24 Aralık 2019 Salı

ARSLAN BULUT : TSK'YA VE MİT'E KUMPAS KURAN SİYASİLER NE OLACAK?

Evet, abi güzel söylemiş.
Bu kadar namertçe bir işte azmettirenler, işbirliği yapanlar, yardım ve yataklık edenler, hatta suç ve suçluyu övenler ne olacak?
En önemlisi bunlardan siyasi olanlar ne olacak?
Seçim sandığı her suçu aklar mı?

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

================================

ARSLAN BULUT : TSK'YA VE MİT'E KUMPAS KURAN SİYASİLER NE OLACAK?

arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr 05 Eylül 2019

FETÖ'nün uydurduğu AKP iktidarının özel savcılar atamak suretiyle tam destek verdiği "Ergenekon Silâhlı Terör Örgütü Davası"nın duruşmaları 20 Ekim 2008'de başlamış 5 Ağustos 2013'te mahkûmiyet kararlarıyla sona ermişti. Gerekçeli karar ise 2014'te yazılmış ve şu hüküm verilmişti:"Bu yargılama sonunda Ergenekon diye bir örgüt olduğu bu silahlı terör örgütünün bir derin devlet yani Gladyo/Kontrgerilla yapılanmasına karşılık geldiği ve esas olarak Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yasadışı olarak oluşturulup faaliyet gösterdiği mensupları arasında asker-sivil toplumun her kesim ve statüsünden insanların bulunduğu sonucuna varılmıştır. Mahkememizde karara bağlanan davada Ergenekon Terör Örgütü' nün özellikle Bülent Ecevit başbakanlığındaki 57. Hükümeti ve Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlıklarındaki 58. ve 59. hükümetleri hedef alan faaliyetlerini yoğunlaştırdığı anlaşılmaktadır. "

***

FETÖ MİT Başkanı'nı tutuklamaya kalkıştı engellendi… 17-25 Aralık soruşturmasında ise Rıza Zarrab'ın verdiği iddia olunan ve ses kayıtlarıyla ele geçen nakit dövizlerle de delillendirilen rüşvetler üzerinden dört bakana suçüstü yapıldı başbakanın oğluna hatta başbakana operasyon düzenlenecekken buna karşı de tedbir alındı. Bu tarihten itibaren FETÖ'ye karşı operasyonlar da başladı. Dört bakan hakkında ise soruşturmaya izin verilmedi paralar da iade edildi!FETÖ 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulununca Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda yeniden yargılanma yapıldı. Ergenekon davasında verilen kararın gerekçesi önceki gün açıklandı. Gerekçeli kararda Ergenekon diye bir örgütlenmenin olmadığı Yargıtay tarafından bozulan hükümde örgütün varlığı yönünde kullanılan bazı delillerin CMK 134. maddesine aykırı olarak toplandıklarından hükme esas alınamayacağı kaydedildi. Mahkeme "delil yetersizliğinden" beraat kararı verilmesini açıklarken şu ifadeyi kullandı:"FETÖ amacına ulaşabilmek için de her türlü yöntemi mübah görmektedir. Bu manada bazı sanıklar ve müdafiilerinin aramalarda ele geçen suç unsurlarını da FETÖ/PDY üyesi kolluk mensuplarının yerleştirmiş olacakları iddiaları bir kenara atılamaz ise de bu konuda açıkça bir olayda delil uydurulduğu ispatlanmadıkça o olayla ilgili hükümde zorunlu olarak delil yetersizliğinden beraat kararı verilmesi sonucuna varılmaktadır. "

Oysa delillerin tamamının uydurma ve kurgu olduğu yargılamalar sırasında sanıklar ve avukatları tarafından defalarca ispatlanmıştı. Mahkeme buna rağmen gerekçeli kararda "Soruşturmaların tamamının ortada hiç bir şey yokken ortaya atılmış tamamen uydurulmuş delillere dayandığına dair de elde somut deliller yoktur" ifadesini kullandı. ***Mahkeme bu kararı verirken delillerin uydurma olup olmadığına kanaat getirmemiş. Öyleyse bu durumda karar verilebilir mi? Mahkemenin delillerin incelemesini yaptırması ve bu konuyu açıklığa kavuşturması gerekmez miydi?"Delil vardır denilemez ama delil yoktur da denilemez" diye özetlenebilecek ifadelerin bir ağır ceza mahkemesinin gerekçeli kararında bulunması hukuk mantığıyla da ceza yargılama usulleriyle de bağdaşmaz. Zira delil uyduran polisler gazeteciler savcılar ve uydurma olduğu anlaşılan sahte delillere dayanarak karar veren hâkimler ve onlara "bir savcı bulun delillendirin" diyen siyasi irade temsilcileri hakkında suç duyurusunda bulunmak gerekirdi!Mahkeme Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Milli İstihbarat Teşkilatı'na ve ülkenin yetiştirdiği aydınlara delil uydurarak kumpas kurmak suçunu işleyenler hakkında suç duyurusunda bulunmaya mecburdu. Fakat bu yönde bir karar vermek iktidar partisini zor durumda bırakırdı! Gerekçeli karar bu sebeplerle hukuk aykırıdır... Bu karar yargı bağımsızlığına bir gölge daha düşürmüştür.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/tskya-ve-mite-kumpas-kuran-siyasiler-ne-olacak-53139yy.htm

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Kadinlarimiz icin asil mucadele alani asil zafer kazanilmasi gereken alan bicim ve kilikta basaridan cok isikla bilgi ve kulturle gercek faziletle suslenip donanmaktir.
Ben muhterem hanimlarimizin Avrupa kadinlarinin asagisinda kalmayacak aksine pek cok yonden onlarin ustune cikacak sekilde isikla bilgi ve kulturle donanacaklarindan asla suphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanim.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

169. GORUSLER KISILIK UZERINDE ENDER OLARAK ETKILI OLUR

Fikirleri ve sozleri, eylemlerine uygun kimseler kadar, dunyada ender hicbir sey yoktur. Gorusler, yaratilis uzerinde, ancak bu gorusler mizaclarina, ihtiraslarina, cikarlarina uygun oldugunda etkili olur. Dini gorusler, her gunku tecrubeye gore, az iyilige karsilik pek cok kotuluk ortaya cikarirlar. Dini gorusler zararlidir, cunku bu gorusler cogu kez zorbalarin, acgozlulerin, bagnazlarin ve rahiplerin ihtiraslarina uygun duser. Dini goruslerin hicbir yararli etkisi yoktur. Cunku, insanlarin buyuk cogunlugunun cikarlarina denk gelmeye, bu cikarlarin kuvvetlerine tekabul edecek bir kuvvet olmaya yeteneksizdirler. Atesli arzularla karsilasildiginda, dini ilkeler hep bir yana atilir. O zaman, bir mumin olundugu halde, hicbir seye inanmiyormus gibi davranilir.

Insanin yaratilisi araciligiyla gorusu hakkinda, ya da gorusu araciligiyla yaratilisi hakkinda karar verilmek istenirse, hep yanilma tehlikesine dusulur. Cok dindar bir adam; kan dokucu bir dinin toplumdisi ve acimasiz ilkelerine ragmen, mutlu bir mantiksizlikla, bazen aciyan, hosgorulu, ilimli olur. O zaman, dinin ilkeleri karakterinin yumusakligiyla uygun dusmez. Bir capkin, bir kulhanbeyi, bir zina eden, bir dolandirici, ahlak hakkinda en dogru fikirlere sahip olduklarini cogu kez bize gosterirler. Nicin bu fikirleri uygulamazlar? Sunun icin: Mizaclari, cikarlari ve aliskanliklari yuksek teorileriyle asla uyusmaz. Bircok kimsenin tanrisal saydigi Hiristiyanlik ahlakinin sert ilkeleri, bu ilkeleri baskalarina vazedenlerin mizaclari uzerinde ancak cok zayif bir etki yapar. Bunlar, vazettiklerini yapmamizi ve yaptiklarini yapmamamizi bize hep soylemezler mi?

Din taraftarlari, koru korune inanmayanlara cogu kez "zindik" derler. Mumin olmayan bircok kimsenin tavir ve davranisi bozuk olabilir; bu tavir ve davranis bozuklugu onlarin goruslerinin degil, yaratilislarinin eseridir. Ama yaratilislari bu goruslere ne yapar? Dolayisiyla ahlaksiz bir adam, iyi bir tabip, iyi bir mimar, iyi bir astronomi bilgini, iyi bir mantikci, iyi bir metafizikci, iyi bir tartismaci olamaz mi? Soz goturmez bir yaratilisla, bircok noktalarda cahil bulunabilir ve cok kotu muhakeme yurutebilir. Gercek soz konusu olunca, bize kimden gelirse gelsin onemi yoktur. Insanlar hakkinda gorusleriyle karar vermeyelim, eylemleri ve davranislariyla da gorusleri hakkinda karar vermeyelim. Insanlari yaratilislariyla (yapilariyla) degerlendirelim ve goruslerini de, bunlarin tecrubeye, akla uygunluguyla ve insan turune yarariyla degerlendirelim.

- - - - - - - - - - - - -
Bircok insan hayatindan makul olcude keyif alir ama bakiyeye baktiginizda hayat acidir.
Yalnizca cok genc ve ahmak olanlar bunun aksini dusunur.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Kimi insanlarin, tepelerine yildirim dusup kul olmadigi bir dunyada dindar olmak cok zor.

WATTERSON,BILL (1958) ABD'li karikaturist.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder