22 Mart 2020 Pazar

YARGITAY KARARINI VERDİ… ATATÜRK’ÜN BAĞIŞINA AYKIRI İŞLEM YAPILAMAZ



YARGITAY KARARINI VERDİ… ATATÜRK'ÜN BAĞIŞINA AYKIRI İŞLEM YAPILAMAZ

22-08-2019

Yargıtay kararını verdi… Atatürk'ün bağışına aykırı işlem yapılamaz

Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi Şehir Plancıları Odası tarafından açılan davada 5 Eylül günü müzayede ile satışa çıkarılacak Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi için 'Yürütmeyi durdurma' kararı verdi. Kararın gerekçesinde "AOÇ arazilerinde ticaret ve konuta izin verilemez. Atatürk'ün şartlı bağışına aykırı işlem yapılamaz" denildi. Karar ABD'nin yeni Ankara Büyükelçiliği inşaatının sürdüğü 37 bin metrekarelik araziyi de kapsıyor.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan Sözcü'den Yavuz Alatan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu arazi için 'AOÇ arazisi değil' diyen TOKİ toplumu yanılttığı ve gerçekleri gizlediği için kamuoyundan özür dilemeli. Kararla birlikte ABD Büyükelçiliği'nin AOÇ arazisinde devam eden inşaatının da hukuksuz olduğu ortaya çıktı. Karar AOÇ'den Gazi Üniversitesi'ne Gazi Üniversitesi'nden TOKİ'ye devredilen arazilerin AOÇ arazisi olduğunu ve burada herhangi bir şekilde şartlı bağışa aykırı işlem yapılamayacağını ifade etmektedir. Emsal niteliğindedir. ABD Büyükelçiliği'ne ilişkin olarak açtığımız ve devam eden dava dosyasına da bu kararı sunacağız. "

KAYIP YAŞAYABİLİR

Açtıkları davada yürütmeyi durdurma kararı aldıran Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Sekreteri Ender İplikçi ise SÖZCÜ'ye "ABD Büyükelçiliği inşaatının yapıldığı alan AOÇ sınırları içinde. Bu alanda ihaleye girenler ve iş yapmaya çalışanlar büyük kayıplar yaşayabilir" açıklaması yaptı.1983 yılında çıkarılan bir yasa ile AOÇ arazilerinden bir bölümü şartlı biçimde ve tıp fakültesi yapılması için Gazi Üniversitesi'ne verildi.

Ancak bu araziler daha sonra TOKİ'ye devredildi. Arazilerin 37 bin metrekaresi TOKİ tarafından 88 milyon dolar bedelle ABD'ye satıldı. Geride kalan araziler ise 5 Eylül'de yapılacak açık artırma ile satışa çıkarılacaktı. Çukurambar'daki 37 bin metrekarelik arazi üzerine ABD'nin yeni Ankara Büyükelçiliği inşası devam ediyor.

https://www.abcgazetesi.com/yargitay-kararini-verdi-ataturkun-bagisina-aykiri-islem-yapilamaz-36026


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Ne kadar zengin ve mureffeh olursa olsun istikllden mahrum bir millet meden insanlik karsisinda usak olmak mevkiinden yuksek bir muameleye lyik sayilamaz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

35. DUNYA YARATILMAMISTIR VE MADDE KENDI KENDINE HAREKET EDER

Bize gururlanarak, "sahipsiz eser yoktur" diyorlar. Her dakika, dunyanin kendi kendine olusmadigini tekrarliyorlar. Ancak, evren bir etkendir, asla bir sonuc degildir. Bir sanatla yapilmis uydurma bir sey degildir. O asla yoktan var edilmemistir. Evren hep var olmustur; varligi zorunlu ve gerekli bir varliktir. Etkeni kendisindedir. Kendi kendisinin yaraticisidir. Icyuzu hareket etmek ve olusturmak olan doga, gozlerinizin onunde yaptigi gibi, gorevini yapmak icin yururlukte bulunmayan ve kendisinden daha fazla bilinmeyen bir harekete geciriciye, iticiye muhtac degildir. Madde, kendi enerjisiyle, bir tur heteroj enligin zorunlu sonucu olarak, hareket eder. Hareketlerin ya da eylem ve etkilerin cesitliligi, maddelerin cesitliligini olusturur. Varliklari birbirlerinden ancak organlarimiza ulastirdiklari izlenim ya da hareketler sayesinde ayirir ve seceriz.

Goruyorsunuz ki, dogada her sey hareket halindedir ve siz, doganin esasinda olu ve enerjisiz oldugunu iddia ediyorsunuz. Esasen hareket eden ve aktif olan bu toplamin bir hareket ettiriciye muhtac oldugunu saniyorsunuz. Pekala, bu hareket ettirici nedir?

Bir ruhtur. Yani kesinlikle anlasilmaz ve celiskili bir varlik. Bunun uzerine size diyecegim ki, maddenin bizzat ve kendi kendine hareket ettigi sonucunu cikariniz; ve dogaya bir hareket vermek icin gerekli hicbir seye sahip olmayan o ruhani hareket ettiricinizden soz etmeyi birakiniz; beyhude gecmislerinizden donunuz; hayali bir dunyadan cikiniz; gercekligin varligiyla "var olan" gercek bir dunyaya giriniz; tali nedenlere ozen atfediniz; gozlerinizle gordugunuz butun eserleri olusturmak icin doganin muhtac olmadigi, olanaksiz baslangic nedenlerini birakiniz!

- - - - - - - - - - - - -
Insan, uretmeden tuketen tek yaratiktir.
Sut vermez, yumurta yumurtlamaz, sabani cekecek gucu yoktur, tavsan yakalayacak kadar hizli kosamaz.
Gene de, tum hayvanlarin efendisidir.
Hayvanlari calistirir, karsiliginda onlara olmeyecekleri kadar yiyecek verir, geri kalanini kendine ayirir.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Endise etmedigim tek sey, Tanri'nin var olup olmadigi.

Ama bana oyle geliyor ki Tanri, Alzheimer olmus ve bizim var oldugumuzu unutmus.
WAGNER,JANE (1935) ABD'li oyun yazari ve senarist.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder