu aralar çatacak kimse bulamadığından olacak Lozan Antlaşması'nı diline dolar oldu. Varsa yoksa Lozan. Hayırdır, yeni bir Sevr geliyor da bizi Lozan'dan mı soğutmaya çalışıyorsun?

Tayyip Erdoğan'ın özellikle Cumhuriyet tarihi ile ilgili söylediği şeyler niyeyse hep yanlış çıkıyor. Hayır yani yakın tarihi öğrenmek için üniversite diplomasına falan da gerek yok. Okuma yazma bilen bir insan, konu ile ilgili yazılan onca kitaptan birini alıp okuyabilir diyeceğim ama kendisi zaten özetten hazzeder.

Her neyse, konumuz Lozan, Adalar ve Erdoğan. Erdoğan'ın adaları Lozan'da kaybettiğimizi söylemesi bir taraftan cehaletini ortaya koyması bir yana Atatürk'ün arkasına saklanarak kendi acziyetini saklamaya çalışıyor.

Evet, yanlış anlamadınız, Erdoğan bu yanlış bilgi ile açtığı tartışmada Atatürk'ün arkasına saklanıyor. Çünkü Atatürk Lozan'da ada kaybetmedi ama Erdoğan 14 yıllık iktidar döneminde Yunanistan'a 16 ada kaybetti. Evet yanlış okumadınız, hem de "bağırsan sesinin duyulacağı kadar yakın" adalarımız artık Yunanistan işgali altında.

İşgal altındaki adalar ise şöyle: Ege Denizi'nde Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kololimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba, Ardacık, Akdeniz'de ise Gavdos, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi ve Koufonisi.

Bu adaların hepsi, Lozan'da Türkiye'nin kazandığı adalar. Bildiğiniz Türk adaları. Ya da adaları idi. AKP iktidarı döneminde Yunanistan alttan alta işgal etti bu adaları. Önce bayrak diktiler, sonra da yavaş yavaş sivil ve asker yerleştirdiler. Bugün bu adalara gitmenize Yunan askerleri izin vermiyor, çünkü bu adalar artık Yunanistan işgali altında.

Siz bakmayın birilerinin şimdilerde Fatih Sultan Mehmet edasıyla poz kestiğine, kendisi Vahdettin'den beter bir vatan satıcısıdır. Bugünlerde her Allah'ın günü esip gürlediği Avrupa Birliği'nden gün almak için Yunanistan'ın adalarımızı işgal etmesine ses çıkaramayan bir zavallıdır. Aynı zamanda Lozan mevzusunu bile bile gündeme getirecek kadar da ikiyüzlü.

Ne kadar övünse azdır, sayesinde Ege Denizi artık bir Yunan gölü.

  http://www.turksolu.com.tr/lozani-birak-kendine-bak/
a45UyF587661-161204211256 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/12/04  22:33 2  65  alelma@yahoogroups.com


 


ESMER GUZELI YARIM
. . . . . .
Bu meltemli geceler,
Su sesi, ayisigi,
Uzayan turkuleri
Circir boceklerinin,
Bu cumbus, bu muhabbet
Bu tatli uykusuzluk,
Hep senin serefine,
Esmer guzeli yarim...

Cahit Sitki TARANCI

Ibni Abbas radiyallahu anh anlatiyor :
Peygamber aleyhisselam zamaninda gunes tutulmustu. Allah in Resulu namaz kilip uzun uzun kiyamda kaldi...Bundan sonra Peygamberimiz soyle buyurdu :
— Muhakkak gunes ile ay Allah in ayetlerinden birer ayettir. Hic bir kimsenin olumu ve yasamasi icin tutulmazlar ; su halde tutulduklarini gorunce Allah i zikrediniz.
Insanlar dediler ki :
— Ey Allah in Resulu , durdugun yerde bir sey almaya uzanmis oldugunu , sonra da irkilip geri cekildigini gorduk. Bunun uzerine Peygamber aleyhisselam :
— Kati olarak Cenneti gordum de , bir salkim uzum yakaladim. Koparmaya muvaffak olsaydim , dunya durdugu surece ondan yiyebilecektiniz. Bana Cehennemde gosterildi. Su anda gordugum manzaradan daha kotu hic bir manzara gormedim. Cehennemdekilerin cogunu da kadinlardan gordum, buyurdu.
— Ey Allah in Resulu , ne sebeble onlarin cogu kadinlardandir...diye sordular da , Peygamber ( Aleyhisselam ) :
— Kufurleri sebebiyle , cevabinda bulundu.
— Allah a mi kufrediyorlar...diye yine sordular. Peygamber aleyhisselam :
— Kocalarina ve kendilerine yapilan nimete kufrediyorlar ; onlardan birine dunyayi versen , yahud omru boyunca iyilikte bulunsan , yine senden hoslarina gitmeyen bir sey gorunce , senden hic bir zaman hayir gormedim , derler , buyurdu.

( Buhari - Muslim - Nesei )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Babalar ve Cocuklar

Cocuklarin babalarina karsi duyduklari, saygidir daha cok. Duygu dusunce alisverisleriyle beslenen dostluk onlar arasinda kurulamaz; dunyalari cok ayridir cunku, ustelik dogal odevleri de orseler bu dostluk. Babalar butun gizli dusuncelerini cocuklarina acamazlar, yaki$iksiz bir sirdaslik yaratmamak icin; dostlugun bas gorevlerinden biri olan uyarmalar, akil vermeler de cocuklarin babalarina yapabilecekleri seyler degildir. Kimi uluslarda cocuklarin babalari, kiminde de babalarin cocuklari oldurmeleri adetmis, birbirlerine cikarabildikleri zorluklari onlemek icin, dogal olarak birinin varligi otekinin yikimina bagli oldugu icin. Babalarla cocuklar arasindaki dogal baglari hor goren filozoflar da cikmistir Aristippos bunlardan biridir. Kendisinden cikmis olan cocuklarini nasil olup da sevmedigi soylenince tukurmus Aristippos ve demis ki: Bu tukuruk de benden cikti; bitler, kurtlar da cikiyor benden! Plutarkhos un kardesiyle baristirmak istedigi biri de soyle der: Ayni delikten ciktik diye kardesimin buyuk onemi olamaz benim icin... Babayla ogul apayri mizaclarda olabilirler, kardesler de oyle. Oglum olur, akrabam olur, ama belali, kotu, budala herifin biri de olabilir. Hem sonra, yasalarin ve dogal zorunlulugun bize buyurdugu dostluklarda secme ve isteme ozgurlugumuz azaliyor. Oysa bu ozgurluk sevgi ve dostluk kadar bizim diyebilecegimiz baska hicbir sey yaratamaz. Her inanc kendini can pahasina benimsetecek kadar guclu olabiliyor.

Michel de Montaigne : Denemeler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg






-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder