30 Haziran 2014 Pazartesi

Re: [ERZİNCAN 87993] Fw: CB Seçim analizi

Hayalci olmayalım.
Evet.
Peki bu makama bir mürtecinin, bir dönem daha oturmasına katkı mı verelim.
Ben de diyorum ki, biz direnelim ama yenileceksek de, savaşarak yenilelim.
Teslimiyet bir çare değildir.
Siz bize teslimiyet öneriyorsunuz.
Kazanamayacağız, o halde en başta teslim olalım diyorsunuz.
Böyle mücadele olmaz.
Bu bir ince taktik falan değil.

Oraj POYRAZ
L2fSIJNoA0xfSNxA

On 29.06.2014 21:59, 'Haydar Ates' via ERZiNCAN-KEMALiYE-EGiN-GRUBU wrote:



Değerli dostlar,

Ali Ercan hocamın Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmesi aşağıdadır. Son derece kıymetli bir çalışma ve gerçekçi bir değerlendirme. Hayalci olmamakta yarar var. Seçimn kaderini belirleyecek olan meclis dışındaki partilere ait % 8 civarında oydur. RTE aday olursa ki öyle görünüyor, 1nci turda seçilmek için herşeyi yapacaktır. 2nci turda şansı çok düşüktür. Oy kullanmayacağını söyleyen aydın !!! arkadaşlara şaşırıyorum. Kullanılmayan her oy RTE'nin hanesine artıdır ve oy yüzdesini artırarak 1nci turda seçilmesine yardım etmek demektir. Bana göre aday nedeniyle oy kullanmayacağını söyleyenler, zaten tatillerini kesip oy kullanmak için dönmek konusunda kendisini zorlamak istemiyorlardı, aday seçimi çok geçerli bir bahane oldu. Ne diyelim, gelip oyunuzu kullanmayın, RTE'nin başkanlığı !!! size hayırlı !!!!! olsun.
Bu seçilen adayı tümüyle benimsediğim anlamına gelmez, ancak siyasette ortak noktayı bulmak önemlidir, eğer bulunabilmişse. 2010 seçimlerinde Cumhuriyet İçin Güç Birliği diye 31 adayı ortaya çıkarıp, tüm ulusalcı oyları bu adaylar için isteyenler ve oyların bölünmesi nedeniyle AKP'ye 14 milletvekili fazladan kazandıranlar, yerel yönetim seçimlerinde "CHP'yi cezalandıralım" diye gereksiz yere aday çıkarıp oyları bölerek İstanbul ve Ankara'yı hediye edenler bugün de işbaşında.
Bütün bu yaşananların sorumlusu bu ülkenin aydınlarıdır. 1960'lı yıllardan itibaren izm'lerin peşine takılıp, Atatürk İlke ve Devrimleri'ni bu millete 40 yıl boyunca unutturanlar halen olayların ve yaptıkları hataların farkında değil. Tek çözüm bu halka Atatürk'ü ve devrimlerini doğru olarak anlatmakta. Maalesef bugün aydın dediğimiz demokratik kitle örgütlerinin bir çoğu kendi içinde güya "muhalif" gruplar oluşturarak ikiye bölünmüş durumda. halbuki bu kuruluşlarda muhalif görüş olamaz. Görüşler aynıdır. Farklılık amaca ulaşmadaki yöntemlerde olabilir. İşin acısı, bu kitle örgütlerinin başında olanlar örgütü parçalamaya başladıklarının farkında bile değiller. Kulaklarını eleştiriye tıkamışlar. Bugün yapmaları gereken, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden itibaren güç birliğine katkı sağlamak ve bunu devam ettirmek. Yoksa amip gibi bölünmeye devam edilir.

Dr. Haydar Ateş


On Sunday, June 29, 2014 2:33 PM, D.Ali Ercan <daliercan@gmail.com> wrote:




Değerli arkadaşlar, Boşuna konuşmayalım, gerçekçi olalım; CHP nin oy oranı ortada; Hiç bir CHP adayının, kim olursa olsun, tek başına %30 dan fazla oy alamayacağı açık. MHP için de aynı şey geçerli; bir MHP adayı tek başına en fazla %15 oy alır... CHP+MHP  ortak bir adayda birleşerek önemli bir adım  attılar; bence bu bir başarıdır.. Bu aday, beğenirsiniz, beğenmezsiniz,  CHP nin veya MHP nin adayı değil,"Muhalefetin CB Adayı" dır. Amaçlanan da aslında Adayın değil, Takımın yani Muhalefetin kazanmasıdır.  
Peki sonuç ne olur? Muhalefet adayı kazanabilir mi? Önümüzde 2 senaryo var;
1- Son yerel seçimde  İktidar ve Muhalefet başa baş, (AKP %43 CHP+MHP %43) oy almıştı.. Yine aynı oy oranları gerçekleşirse, CB seçimi HDP dışında, geri kalan ve %8'i temsil eden bir düzine küçük parti seçmeninin vereceği oylarla belli olacak olacaktır...  Sonuçta CB %51-%49   hatta %50,5-%49,5 gibi çok yakın oy farkı ile seçilecek demektir. Kısacası, Ekmel Bey'in seçilme şansı birinci turda %50 dir. İkinci Tura kalan bir seçimde RTE'nin şansı, HDP nin de desteği ile %55 olur.

2-Muhalefet tabanında küskünler seçime katılmazlarsa; ne olur? Görünen o ki, Parti Başkanlarının üzerinde mutabık kaldıkları Ekmel Bey Muhalefet Partilerinin tabanlarında, özellikle CHP tabanında sempatik değil. Bu durumda CHP seçmeni seçime %60, MHP seçmeni de belki %70 oranında katılacak olursa sonuç ne olur? AKP seçmeninin ve HDP seçmeninin en az %95 oranında seçime katılacaklarından, ve kendi Parti adayını destekleyeceklerinden emin olabilirsiniz. Diğer partilerin de % 80 oranında katılacağını varsayalım; şöyle bir olasılık tablomuz oluşuyor.
AKP......0,43x0,95=0,409
CHP......0,26x0,60=0,156
MHP......0,17x0,70=0,119 
HDP......0,06x0,95=0,057 
DİĞER...0,08x0,80=0,064     
TOPLAM 1,00x0,80=0,805

Diğer küçük Partilerin tümünün Ekmel Bey'e oy vereceklerini varsaysak bile  Ekmel Beyin 3 Adayın yarıştığı birinci Turda alacağı oy oranı en çok (156+119+64)/805=0,421 de (%42 de) kalır; RTE'nin birinci turda alacağı oy oranı ise en az 409/805=0,508 olur.. ve  HDP'ye bile muhtaç olmadan, %50,8 ile birinci turda CB seçilir. Diğer partilerin oyları tamamen Muhalefete gitmez, adaylar arasında yarı yarıya dağılırsa bu sefer Ekmel Bey %38 de kalır, RTE %54 le birinci turda CB seçilmiş olur. 

Buradan da görülüyor ki, RTE'nin seçilmesini istemeyen muhalefet seçmenlerinin tamamının seçime katılıp Ekmel bey'e oy vermeleri dışında bir seçenekleri kalmıyor; ya da Ekmel Beyi beğenmedikleri için seçimi boykot ederlerse, ister istemez, RTE'yi seçmiş olacaklar. Sevgilerimle..æ









--
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "ERZiNCAN-KEMALiYE-EGiN-GRUBU" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için erzincan-kemaliye-egin-grubu+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu gruba yayın göndermek için, erzincan-kemaliye-egin-grubu@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Bu grubu http://groups.google.com/group/erzincan-kemaliye-egin-grubu adresinde ziyaret edebilirsiniz.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bir seyin hakli oldugunu bildigin halde o seyden yana cikmazsan,korkaksin demektir.
. . . . . .
Konficyus

RIKATATEDOTO
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder