18 Aralık 2020 Cuma

HİÇBİR ÜLKEYE BU YAPTIRIM UYGULANMAMIŞTIR


Lafın sahibi Yüce Galaksi Başkanımız.
Kendisini hasseten sevmem.
Ama sözlerine katılıyorum.
Hiçbir ülkeye bu yaptırımlar uygulanmamıştır.

Yunanistan s300 aldığından Türk itirazı dışında bir halt olmamıştı.
S300 ile s400 arasındaki fark nedir?
İkisi de Rus silah sistemi değil mi?
Yunanlar s300 ile daha yeni tatbikat yaptılar.
S300'ler NATO sistemleri ile uyumlu da, bi s400'ler mi uyumsuz?
Yunanistan s300'leri nasıl kullanıyorsa, Türkiye de s400'leri öyle kullanacak.
Peki bunca hiddet ve şiddetli muamele neden?

Konu basit.
Kurtla kuzunun hikayesi.

Amerika Türkiye'yi ısırmaya karar vermiş.
Ve ISIRACAK.
Evet ABD TÜRKİYE'Yİ ISIRACAK.
Hazırlıklı olun.
ABD Türkiye'ye yönelik bir ceza eylemine hazırlanıyor.
Bunu CAATSA dışında arayın.

Doğrusu TSK'nın bütün unsurlarının aylar boyunca yakınlarında bulunan ABD unsurlarına karşı dikkatli olmasını kuvvetle öneriyorum.
Her an ikinci bir Muavenet, Çuvallama, ya da uçak düşürme olayı yaşanabilir.
Elbette geleneksel olarak ABD böylesi bir eylemini yine her zamanki gibi kaza, dikkatsizlik, ihmal olarak bize açıklayacak.
Belki onu da yapmayacak.
Bilerek yaptım, yine yaparım, her zaman yaparım diyerek açıktan da cephe alabilir.
Hazırlıklı olmalıyız.


Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


================================

HİÇBİR ÜLKEYE BU YAPTIRIM UYGULANMAMIŞTIR

ABD'nin dün açıkladığı yaptırımların zaten anlaşmazlık içinde olan Ankara-Washington gerginliğini daha da kötüleştireceği kesin. Rusya konuyu mahkemeye taşıyacak.

"ABD yaptırımları açıklandı. Çok net ifade ediyorum. 2017'den bu yana CAATSA konusunda hiçbir ülkeye bu yaptırım uygulanmamıştır. İlk defa bir NATO üyesi olarak ülkemize uygulanmaktadır. Bu nasıl bir ittifaktır bu nasıl bir müttefikliktir"

Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan yukarıdaki sözlerle tepki verdiği ABD yaptırımları için aşağıdaki şekilde konuştu:

ÜLKEMİZE SALDIRIÜLKEMİZE SALDIRI

İçinden geçtiğimiz tarihi dönemde en büyük gücümüz birlik beraberlik ve kardeşliğimizdir. Son 7 yıldır uğradığımız her saldırıyı nasıl boşa çıkardıysak bunları da hüsrana uğratacağız. Gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye büyüdükçe güçlendikçe hedeflerine yaklaştıkça bunlarla bağlantılı olarak istikbal ve egemenlik haklarına sıkı sıkıya bağlı kaldıkça saldırılar artıyor. Tek taraflı yaptırımlarla bizi yolumuzdan çevirmeye çalışıyorlar. AB'nin yaptırım tehditleri vardı. Dün de ABD yaptırımları açıklandı. Çok net ifade ediyorum. 2017'den bu yana CAATSA konusunda hiçbir ülkeye bu yaptırım uygulanmamıştır. İlk defa bir NATO üyesi olarak ülkemize uygulanmaktadır. Bu nasıl bir ittifaktır bu nasıl bir müttefikliktir. Bu karar ülkemize aleni bir saldırıdır. Gerekçe Türkiye'nin Rusya'dan S400 savunma sistemi almış olmasıdır. ABD kendi elindeki hava savunma sistemlerinin ülkemize satışına izin vermiyor. F35'lerin bine yakın parçasını Türkiye üretiyor. ABD ihtiyacımızı başka yerden karşıladık diye yaptırım silahını çekmiştir.

Üstelik bunu kendi yayınladıkları raporlarda alenen belirtiyorlar. S400 konusunda endişeniz varsa teknik çalışma grubu kuralım sorunu çözelim teklifiyle gittik. Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. S400 konusu olmasaydı başka bir gerekçeyle benzer konulara başvurulacağı belli oluyor. Tehditle yolumuzdan çevirmeye çalışıyorlar.

Savunma sanayimizi her bakımdan bağımsız hale getirmek için iki kat fazla çalışacağız. Projeleri hızlandırıp destekleri artıracağız. İsmail Demir ve ekibine daha çok sahip çıkacağız. Yakın işbirliğiyle yolumuza devam edeceğiz. Ülke olarak böyle bir durumla ilk defa karşılaşmıyor. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra da yaptırıma tabi tutulmuş bugünkü savunma sanayinin temelleri atılmıştı.

OKUMAYA DEVAM ET TÜRKİYE'YE 30 GÜN İÇİNDE YAPTIRIMOKUMAYA DEVAM ET TÜRKİYE'YE 30 GÜN İÇİNDE YAPTIRIM

https://www.turkishnews.com/tr/content/2020/12/04/turkiyeye-yaptirim-zorunlu-oluyor/

Terörle mücadelemizi sınır ötesi harekatlarımızı savunma sanayi ürünleri ihracatımızı kararlılıkla devam ettireceğiz. Hamdolsun Türkiye bu tür yaptırımlarla kilitlenip kalma noktasını geride bırakmıştı. Elbette sıkıntılar olacaktır ama her sıkıntı çözüm için bir kapı aralayacaktır. Bu şarkı burada bitmez bir kez daha durmak yok yola devam diyoruz. Nitekim savunma sanayimizden yeni müjdeler alıyoruz. Milli ve yerli HİSAR A envantere giriş öncesi kabul testi yapıldı. Son test birkaç ay gecikti. Normal şartlarda yurtdışından tedarik edilen parçaya ambargo uygulandı. Yerli parçayı kısa sürede geliştirdik füzeye entegre ettik kısa sürede neticeye ulaştık.

Dolaylı müdahalelerle yerli ürünlerle envantere almaya hazır hale getirdik. HİSAR A füzemizin seri üretimi hayırlı olsun.

Bu güzel hizmetten dolayı Savuna Sanayi Başkanlığı Aselsan Roketsan TÜBİTAK'ı tebrik ediyorum.

ABD YAPTIRIMLARIABD YAPTIRIMLARI

ABD pazartesi günü Ankara'nın Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini tedarik etmesi ve test etmesi nedeniyle NATO müttefiki Türkiye'ye uzun süredir beklenen yaptırımları açıkladı.

Buna göre yaptırımlar ana savunma tedarik kuruluşu olan Türkiye'nin Savunma Sanayii Başkanlığı'nın yanı sıra grubun Başkanı İsmail Demir ve diğer üç subayı hedef alıyor. Türk yetkililere ABD'de vize kısıtlamaları uygulanacak ve finansal varlıkları dondurulacak.

Uzun zamandır beklenen eylemin ABD ile bir dizi dış politika meselesinde halihazırda anlaşmazlık içinde olan ve Rusya tarafından aktif olarak mahkemeye taşınan Türkiye ile gerilimi daha da artıracağı kesindir.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Chris Ford Pazartesi günü yaptığı açıklamada "Bu yaptırım gerekli olduğu için çok üzgünüz ve Türkiye'nin 400 sorununu mümkün olan en kısa sürede çözmek için bizimle birlikte çalışacağını umuyoruz. " dedi ve diğer ülkelerin kararı not almalarını ve Rus ekipmanı almaktan kaçınmalarını önerdi.

Türkiye Rusya'nın S-400 uzun menzilli karadan havaya füze sistemini 2017 yılında yaptırım altındaki Rus ihracat kuruluşu Rosoboronexport aracılığıyla satın aldı. Türkiye ilk bağlantılı teslimatı geçen Temmuz ayında aldı ve sistemi bu yılın Ekim ayı gibi yakın bir tarihte test etti. Birleşik Devletler. Türkiye'yi F-35 savaş uçağı programından çıkararak yanıt verdi.

TEPKİLERTEPKİLER

Twitter'dan tepkilerini dile getiren yetkililer aşağıdakileri söylediler

"Sahada ve masada güçlüyüz. "
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
"Bu kararı kınıyoruz ve ABD'yi bu hatadan bir an önce geri adım atmaya çağırıyoruz"
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay
"Bunlar semboliktir. Hiçbir şekilde zarar vermiyorlar; dahil olan birey açısından hiçbir etkisi yok. Benim için bu önleyici bir ilk tur ve daha fazlası gelecek. "
Global Source Partners danışmanlık grubundan analist Atilla Yeşilada
"Kendime veya kurumumuza karşı yurtdışında alınacak hiçbir karar ekibimin veya benim duruşumun değişmesine neden olmaz. Yaptırımlar Türk savunma sanayisine hiçbir şekilde engel olamaz. "
İsmail Demir
"Bu uluslararası hukuka karşı küstah tavrın bir başka tezahürü ve gayri meşru tek taraflı zorla tedbirlerin kullanılmasının bir başka göstergesi. "
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov
"ABD'nin yaptırımlara bağımlılığı ve uluslararası hukuka saygısızlık yeniden tam teşekküllü. ABD'nin Türkiye'ye yönelik son yaptırımlarını şiddetle kınıyoruz ve onun halkı ve hükümetinin yanında yer alıyoruz. "
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif
https://www.turkishnews.com/tr/content/2020/12/16/hicbir-ulkeye-bu-yaptirim-uygulanmamistir/
==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==


==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==

--        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --






- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Adimlarini attigimiz uygarlik ve yenilik adimlarina uydurmak istemeyenler ne talihsizdirler!
Bu gibiler hl milleti aldatacaklarini umit ediyorlarsa bu umitleri kendilerinin zarara ugramalarindan baska bir sonuc vermeyecegine simdiden emin olabilirler.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

50. BU HAYATIN ZORLUKLARINA KARSI DINI TESELLILERIN BOSLUGU. BIR CENNET BIR AHIRET UMUDU HAYALDIR, HAYAL URUNUNDEN BASKA BIR SEY DEGILDIR

Yuce bir Allah'in yonetimi altinda nicin bu kadar caresiz, bu kadar perisan insanlar bulundugunu sordugunuz zaman, "Bu alem, insani daha mutlu bir aleme goturmeye mahsustur" diye bizi avuturlar. Bize, uzerinde yasadigimiz yuvarlagin bir "sinav yeri" oldugunu soylerler. Sonra "Allah yalniz kendisine ozgu olan gerceklesmesi olanaksizi ve suresiz mutlulugu insana verememis ve ulastiramamistir" diyerek agzimizi kapatirlar. Bu cevaplarla nasil yetinilebilir? Nasil tatmin olunabilir?

Once ahiret hayati: Bu ahiret hayati fikri, bunu varsaymakla simdi eristikleri mutluluktan daha surekli, daha saf bir mutluluga sahip olmak icin, insanlarin oldukten sonra tekrar yasamak arzularinin ifadesi olan hayalgucunden baska bir dayanaga sahip degildir. Ikinci olarak: Her seyi bilen, yaratiklarinin dusunce ve gidisatina tumuyle vakif bulunmasi gereken bir Allah'in, islemlerinden ve niyetlerinden emin olmak icin bu kadar sinavlara ihtiyaci oldugunu havsala nasil alabilir? Ucuncu olarak: Bilim adamlarinin hesaplarina gore, uzerinde bulundugumuz yeryuzu alti ya da yedi milyon yildan beri mevcuttur. Bu zamandan beri milletler turlu bicimler altinda, surekli zarar ve felaketlere ugradi. Surekli olarak zorbalarin, fatihlerin, kahramanlarin, savaslarin, su baskinlarinin, kurakliklarin, istilaci kuvvetlerin vb. sikintisi altinda insan turunun tedirgin ve perisan edildigini tarih bize gosteriyor. Bu kadar uzun sikintilar ve zalimce felaketler, zorluklar; tanrisalligin gizli niyetleri hakkinda bizi temin edecek icerikte midir? Bu kadar surekli bunca kotuluk, bunca felaket, tanrisal lutfun bize hazirladigi gelecek hakkinda yuksek bir fikir verir mi? Dorduncu olarak: Eger bize temin edilmek istendigi gibi, Allah; kerim, iyilik ve hayirsever ise, insanlara surekli mutluluk olmasa bile, hic olmazsa olumlu yaratiklari bu dunyada erisebilecekleri olcude bir mutluluga kavusturamaz miydi? Mutlu olmak icin sonsuz ya da ilahi bir mutluluga muhtac miyiz? Besinci olarak: Eger Allah, bu dunyada insanlari, mutlu olduklari dereceden fazla mutlu etmediyse, sofularin anlatilmaz ve bitmez bir haz ve nimete erisilecegini iddia ettigi "cennet" umudu ne olur? Eger Allah aklimizin erebilecegi tek yer olan yeryuzunu kotuluklerden koruyamamis ya da korumak istememisse, hakkinda hicbir fikrimiz olmayan oteki dunyayi (yani ahiret dunyasini) kotuluk ve felaketlerden koruyabilecegine ya da korumak isteyecegine ne sebep dusunebiliriz?

Lactance'e* gore, 2000 yil once Epicure soyle demis:

"Allah, ya kotuluge engel olmak istiyor ancak kotulugu yasaklamaya muktedir olamiyor; ya kotulugu yasaklamaya muktedir olabiliyor ancak engel olmak istemiyor; ya kotulugu ne istiyor ne de yasaklayabiliyor; ya da kotulugu Allah hem istiyor hem de yasaklamaya kadirdir. Eger yasaklamaya kadir olmaksizin yasaklamak istiyorsa,

Allah acizdir; eger Allah kotulugu yasaklamaya gucu yettigi halde yasaklamak istemiyorsa, bu durumda ona atfedilmesi zorunlu tutulan bir kotulukculuk karsisinda bulunuyoruz demektir. Eger Allah kotulugu yasaklamaya hem gucu yetmiyor, hem de bunu yasaklamak istemiyorsa, hem aciz hem herkesin kotulugunu isteyen olur; eger Allah kotulugun yasaklanmasini hem istiyor ve buna da gucu yetiyorsa, o halde kotuluk nereden geliyor? Ya da Allah kotulugun olmasina neden engel olmuyor? "

2000 yili gecen bir sureden beri sagduyu sahibi, bu zorluklarin cozumunu bekliyor. Hocalar, papazlar, hahamlar vb. ise bize bu zorluklarin ancak ahirette cozulecegini ogretip duruyorlar.

Firmiavaus Lactantio uslubunun zayifligi nedeniyle Le Ciceron obretien lakabini almis olan bir

Hiristiyanlik savunucusudur. 225 yilinda buyuk olasilikla Trete'de olmustur. Baslica eseri, De laformation deI'homme'dir. (A. C. )

- - - - - - - - - - - - -
Butun hayvanlar esittir ama bazi hayvanlar digerlerinden daha esittir.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Butun cocuklar ateisttir, tanri fikri onlarda yoktur.

D'HOLBACH, BARON (Paul-Henri-Dietrich d'Holbach) (1723-1789) Almanya dogumlu Fransiz yazar, filozof ve ansiklopedici.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 265 Gorevi yaptirmamak icin direnme

1) Kamu gorevlisine karsi gorevini yapmasini engellemek amaciyla cebir veya tehdit kullanan kisi alti aydan uc yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.
2) Sucun yargi gorevi yapan kisilere karsi islenmesi halinde iki yildan dort yila kadar hapis cezasina hukmolunur.
3) Sucun kisinin kendisini taninmayacak bir hale koymasi suretiyle veya birden fazla kisi tarafindan birlikte islenmesi halinde verilecek ceza ucte biri oraninda artirilir.
4) Sucun silahla ya da var olan veya var sayilan suc orgutlerinin olusturduklari korkutucu gucten yararlanilarak islenmesi halinde yukaridaki fikralara gore verilecek ceza yari oraninda artirilir.
5) Bu sucun islenmesi sirasinda kasten yaralama sucunun neticesi sebebiyle agirlasmis hallerinin gerceklesmesi durumunda ayrica kasten yaralama sucuna iliskin hukumler uygulanir.


- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder