18 Aralık 2016 Pazar

İstanbul Lisesi'nde Noel yasağına Almanya'dan tepki

Doğrusu seküler bir ülkede bürokratların bu tür işlere bulaşması kabul edilemez.
Şimdi ben Avrupa'da Müslümanlara karşı yapılan olumsuz uygulamaları anlıyor ve daha da başka olumsuz uygulamaların gerekçelerinin oluştuğunu düşünüyorum.
Kimse aptala yatarak Avrupa'da neden İslam düşmanlığı gelişiyor, korkusu gelişiyor diye artık sormamalı bence.

Misal Avrupa'daki İslamiyet propagandası rahatça kısıtlanabilir, neticede ülkemizde misyonerlik faaliyetleri yasal anlamda suç olmasa da fiilen suç muamelesi görmektedir.

Misal Avrupa'da Avrupa'da rahatça Müslümanların ibadethaneleri tıpkı ülkemizde olduğu gibi çok sıkı ölçülere, kısıtlara, hatta yasaklara tabii tutulabilir.
Hatta bütün imamların hükumetlerin onayından geçmesi şart koşulabilir, hatta  bütün imamların Avrupa'da yetişmiş olması dahi şart koşulabilir.

Misla Avrupa'da Müslümanların dini simgelerini, Müslüman olduklarını belirtir her türlü işaret, alamet ve belirtiyi sergilemeleri şiddetle yasaklanabilir, dinlerini yaşamaları tamamen kapalı ve belirli alanlara hapsedilebilir.

Doğrusu ülkemizde Hristiyanların maruz kaldıkları muamelelere bakarak bu güne kadar yapılanlar, ve bundan sonra yapılacaklar hiç de haksız olmayacaktır diye düşünüyorum.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA     


İstanbul Lisesi'nde Noel yasağına Almanya'dan tepki

İstanbul Lisesi yönetimi okulun Almanca bölümüne gönderdiği mail ile derslerde Noel konusunun işlenmesini yasakladı. Noel adetlerinin aktarılmaması ve Noel'e dair şarkıların söylenmemesi istenildi.

18 Aralık 2016 Pazar, 22:27

İstanbul Lisesi yönetimi okulun Almanca bölümüne gönderdiği mail ile derslerde Noel konusunun işlenmesini yasakladı. Noel adetlerinin aktarılmaması ve Noel'e dair şarkıların söylenmemesi istenildi. Ayrıca, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda her yıl geleneksel olarak yapılan Noel kutlamalarına okul korosunun katılması da engellendi.

Almanya: Karar üzüntü verici

Söz konusu haberler üzerine İstanbul Lisesi yönetiminin aldığı kararı sürpriz ve üzüntü verici olarak nitelendiren Alman Hükümeti, konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "İstanbul Lisesi yönetiminin aldığı sürpriz kararı anlayamıyoruz" denildi. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında," Uzun bir Türk-Alman geleneği geçmişine sahip olan okulda, Noel öncesinde kültürlerarası değişime bu yıl ara verilmiş olması üzüntü verici" ifadeleri yer aldı. Konunun Türk makamlarıyla irtibata geçilerek değerlendirileceği de kaydedildi.

Siyasilerden de tepki geldi

Eski Savunma Bakanı ve CDU/CSU Federal Meclis Grubu Başkanvekili Franz Josef Jung, Almanya'nın İstanbul Lisesi'ne mali katkı sunduğunu hatırlatarak, ders içeriğinin belirlenmesinde de söz sahibi olması gerektiğini savundu. Noel'in Alman ve Hristiyan kültüründen ayrılamayacağını kaydeden Jung, "Geleneklerin yaşatılmasının yasaklanması kabul edilemez" dedi.

CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer ise kararı "din özgürlüğünün ihlali" olarak nitelendirdi. Scheuer, "Atılan adım Erdoğan Türkiyesi'nin Avrupa ile tüm köprüleri attığını kanıtlıyor" diye konuştu.

Okula Maddi Desteğin Kesilmesi İstendi

Kararın kabul edilemez olduğunu söyleyen Yeşiller Partisi Dış Politika Sözcüsü Omid Nouripour da Alman Hükümetinin konuyu Türk Hükümetiyle görüşmesini, gerekirse okula yapılan maddi desteği kesmesini istedi.

Almanya, İstanbul Erkek Lisesi ve Alman Lisesi'nde görev yapan 80 dolayında öğretmeni finanse ediyor. Öğretmenlerden 35'i İstanbul Lisesi'nde görev yapıyor.

Almanya'nın gönderdiği öğretmenlerin, 1957 tarihinde iki ülke arasında imzalanan kültür anlaşmasında yer alan, "Taraflar, diğer memleketin kültür zenginlikleri hakkında bilgi vermek hususunda karşılıklı yardımda bulunmaya gayret sarf edeceklerdir" ifadesi uyarınca görev yaptıkları belirtiliyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/647418/istanbul_Lisesi_nde_Noel_yasagina_Almanya_dan_tepki.html#

 
a45UyF587661-161218230108 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/12/19  00:32 3  49  bizdensize@googlegroups.com


 


Eger bir yerde kucuk insanlarin buyuk golgesi olusuyorsa, orada gunes batiyor demektir.

Cin atasozu

Enes bin Malik ( Radiyallahu Anh ) soyle dedi :
Bir adam :
−Ya Rasulullah ! Kafir kiyamet gunu yuzu uzerinde nasil hasrolunur diye sordu.
Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) soyle cevap verdi :
−Dunyada onu iki ayagi uzerinde yuruten Allah kiyamet gununde yuzu uzerinde yurutmeye kudretli degil midir...buyurdu.

( Buhari - Muslim )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Dusmanca ithamda bulunanlarin surdurdukleri buyuk mubalagalar disinda Ermenilerin tehciri meselesi aslinda suna inhisar etmektedir:

Rus ordusu 1915 de bize karsi buyuk taarruzunu baslattigi bir sirada o zaman Carligin hizmetinde bulunan Tasnak Ermeni komitesi, askeri birliklerimizin gerisinde bulunan Ermeni ahalisini isyan ettirmisti.
Dusmanin sayi ve malzeme ustunlugu karsisinda cekilmeye mecbur kaldigimiz icin kendimizi daima iki ates arasinda kalmis gibi goruyorduk.
Ikmal ve yarali konvoylarimiz acimasiz sekilde katlediliyor, gerimizdeki kopruler ve yollar tahrip ediliyor ve Turk koylerinde teror hukum surduruluyordu.

Bu cinayetleri isleyen ve saflarina eli silah tutabilen butun Ermenileri katan ceteler, silah cephane ve iase ikmallerini, bazi buyuk devletlerin daha sulh zamanindan beri kendilerine kapitulasyonlarin bahsettigi dokunulmazliklardan bilistifade ve bu maksada matuf olarak buyuk stoklar husule getirmeye muvaffak olduklari Ermeni koylerinden yapiyorlardi.

Ingiltere nin sulh zamaninda ve harp sahasindan uzak olarak Irlanda ya reva gordugu muameleye hemen hemen kayitsiz bir sekilde bakan dunya efkari, Ermeni ahalinin tehciri hususunda almaya mecbur kaldigimiz karar icin bize karsi hakli bir ithamda bulunamaz.

Bize karsi yapilmis olan iftiralarin aksine, tehcir edilmis olanlar hayattadir ve bunlardan ekserisi sayet Itilaf Devletleri bizi tekrar harb etmeye zorlamasa idi evlerine donmus olurlardi.

Brest-Littowsk Muahedesinin akdini muteakip Ruslarin Sark vilayetlerimizi tahliyeye basladiklari sirada Ermeni cetelerinin yapmis olduklari katliam ve tahribat kafi derecede herkesin malumudur.

Sivas ta benle gorusmus olan, bilahare bu bolgeleri ziyaret eden ve buralarda Ermeni cetelerinin davranislari hususunda mufassal musahadelerde bulunarak daha sonra kendisine bu konuda anlatmis oldugum seylerin dogru oldugunu bana yazmis bulunan Amerikan Generali Harbord Amerikan Umumi ekfarinin kendisinden faydali bilgi temin edebilecegi bir sahidimizdir.
Tasnaklar daha sonra da Kars ve Olti bolgelerinde Alexandropol (Gumru) Antlasmasinin akdine kadar cinayetlerine devam etmislerdir.

Milyonlarca Turk u binlerce Ermeni nin hakimiyetine terketmeye kalkisan Wilson projesi sadece gulunctur.

(26 Subat 1921)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg






-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder