7 Aralık 2012 Cuma

Yalanların savaşı...

Sahibi meçhul olan bir video da muhalifler Türk malı malzeme kullanarak kimyasal silah hazırlıyormuş gibi bir manzara var.
Ortada iki laf var.

  • Esat hükümetinin resmi beyanı, bunlar muhalif gruplar ve kimyasal silah kullanacaklar diyor.
  • Bizimkisi dahil küresel medya ise video mizansen Esat kimyasal silah kullanacak suçunu da muhaliflere atacak diyor.
    Aslında küresel medyanın kimyasal silahla ilgili başka lafları da var.
    Esat birliklerinin kimyasal harp başlıkları hazırladıkları duyuruluyor.
    Eğer Esat kimyasal silah kullanırsa yapılacak işlerden bahsediliyor.
    Patriot tartışmalarını da bu bağlamda izlemek gerek.

Benim bu laf salatasından ilk ve en önemli çıkarımım şudur.
Birileri mutlaka kimyasal silah kullanacak, ve şimdiden yolunu yapıyor.

Peki, kimyasal silahı ilk olarak kim kullanır?

Son sözümü başta söyleyeyim.
Benim kanaatimce Esat kullanmaz, tam tersine oligarkların desteklediği güçler kullanır.
Bunu iyi bilin ve bu iş gerçekleştiğinde içinizde uyanacak nefret dalgasının doğru tarafa yöneldiğini emin olun.

Öncelikle saldırı altında olan Esat hükümetidir, saldıran küresel oligarşi ağıdır.
Yaşanan her türlü olayın planlayıcıları, başlatıcıları, sürdüren ve destekleyenler küresel oligarklardır.
Varlık yokluk mücadelesinin son kertesinde olan Esat hükümetidir, küresel oligarşi ağı için ise bütün dünya satranç tahtasının tamamı, Suriye satranç tahtasında bir karedir, o kadar.
Küresel oligarşinin daha önce Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde yaptıkları ortadadır, ve bundan sonra yapacaklarının da teminatıdır.
Kimyasal silah şüphesini, lakırdılarını, kampanyalarını daha en başından dünyanın gündemine taşıyanlarda küresel oligarklardır.
Irak nükleer silah, kıyamet topu üzerine şekillenen kampanyalar, ardından gelişen olayları hatırlayın.

Esat hükümeti, kimyasal silah kullanıldığı takdirde, oligarkların gereken bahaneyi elde etmiş olacağını, küresel bir medya kampanyası düzenleneceğini bilir.
Vietnam Tonkin Körfesi saldırısı yalanını hatırlayın.
Bu durumda, dünyanın hışımla üzerine geleceğini, mücadeleyi kesinlikle kaybedeceğini, hatta sadece iktidarı değil, dünya üzerinde herhangi bir yerde yaşam imkanının dahi kalmayacağını bilir.
Bu konuda Irak, Saddam hükümeti, Halepçe katliamı herkes için güzel bir örnektir.

Peki ya ortalama bir Türk vatandaşı durumdan ne anlamalı?
Birileri mutlaka kimyasal silah kullanacak?
Bunun iki muhtemel yolu var.

Ya basit usullerle elde edilmiş, Tokyo Sarin faciasındaki gibi terör eylemi şeklinde kullanılacak.
Ya da Suriye Ordusunda ele geçirilmiş, sofistike bir füze, muhtemelen Scud tarzı bir füze kullanılacak.

Böyle bir saldırının en muhtemel hedefi Suriye'de Halepçe benzeri, sınıra yakın bazı küçük yerleşim bölgeleri olabilir.
Hatta dünya kamuoyunu ayağa kaldırmak için bu yerleşim yerinin Türkiye'ye ait bir yerleşim yeri olması da çok muhtemeldir.
Ya da büyük metropollerimizde metrolar, kapalı alanlara sahip alışveriş merkezi gibi yerler hedef seçilebilir.

Amaç çok insan öldürmek değil, küresel bir kampanyaya malzeme temin edecek şiddet ve kapsamda görsel malzeme üretmektir.

Benim elimizdeki malzemeye baktığımda gördüğüm budur.
Aslında karmaşık bir kahve falına baktığımızı da düşünmüyorum.
Neredeyse herşey ayan beyan ortadadır.

Daha önce belirttiğim gibi, bir süre sonra sabah işyerinde kasanın başına geçip, uyku mahmurluğunda, göz ucuyla Suriye, Irak, Libya ya da Türkiye'nin güneydoğusuna ilişkin olayları kahvemizi içerken seyrettiğimiz dönemlerin sonuna yaklaşıyoruz.
Herkes bol bol adrenalin yaşayacak, evinde, işyerinde, sokakta her yerde.
Bir tür Lübnanlaşma, Filipinleşme, Honundraslaşma durumu yaşayacağız.

Ama biz kaşındık, kaşıyacaklar, haberiniz olsun.

Saygılar.
Oraj POYRAZ

Esad'ın kimyasal oyunu!

Batı basınında Suriye'nin kimyasal silahlarını kullanmak için hazırlandığına yönelik haberler çıkmaya devam ederken, dün video paylaşım sitesi YouTube'da yayınlanan bir video ortalığı iyice karıştırdı

Uğur KOÇBAŞ / VATAN.

Videoda, Suriyeli muhalifler olduğu iddia edilen kişiler, Türk malı kimyasallarla deney yapıyor. Videonun Esad rejimi tarafından muhaliflere çamur atmak için çekilen bir aldatmaca olduğu iddia ediliyor.

Suriye'de 20 aydır devam eden isyanda şimdi dünya, Esad yönetiminin elindeki kimyasal silahları kullanıp kullanmayacağı konusuna kilitlenmiş durumda. Her şey New York Times'ın dünyanın en büyük 4'üncü kimyasal silah stokuna sahip Suriye'de, bu silahların depolandığı tesislerinde hareketlilik gözlendiğini yazmasıyla başladı. Ardından İngiliz The Guardian, Suriye'nin tüm askeri seçeneklerde başarısız olması nedeniyle kimyasal silah kullanma seçeneğini değerlendirdiğini duyurdu. Sonrasında Arap TV kanalı El Arabiya, Suriye'nin kimyasal silahın son hazırlık aşaması olan karışım işlemine başladığını duyurdu. Ertesi gün İngiliz Times gazetesi hareketlilik tespit edilen tesislerin sayısını 35 olarak verdikten sonra İsrail medyası da kimyasal silahların Halep'e doğru yola çıktığını ileri sürdü. Hatta ABD'nin bu silahların kullanılması durumunda ABD, Türkiye, İngiltere, Fransa, Ürdün ve İsrail F-16'larının katılacağı bir müdahale için planların hazırlandığını belirtti. Son olarak dün de Amerikan NBC televizyonu, Suriye rejiminin savaş uçakları tarafından atılacak füzelere Sarin gazı yüklediğini, füzelerin uçaklara yüklenmesi için de Esad'ın onayının beklendiğini ileri sürdü. Her haberden sonra Washington rejiminden gelen, 'Kimyasal silah bizim kırmızı çizgimizdir. Böyle bir hamleye kalkılırsa bunun sonuçları olur' açıklamasına Suriye dün yine 'Kendi vatandaşlarımıza asla kimyasal silah kullanmayız' yanıtını verdi.

Türk firmanın ürünü

Ancak öğle saatlerinde video paylaşım sitesi YouTube'da yayınlanan bir görüntü bir anda tartışmayı alevlendirdi. Yaklaşık 8 dakika uzunluğundaki görüntülerin başında, Türk kimyasal laboratuvar firması Tekkim'e ait yüzlerce kimyasal bir depoda istiflenmiş olarak gösteriliyor. Ardından bir cam fanus içinde iki tavşan görülüyor. Hazırlanan karışımla tavşanlar gazlanıyor ve can çekişen hayvanların saniyeler içinde gerçekleşen ölümü ekrana yansıtılıyor. Hemen ardından Esad rejimine muhalif olduğu iddia edilen bir kişi, 'Olanları gördünüz mü? İşte sizin de kaderiniz bu olacak Aleviler. Sizi tavşanlar gibi öldüreceğiz. Gazı soluduktan 1 dakika sonra öleceksiniz' diyor. Suriye'de Esad yanlısı İngilizce yayım yapan Syria Tribune gazetesi tarafından yayınlanan videoda kullanılan gazın sinir sistemini etkileyen bir kimyasal olduğu iddia edildi. İran haber ajansı Abna da 'Suriye'de Türk hammaddesiyle kimyasal teröre doğru' başlığıyla servis ettiği haberde "Suriye'nin muhaliflere karşı kimyasal gaz kullanacağını iddia eden Suriyeli muhaliflerin, rejim yanlılarına karşı kullanmak üzere kimyasal gaz üretmeye çalıştıkları ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Kirli tezgah!

Açıklama:                        http://videogaleri.gazetevatan.com/videofoto/2252_07122012239.jpg

video için tıklayın

İran ajansı çarpıttı

Haber şöyle devam ediyor: El Kaide marşlarının çalındığı ve Arapça "Üretilen gazın Suriye'deki Alevilere karşı kullanılabileceği" tehditlerinin savrulduğu videonun en ilginç yanı ise laboratuvara çevrilen odada bulunan Türk malı kimyasallar. Görüntülerde bir Türk firmasına ait onlarca kimyasal madde görülüyor. Tavşanları birkaç saniye içinde öldüren gazın da bu Türk malı kimyasallarla üretildiği tahmin ediliyor. Muhaliflerin Türk firmasına ait kimyasal ürünleri nasıl ele geçirdiği ise bilinmiyor. Türkiye'den satın alıp mı oraya götürdükleri yoksa Suriye'deki herhangi bir fabrikadan mı çaldıkları meçhul. Ancak son görüntüler ile Suriyeli muhalifler içinde ağırlıkları gittikçe artan El Kaide'nin kimyasal silah peşinde olduğu ve bunu ele geçirmesi durumunda kullanmaktan çekinmeyeceği iddiaları da güçlenmiş oldu.

'Görüntüler kurgu'

İran ajansı ve Suriye'de rejim yanlısı yayınlar bu ifadeleri kullanırken videonun internette dolaşmasıyla birlikte bu görüntülerin 'kurgu' olup olmadığına ilişkin tartışma da başladı. Türk firması Tekkim internet sitesinden, 'Özel bir paylaşım sitesinde yayınlanan görüntülerle yayındaki kişilerle ve amaçları ile firmamızın uzak yakın hiç bir ilişkisi yoktur. Bu video ile ticari markamız karalanmaktadır. Gerekli girişimler ilgili merciler nezdinde yapılmaktadır ' açıklamasını koydu. Videonun YouTube'da Esad yanlısı bir kanalda yayınlanması da şüpheleri artırdı. Videoyu Suriye rejiminin çektiği, bu şekilde kendisini kimyasal silah kullanma hazırlığında olmakla suçlayan batıya da 'Asıl kimyasal silahı muhalif teröristler kullanıyor' dedirtmek istediği iddia edildi.

'Adalete teslim edilmeli'

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kimyasal silah kullanması durumunda yargıya teslim edilmesi gerektiğini açıkladı. Ban, "Suriye hükümetine endişelerimi dile getirdim. Birkaç gün önce Esad'a da bir mektup gönderdim. Kimyasal silah kullanılması durumunda silahı kim kullanırsa kullansın adalete teslim edilmesi gerektiğini ve bu durumun insanlar üzerinde ciddi sonuçlar doğurabileceğini söyledim" açıklamasını yaptı. Suriye'de 21 aydır devam eden çatışmalarda bu güne dek 41 bin kişi öldü.

--
Oraj POYRAZ

Herkez iki yuzludur.

Iv.frederick

Oraj POYRAZ

Kurmusoldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com

Ayrilmak isterseniz de:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Arzuederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/

Ben,ManeviMiras olarak,
Hicbir Ayet, hicbir Dogma,
Hicbir Donmus ve kaliplasmis Kural birakmiyorum.
Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...

K.Ataturk


Ingiliz subaylari tarafindan sevk ve idare edilen alti bin kisi olduklari tahmin edilen Ermeni kuvvetinin Nahcivan ve havalisini isgal ettikleri ...

(11 Haziran 1919)

K. ATATURK

Anadolu'da bir patirti, bir gurultu, kongreler, beyannameler falan, sanki bir sey yapabilecekler.
Blof yapmanin sirasi mi?
Hangi teskilatin, hangi kuvvetin var?
Bu ne hayal.
Kuzum Mustafa, sen delimisin?

Yazar Refi Cevat Ulunay - 1919

Bir ulus kendi icindeki aptal ve hatta muhteris olanlarla bas edebilir
Fakat icersindeki satilmis ve hainlerle yasayabilmesi olanaksizdir.
Sinirlari zorlayan dusman silah ve alemlerini acikta tasidigi icin daha az tehlikelidir.
Fakat bir hain, hain gibi gorunmez,
kurbanlari ile ayni aksanda konusur,onlarin cehresine burunur ve
onlarin argumanlarini kullanarak ulusun politik yapisina nufuz eder,
butun kapilardan serbestce gecer, sesi en ust duzey hukumet koridorlarinda duyulur,
ulusun ruhunu curutur
Politik yapiya her turlu hastalik bulastirarak yasam gucunu elinden alir
Bir katil daha az korkuludur.

Marcus Tullius Cicero
(M.O.106-M.O.43)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder