26 Mart 2020 Perşembe

MEHMET FARAÇ: SINIRDA YENİ ÇÖKÜŞ İŞARETİ!. .



MEHMET FARAÇ: SINIRDA YENİ ÇÖKÜŞ İŞARETİ!. .

Gelelim yazının başında dikkat çektiğimiz asıl çarpıklığa...

Çünkü İBB'de "israf"la ilgili mücadele sürerken vereceğimiz ikinci örnekte yine israf ve pervasızlık dikkat çekiyor...

Ekrem İmamoğlu İBB'deki israfı-talanı dağıtmaya çalışırken devlet bürokrasinin her kademesindeki ısraftan sonra yanlış diplomatik planların sonucu olarak kamu kaynaklarının heba edilmesiyle ilgili vahim uygulamaların devam edeceği ortaya çıktı...

Çünkü AKP lideri Erdoğan Türkiye içerisinde sosyo-ekonomik olarak büyük çıkmazlara yol açan ve devlete en az 30 milyar dolara mal olan Suriyeli sığınmacılarla ilgili meselenin daha da kangrenleşeceğinin işaretini verdi...

Erdoğan "Avrupa söz verdiği yardımları vermedi. Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalabiliriz" diyerek belki de milyonlara ulaşacak yeni bir sığınmacı akınına izin vereceğini anlatsa da aynı zamanda devlet kaynaklarının daha da sarsılacağını duyurmuş oldu!. .

Erdoğan'ın "Güvenli Bölge'de Suriyelilere 250-300 metrekarelik evler yapsak çevresinde de 100-150 m² bahçesi olsa orada ekip biçseler... Hiç olmazsa bu insanlar hazır balık değil balık tutmayı öğrenirler" şeklindeki çıkışı da AKP'nin Suriye politikasındaki hataların ve beceriksizliğin devam edeceğini gösterdi...

Ne şaşırtıcı değil mi; Suriyeli sığınmacıların yanısıra dünyanın dört bir tarafından gelen kaçak işçilerin işgali altındaki İstanbul'da belediyenin kaynaklarını korumak için çırpınan İmamoğlu tehdit edilirken diğer yandan da Erdoğan'ın Suriye meselesi üzerinden yeni israflara girileceğini ilan etmesi ülke için yeni bir tehdit değil mi?. .

Söyler misiniz; ne olacak bu ülkenin sonu?. . Bu diplomatik-bürokratik-politik çarpıklık ve çelişki ülkeyi daha ne kadar kemirecek?. . Millet açken Türkiye başka ülke insanlarını daha ne kadar besleyecek?. .

Doğru ve yanlış daha ne kadar çakışacak iyilerin ve kötülerin savaşında bu ülkenin kaynakları daha nasıl heba edilecek ve millet daha ne kadar "fakru zaruret içinde harap ve bitap" düşecek?. .

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/imamoglundan-ikinci-nester-53158yy.htm




- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Okul sayesinde okulun verecegi ilim ve fen sayesindedir ki Turk milleti Turk sanati Turk iktisadiyati Turk siir ve edebiyati butun guzellikleriyle gelisir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

49. IYILIKLER VE KOTULUKLER DOGANIN ZORUNLU NEDENLERI VE ESERLERIDIR. BUNDA HICBIR SEYI DEGISTIRMEYEN ALLAH NE ALLAHTIR ?

Evren olabildigi seyden baska bir sey degildir*. Evrende duygulu varliklar haz ve aci duyarlar. Yani bazen hos, bazen acikli bicimde duygulanirlar. Bu eserler, bu sonuclar zorunludur. Bu eserler, kendi ozel duyularima gore etkide bulunan etkenlerden olusur. Bu eserler, benim kendi yaratilisim ve icerigimin bir sonucu olarak, zorunlu bicimde ya hosuma gider ya da gitmez. Ayni yaratilis, bu etkenlerin bazilarindan sakinmaya, bunlari ortadan kaldirmaya, uzaklastirmaya ve yok etmeye; bazilarini ise aramaya, arzu etmeye, elde etmeye zorunlu kilar. Her seyin zorunluluk sonucu oldugu alemde, hicbir seye yaramayan, her seyi olagan akisina terk eden bir Allah, zorla kabul ettirilen bir sahsiyetten baska bir sey midir? O, kendisinin de bagli oldugu genel yasalarda hicbir sey degistirmeyen sagir bir Allah'tir. Benim lehimde ancak pek az bir sey yapmak isteyen zatin "sonsuz kudret"i kac para eder? Benim mutluluguma karsi ilgisiz olan bir zatin iyiligi, sonsuz buyuklugu nerede? Bana sonsuz bir iyilik yapabilecegi halde sinirli bir iyilik bile yapmak istemeyen bir zatin teveccuhu benim neme yarar?

* Dun ve Yarin adli ve Dr. Gustave Le Bon'dan cevrili kitabin "Felsefi Gorusler" bolumune bakiniz.

- - - - - - - - - - - - -
Ilk makinenin ortaya ciktigi andan baslayarak, akli basinda butun insanlar, agir calisma kosullari ve esitsizligin surmesine gerek kalmadigini acik secik anlamislardi.
Makineler bilincli olarak bu amacla kullanilmis olsaydi, aclik, asiri calisma, pislik, cehalet ve hastalik birkac kusak sonra yok edilebilirdi.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Maskeli Suvari ile Tanri arasindaki fark nedir?

Maskeli Suvari diye bir sey gercekten vardir.
ABBEY,EDWARD (1927-1989) ABD'li cevreci ve yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder