16 Mart 2020 Pazartesi

RUM MEDYASI: RUM TARAFINDA HER HANEYE BİR SİLAH DÜŞÜYOR



RUM MEDYASI: RUM TARAFINDA HER HANEYE BİR SİLAH DÜŞÜYOR

17.11.2019 20:54

Rum medyası Türklere karşı ırkçı saldırılarıyla gündeme gelen ELAM örgütünün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağı yaktığı bir dönemde kullanılan silahları gündeme getirdi. Araştırmalara göre Güney Kıbrıs dünyanın en çok silah kullanan ülkeler arasında 5 ila 9'uncu sırada yer alıyor.

Rum medyasının "Her evde bir silah" manşetiyle verdiği habere göre Güney Kıbrıs'ta ortalama 100 kişiye 36 4 silah düşüyor. Rumların Irak Suriye ve Lübnan'ın da aşarak dünya sıralamasındaki yerinin 5'incilik ve 9'unculuk arasında değiştiği bildirildi.

RUM MEDYASI MANŞET YAPTI

Politis gazetesi haberi "Silah tasarrufu oranında Irak'ı da geçtik. Rumlar hiçbir denetim olmaksızın tamamen silahlı. Silahlar soygun veya cinayet gibi yasadışı faaliyetlerde kullanıldı" manşetiyle verdi. Güney Kıbrıs'ın nüfusunun bir milyon olduğuna dikkat çekilen haberde "Yaklaşık 285 bin silah var. Bunların yaklaşık 155 bini kayıtlı silahlardır" ifadelerine yer verildi.

Rumların G-3 Kalaşnikof Sa vz. 58 tipi hücum silahları kullandığına dikkat çekilen haberlerde; "25 ile 70 yaş aralığındaki 3 kişiden 1'inin bir av tüfeği veya askerî tüfeği var" denildi.

https://www.mynet.com/rum-medyasi-rum-tarafinda-her-haneye-bir-silah-dusuyor-110106148822

================================


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Turk milleti guzel her seyi her medeni seyi her yuksek seyi sever takdir eder.
Fakat muhakkaktir ki her seyin ustunde taktir ettigi bir sey varsa o da kahramanliktir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

128. AHLAK VE ERDEM ICIN DIN HIC GEREKLI DEGILDIR

Bize durmadan yinelenir ve bircok akli basinda kimse sonunda inanir ki; din, insanlari zaptetmek icin gereklidir, kavimler icin en iyi zabitadir; ahlak ve erdem, dine siki bicimde baglidir. Bize, "Allah korkusu arifligin baslangici, ahiret korkulari selameti gerektiren korkulardir ve bunlar insanlarin ihtiraslarini zaptetmeye mahsustur" diye bagirirlar.

Dini dusuncelerin yararli oldugu konusundaki inanci parcalayip atmak icin gozleri acmak, dine en cok boyun egmis milletlerin ahlaklarinin ne merkezde olduguna bir goz atmak yeterlidir. Bu milletlerde magrur zorbalar, baskici ve acimasiz nazirlar, kotulukcu mabeyinciler, sayisiz calip cirpanlar, vicdansiz hakimler, zina edenler, capkinlar, fahiseler, ahlaksiz kadinlar, hirsizlar; oc alan ve odul veren Allah'in cehennem cezalarinin ve cennet hazlarinin varligindan bir an kusku duymayan her turden yalanci ve dolandiricilar bolca gorulur.

Insanlarin bircogu icin yararsiz olmakla birlikte din imamlari, mezheplerine bagli olanlarin gozunde olumu korkunc gostermeye calismislardir. Sofu Hiristiyanlar eger dogru dusunselerdi, butun hayatlarini aglamakla gecirir ve sonra en buyuk korkular icinde olurlerdi. "Kizgin ve ofkeli ilahin pencesine dusme dehsetiyle, insanin kendi selametini korku ve titremeyle egitmesi gerektigi" kendilerine her an yinelenen bedbahtlar icin, olumden daha korkunc ne vardir? Bununla birlikte bize temin olunur ki, Hiristiyanin olumunde, inanci olmayanin yoksun oldugu bir sonsuz teselli vardir.

Bize diyorlar ki, iyi Hiristiyan hak kazanmaya calistigi sonsuz bir mutlulugun guclu umutlari icinde olur. Ancak, dogrudan dogruya bu guclu umut da, siddetli bir Allah'in gozunde, cezaya layik bir boburlenme degil midir? En buyuk evliyanin bile sevgiye mi, ofkeye mi layik oldugunu bilmemesi gerekmez mi? Ey rahipler, hocalar, hahamlar! Bizi cennetin hazlari umuduyla avutuyor ve o sirada, yalniz o sirada cehennemin cezalarina gozlerinizi kapatiyorsunuz! Adlarimizi ve adlarinizi hayat kitabinda (Allah tarafindan takdir edilen seylerin yazili bulundugu levhada) gizlice gormek imtiyazina, soyleyin bakalim, erisebildiniz mi?

- - - - - - - - - - - - -
Butun insanlar dusmandir!
Butun hayvanlar yoldastir!

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Buyuk Angelo'nun, kilise suslemelerini yaparken sandalet giyen bir melek tasvir ettigi soylenir.

Resme bakan kardinalse, "Sandalet giyen melek nerede gorulmus?" der.
Angelo da soruya soruyla karsilik verir "Ciplak ayakli melek gorulmus mu ki?"
INGERSOLL,ROBERT G. (1833-1899) ABD'li hukukcu ve hatip.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder