8 Temmuz 2014 Salı

Re: Fwd: [OzgurGundem] RE: TAYYİP'İN ilk turda SEÇİLMESİNE yarayan PROPAGANDA ARACI

Sayın Çığ,
Size saygım sonsuz.
Önce ellerinizden öper sonra sözlerime başlarım.

Merak ediyorum.
Ekmelleddin İHSANOĞLU hakkında söylemiş olduğumuz olumlu düşüncelerin temeli nedir?
Kimlerden neler duydunuz?
Nerelerde bu iyi vasıfları okudunuz?

Hayır ben hiçbir şeyden emin değilim.
Benim de çok derin şüphe ve tereddütlerim var.
İki ucu b_klu bir değnek gibi.
Hiç oy vermesen olmaz.
RTE'a oy versen hiç olmaz.
Ekmelleddin İHSANOĞLU'na oy versen o da olmaz.
Sistemin getirip önümüze zorla sürdüğü bir yemek gibi.

2014 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimi yoksa, bir ehveni şer seçimimidir?
Şerler arasında seçim yaptıktan sonra biz neyi konuşuyoruz?

Sonra Sayın İhsanoğlunu bizim karşımıza kim çıkardı, nereden buldu, ne umdu?
CHP ve MHP uzlaşa uzlaşa bir bu adayı mı buldu?
Neden bu aday?
Kim söyledi?
Neden söyledi?

Ben doğrusu şu ülkede yurt dışında empoze edilenlerin milli olmadığını, milli bir bakış taşımadığını, kendisini makama taşıyanlara liyakat gösterdiğini bilecek kadar yaşadım diye düşünüyorum.
Kemal Derviş, Hamid Karzai, Mihail Gorbaçov hatta Turgut Özal...
Bunlar hep küresel sistemin bizim önümüzü zorla sürdüğü insanlar.
Bunların hepsinin ortak özelliği yaşadıkları ülkeye, içinden çıktıkları halka ihanet etmeleri.
Bunlar aynı zamanda ülkelerini, ülkelerinin doğal kaynaklarını, varlıklarını, halkını pazarlamalarıyla, peşkeş çekmeleriyle ünlü kişiler.
Evet, RTE'da bunu yaptı.
Ama biliyoruz ki, küresel babalarla bu aralar arası bozuk.

Bildiklerimiz şunlar:
İhsanoğlu küresel sistemin bizim önümüze sürdüğü aday.
RTE azılı hırsız, mürteci ama bu aralar arası sistemle bozuk.
Ve her ikisini de karnımız almıyor.

Ben de şimdi gece gündüz yatıyorum, kalkıyorum, ne yapmak gerekir düşünüp duruyorum.
Ancak, kişisel kanaatler değil burada önemli olan.
Sabit verilerle konuşmak lazım.
Ben hala daha işin içinden çıkamadım.
Sezgiler falan da bir işe yaramıyor.

Tekrar ellerinizden öperek.
Saygılar.
Oraj POYRAZ
L2fSIJNoA0xfSNxA
On 08.07.2014 12:12, MUAZZEZ ILMIYE CIG muazzezcig@yahoo.com [Ozgur_Gundem] wrote:
 
Ben Sayın Ekmeleddin hakkında her türlü yazıyı  ilk günden itibaren okudum. bugünkü ortamda, daha iyisi ortaya atılmadığına göre ona karar verdim. İnançlı, ahhlaklı, barışsever, saygın bir bilim insanı.. Dinii çıkarı için kullanan, ahlaksizları, hırsızları koruyan din yobazı teröristlere kucak açan, ülkeyi bölmeye çalışan Tayyip ile bu değerli şahsı karşılaştırmak kanımca büyük hata. ama herkesin aklı vaar. onu nasıl kullanacağı kendi sorunu. Yine de  önümüzde koca bir ülke sorunu var.herkes elini vicdanına koyup hareket etmeli. 100 yaşındayım, asla bunaaaak değilim
muazzez 






On Tuesday, July 8, 2014 11:43 AM, "tamerolgun htamerolgun@gmail.com [Ozgur_Gundem]" <Ozgur_Gundem@yahoogroups.com> wrote:


 


---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: Tuncay Erciyes
Değerli Atatürkçü Muazzez İlmiye Çığ Hanımefendi,  
Cevabınızdaki;
"sizleri kutlarım, Tayip'i Cumhurbaşkanı yapacaksınız. kendilerini Atatürkçü sayanlardan da bu beklenir!
muazzez"
şeklindeki suçlamanızdan EKMELEDDİN efendiyi yeterince tanımadığınızı anlıyorum. Gelin Ekmel Efendinin Taha Akyol ile CNN TÜRK TV'de 3 Temmuz 2014'deki söyleşisini birlikte okuyalım:
"Benim (AKP ile) hiçbir meselem yoktur." "Benim adaylığım AK PARTİ'ye KARŞI DEĞİLDİR, iktidar seçimi değildir, cumhurbaşkanlığı seçimidir."
" Bu hareket kimseye karşı değildir, seçim iktidar değişikliğine yol açacak bir seçim değildir."
"Barış istiyorsak sürecin yanında olmalıyız."
"MURSİ ile çok yakın dostluğum var, kitabıma önsöz yazdı"
"Ak Parti'nin kurucuları ve halen Ak Parti'de aktif olarak görev yapan bazı dostlarım da 'TÜRKİYE SİZE GÖREV VERİYOR' dediler. Şairin dediği gibi siz talep etmeden HAKK'TAN SİZE BİR GÖREV GELİRSE bunu ehli edep olarak kabul etmek gerekir. "
"GÜL ile çok uzun zamana yayılan bir DOSTLUĞUMUZ VAR."
 
"...Avantajımız var, 1000 sene bu topraklarda bir arada yaşamışlığımız var.
BİZ ne zaman 1. Dünya Savaşı'nın sonunda MİLLİ DEVLET, ULUS DEVLET KURDUK, ve o zaman sopalar kullanıldı, O ZAMAN SIKINTI OLDU."
***
Ulus-Devlete karşı çıkan EKMELEDDİN EFENDİ seçilince, hiç kuşkunuz olmasın ki FEDERASYON FİKRİNİ DESTEKLEYECEKTİR...
 
Benim EKMELEDDİN'e OY VERECEK olmamın tek sebebi TAYYİP'i PROTESTO ETMEKTİR.  Yoksa ben henüz KILIÇDAROĞLU ve BAHÇELİ gibi "KÜRT AÇILIMCISI, yeni OSMANLICI, ağzından ATATURK adı çıkmamış, Atatürk devrimlerini savunmadığı gibi sanki gecmiste Kürtler Osmanlı'ya defalarca isyan etmemiş gibi CUMHURİYETİ SUÇLAYAN güya Tarihçi, ağzından çıkan sozun anlamını bilmeyen birine ÇATI ADAYI diyecek kadar TÜRKLÜKTEN, atatürkçülükten uzaklaşmadım.
Aşağıda adresini verdigim yazıyı okuduğunuz takdirde, ne kastettiğimi daha kolay anlayabilirsiniz:
 
 
Tamamen AMERİKAN, İNGİLİZ, NATO politikalarının savunucusu ve uygulayıcısı olan Ekmel Efendi hakkında daha fazla bilgiyi aşağıdaki mailimde bulabilirsiniz.
Saygılarımla.
Tuncay Erciyes
 
---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: Tuncay Erciyes ‪<tuncayerciyes@gmail.com>
Tarih: 26 Haziran 2014 15:08
Konu:  EKMEL Efendi BAŞTAN beri ESAD'LI ÇÖZÜM İSTEDİ Mİ?
 
Ya YANLIŞ biliyorsun ya da KASTEN YANLIŞ BİLGİ VERİYORSUN Barış YARKADAŞ. 
Ulusal Kanal TV'deki konuşmanda EKMEL Efendinin Tayyip'ten çok farklı olduğunu anlatmak için verdiğin 2 ÖRNEK DE YANLIŞ.
- Mısır'da İHVAN'A(Müslüman Kardeşler'e) karşı çıktığını ve darbe yapan SİSİ'Yİ DESTEKLEDİĞİNİ söyledin. Ama verilen şu: "Çünkü etkisi altında olduğu SUUDİ  Arabistan Kralı böyle bir tutum içindeydi de ondan Ekmelettin öyle davrandı"" cevapla o ÖRNEĞİNDEN hemen VAZGEÇTİN.
 
- Ekmel Efendinin SURİYE'DE ESAD'IN devrilmesinden yana değil "ESADLI ÇÖZÜM" istediği için TAYYİP'LE TERS DÜŞTÜĞÜNÜ İDDİANA gelince,  biraz cevapsız kaldı. Çünkü tam o esnada reklam arası verildi ve program tekrar başladığında bu konunun maalesef üzerinde durulmadı. Buna bir sebep de Ekmel efendinin fazla bilinen biri olmayışı, dolayısıyla geçmişin de yeterince bilinmemesiydi.
Peki, EKMEL Efendi en BAŞTAN beri ESAD'LI ÇÖZÜM İSTEDİ Mİ?
Keşke öyle olsaydı.
İşin aslı şu?
Nasıl TAYYİP, başlangıçta "NATO'NUN NE İŞİ VAR LİBYA'DA"deyip sonra ABD'nin baskısıyla ÇARK ETTİYSE, Ekmeleddin Efendi de SURİYE için AYNI ÇARK EDİŞİ yapmıştır. Önce ABD'nin ağzıyla ESAT'A MÜDAHALEYİ savunmuş sonra ABD'nin tutum değiştirmesiyle "ESAT'SIZ ÇÖZÜM OLMAZ" demiştir.
 
Hiçbir onurlu insan BİR YIL ARAYLA birbirine ZIT ŞEYLER SÖYLEMEZ.
Önce, Arslan Bulut'un 26 Aralık 2012'de tarihli : "PAPA VE İSLAM İŞBIRLIĞI TEŞKILATI! GENEL SEKRETERI!" başlıklı makalesinden, EKMELEDDİN Efendinin SURİYE'DEKİ SAVAŞ için o zaman SÖYLEDİKLERİNİ okuyalım. http://www.ilk-kursun.com/.../arslan-bulut-papa-ve-islam.../ )
. . .
İSLAM İŞBIRLIĞI TEŞKILATI Genel Sekreteri EKMELEDDIN İHSANOĞLU ISE Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verirken SURIYE REJIMININ ÇIKMAZ BIR SOKAĞA GIRDIĞINI ifade etti ve "Halkına karşı ağır silahlar, uçaklar, helikopterlerle saldıran diktatör ve despot rejimin meşruiyetini kaybettiğini ve yolun sonuna geldiğini" söyledi.
İhsanoğlu, Suriye halkının demokratik taleplerinin gerçekleştirileceği noktaya geleceklerini belirtti ve "Fas'ta yapılan Suriye Halkının Dostları toplantısında SURİYELİ MUHALİFLERİN BİRLİK İÇERİSİNDE olduğunu GÖRDÜM. Suriye'deki askeri ve siyasi faaliyetler arasında koordinasyon sağlanmış durumda. Bunun için artık görüşmelerin bir sonraki aşama olan YENİ KURULACAK REJİM minvalinde olması gerektiğine inanıyorum" dedi.
Görüldüğü gibi İHSANOĞLU, SURİYE'DE TARAFLARDAN BİRİ ADINA KONUŞUYOR ve yeni rejimin, halkın demokratik taleplerini gerçekleştireceğini iddia ediyor. Üstelik siyasi ve askeri koordinasyonun sağlanmasından söz ediyor. SANKI MUHALIFLERIN BAŞKOMUTANI MÜBAREK!
 
Afganistan ve Irak'a Amerikan işgali ile demokrasi geldi.! Libya'da bombalı ve linçli Amerikan demokrasisi kuruldu, Tunus ve Mısır, Arap Baharı ile demokrasiye geçti! Hatta, Mısır'da yüzde 30 katılımlı bir referandum bile yapıldı ama ülkenin Yüksek Seçim Kurulu, evet oyu çıktığını, hile itirazları sebebiyle açıklayamıyor.. Ve "İslam İşbirliği Teşkilatı GENEL SEKRETERI" SIFATINI taşıyan bir kişi, SURIYE'DEKI ELI KANLI MUHALIFLERIN ÜLKEYE DEMOKRASI GETIRECEĞINI IDDIA EDEBILIYOR.
AYIP kelimesi bile durumu ifade etmeye yetmiyor!
. . .
AMA aynı İHSANOĞLU aradan BİR YIL GEÇİNCE 26 Kasım 2013 tarihinde TAM TERSİNİ söylüyor, "ESAD'LI GEÇIŞ LAZIM" diyor: http://www.cumhuriyet.com.tr/.../Esad_li_gecis_lazim.html
 
Yani AMERİKA TUTUM DEĞİŞTİRİNCE AĞIZ DEĞİŞTİRİYOR.
 
Çünkü İHSANOĞLU da, tıpkı FETHULLAH GÜLEN gibi tamamen AMERİKAN POLİTİKALARINI SAVUNAN bir insandır. Aralarındaki tek fark Fethullah'ın SUUDİ Arabistan'la rasının kötü olmasına karşılık EKMELEDDİN efendinin SUUDÇU da olmasıdır. Eğer CB adayı olarak kalmaya devam ederse, ABD'nin tam adamı olması sebebiyle YALPALAMALARI TAYYİP TARAFINDAN KULLANILACAK ve SEÇİMİ KAYBEDECEKTİR.
 
30 Mart'ta GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE TAYYİP-FETHULLAH SAVAŞINDA TAYYİP KAZANMIŞTIR.
Onca RÜŞVET, SIFIRLAMA rezilliğine rağmen TAYYİP, ABD adamı Fethullah'ı darmaduman ettiyse, Fethullah'ın SUUDÇUSU olan EKMELEDDİN efendiyi daha da kolay halleder.
 
Zaten CHP VE MHP, 30 Mart'ta FETHULLAH İLE İŞBİRLİĞİ yaparak Tayyip'i ABD'ye karşı MİLLİ KAHRAMAN haline getirdiği için SEÇİMLERİ KAYBETMİŞTİR.
 
Çok açıktır ki "MİLLİ bir ADAYLA" seçime girilmez ise yerel seçimler gibi, CB SEÇİMİNİNİN de galibi TAYYİP OLACAKTIR.
SONAR'IN yaptığı anketlerle sonuç şimdiden bellidir.
Değerli Prof. Dr.Tolga Yarman'ın "ZURNANIN ZART dediği NOKTADAYIZ, ne ki TÜRKİYE SAHİPSİZ DEĞİLDİR!" başlıklı makalesinin bir bölümü olan aşağıdaki tespitler maalesef tamamen doğrudur:
***
"TÜRKİYE'DE ASKERÎ VESAYET BİTTİ", diye zafer çığlıkları atanlar, kör gözlerini artık açıp, görmelidirler ki, Türkiye'de, bir tek vesayet vardır, o da PENTAGON (ABD Genel Kurmayı) VESAYETİDİR ve bu vesayet, el hak aralıksız, DEVAM ETMEKTEDİR.
 
SON YEREL SEÇİMİN (30Mart 2014), bir GALİBİ, bir de MAĞLUBU vardır. GALİP, TEK BAŞINA, TAYYİP ERDOĞAN'DIR, MAĞLUP ise (ülkemizde,yanına almayı başardığı, zaten yanında olagelmiş), MUHALEFET PARTİLERİMİZ ve AKP gövdesindenkopan, esasen yanındaki PENİSİLVANYA saçağı ilebirlikte, koca ABD YÖNETİMİ'DİR.
Yerel Seçim öncesi, PENİSİLVANYA ve MUHALEFET PARTİLERİMİZİN KOALİSYON GERÇEĞİ, o kadar açıktır ki, Penisilvanya saçağına ait olduğu bilinen yayın organları, "zınk" diye bir "U Dönüşü" ile, DAHA ÖNCE, KANLI BIÇAKLI OLDUKLARI, söz konusu MUHALEFET PARTİLERİNİN SÖZCÜLERİNİ ÖVGÜLERLE birlikte, sayfalarına, ekranlarına, TAŞIMAYA, koyuluvermişlerdir.
 
TAYYİP ERDĞAN, bu süreçte; Devlet'in içinde, besbelli dış destekli olarak yuvalanmış, "DELİL İMALAT MERKEZLERİNİN", giderek ilgili emniyet unsurlarının, yargı unsurlarının, bilerek bilmeyerek dahil oldukları örgütlü cürmü; bütünüyle; "PARALEL DEVLET" söylemini icat ederek, MUHALEFETİN KUCAĞINA BIRAKMAYI BAŞARMIŞ; O MUHALEFET ise, dikkate getirdiğim, esasen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin suç duyurusuyla, giderek işte, 18 HAZİRAN 2014 tarihli, ANAYASA MAHKEMESİ'NİN Balyoz Davası ile ilgili olarak verdiği, şamar vari BOZMA KARARIYLA, sübut bulmuş olan, ÖRGÜTLÜ CÜRMÜN, heyhat, "DETERJANI" ROLÜNE ATLAYIVERMİŞTİR. İnanılır gibi değildir!.. DIŞ DESTEKLİ, üstelik başta Silahlı Kuvvetlerimiz'e karşı, ÖRGÜTLÜ CÜRÜM İŞLEYENLER, şimdilik, MUHALEFETİN ŞEMSİYESİ ALTINDA olarak, rahatça NEFES ALABİLMEKTEDİRLER.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ, bundan önce, YEREL SEÇİMLERDE OLDUĞU GİBİ, tek başına TAYYİP ERDOĞAN ve ÇATI ADAYI çıkaran, ABD GÜDÜMLÜ, MUHALEFET ARASINDA GEÇECEKTİR. Perşembenin gelişi çarşambadan BELLİDİR.
 
ÇATI ADAYI çıkartan MUHALEFET PARTİLERİ, bu çerçevede, TİYATROLARINI dahi doğru düzgün oynayamamışlardır. Çeşitli ziyaretleri "TAM KAŞELİDİR" ve koskoca ULUSUMUZU, maatessüf ALDATMAYA YÖNELİKTİR...
 
Koskoca Cumhuriyet Türkiyesi'nin Partileri'nin, üst yönetimlerinin, az önce resmini çizdiğim demokrasi zaafiyetimizle, DIŞ BOYUNDURUK ALTINDA OLMASI sonucu, okyanus aşırı rüzgârlarla ÖNLERİNE GELEN TALİMATI, maiyetteki, alelade, daire başkanlıkları imişlercesine, ESAS DURUŞTA, UYGULAMALARI, ZURNANIN ZART DEDİĞİ noktadır.
 
Hepsinden çok, kervanın başında, Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN ve O'nun omuzdaşlarının, binbir çileyle kurdukları odimdik, CHP'NİN, bugünkü YÖNETİMİNİN olması İÇİMİ ACITIYOR.
 
Lamı cimi yoktur, CHP YÖNETİCİLERİ, başta (şahsına halisane bağladığımız umutları tutam tutamyele savuran) Sevgili KEMAL KILIÇDAROĞLU olmak üzere, TARİHE HESAP VERMEKTEN KAÇAMAYACAKLARDIR.
 
Ey CHP, Ey Sevgili örgüt: İŞGAL ALTINDASIN! Bugünden tezi yok, olurdu olmazdı, toplanmalı, tartışmalı, TOPLAYACAĞIN KURULTAYDA, ŞU SAKİL MAZARAYA, HADDİNİ BİLDİRMELİSİN!.
 
EY, HER PARTİDEN MİLLETVEKİLLERİ: durumumuz BUDUR. Bu asil milletin, öyle ya da böyle, ama işte vekilleri olarak, şimdi ELLERİNİZİ VİCDANLARINIZA KOYUP, karşı karşıya olduğumuz MUHASARAYI KIRACAK, adımlar atma yükümlülüğündesiniz. Yolunuz açık olsun!.. Yalnız unutmayın, sizinle ya da sizsiz, TÜRKİYE SAHİPSİZ hiç DEĞİLDİR!..
 
***
Sevgili Dostlarım,
Daha da vahimi, CHP ve MHP'NİN ABD'nin iteklemesiyle CB adayı yaptığı EKMELEDDİN efendi:
"ORTADOĞU'DA SON 20 YILDAKI EN BÜYÜK LIDER ERDOĞANDIR" diyen insandır.!?
 
(Bu sözü Haber Turk TV'de Teke Tekprogramında söylemiştir. ( Ekte resmi mevcut olup, videosu: http://www.youtube.com/watch?v=i3RxdMcmio0))
 
Bu payeyi verdiği Erdoğan şimdi ona,
"EY EKMELEDDİN efendi, SEN KİMSİN Kİ son 20 yılın EN BÜYÜK LİDERİ olduğumu bildiğin halde karşıma çıkıyorsun!" DEMEZ Mİ.!?
Üzerinde tepinir, PASPAS GIBI ÇIĞNER.
 
Dilerim YOL YAKINKEN yanlıştan dönülür ve MİLLİ bir ADAYLA Tayyip'in KARŞISINA ÇIKILIR.
 
Sevgilerimle.
Tuncay Erciyes
 
---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: MUAZZEZ ILMIYE CIG muazzezcig@yahoo.com [Ozgur_Gundem] ‪<Ozgur_Gundem@yahoogroups.com>
Tarih: 4 Temmuz 2014 14:56
Konu: Re: [OzgurGundem] RE: TAYYİP'İN ilk turda SEÇİLMESİNE yarayan PROPAGANDA ARACI
 
sizleri kutlarım, Tayip'i Cumhurbaşkanı yapacaksınız.kendilerini Atatürkçü sayanlardan da bu beklenir!
muazzez
 
 
On Friday, July 4, 2014 10:07 AM, "Tuncay Erciyes tuncayerciyes@gmail.com [Ozgur_Gundem]" <Ozgur_Gundem@yahoogroups.com> wrote:
 
 
 
Sevgili Dostum,
Hiçbir Atatürkçü CHP'nin parçalanmasını ve CHP'deki Ataturkculerin istifa veya ihraç yoluyla partiden uzaklaştırılmasını istemez. Ama anlayın lutfen ABD'nin ve KILIÇDAROĞLU'NUN EKMELEDDİN'i aday göstererek ve başkalarının aday gösterilmesini engelleyerek yaptıgı budur.  
 
Şurası son derece nettir ki ben dahil tüm Atatürkçüler, ilk Tur'da EKMELEDDİN efendi TARHAN'DAN FAZLA OY ALDIĞI takdirde ikinci turda EKMELEDDİN'i destekleriz.
Bu gercek orta yerdeyken, başka aday çıkarılmasını engelleyen, HALKIN ÖZGÜRLUGUNU ELİNDEN alan KİLİCDAROGLU, TAYYİP'in seçilmesine hizmet eden sözde demokrat aslında DESPOT biri oldugunu ILAN ETMİSTİR. 
MESELE bu kadar BASİTTİR. 
 
3 Tem 2014 tarihinde 16:26 saatinde, ….com> şunları yazdı:
 
ABD'NİN OYUNUNA GELMEMEK İÇİN, NE OLURSA OLSUN CHP'NİN BÖLÜNMESİNE ENGEL OLMAYA ÇALIŞMALIYIZ. 
 
CHP'DEKİ ULUSALCI MİLLETVEKİLLERİNİ KOPARMAYA DEĞİL, ULUSALCI DÜŞÜNCENİN PARTİYE EGEMEN OLMASI İÇİN, SABIRLI VE DİRENÇLİ OLMALIYIZ.
 
BİZİM GİBİ DEMOKRASİ ÖZÜRLÜ TOPLUMLARDA DEMOKRATİK BAŞKA YOL YOKTUR.
 
 
3 Temmuz 2014 12:47 tarihinde Tuncay Erciyes ‪<tuncayerciyes@gmail.com> yazdı:
DİMYAT'A PİRİNCE GİTME sevdasına kapılan, "OYLARI bölüyorsun, TAYYİP için ÇALIŞIYORSUN" diyenler, esas BÖLÜCÜ AMERİKA'DIR.
ABD Ekmeleddin'i aday yaparak hem TAYYİP'İ SEÇTİRİYOR hem de CHP'Yİ BÖLÜYOR. Bu tehlikeyi görün lütfen. Çözüm bulmamız gereken asıl konu budur.
 
AKP'DEN oy alma amacındaki Muhalefet öyle bir ÇATI ADAYI seçti ki, duyulur duyulmaz AKP değil MUHALEFET birbirine düştü. Öyle ki sevdiğim, saygı duyduğum bazı Atatürkçü dostlarımla ters düştüm. Onlara söyleyebildiğim tek şey:
"İlk tura hem Ekmelettin hem Tarhan katılsın. Bu seçime katılımı arttırır ve Tayyip'in ilk turda seçilmesini, garantili bir şekilde engeller. Bize ise, kim daha çok oy aldıysa ikinci turda onu destekleme seçeneği sunar. Böylece gereksiz tartışmalarla vaktimizi, enerjimizi boşuna harcamamış, iletişim kazalarıyla birbirimizi kırmanın önünü kesmiş oluruz",
demek oldu. Bedri Baykam'ın Piramid Sanat Merkezinde düzünlediği toplantıya katılan, Ekmeleddin'in adaylığına itiraz etmeyi gereksiz bulan Prof. Dr. Coşkun Özdemir gibi dostlarım bu sözlerimiz üzerine ikna oldullar ve EMİNE ÜLKER TARHAN'IN desteklenmesi önerimizie katıldılar.
Ama ne yazık ki AKLA, mantığa hitap eden bu önerimize KILIÇDAROĞLU ve BAHÇELİ KULAKLARINI TIKADILAR. Tayyip'i CB yapma görevlerine devam ettiler.
EKMELEDDİN gibi Atatürk ve Laiklik karşıtı ŞERİATÇI birinin aday gösterilmesini başaran AMERİKA, hem ATATÜRKÇÜLERİN sandığa GİTMEMESİNİ ve böylece, TAYYİP'İN ÖCALAN ile kendisini seçimde zora sokacak, oy kaybettirecek bir anlaşma yapmaya mecbur kalmadan ilk turda SEÇİLMESİNİ sağlamakta hem de CHP'Yİ BÖLMEKTE, CHP'deki Atatürkçüleri partiden tasfiye etmektedir.
 
Açıktır ki CHP'nin, "AKP'yi parçalayayım,  tabanından OY ALAYIM" sevdası, tam tersine CHP'Yİ PARÇALAMAKTADIR. Dimyat'a Pirince giden CHP,  evindeki Bulgurdan olurken, ABD bir taşla iki kuş vurmakta, hem TAYYİP'İ seçilmesini sağlamakta hem de CHP'Yİ BÖLMEKTEDİR.
Atatürkçülerin CHP'de etkisizleştirilmesi ve partiden ayrılmaya mecbur bırakılmaları, Kılıçdaroğlu'nun da işine geldiği için, ABD'nin planına bilinçle katkıda bulunduğu inancındayım. Aslında ABD demek yerine PENTAGON veya onun uzantısı CIA demek daha doğru olur. Çünkü şu anda FBI'ın Fethullah'a bağlı kuruluşlara operasyonlar düzenlemekte olduğu herkesce bilinmektedir.
 
Gelelim, "OYLARI bölüyorsun, TAYYİP için ÇALIŞIYORSUN" iddiasına:
KAHİN olmaya gerek yok. Ekmeleddin'i CHP ve MHP'ye dayatan Amerika, ALEVİLERİN ve ATATÜRKÇÜLERİN tepki göstereceklerini ve SANDIĞA GİTMEYECEKLERİNİ ve seçime katılımın düşeceğini BİLİYORDU.
 
Tayyip'in 30 Mart  2014 Yerel seçimlerindeki oy oranı %43. Eğer katılım yine aynı yüksek oranda olursa Tayyip %50'yi geçemez ve ilk turda seçilemez. Ama şimdi işler değişti. Çatı adayına tepki duyanlar seçime katılmazsa ki onlardan biri de ben olabilirim, Tayyip ilk turda rahatlıkla %50'yi bulur.
 
Bu sorunu çözmenin tek yolu var: Dördüncü bir adayın, ATATÜRKÇÜ bir ADAYIN SEÇİMLERE KATILMASI. İki şeriatçı ve bir bölücü adaya oy vermek istemeyen Cumhuriyetçi, Atatürkçü, laik insanlar, bu durumda dördüncü adaya oy vermek için sandığa gidecek, seçime katılım artacağı için de Tayyip'in aldığı oy oranı %50 değil yine %43 olacak ve  ilk turda KAZANAMAYACAK. İkinci turda seçilmek için PKK ile ANLAŞMAK ZORUNDA kalacak. Bu da tabanındaki Milliyetçi damarı henüz tam kurumamış insanlardan oy alamaması, karşısındaki MİLLİ ADAYA YENİLMESİ DEMEK.
İlkokul düzeyinde Matematik bilmek yeterli bunu anlamak için.
O halde,
"OYLARI BÖLÜYORSUN, TAYYİP İÇİN ÇALIŞIYORSUN" iddiası kesinlikle DOĞRU DEĞİLDİR.
MİLLİ bir CB adayın ortaya çıkmasının engelleyen bu iddia, TAYYİP'İN ilk turda SEÇİLMESİNE yarayan bir PROPAGANDA ARACIDIR. Düşmanın değirmenine su taşımaktan başka işe yaramamaktadır.
 
Ne yazık ki hala bazı dostlarım, bu gerçeği göremiyor ve Ekmel Efendinin İkinci tura kalacağını  CB seçiminde tayyip'i yenebileceğini  sanıyorlar. Dilerim bir an önce onlar da bu gerçeği görürler.
 
Sevgilerimle.
Tuncay Erciyes



__._,_.___

Posted by: MUAZZEZ ILMIYE CIG <muazzezcig@yahoo.com>
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (3)
Guruptan ayrilmak icin, icin asagidaki adrese bos bir eposta gonderin:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

.

__,_._,___
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dikkatsizce sarfedilmis bir soz can $ikar, hoyrat bir soz bir insanin hayatini yikabilir. Yerli yerinde kullanilmis bir soz stresi azalatir. Ama ne olursa olsun sevgi dolu bir soz hem iyilestirir hem de dua yerine gecer.

Anonim
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder