29 Mart 2020 Pazar

RUKEN KIZILER:MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞ İLE SÖYLEŞİ.




RUKEN KIZILER:MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞ İLE SÖYLEŞİ.



Sümer söylencelerinden Kur'ana geçen bazı örnekler. .

M. İlmiye Çığ:

Baş örtme inancının kökeni Sümer'den geliyor. Sümer'de tapınaklarda rahibeler genel kadın görevi yapıyorlardı. Bunlar Tanrı namına seks yaptıklarından kutsal sayılmış ve diğer kadınlardan ayrılmaları için başları örtülmüştür. Daha sonraları MÖ 1500 yıllarında bir Asur kralı yaptığı bir kanunun 40. maddesi ile evli ve dul kadınları da baş örtmeye mecbur etmiş fakat kızlar cariyeler ve sokak fahişelerinin örtünmesini yasaklamıştır. Böylece meşru seks yapan evli ve dul kadınları da tapınak fahişeleri düzeyinde saymışlardır. Bu gelenek Yahudilere de geçmiş. Yahudi kadınlar evlenince saçlarını tıraş ettirip peruk ya da baş örtüsü ile başlarını örtmüşler; Hıristiyanlık'ta da rahibeler aynı şekilde başlarını örtmüşlerdir. İslam'a örtünme erkekten kaçma olarak geçmiş. Buna karşın erkeksiz yerde Kuran okunurken veya dua ederken kadınların başını örtmesi Sümer geleneğinin bir devamıdır.

Sümerliler kadını bir tarlaya benzetmiştir. Aynı durum Tevrat ve Kuran'da da vardır. Kuran'da Kadınlarınız sizin için bir tarladır; tarlanıza nasıl dilerseniz öyle davranın denmektedir.

Sümerliler'de 7 sayısı çok önemli. Aynı şekilde Tevrat ve Kuran'da da 7 sayısı bolca geçer. İslam'a göre cennetin 7 kapısı var Sümer yer altı dünyasının da 7 kapısı var.

Sümerliler dünyadaki tüm olayların ve Tanrıların istediklerinin gökte yıldızlarla yazılı olduğuna inanırdı. Kuran'da da aynı inanç "Levh-i mahfuz" olarak devam eder.

-Sümer Tanrılarının esas adlarının başka niteliklerine göre diğer adları da vardır.

-Babilliler bu adlardan 50'sini yeni yarattıkları Tanrı Marduk'a vererek tektanrı düşüncesine doğru adım atmışlardır.

slam dininde de Allah'ın 99 adı bu geleneğin bir devamı gibidir.

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Turk milletinin son yillarda gosterdigi harikalarin yaptigi siyasi ve sosyal inkilaplarin gercek sahibi kendisidir.
Milletimizde bu kabiliyet ve tekamul var olmasaydi onu yaratmaya hicbir kuvvet ve kudret yeterli olamazdi.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

166. BIR TANRITANIMAZ IYI HAREKET ETMEK, TAVIR VE DAVRANISLARINDA DURUST OLMAK ICIN, BIR SOFUDAN DAHA COK NEDENLERE SAHIPTIR

Bir dinsizin iyilik yapmasi icin, ne sebep ve gerekceleri olabilecegi sorulur. Kendi kendisine begenilmek, hemcinslerince hegenilmek, mutlu ve rahat yasamak, varliklari ve tabiatlari, gercek icyuzunun bilinmesi mumkun olmayan bir zatin varlik ve tabiatindan daha cok bilinen ve guvenilen insanlar tarafindan sevilmek ve saygi duyulmak sebep ve gerekceleri vardir. "Ilahlardan korkmayan kimse, bir seyden korkabilir mi?" Insanlardan korkabilir; asagilanmaktan, rezil olmaktan, yasalarin cezalarindan ve intikamdan korkabilir. Sozun kisasi, kendi kendisinden korkabilir; hemcinslerinin dusmanligina ugramis ya da buna hak kazanmis oldugunu bilen herkesin hissetmesi gereken vicdan azaplarindan korkabilir.

Vicdan, kendileriyle birlikte yasadigimiz kimselerin saygi ya da kinamasini hak edecek sekilde hareket etmis oldugumuz hakkinda kendi kendimize yaptigimiz tanikliktir. Bu vicdan, insanlar hakkinda sahip oldugumuz kesin ve acik bilgi ve eylemlerimizin insanlarda ortaya cikarabilecegi duygular uzerinde kuruludur. Sofunun vicdani, Allah'in hosuna gitmis ya da gitmemis olduguna inanmaktan ibarettir!

Allahi'nin belirsiz ve kuskulu isleri ve niyetleri; ancak guvenilmeyen ve tanrisalligin icyuzu hakkinda kendisinde fazla bilgi bulunmayan ve onun (yani Allah) icin gecerli ya da gecersiz seyleri belirlemek konusunda cok az muttefik olan kimseler tarafindan aciklanir ve yorumlanir. Sozun kisasi, inanan insanin vicdani, kendileri de toplumdan uzak bir vicdana sahip olan ya da cikarlari gercek isigini sonduren kimseler tarafindan yonetilir.

"Bir tanritanimazin, bir dinsizin vicdani olabilir mi? Gizli kotuluk ve suclardan, baska insanlarin bilmedigi ve dolayisiyla uzerlerine hicbir hukum ve nufuzlari gecmeyen cinayetlerden cekinmek icin, bir tanritanimazin sebep ve gerekceleri nelerdir?" Bu tanritanimaz surekli bir tecrubeyle emin olabilir ki, (yaradilistan gecen etki ve tepki yasasinin dogal sonucu olarak) kendiliginden cezasini bulmayan hicbir kotuluk yoktur. Kendisini korumak istiyor mu? Bu durumda, sagligina zarar verebilecek butun suistimallerden cekinir. Kendisini kendisine ve baskalarina yuk edebilecek cokmus bir hayat surmek istemez.

Gizli cinayetlere gelince; kendi gozlerinde utanca, sikintiya ugramak, kizarmak korkusuyla, elinden asla kurtulamadigi bu korkunun etkisiyle, gizli cinayetler islemekten cekinir; akil ve insafa sahipse, namuslu bir adama karsi beslemesi gereken sayginin degerini bilir. Ayrica, beklenmeyen ve akla hayale gelmeyen durumlarin sonucu olarak, sirrini ogrenmekte cikarlari oldugunu hissettigi kimselerin, gercegini ogrenebilecegini bilir. Iyilik yapmak icin bu dunyada hicbir neden bulmayan kimseye, ahiret, hicbir neden vermez.

- - - - - - - - - - - - -
En gec 2050 yilina kadar, su andaki konusmamizi anlayabilecek tek bir kisinin kalmayacagini hic dusundun mu, Winston?

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Nuh'un Gemisi ve Tufan oykusu koktendinciler tarafindan savunulmasi belki de en mantiksiz oykudur.

Ornegin, gemisini doldurdugu sirada Nuh, penguenleri ve kutupayilarini nasil oldu da Filistin topraklarinda bulabildi?
HAYES,JUDITH (1945) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder