19 Aralık 2016 Pazartesi

Cemevinde polisler avukatı önce gözaltına aldı, sonra darp etti

Aslında avukatların gözaltı, tutuklanma ve yargılanmaları tıpkı diğer hakimler ve savcılar gibi özel hukuk rejimine tabiidir.
Yapılanlar elbette yasadışı, elbette ahlaksızca işlerdir.
Ben umut etmek istiyorum ki, birileri bu işleri kayıt ediyordur.
Çünkü bütün bu yasadışı işler yarın bu işleri yapanların iddianamelerinde yer almalı, bunları adil mahkemelerde mahkum edecek dava dosyalarında geçerli suçlamalar olarak kullanılmalı.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA       


Cemevinde polisler avukatı önce gözaltına aldı, sonra darp etti

19.12.2016 12:53 GÜNCEL

İstanbul Kuruçeşme Cemevi'nde polisler Av. Barkın Timtik'i darp ederek gözaltına aldı. Avukatlar ise yaşananları meslek üzerine sürdürülen sistematik bir yıldırma politikası olarak gördüklerini ifade ettiler.

BURAK ABATAY / burakabatay@birgun.net

Av. Barkın Timtik, 15 Aralık'ta bir yemek daveti için gittiği Kuruçeşme Cemevi'nde polisler tarafından gözaltına alındı. Dört gündür gözaltında tutulan Timtik'in avukatlarıyla görüşmesi ancak dördüncü gününde gerçekleşebildi. Timtik, avukatlarıyla yaptığı görüşmede gözaltına alınırken ve gözaltı esnasında polis tarafından darp edildiğini söyledi.

Timtik, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yemekten önce ben müvekkilim ile görüşüyordum. Cemevi bahçesinde birden akrepler ve bir araç dolusu polis geldi. Hızlıca içeriye girip bahçedekileri döve döve arabaya bindirdiler. Cemevinin içindeki 3-4 yaşındaki çocuklara ve bana silah dipçikleriyle vurdular. Sonra yemek salonunda bulunan insanların üzerine yoğun bir şekilde gaz sıktılar ve içeride bulunan herkesi gözaltına alarak Cemevinin karşısındaki basketbol sahasına üst üste attılar ve üzerimize gaz sıkarak ateş etmeye devam ettiler. Bu esnada benimde gaz kapsülü yüzüme isabet etti.Gözaltına alırlarken saçlarımı çekerek yoldular. Gözaltı aracına bindirdikten sonra da bir polis gelerek yüzüme yumruk attı."

Amaç, savunmayı susturma

Avukat Barkın Timtik'in gözaltında işkence görmesine ilişkin yaşanan dehşetle alakalı Av. Aytaç Ünsal BirGün'e değerlendirmede bulundu. Av. Ünsal, yaşananların savunmaya yönelik sistematik bir saldırı olduğunu işaret ederek, "Biz avukatları gözaltına aldığınızda ya da tutukladığınızda işimizi yapmaya devam ediyoruz. Bu her gün yaşandığında bile işlerimize devam ediyoruz. Gözaltına alıp bir de üstüne işkence yapıyorsunuz, avukatlar işlerine yine devam ediyor. Avukatları işlerinde durdurmanız için öldürmek mi gerekir?

Bu diğer avukatlara yönelik açık bir mesaj ve savunmayı susturma meselesi. Bu denli normalleşen bir pratik yerleşirse avukatlar notere dönüşecek. Avukatlar sadece rolünü oynayan, kağıt imzalayan kişiler olacak. Bu sayede iktidarın yaptığı adaletsizlikler daha kolay gizlenecek" sözlerini kaydetti.

Av. Ünsal, Öte yandan avukatlara yönelik sistematik olarak uygulanan şiddet sarmalının bir örneğinin de geçen hafta Adana BAROSU'na kayıtlı Av. Tugay Bek adlı kişinin gözaltına alındığında da yaşandığını ifade etti. Soruşturmaların savcılar tarafından yürütülmesi gerektiğini ancak gelinen noktada polisin keyfi bir şekilde kişileri gözaltına alabildiğini hatırlatan Ünsal, avukatlara yönelik gözaltılarla beraber yaşananların genel siyasi niyetin de bir parçası olduğunu vurguladı.

Öte yandan, bu gözaltı kararında görevli olduğu düşünülen savcı, Barkın Timtik'in avukatları tarafından hukuksuzluklarla alakalı bilgi alınmak üzere arandı. Savcı, cevap olarak avukatlara, "Ben gözaltı talimatı vermedim ve bir avukatın gözaltına alındığını bilmiyorum, buna dair bir dosya gelmedi bana" dedi.

 
a45UyF587661-161219145747 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/12/19  15:24 2  65  alelma@yahoogroups.com


 


Yasim arttikca Piyonlara da daha cok deger vermeye basladim.

Keres

Bizim Musluman isten evine gidiyor.
Orucludur, aksam iftar acacak.
Caddeler, meydanlar, sokaklar yiyenlerle, icenlerle dolu.
O bu manzaradan hic rahatsiz olmuyor, dindarliginin ibresi kipirdanmiyor.
Iste size uyusturulmus, zombi haline getirilmis sekuler bir Musluman.

Mehmet Sevket Eygi
Murtecilerin cok sevdigi ve onemsedigi fikir adami.

Ateskes sonrasinda hukumetimizin Adana ili ile Antep, Maras, Urfa sancaklarini birakma gucsuzlugunde bulunmasi, bu yorede Fransiz ve Ingiliz koruyuculugu altinda Ermeni isgalini ve orgutlenmesini kesinlestirmis ve bunlar, o il ve sancaklari Ermenilestirmek amaci ile bir yila yakin bir sure calisma gostermis

1.Simdiye dek yapilan saldirilarin turu asagida ozetlenir:

A.Fransiz ve Ingiliz gorevlileri ile Ermeni komitelerinin ve oralarda bulunan Ermeni toplulugunun aciktan aciga Muslumanlarin haklarina saldirmalari.
B.Osmanli topraklarinin degi$ik yerlerinde oturan Ermenilerin buralara goclerinin kolaylastirilmasi ve burada sayilarinin artirilmasi.
C.Yabanci uniformasi ile Ermeni birliklerinin buralara gonderilmesi ve buradakilerle birlestirilmesi.
D.Islam halkin az zamanda ekonomik ve baska baskilarla yok edilmesi ve oldurulmesi ve goce zorlanmasi.
E.Aralarina asamali olarak sokulan boluculukle Islam halkinin yabanci koruyuculugunu istemek zorunda birakilmasi.

(22 Eylul 1919)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo







-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder