11 Aralık 2019 Çarşamba

TEMMUZ AYI BÜTÇE GERÇEKLEŞME VERİLERİ AÇIKLANDI: 'DİN HİZMETLERİ' GİDERLERİ KAMU HİZMETİNİ GEÇEREK EN BÜYÜK PAYI ALDI




================================

TEMMUZ AYI BÜTÇE GERÇEKLEŞME VERİLERİ AÇIKLANDI: 'DİN HİZMETLERİ' GİDERLERİ KAMU HİZMETİNİ GEÇEREK EN BÜYÜK PAYI ALDI

13:11 18.08.2019

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre yılın ilk 7 ayında din hizmetlerine harcanan toplam bütçe pek çok kamu hizmetini geride bırakarak 6 milyar 86 milyon 56 bin TL oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Muhasebat Genel Müdürlüğü temmuz ayı bütçe gerçekleşme verilerini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı

© AA /

Diyanet ek bütçe istedi

SoL Haber Portalı'nın haberine göre yılın ilk 7 ayında merkezi yönetim giderleri içinde din hizmetlerine toplam 6 milyar 86 milyon 56 bin TL harcandı.

Bütçe gerçekleşme verilerine göre büyük ölçüde Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) harcamalarından oluşan 'din hizmetleri' giderleri pek çok bakanlığın giderlerini ve dolayısıyla kamu hizmetini geride bırakıyor.

Sosyal güvenlik hizmetlerine ayrılan pek çok bütçe kalemi din hizmetlerinin gerisinde kaldı. Din hizmetleri kaleminde görünen giderler örneğin 3 milyar 85 milyon 678 TL ayrılan işsizlik yardımı hizmetinin yaklaşık 2 katı oldu.

Kültür hizmetlerine yalnızca 2 milyar 767 milyon 482 bin TL ayrılırken adli mahkeme hizmetlerine ayrılan pay da Diyanet bütçesini aşamadı.

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201908181039943009-temmuz-ayi-butce-gerceklesme-verileri-aciklandi-din-hizmetleri-giderleri-kamu-hizmetini-gecerek-en/?utm_source=short_direct&utm_medium=short_url&utm_content=8Yuv&utm_campaign=URL_shortening

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Cumhuriyet fikir serbestligi taraftaridir.
Samimi ve mesru olmak sartiyla her fikre saygi duyariz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

78. INSANLARIN YAKARISLARI ALLAH'IN YONETIMINDEN HOSNUT OLMADIKLARINI KANITLAR

Insanlar Tanrinin olgunluguna, erdemine, iyiligine, adaletine, guzel duzenine hayran olmaktan geri durmuyorlar. Gercekte ise, Allah'tan asla hosnut degildirler. Surekli olarak semaya gonderdikleri dualar, Tanrinin yonetiminden hicbir sekilde hosnut olmadiklarini bize gostermez mi? Allah'tan bir iyilik istemek icin Allah'a yakarista bulunmak, onun ozenli iyilikseverligine guvensizlik gostermektir.

Bir kotulukten vazgecirmek ya da kotulugu durdurmak icin Allah'a yalvarmak; planinin, siyasetinin devamina engel olmaya calismaktir. Felaketlere ugrayan insanin Allah'tan yardim rica ve istirhaminda bulunmasi, cikarimiza asla uymayan planini, lehimize duzeltmesi icin, bu felaketlerin yapicisina basvurmak demektir.

Bir iyimserin, baska bir deyisle bu dunyada her seyi iyi bulan, olanaklarin en iyisinde yasadigimizi bize soyleyen kimsenin, eger mantikli olsaydi, asla dua etmemesi gerekirdi. Dahasi var: Insanin daha mutlu olacagi baska bir alemi beklememesi gerekirdi. Mumkun olan en iyi dunyadan daha iyi alem bulunabilir mi?

Bazi ilahiyatcilar, icinde bulundugumuz alemden daha iyi bir alem yaratamamis oldugunu dusundukleri icin iyimserlere (optimistlere) kafir gozuyle baktilar. Bu ilahiyatcilara gore, iyimser olmak, yani bu dunyayi eksiksiz ve en iyi gormek.

Tanrinin kudretini sinirlamaktir; Allah'in bu alemden daha iyi (ya da daha az kotu) bir alem yapmaya guclu olmadigini kabul etmek suretiyle kufretmektir. Ancak bu ilahiyatcilar, sunu gormuyorlar mi: Dunyayi yarattigi zaman elinden geldigince iyi yaptigini iddia etmek, daha iyisini yaratabilecegi halde cok kotu bir dunya olusturmak seytanliginda bulundugunu iddia etmekten daha az hakaret icerir. Eger iyimser, kendi sistemiyle tanrisal buyukluge zarar veriyorsa, ona kafir gozuyle bakan ilahiyatci da her seye gucu yeterligini savunayim derken, ilahi zatin asalet ve lutfunu yaralayarak "kafir" olur.

- - - - - - - - - - - - -
Olumluyu olumsuza yeglerim.
Oynadigimiz oyunda kazanmak soz konusu degil.
Ama bazi yenilgiler otekilerden daha iyidir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Dini tanimlamam gerekseydi, kahrolasi sartlar sonucu olusan bir ruhu korumak icin insanin icat ettigi bir sargi bezi oldugunu soylerdim.

DREISER,THEODORE (1871-1945) ABD'li yazar ve editor.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder