10 Mart 2020 Salı

AKP'NİN YABANCI HEKİM İSTİHDAMI: DÜŞÜK ÜCRET GÜVENCESİZ ÇALIŞMA

Hekimler kafirin dölü değil mi?
Hepsinin boynu altında kalsın değil mi?

Ama o iş öyle değil işte.
Hekimler dilim dilim doğranan salamın dilimlerinden yalnızca birisi.
Ve sizlerde o koca salamın dilimlerinden birisinin içindesiniz.

Yarın sizi de aslanın ağzına atacaklar.
Yarın arenada sizin için de parmaklar aşağıya gösterecek.
İşte o zaman anlayacaksınız.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

================================

AKP'NİN YABANCI HEKİM İSTİHDAMI: DÜŞÜK ÜCRET GÜVENCESİZ ÇALIŞMA

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre kamu dışı aile hekimliklerinde sözleşme imzalayan her 10 doktordan 7'si yabancı uyruklu oldu. İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip AKP'nin yabancı hekim istihdamını hekim emeğini ucuzlatmak için kullanıldığını belirtiyor.

Salı 27 Ağustos 2019 11:30





Kamu dışı aile hekimliklerine Ekim 2018'den bu yana atanan 200 doktordan 137'si yabancı uyruklu.

Sağlık Bakanlığı'nın düzenli olarak açıkladığı "Aile Hekimliği Ek Tercih ve Yerleştirmesi" sonuçlarına göre kamu dışı aile hekimliklerinde sözleşme imzalayan her 10 doktordan 7'si yabancı uyruklu oldu.

DW Türkçe'den Pelin Ünker'in haberine göre İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip bakanlığın yabancı hekim istihdamını hekim emeğini ucuzlatmak için kullandığını söyledi.

Habere göre yabancı uyruklu doktorlar aile hekimliklerinde sözleşmeli olarak çalışıyor ve kadrolu doktorlara göre daha düşük ücret alıyor. Özel sektörde de yabancı uyruklu doktorlar asgari ücretin biraz üzerinde çok düşük ücretlere çalıştırılıyor. Türkiye'de doktorların 6 yıllık eğitim sonucu aldığı diplomasını kullanması için mecburi hizmet yapması gerekirken aile sağlığı merkezlerine sözleşmeli olarak atanan yabancı uyruklu doktorların mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmuyor.

YABANCI UYRUKLULARIN DURUMU DA FARKLI DEĞİL

Saip'in verdiği bilgiye göre Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği koşulları sağlayan yabancı doktorlar özel hastanelerde çalışabiliyor. Yabancı uyruklu doktorlar geçilmesi gerekli olan denklik sınavının çok zor olduğunu belirtiyor. DW Türkçe'ye konuşan bir diş hekimi Suriyeli Halil Hüseyin beş yıldır Türkiye'de ikamet ettiğini ancak iki kez denklik sınavına girse de denklik belgesini alamadığı için bir dernekte çalıştığını belirtiyor. Bakırköy'de bir sağlık merkezinde çalışan bir başka yabancı uyruklu doktor ise kendisinin Türkiye'de eğitim gördüğünü eşinin ise denklik belgesi alamadığı için çalışmadığını anlatıyor.

Meselenin yabancı düşmanlığına dönmemesine ve Türkiye'den yabancı ülkelere giden doktorların da aynı koşullardan çalışabildiğine işaret eden Saip "Mühim olan işin ehli olmak ve gerekli eğitimi ve beceriyi yetkin bir kurumdan almak" diyor.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI BARİYERİ

Haberde görüşlerine yer verilen Dr. Celal Biçici de 2017 sonunda kamu dışı aile hekimliğine kabul edildiğini ancak OHAL kapsamında çıkarılan güvenlik soruşturması sonucunda atamasının gerçekleşmediğini anlatıyor. Kendisine gönderilen raporda "Eşi ve oğlu terör örgütlerine yakın derneklerle ilişki içinde bulunmaktadırlar" ifadesinin yer aldığını belirten Biçici "Herkes kendinden menkuldur. Normal hukuk kurallarına göre eşini çocuğunu bağlamaz. Suç bireyseldir" diyor. Konu hakkında idare mahkemesinde dava açtığını söyleyen Biçici kendisinin başvurduğu dönemde kamu dışı aile hekimliği için çok sayıda yabancı uyruklu doktorun kabul edildiğini ifade ediyor.

İLGİLİ HABER

Torbadan sağlık patronlarına kıyak sağlık emekçilerine esnek ve güvencesiz çalışma çıktı

http://haber.sol.org.tr/turkiye/akpnin-yabanci-hekim-istihdami-dusuk-ucret-guvencesiz-calisma-269226

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Dunyada hersey icin medeniyet icin hayat icin basari icin en hakiki mursit bilimdir fendir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

141. RUHBAN HEYETININ USTUN IHTIRASLARI VE CINAYETLERI

Ruhban heyeti, sozde Allahlarinin ve dinin yardimiyladir ki, ihtiraslarini tatmin etmisler ve cinayetlerini islemislerdir. Din imamlari, Allah'larindan, korkunc, kararsiz, degisken bir zorba yapmaya buyuk bir ozen gostermislerdir. Bu sekilde, degisebilecek cikarlarina Allah'in uygun olmasi, kendi cikarlari gibi, Allah'in da gerekli zaman ve duruma gore "degisken" olmasi gerekiyordu.

Hoppaliktan ve arabozuculuktan arinmis, adil ve iyi bir Allah, hep temiz bir adamin, ya da ilgisiz bir hukumdarin niteligine sahip olan bir Allah, din adamlarinin isine hic yaramazdi. Allah'larinin karsisinda herkesin titremesi, rahipler icin, hocalar icin, hahamlar icin yararlidir. Allah, korkunc olmalidir, ta ki, korkularindan kurtulmak ve rahatlamak icin, halk, kendilerinin araciliklarina, sefaatlerine basvursun. Eger Allah'a, kahhar (yok edici), sedidulikap (azap ve eziyet verici) sifatlari verilmemis olsaydi, kimse hocalardan dua istemezdi, kimse "Sefaat ya Resulallah!" diye bar bar bagirmazdi. Kimse dunyanin her yerinden "Kudusu Serif"e, "Mekkei Mukerreme"ye, "Medinei Munevvere"ye ve Papa'nin pabucunu opmek icin "Roma"ya gitmezdi.

Papazlar, hocalar, hahamlar, halkin sirtindan gecinerek semizlenmezdi. Kimse kendi "vale do sambr"inin gozunde bir kahraman degildir.

Rahipleri tarafindan, baskalarini fazlasiyla korkutacak bicimde giydirilen bir Allah'in, rahiplere ender olarak korku vermesine ya da bunlarin yaratilislari, hatta hareketleri uzerinde ancak cok az etkide bulunmasina sasilmaz. Dolayisiyla butun ulkelerde bunlarin cok duzenli olarak hareket ettiklerini goruruz. Allah'larinin san ve serefi bahanesiyle, her yerde milletlerinin kanlarini emerler, ruhlarini asagilarlar, sanayi ve ticareti gevseklige ugratirlar, nifak sacarlar. Acgozluluk ve cekememezlik, hep, ruhban heyetinin ustun ihtiraslari olmustur. Her yerde, rahipler, hukumdarlarin ve yasalarin ustune cikar. Her yerde, gururunu, acgozlulugunu, guc ve kudretini zorbaca ve oc alircasina kullanirlar. Cikarlarindan baska bir seyle ilgilenmedikleri gorulur. Her yerde, kefaretleri, kurbanlari, esrarengiz ibadet yerlerini ve hareketleri, sozun kisasi, kendisi icin kazancli olan uydurma ve yakistirma seyleri, yararli ve toplumsal erdemlerin yerine ikame ederler.

Ruhlari tasfiye etmek ve Allah'i milletlere uydurmak icin, her ulkede tanrilarin gostericilerinin icat ettigi gulunc ibadet yerleri ve "merhamet dagitan" araclari karsisinda zihin karisikliga ugramistir, dusunce yasaklanmistir.

Burada Allah'in iyiligini kazanmak icin, bir cocugun sunnet derisinin bir kismi kesilir. Orada, henuz yapmadigi gunahlardan temizlenmesi icin, cocugun basina su dokulur. Baska bir yerde, cocuga, sulari butun pislikleri yok etme kudretine sahip bir irmaga dalmasi soylenir. Baska bir yerde, kullanilmasi semavi gazabi kiskirtacak olan bazi besinler yasaklanir. Baska ulkelerde, gunah isleyen insana, kendisinden daha gunahkar olan bir rahibe zaman zaman gidip itirafta bulunmasi emredilir, vb. vb. vb.

- - - - - - - - - - - - -
Baglilik, dusunmemek demektir, dusunmeye gerek duymamak demektir.
Baglilik bilincsizliktir.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Isa bugun yasamis olsaydi, yapmayacagi tek bir sey vardi Hiristiyan olmak.

Insan, dinsel bir hayvandir.
Gercek bir dine ?aslinda birkac dine? sahip tek hayvan odur.
Komsusunu kendisiymis gibi seven, ama onun dini dogru olan din degilse bogazini kesen tek hayvandir.
Kardesinin mutluluga ve cennete giden yolunu duzeltmek icin elinden gelen her seyi yaparak butun dunyayi bir mezarliga cevirmistir.
TWAIN,MARK (Samuel Langhorne Clemens) (1835-1910) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder