20 Aralık 2020 Pazar

Din ise tam olarak bu işe yarar....

 

Fakir yoksul vatandaş gercekten kimin kendisini aç bıraktığını anlamazsa Maalesef daha çok aç kalır.

Ayrıca Kendisini aç bırakanlara da Ömür boyu Dua eder...

İnandığını söylediği kitabı Ömründe 1 defa dahi OKUMAYIP kendisine din diye söylenen yalanlara inandığı gibi...

CEHALET İŞTE TAMDA BUDUR.


==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==    ==

--        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --        --






- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Memleket mutlaka modern medeni ve yeni olacaktir.
Bizim icin bu hayat davasidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

100. HER DIN, CELISKILERI SIR ARACIYLA BIRLESTIRMEK ICIN HAYAL EDILMIS BIR SISTEMDEN BASKA BIR SEY DEGILDIR

Teoloji, gercekten celiskiler bilimi olarak adlandirilabilir. Her din birlestirilmesi mumkun olmayan fikirleri birlestirmeye yarayan hayali bir sistemden baska bir sey degildir. Aliskanliklar ve teror yardimiyla en buyuk sacmaliklarda direnilebilir; bu sacmaliklar en acik bicimde gosterilse de, yine direnilmesi mumkun olur. Dinlerin tumunun curutulmesi kolaydir; ancak, bunlarin sokulmeleri, kokunden koparilip atilmalari cok zordur. Dedikleri gibi, ikinci bir tabiat olan aliskanliga karsi aklin hicbir hukmu ve etkisi yoktur. Bircok zevat vardir ki, inanclarinin temellerinin yikildigini gordukten sonra bile en acik gercekleri cigneyerek yine inanclarina donerler.

Dinden bir sey anlasilmadigindan, her adimda tiksinilen sacmaliklara rastlandigindan, dinde olmayacak seylerden baska sey gorulmediginden sikayet eder etmez, bize soyle denir: "Dinin ileri surdugu gercekleri anlayacak gucte degiliz. Akil, yolunu kaybeder ve akil bizi yok olmaya gotur ebilen, sadakatsiz bir yol gostericidir". Gereginden fazla bize temin olunur ki, insanlarin gozunde delilik olan sey, Allah'in gozunde, zihin acikligidir. Sozun kisasi, ilahiyatin bize hep sundugu; yapilan itirazlari ve zorlugu bir tek kelimeyle kesip atmak icin, "Bunlar sirdir, bunlar ilahi sirdir, insanin bunlara akli ermez" diyerek isin icinden cikmaktir.

- - - - - - - - - - - - -
Peki, bu durum, Doganin bir yasasi midir?
Ulkemiz, topraklarinda yasayanlara duzgun bir hayat sunamayacak kadar yoksul mudur?
Hayir, yoldaslar, asla!
Ingiltere topraklari bereketlidir, havasi suyu iyidir yurdumuz, bugun bu ulkede yasayan hayvanlardan cok daha fazla bol yiyecek saglayabilir.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Dusundugunuzde, olumden sonra hayat karsiliginda su anda bir seye inanmak az rastlanan bir duzenbazlik ornegi.

Ikramiye sistemleriyle dolu sirketler bile olumden sonrasini denemeye kalkmiyorlar.
GLORIA STEINEM
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 99 Cocuk dusurtme

1) Rizasi olmaksizin bir kadinin cocugunu dusurten kisi bes yildan on yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.
2) Tibbi zorunluluk bulunmadigi halde rizaya dayali olsa bile gebelik suresi on haftadan fazla olan bir kadinin cocugunu dusurten kisi iki yildan dort yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir. Bu durumda cocugunun dusurtulmesine riza gosteren kadin hakkinda bir yila kadar hapis veya adli para cezasina hukmolunur.
3) Birinci fikrada yazili fiil kadinin beden veya ruh sagligi bakimindan bir zarara ugramasina neden olmussa kisi alti yildan oniki yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir fiilin kadinin olumune neden olmasi halinde onbes yildan yirmi yila kadar hapis cezasina hukmolunur.
4) Ikinci fikrada yazili fiil kadinin beden veya ruh sagligi bakimindan bir zarara ugramasina neden olmussa kisi uc yildan alti yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir fiilin kadinin olumune neden olmasi halinde dort yildan sekiz yila kadar hapis cezasina hukmolunur.
5) Rizaya dayali olsa bile gebelik suresi on haftayi doldurmamis olan bir kadinin cocugunun yetkili olmayan bir kisi tarafindan dusurtulmesi halinde iki yildan dort yila kadar hapis cezasina hukmolunur. Yukaridaki fikralarda tanimlanan diger fiiller yetkili olmayan bir kisi tarafindan islendigi takdirde bu fikralara gore verilecek ceza yari oraninda artirilarak hukmolunur.
6) Kadinin magduru oldugu bir suc sonucu gebe kalmasi halinde suresi yirmi haftadan fazla olmamak ve kadinin rizasi olmak kosuluyla gebeligi sona erdirene ceza verilmez. Ancak bunun icin gebeligin uzman hekimler tarafindan hastane ortaminda sona erdirilmesi gerekir.


- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder