12 Aralık 2012 Çarşamba

SİLİVRİ'YE NASIL VE NEDEN GİDECEKSİNİZ?

Utku Reyhan yazdı: SİLİVRİ'YE NASIL VE NEDEN GİDECEKSİNİZ?

13 Aralık sabahı saat 6.30. Edirne Belediyesi'nin önüne yaklaşacaksınız. Elinizde henüz açılmış fırından aldığınız dumanı tüten bir simit olacak. Belediye önünde Silivri'ye gitmek için bekleyen diğer yurttaşları görünce yüzünüzde bir gülümseme oluşacak. Kafanızı kaldırdığınızda Selimiye bütün görkemiyle karşınıza dikilecek. Bu topraklarda medeniyet binlerce yıldır ayakta diye düşüneceksiniz. Mimar Sinan'ı görmeye gideceksiniz Silivri'ye.

12 Aralık öğlen saat 12.00. Daha birkaç ay önce Vali zulmüne karşı direnişin simgesi olan Armutlu'nun dar caddesinin açıldığı Uğur Mumcu Meydanı. O meydan 16 Eylül'den bu yana ismiyle daha bir müsemma. Daha bir yiğit, daha bir korkusuz! Antakya'nın uğultulu ve iç titreten Amanos rüzgarlarını arkanıza alarak Rüzgar gibi gideceksiniz Silivri'ye. Asi vadisinden asilik eksik olur mu? Uğur Mumcu'dan Uğur Mumcu'ya asi olmaya!

12 Aralık'ı 13 Aralık'a bağlayan gece saat 00.30. Çanakkale İskelesi'ndesiniz. Yedi düvelin bir olup da geçemediği Çanakkale Boğazını vapurla geçeceksiniz. Vapurda çayınızı yudumlarken işgalci emperyalistlerin kanlarına bulanan Boğaz'ın soğuk sularına gözlerinizi dikeceksiniz. "Yine" diyeceksiniz, "yine işgale direniyoruz". Top mermisi sırtınızda, Silivri'ye Seyit Onbaşı'nı görmeye gidiyorsunuz.

12 Aralık akşamı saat 18.00. Samsun Garı'nın önündesiniz. Otobüse adımınızı atarken aslında Bandırma Vapuru'na adımınızı attığınızı hissedeceksiniz. Belki bu kez karadan gidecek vapur ama olsun. Belli ki bu kez Samsun'a değil de Silivri'ye çıkıyor Mustafa Kemal. Kim bilir belki yıllar sonra Silivri Cezaevi, İlk Adım müzesi olacaktır.

12 Aralık akşamı saat 21.30. Zonguldak Kargo Alanı önünde bekliyor otobüsünüz. Herkes zanneder ki Zonguldak'ta toprağın altı zengindir sadece. Kara elmas derler ya kömürüne. Fakat bilmezler ki Zonguldak'ta toprağın üstü de zengin oğlu zengindir. Kara'yı elmas yapan Zonguldak'ın elmas yürekli emekçileridir. İşte Silivri'ye 91'de Özalları hoplatan "isli kara adamları" görmeye gideceksiniz.

12 Aralık öğlen saat 12.30. Imperial Hastanesi'nin önünde Trabzon'un yurtseverleri buluşacak. Mevsimi uygun, hamsi yüklü dalgalar insan boyu olup yükselirken, yine mevsimi uygun yağmur da insafsızca yağacak. Ama nedense Karadeniz'i yemyeşil yapan o yağmurlar bu kez daha bir anlamlı olacak. Derelerine kelepçe vurulmaya çalışılan Karadeniz'in, zincir vurulamaz kadınları ve erkekleri o suyla birlikte sel olup akacaklar İpsiz Recepleri görmeye, Silivri'ye.

Ankara'dan, Malatya'dan, Aydın'dan, Uşak'tan, Konya'dan, Eskişehir'den, Nevşehir'den Isparta'dan gideceksiniz.

Silivri'de İsmet İnönü'yü, Kartallı Kâzım'ı, Arhavili İsmail'i, Karayılan'ı, Kubilay'ı, Mustafa Yücel Özbilgin'i göreceksiniz.

Hava biraz serin olabilir. Olsun, 5 yıldır bizim için tutsak olanlar için 5 saat üşümüşsünüz çok mu? Öylesine yazdım zaten. Zaten biliyorum ki herbiriniz heyecandan, öfkeden, sevgiden ve kinden ateş gibisiniz.

Haydi, 13 Aralık'ta Silivri'ye.

Ateş olmaya! İçerdeki dostlara sıcaklık, F-tipi zalimlere azap olmaya!

Not: Nereden ve nasıl gideceğinizi halen bilmiyorsanız, bizimle iletişime geçiniz.


Utku Reyhan
utkureyhan@gmail.com



--
Oraj POYRAZ

Dunya dusuncesi kalpte karanliktir, ahiret dusuncesi ise kalpte nurdur.

Hz.osman (r.a.)

Oraj POYRAZ

Kurmusoldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com

Ayrilmak isterseniz de:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Arzuederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/

Ben,ManeviMiras olarak,
Hicbir Ayet, hicbir Dogma,
Hicbir Donmus ve kaliplasmis Kural birakmiyorum.
Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...

K.Ataturk


Tehcir sirasinda Merzifon'da esasen cokca kalan Ermenilerin bu kez baska yerlerden de gelenler ve gocten donenler yuzunden miktarlarinin daima artmakta oldugu Merzifon Amerikan Mektebi'ne getirilen esya sandiklarinin uzerinde Otoman Amerikan markalari goruldugunden bunlarin herhalde silah oldugunda suphe birakmistir.

(6 Haziran 1919)
K. ATATURK

Avrupa ile basa cikmayi asirlardan beri Asya'nin hangi kavmi basardi ki biz basarabilelim.

Yazar ve Nazir Ali Kemal - 06.02.1921

Daha gun o gun degil, derlenip durulmesin bayraklar.
Dinleyin, duydugunuz cakallarin ulumasidir.
Saflari siklastirin cocuklar,
Bu kavga fasizme karsi, bu kavga hurriyet kavgasidir.

Nazim Hikmet Ran




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder