9 Aralık 2019 Pazartesi

ALMAN BASINI: TÜRKİYE HÜKÜMETİ MUHALEFETİ TAKİP ETMEK İÇİN CASUS YAZILIM SATIN ALDI


Benden size bir nasihat.
Ayağınız denk alın, hesabınızı iyi yapın.
Hükümet önümüzdeki erken genel seçimlerde sandıktan çıkacak sonuca itibar etmeyeceğinin sinyallerini veriyor.
Bu kan demektir, hem de çok kan.

Sosyal medyada yemleme usulü ile fişleme yapılmaktadır.
Ortalık AKTROL kaynıyor.

Aman diyeyim aman ha, dikkat.
Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


================================

ALMAN BASINI: TÜRKİYE HÜKÜMETİ MUHALEFETİ TAKİP ETMEK İÇİN CASUS YAZILIM SATIN ALDI

05.09.2019 16:44

Almanya'nın Bavyera bölgesinde savcıların başlattığı bir soruşturmaya göre FinFisher adlı yazılım şirketinin Türkiye hükümetine muhalefetin telefonlarının dinlenebilmesi için casus yazılım sattığı öne sürüldü.

Sueddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan habere göre Münih Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada söz konusu yazılım şirketinin teknik takip yazılımını ve ekipmanını yasa dışı yollarla Türkiye'ye ihraç ettiği iddia ediliyor.

Reuters haber ajansı ise FinFisher şirketinin konuyla ilgili bir yorum yapmadığını e-posta ve telefon yoluyla iletilen soruları yanıtlamadığını ifade etti.

Soruşturmaya konu olan Finspy adlı yazılımın 2017 yılında olağanüstü hal dönemindeki gözaltı ve ihraç kararlarını protesto etmek için düzenlenen bir eyleme katılanların telefonlarına yerleştirilmek üzere Türkiye tarafından satın alındığından şüphelenildiği belirtiliyor.

Reuters haberinde Finspy aracılığıyla yazılımın yerleştirildiği telefonlardaki rehberlerin fotoğraf ve videoların ele geçirilebildiği belirtiliyor.

Benzer iddialar 2018 yılında da gündeme gelmiş Almanya Ekonomi Bakanlığı teknik takip ve casusluk yazılımlarının ihracı için herhangi bir lisans çıkarılmadığını açıklamıştı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Almanya temsilcisi Christian Mihr iddialar için "Alman casusluk yazılımının Türkiye'de gazeteciler ve muhalif kişilere karşı kullanıldığını görmek kabul edilebilir bir şey değil" diyor.

https://www.birgun.net/haber/alman-basini-turkiye-hukumeti-muhalefeti-takip-etmek-icin-casus-yazilim-satin-aldi-267441

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Dunyanin her tarafindan ogretmenler insan toplulugunun en fedakr ve muhterem unsurlaridir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

155. CEHENNEMIN ICAT EDILMESI, KOTULUGE ENGEL OLAMAYACAK OLCUDE SACMADIR

Siddetle tutkun oldugu seyleri bu dunyada eline gecirince, kimse ahireti dusunmez. Cok atesli bir asigin gozunde, sevgilisinin huzuru cehennemin ateslerini sondurur ve yuzunun guzelligi cennetin butun hazlarini siler. Ey kadin! Allah'iniza gitmek icin sevgilinizi terk ettiginizi soyluyorsunuz; sevgilinizi terk etmenizin nedeni, gozunuzde asiginizin ayni asik, ayni sevgili olmamasi, ya da sevgilinizin sizi terk etmesi ve kalbinizde ortaya cikan boslugu doldurma ihtiyaci duymanizdir.

Dunyada, din uzmani olan ve bazen dinin yararini savunmada caba harcayan acgozlu, arabozucu, bozuk ahlakli, edepsiz insanlardan daha cok hicbir sey gorulmez. Bu adamlar din hukumlerini uygulamazlarsa da, gunun birinde bunlari yapmayi kendi kendilerine vaat ederler. Daha cok yapmak niyetinde olduklari kotulugun vicdan azabini susturmak, gidermek icin er gec gerekecek bir ilac olmak uzere, din hukumlerini uygulamayi yedeklerinde bulundururlar. Bundan baska, sofular ve rahipler partisi cok kalabalik, cok etkin, cok guclu bir parti oldugundan, hilekarlarin ve dolandiricilarin, amaclarina ulasmak icin bu partinin yardimina cok istekli olmalari, onlarda dayanak aramalari sasilacak bir sey degildir. Kuskusuz, bize denilecek ki, bircok temiz ve dogru kimse, ictenlikle ve cikar dusunmeksizin dindardir. Ancak yurek safligi hep kultur ve erdem isiklariyla bir arada olur mu?

Dine guclu bir sekilde baglanmis bircok deniz gibi bilgili kimseleri, dahileri bize anlatirlar. Bu kanitlar ki; dahiler de hurafelere inanabilir; korkak ruhlu, zayif yurekli ve kendilerini kucuk goren olabilir; esya ve olaylari sogukkanlilikla incelemelerini engelleyen bir hayalgucune sahip olabilirler. Pascal, dinin lehinde hicbir sey kanitlamaz; bir deha sahibinde bir delilik kosesi bulunabileceginden, hurafeleri dinledigi ve bunlari dinlemeye deger buldugunda, bir cocuktan baska bir sey olamayacagini gosterir.

Pascal, bizzat "zeka, kuvvetli ve dar, zayif oldugu kadar da genis olabilir" der. Daha yukarida Pascal soyle demistir: "Insan sagduyuya sahip olabilir ve bu sagduyu her seyi esit olarak, ayni sekilde kapsamayabilir. Cunku oyleleri vardir ki, bazi islerde saglam fikre sahip olduklari halde, baska bazi konularda aldanirlar, sapitirlar".

- - - - - - - - - - - - -
Zekilik kadar aptallik da gerekliydi.
Ama aptalca davranmak da zekice davranmak kadar zordu.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Belki de butun sikintilarimizin kaynagi, yani insanligin sikintilarinin; belki de sahip oldugumuz tek hakikat olan olum gercegini reddetmek ugruna yasamlarimizdaki butun guzellikleri feda edecek ve kendimizi totemlere, tabulara, haclara, kurbanlara, kilise canlarina, camilere, irklara, ordulara, bayraklara, uluslara hapsedecek olmamizdir.

BALDWIN,JAMES (1924-1987) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder