22 Aralık 2019 Pazar

BEYAZIT KARATAŞ : PIN VE F-35 UÇAKLARI AÇIKLAMASI

Uçak şöyle görünmezmiş, böyle sinsiymiş, acaip akıllıymış, takla atarmış, çok hızlıymış, falan filan...
Esasa gelelim.
Uçak tam olarak ABD kontrolünde.
Türkiye bu uçağı asla kendi milli hedefleri için kullanamaz.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

BEYAZIT KARATAŞ : PIN VE F-35 UÇAKLARI AÇIKLAMASI



29 Ağustos 2019 Perşembe 12:46

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş beşinci nesil savaş uçaklarının uçan birer bilgisayar olduğunu vurgulayarak F-35 uçakları hakkında çok çarpıcı bilgiler paylaştı.

Karataş şunları ifade etti:

"1. PIN Nedir?

PIN (Personal Identfication Number) içerisinde alfanümerik veya sayısal karakterleri barındıran bir sistemde erişim hakkına sahip olmak için kullanılan parolalardır.

Şimdilik bu kadarını paylaşacağım. Neden şimdi bu konuyu açtım? Tahminlerinizi yazabilirsiniz.

2. Yavaş ve sırayla yazıp fikirlerinizi alacağım için öncelikle kusura bakmayın lütfen. Ben bile araştırmalarım sırasında öğrenince tamam ama bu kadar da olmaz dedim.

3. Gelen cevapların büyük bir bölümünde doğruya yakın cevaplar veriyorsunuz. Örnek; Akıllı telefonunuzu ve bilgisayarınızı açmak bir ağa bağlanmak veya alışverişlerinizde kredi kartlarınızla harcama sırasında günlük hayatımızda PIN kodu kullanıyorsunuz. Bunlar tamam.

4. Daha önce S400 ve F35 tartışmaları başladığında ne demiştik; "F35A uçakları lojistik sistemi işletimi açısından milli lojistik sistemimizi hemen hemen devre dışı bırakacağı için özellikle dikkate alınması gereken önemli bir problem olarak karşımızda durmaktadır"

5. Devam etmiştik; "F35A uçaklarının işletimi Türkiye'nin kontrolünün dışına çıkacaktır. Bunlardan birincisi; Otonom Lojistik Bilgi Sistemi (Autonomic Logistics Information System-ALIS).

6. İlave etmiştik; kincisi; Performansa Dayalı Lojistik (Performance Based Logistics-PBL)'tir". ABD şirketinden hizmet alımı yapmanız nedeniyle tüm kontrolü #ABD'ne bırakarak F35A uçakları üzerindeki milli kontrolünüzü kaybetmiş olacaksınız.

7. Eski takipcilerim ile videolarımı izleyenlerin tamam bunları biliyoruz başka bir bilgi mi vereceksiniz? Dediklerini yeni takibe başlayanların ise merakla izlediklerini tahmin ediyorum. Ama daha bitmedi.

8. Otonom Lojistik Bilgi Sistemi-ALIS akıllı cep telefonu örneğinde olduğu gibi F35 lojistik sistemini kontrol etmek için mevcut durumda 65'den fazla uygulamadan oluşmaktadır. Tüm ömür boyunca sistemin bir veya iki yılda güncellemeleri yapılacaktır.

9. ALIS Türk Hava Kuvvetleri'nin harekat ve eğitim bakım ve ikmal zincirinin tamamını kontrol edecek birliklerinizin tüm bilgileri Türkiye'nin yanısıra şirket ana bilgisarı ABD'nde depolanacaktır.

10. Açıklamaya çalıştığım gibi F35 uçan bir bilgisayardır. Bu demektir ki uçuşa başlarken başlangıçta sisteme girebilmek için PIN koduna ihtiyacınız olacaktır. İnanmayacaksınız ama uçağı çalıştırabilmek için önce PIN kodunu yani şifrenizi gireceksiniz "iddiasındayım".

11. Sonuç; F35 ile ABD'ye bağımlılık oranı %100 olacak ve ABD istemezse deniz kaplumbağası uçurmak zorunda kalacaksınız. "

ulusal.com.tr

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Ozgurluk ve bagimsizlik benim karakterimdir.
Ben milletimin en buyuk ve ecdadimin en degerli mirasi olan bagimsizlik aski ile dolu bir adamim.
Cocuklugumdan bugune kadar ailev husus ve resm hayatimin her safhasini yakindan bilenler bu askim malumdur.
Bence bir millete serefin haysiyetin namusun ve insanligin vucut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin ozgurluk ve bagimsizligina sahip olmasiyla kaimdir.
Ben sahsen bu saydigim vasiflara cok ehemmiyet veririm.
Ve bu vasiflarin kendimde mevcut oldugunu iddia edebilmek icin milletimin de ayni vasiflari tasimasini esas sart bilirim.
Ben yasabilmek icin mutlaka bagimsiz bir milletin evladi kalmaliyim.
Bu sebeple milli bagimsizlik bence bir hayat meselesidir.
Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse insanligi teskil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabi olan dostluk ve siyaset munasebetlerini buyuk bir hassasiyetle takdir ederim.
Ancak benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin bu arzusundan vazgecinceye kadar amansiz dusmaniyim.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

148. HICBIR AHLAK, DINI GORUSLERLE UZLASTIRILAMAZ, BIRLESTIRILEMEZ

Dinin bu dunyada cok sik neden oldugu kanli facialara ragmen, yine de dinsiz hicbir ahlak olamayacagi tekrarlanir. Teolojik gorusler hakkinda, eserleriyle karar verilecek olursa, insanlarin dini gorusleriyle, ahlakin hic uzlastirilamayacagini ileri surmek gerekir.

Durmaksizin "Allah'a uyunuz", "Allah'i taklit ediniz" diye bize bagirirlar. Pekala. Eger bu Allah'a uyarsak hangi ahlaki huy edinmis oluruz? Uymamiz gereken Allah, hangi Allah'tir?

Deist'in Allah'i mi? Ancak bu Allah, bizim icin hic de surekli bir iyilik modeli olamaz. Her seyin yaratani ise, dunyada gordugumuz, iyiligin de kotulugun de yaratanidir.

Eger duzenin yaraticisi ise, izni olmaksizin asla var olmayan karisikligin, duzensizligin de yaraticisidir. Vucuda getiriyorsa, yok da ediyor; hayat veriyorsa, olduruyor da. Bolluk, zenginlik, refah, mutluluk, baris ve huzur veriyorsa; kitliklarin, yoksullugun, sikintilarin, savaslarin vucut bulmasina da izin veriyor. "Teizm"in ya da tabii dinin soylu ve buyuk hukumleri, gozumuzun onunde olusunu her an gorduklerimiz tarafindan yalanlanan Allah, surekli guzellikleri koruyan bir model olarak nasil alinir? Ahlaka temel olmak uzere; huyu her an degisen ve hakkinda "kerim" demek, ancak bu dunyada yaptigi ve yapilmasina izin verdigi kotuluklere goz yummakla mumkun olan bir "Allah" orneginden daha az sarsilan bir temel gereklidir. Eski zamanlarin ortak cok iyi, cok buyuk "Jupiter"ini mi taklit edelim? Boyle bir Allah'i taklit etmek, boyle bir Allah'a uymak, babasinin tahtini zapteden ve sonra babasini parcalayan asi bir ogulu ornek almaktir; huyu, her akli basinda insanin yuzunu kizartacak bir zina edeni, bir kotulukcuyu, bir ayyasi ornek almak demektir. Platon'a gore, erdemin tanrilari taklitten ibaret oldugu batil inancinda bulunsalardi, Paganizm doneminde insanlarin durumu nereye varirdi?

Yahudilerin Allah'ini mi taklit etmek gerekirdi? Yehova'da yaratilisiminiza ornek olacak bir model bulur muyuz? O, gercekten vahsi bir Tanridir; gercekten ahmak, zalim ve ahlaksiz bir kavim icin uygun bir Tanridir. Oc almaktan baska bir sey istemeyen, acima nedir bilmeyen, oldurme, vurusma, hirsizlik, anlasmazlik emreden bir Tanridir. Sozun kisasi, durumu, temiz ve dogru bir adama ornek olamayacak ve ancak soyguncular, haydutlar baskani tarafindan taklit edilebilecek olan bir Tanridir. Bu durumda, Hiristiyanlarin Isa'sini mi taklit edecegiz? Babasinin merhamet kabul etmez gazaplarini yatistirmak icin olen bu Tanri, bazi insanlarin izlemesi gereken bir omek olusturur mu? Heyhat! Onda; bizzat kendisi de sefalete bogulmus olan ve yoksullara vazederek, onlara yoksul olmayi, dogal egilimleri sondurmeyi, haz ve lezzeti lanetlemeyi, bunlari sevmemeyi, aci ve sikintiya istekli olmayi, bizzat kendi kendilerinden tiksinmeyi ogutleyen bir Tanri, daha dogrusu bir bagnaz buluruz. Bu Tanri (yani Isa), kendisini izlemeleri icin, yoksullara, analarini, babalarini, akrabalarini, dostlarini terk etmelerini emreder. Bize, "ne guzel ahlak!" diyeceksiniz; kuskusuz bazi insanlar icin hayran olunacak bir durumdur. Bu ahlakin, tanrisal bir ahlak olmasi gerekir; cunku insanlar icin uygulama olanagi yoktur. Ancak, bu kadar yuce bir ahlak erdemi, tiksinti duyulacak bir icerikte degil midir?

Hiristiyanlarin "Insan-Allah"inin ahlakina gore, izleyicileri bu dunyada giderilmesine asla izin verilmeyen atesli bir susuzluk ceken gercek Tantale*'lerdir.

Boyle bir ahlak, bize dogayi yaratan hakkinda cok tuhaf bir fikir verir. Bize temin edildigi gibi, Allah her seyi yaratiklarinin nimetlenmesi ve yararlanmasi icin yaratmissa, yaratiklari icin yarattigi nimetlerden yararlanmaktan, onlari, yadirganan bir nedenle men ediyor demektir. Bu durumda, insanin hep arzuladigi haz, insanin zayifligini yakalamak, amiyane deyimiyle insani "faka bastirmak" icin kurulmus bir tuzaktan baska bir sey midir?

* Tantale, Lydie kralidir. Ilahlar kendisini ziyaret ettiginden, bunlarin tanrisalligini sinamak icin, oz oglu Plaps'in organlarini yemek olarak onlara yedirmis olmasindan dolayi, tanrilarin tanrisi Jupiter, onu

Tartare'e yani cehennemin yedinci ve en alt tabakasina atti. Surekli, parcalayici bir susuzluk ve aclik acisini cekmeye mahkum etti. Tantale, bir irmagin ortasinda ve meyveli agaclarin altinda tasvir edilir.

Ancak irmagin suyundan icmek istediginde, su dudaklarindan kacar, agaclarin meyvelerine elini uzattiginda, meyveler elinden uzaklasir. Edebiyatta, tatmin olunacagi zaman elden kacirilan ihtiras ve ozlem konulari icin "tantale iskencesi" denir.

- - - - - - - - - - - - -
Dindarlarin ve ahlaksizlarin dogal olarak birbirlerini bulduklari bir gercektir .

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Tanri, Seytan, Cennet ve Cehennem kavramlari, on bes yasinda durup dururken inancimi kaybettigim bir gun anlamini yitirdi.

Dun gibi hatirliyorum.
O zamanlarda Ingiltere'de okuyordum.
Uyanis ni Latince dersindeyken geldi ve yeni buldugum bu ateizmi dogrulamak icin hemen kendime lezzetsiz bir jambonlu sandvic aldim.
Boylece ilk kez, gunah olan domuz etini yemis oldum.
Beni carpmak icin yildirim falan dusmedi.
Hayatta kalisimi, yeni dusuncemin bir kaniti olarak gordugumu hatirliyorum.
RUSHDIE,SALMAN (1947) Hindistan dogumlu Ingiliz yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder