7 Aralık 2012 Cuma

SÜMERCE ve ETRÜSKÇE ARKAİK TÜRK DİLLERİDİR

SÜMERCE ve ETRÜSKÇE ARKAİK TÜRK DİLLERİDİR

Son buzul çağında Avrupa buzlar altında iken Orta ve Kuzey Asya'da ılıman bir iklim, büyük iç denizler ve akarsular vardı. İnsanoğlunun evrimleşmesi ve uygarlaşması için her türlü olanağı sağlayan bu doğal koşullar Nuh Tufanından sonra tam tersine döndü. Henüz tanıyamadığımız Asya uygarlıkları sular altında kaldı. (Atlantis ve Mu fantazileri böylece ortaya çıkmış olabilir. Zira Atlantis ve Talas kelimeleri anlam ve ses olarak yakından ilintilidir.) Dünyanın dönme ekseni 30 derece saptı, Kuzey Asya'da da aşırı soğuk bir iklim Orta Asya'da sert bir kara iklimi ortaya çıktı. Büyük olasılıkla şiddetli depremler yaşandı. Bu yörelerin uygar insanları dünyanın dört bir yanına göç etmeye başladı. Bu göçlerle birlikte dünyanın değişik yerlerinde ansızın şaşırtıcı uygarlıklar ortaya çıkacaktı.

Büyük olasılıkla, o dönemde Asya Türkçesi dışında dünya dilleri henüz oluşmamıştı. Türkçe bu uygar göçmenlerle birlikte tüm dünyaya yayıldı. Çocukluk çağındaki bölgesel dillerin içine nufuz etti. Çağına ve yöresine göre olağanüstü bir uygarlık sergileyen Sümerler ve Etrüskler ,Türkçenin Orta Doğu ve Batı dillerinin özünü oluşturmasına neden oldu . Dahası Etrüskler Avrupa'da , Sümerler Orta Doğu' da ortaya çıkan tüm uygarlıkların altyapısını oluşturdular. Bu uygarlıklara hiçbir zaman silinmeyecek şekilde damgalarını vurdular. Bu damgalar günümüzde bile yaşamaktadır. Örneğin Amerikanın sembolü olan Özgürlük Heykeli bir Sümer Tanrıçasının simgesidir. Batı dünyasının kullandığı alfabe özünde bir Etrüsk alfabesidir. AB'nin bayrağındaki 12 yıldız ,Musevilikteki 12 kabile, Hristiyanlıktaki 12 havari , Müslümanlıktaki 12 imam Sümer panteonundaki 12 Tanrının insanlığın bilinçaltındaki etkilerinden başka ne olabilir?

Çağımızın siyasal koşulları içinde, Sümerce ve Etrüskçe'nin birer arkaik Türk lehçeleri olduğu gerçeği saklanmaya çalışılsa da , bu tür siyasi yaklaşımlar bilimsel gerçeklerin karşısında her zaman diz çökmüştür , diz çökecektir.

Dünyamızın ilk uygarlığı olan KENGERLER (Sümerliler) günümüz uygarlığının kökü, kökeni ve atasıdır. KENGERLER'i anlamadan günümüzü anlamak mümkün değildir.

Mısır'dan Hindistan'a kadar uzanan geniş bir alanda ticaret yapan KENGERLER (Sümerler ) bu alan dışındakilere 'Dışarıdakiler' anlamında 'Barbar' derdi. Ticaret alanı dışındaki ülkelere verdikleri isim ise 'Uygarlık Dışı' anlamında URU(K)-BAR idi. İşte bu kelime URUBAR , EREHBA, AVRUPA biçimiyle günümüze dek ulaşmıştır.

Demokrasi kavram ve kelimesinin ilk görüldüğü uygarlık Sümer uygarlığıdır. Sümercedeki DUMUGİRATUKU kelimesi günümüze Demokratika,Demokrasi olarak gelmiştir. Bu kelime ve kavramı Sümer uygarlığının doğuşundan 3000 yıl sonra tarih sahnesinde görülen Grek uygarlığına maletmek bilim ve insanlık adına utanç verici bir tutumdur.

Bugün burada irdelediğimiz Etrüsk uygarlığı Avrupanın ilk uygarlığıdır.

Etrüskler Avrupa' yı alfabe, yazı, şehircilik, hukuk, devlet, kanalizasyon ve drenaj, yol, tünel, akuadük, sulama kanalları, sedde, kemer, tonoz, kubbe, metallurji, ayna, heykel, dans, bale, gala, tiyatro, şiir, müzik, cumhuriyet vs gibi uygarlık kavram ve deyimleriyle ilk kez tanıştıran bir uygarlıktır.

Günümüze dek elde edilen arkeolojik,mitolojik , etimolojik biyolojik ve tarihsel bulgular Etrüsklerin Asyatik ve TÜRK kökenli bir toplum olduğunu açıkça belgelemektedir. Bu belgeler dışında ETRÜSKLERİN TÜRKLÜĞÜNÜ VURGULAYAN etimolojik bulguların bir kısmını sizlerin bilgi ve eleştirilerine sunmak isterim.

YAZININ DEVAMI: http://www.yenidenergenekon.com/650-sumerce-ve-etruskce-arkaik-turk-dilleridir/

--
Oraj POYRAZ

Haksizlik onunde egilmeyiniz, o zaman hakkinizla birlikte serefinizi de kaybedersini.

Hz.ali (r.a)

Oraj POYRAZ

Kurmusoldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com

Ayrilmak isterseniz de:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Arzuederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/

Ben,ManeviMiras olarak,
Hicbir Ayet, hicbir Dogma,
Hicbir Donmus ve kaliplasmis Kural birakmiyorum.
Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...

K.Ataturk


Ermenilere vilayetlerimizi peskes cekmeleri de (...) ihtimal bulunuyor. Boyle bir vaziyette Ingiliz birliklerinin Ermenilere onculuk edecegi cok muhtemeldir.

boyle bir hali biz dusmanlik olarak gormeye ve saymaya, mesru topraklarimizi ve milli bagimsizligimizi kurtarmak icin mecburuz....

(30 Mayis 1919)
K. ATATURK

Anadolu'daki Milliyetci hareketi yok etmek, millet icin var olma meselesidir... O alcaklara karsi cikanlar, Islama, halifeye, padisahimiza unutulmaz hizmette bulunmus olacaklardir.

Yazar Refi Cevat Ulunay - 04.04.1920

Bir ulus kendi icindeki aptal ve hatta muhteris olanlarla bas edebilir
Fakat icersindeki satilmis ve hainlerle yasayabilmesi olanaksizdir.
Sinirlari zorlayan dusman silah ve alemlerini acikta tasidigi icin daha az tehlikelidir.
Fakat bir hain, hain gibi gorunmez,
kurbanlari ile ayni aksanda konusur,onlarin cehresine burunur ve
onlarin argumanlarini kullanarak ulusun politik yapisina nufuz eder,
butun kapilardan serbestce gecer, sesi en ust duzey hukumet koridorlarinda duyulur,
ulusun ruhunu curutur
Politik yapiya her turlu hastalik bulastirarak yasam gucunu elinden alir
Bir katil daha az korkuludur.

Marcus Tullius Cicero
(M.O.106-M.O.43)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder