22 Aralık 2020 Salı

22/12/2020 gündeminden 2


================================

'ŞİMDİ SARAY ÖZGÜR DEMİRTAŞ'A DEĞİL DE BANA MI KIL OLSUN?'

Gazeteci Cüneyt Özdemir kendisi gibi Youtube kanalında yayınlar yapan ekonomist Özgür Demirtaş'ı överek "Külliye Özgür Demirtaş'a kıl olmasın da bana mı kıl olsun. " dedi.

22 Aralık 2020 19:16 / Medya

Gazeteci Cüneyt Özdemir Youtube kanalında ekonomist Özgür Demirtaş'a değindi.

Demirtaş'ın çok iyi yayınlar yaptığını ve muhalefetin Demirtaş'ı takibe alması gerektiğini söyleyen Özdemir şunları söyledi:

zgür Demirtaş muhalefetin yapamadığı ekonomiyle ilgili haberleri tıkır tıkır kendi Youtube kanalında anlatıyor.

O yüzden kanalı patladı gitti. Son yaptığı videoda Türk insanının parasını nereye yatırırsa kar eder diye bir video paylaşmış.

"Külliye Özgür Demirtaş'a kıl olmasın da bana mı kıl olsun. Ben muhalefet olsam Demirtaş'ı takibe alırdım" dedi.

Özdemir'in bahsettiği Özgür Demirtaş'ın "Para biriktiren adam" adlı videosu şu ana kadar 618 bin kişi tarafından izlendi. İlgili video Youtube trendlerde de 8. sırada yer alıyor.

https://www.gercekgundem.com/medya/238799/simdi-saray-ozgur-demirtasa-degil-de-bana-mi-kil-olsun

================================

ÜNLÜ LOKANTA DENETİME TAKILDI

AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu o lokanta ile denetime takıldı.

22.12.2020 19:14

İstanbul Tekstilkent'te İstanbul Çevre Yolu kenarında bulunan AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun birçok toplantı düzenlediği ünlü "RB Ramazan Bingöl Et Lokantası" Esenler Belediyesi ile ilgili Sayıştay Raporuna yansıdı.

Esenler Belediyesi'nin mülkiyetindeki müstakil 3 katlı binayı kullanan RB Restoran'ın aylık 28 bin 105 TL kira ödediği bilgisine de yer verilen Sayıştay raporunda özetle şöyle denildi:

"İdarenin bazı taşınmazları kiralama ihalesi yapılmadan ecrimisil alınarak kullandırılmaktadır. Yasal düzenlemeye göre İdare taşınmazları ihale suretiyle kiraya vermelidir. İdare taşınmazının işgali devam ederse işgal süresi için bir tazminat olarak ecrimisil alınmalı; işgalin devam etmesi durumunda taşınmazın tahliyesi için ilgili mülki amire talepte bulunulmalıdır. Bu durumda ecrimisilin bir kiralama yöntemine ve olağan bir taşınmaz yönetim şekline dönüştürülmesinin mevzuata aykırı olduğu açıktır. "

BAŞKANLIK ONAYI İLE SÜRE UZATIMI

Raporda ayrıca işlemlerin incelenmesi sonucunda 5 adet taşınmazın kira süresinin bitmesine rağmen ecrimisil alınarak kullandırıldığı ve bu şekilde kira süresinin uzatıldığı tespiti yapıldı.

Söz konusu 5 adet taşınmaz şunlar: RB Restoran Esenler Kültür Merkezi Hacı Ahmet Gürses Kreş Anaokulu Kadir Topbaş Kültür Merkezi Göktürk Tabiat Parkı.

Raporda yer alan bilgiye göre RB Restoranı'na Başkanlık onayı ile 2 defa süre uzatımı verilmiş olması oldukça dikkat çekici. Diğer taşınmazlar için böyle bir ifade söz konusu değil.

"RB RAMAZ BİNGÖL" VE BAŞKAN GÖKSU

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun RB Ramazan Bilgöl Et Lokantası'nda düzenlediği etkinliklerin bazıları şöyle:

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığına atanan Esenler eski İlçe Emniyet Müdürü Celal Sel onuruna verilen veda yemeği dönemin İstanbul Valisi Vasip Şahin'in de katıldığı sıra geceleri. "Şehir Yazarları ve Akademisyenler Esenler'de buluştu" adlı yemekli toplantı. Köşe yazarları ile iki farklı buluşma yemeği. "Dostlar divanı" toplantısı İsmail Ağa Cemaati'nin dernek ve kuruluşlarının mensuplarıyla yenilen yemek kentsel dönüşümle ilgili basın toplantısı Moğalistan'dan gelen misafirler onuruna verilen yemek.



Odatv.com

https://odatv4.com/unlu-lokanta-denetime-takildi-22122015.html

================================

ÇELİK: AİHM'İN DEMİRTAŞ KARARINI HUKUK SİSTEMİMİZ DEĞERLENDİRECEK

AKP Sözcüsü Çelik AİHM'in Demirtaş kararıyla ilgili "AİHM kararı sıcak bir karar. Gerekçeli karar 100-150 sayfalık bir karar. Hukuk sistemimiz değerlendirecek. Buna göre bir yaklaşım geliştirilecek" dedi.

İstanbul - BİA Haber Merkezi 22 Aralık 2020 Salı 19:39

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire'nin HDP eski Eş Genel Başkanlarından Selahattin Demirtaş'ın siyasi saiklerle hapis tutulduğu yönündeki tespiti ve "Derhal tahliye edilsin" kararını da değerlendiren Çelik şunları dedi:

"AİHM kararı sıcak bir karar. Gerekçeli karar 100-150 sayfalık bir karar. Hukuk sistemimiz değerlendirecek. Buna göre bir yaklaşım geliştirilecek. "

https://bianet.org/bianet/siyaset/236437-celik-aihm-in-demirtas-kararini-hukuk-sistemimiz-degerlendirecek?bia_source=rss

================================



==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==

  Arkadaşlar bu kitabimiz tam da bu doga katliamini anlatiyor.
Kazdaglari, Erzincan Kemah, Ordu/Fatsa altin madenlerinin yedikleri herzeler detaylandiriliyor.
Kitap protestolarsa sessiz okuma eylemlerinde de okunuyor...
--        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --






- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Turk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare cumhuriyet idaresidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

181. ALLAHSIZLIGIN TOPLUMUN BUTUN BAGLARINI PARCALADIGI DOGRU DEGILDIR

Bize diyorlar ki; "Ateizm, toplumun butun baglarini koparir. Bir Allah'in varligina inanmaksizin anlasma ve sozlesmelerinin kutsalligi ne olur. Tanrisalliga ciddi olarak tanik olamayan bir Ateist nasil baglanir? "

Ancak, anlasma ve sozlesmeler, insanin sorumluluklari yerine getirme zorunluluguna daha cok kuvvet mi verir? Yalan soyleyecek kadar kustah olan bir kimsenin yeminini bozmasi icin daha cok mu kustah olmasi gerekir? Sozunde durmayacak kadar alcak olan ya da insanlarin saygisini kaybetmeyi hice sayarak sozunde durmayacak kadar haksiz olan kimse, anlasma ve sozlesmelerini yaparken ilahlari tanik gosterdi diye, sozune ve anlasmalarina daha cok sadik olmaz. Insanlarin verecegi hukmu hice sayan hukumdarlar, insanlarin en kolay yemin edenleri ve sozlesmelerine en kolay muhalefet edenleri degil midir?

- - - - - - - - - - - - -
POUM milisine 1936 yili sonunda katildim.
Bir baskasina degil de bu milise katilmamin baslica nedenleri sunlardi Ispanyaya gitmeye gazete makalelerim icin malzeme toplayabilmek amaciyla niyetlenmistim.
Bunun yani sira, eger carpismaya deger gibi gorunurse, belki de savasirim diye muglk bir dusunce de vardi kafamda.
Ne var ki hastalikli bunyem ve nispeten az sayilabilecek askeri tecrubem hesaba katildiginda, savasmak hususunda pek bir kuskuluydum.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Insanligin kaderi boyunca, oteki dunyanin neye benzedigini bulma cabasiyla ne cok zaman heba edildi!

Onu bulmak icin ne kadar istekli olduysa, yasadigi hayat hakkinda da o kadar az sey ogrendi.
O'CASEY, SEAN (1884-1964) Irlandali oyun yazari.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 169 Tuzel kisiler hakkinda guvenlik tedbiri uygulanmasi

1) Hirsizlik guveni kotuye kullanma ve dolandiricilik suclarinin islenmesi suretiyle yararina haksiz menfaat saglanan tuzel kisiler hakkinda bunlara ozgu guvenlik tedbirlerine hukmolunur.
UCUNCU KISIM
Topluma Karsi Suclar BIRINCI BOLUM
Genel Tehlike Yaratan Suclar



- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder