13 Aralık 2012 Perşembe

'11 DİN, İMAN, YALAN, DOLAN, KİN VE DE İNTİKAM - Görevden alınan hakimle ve nedenleri..

Turkiye'nin son yillarina damga vuran Ergenekon davasi sureci boyunca en cok konusulan konulardan biri de gorevden alinan hakimlerdi.

Odatv o hakimlerin listesini derledi…

Iste o hakimler ve gorevden alinma surecleri:

Zafer Baskurt: Istanbul Ozel Yetkili 10. Agir Ceza Mahkemesi'nin baskaniydi. Balyoz davasina bakacakti. Ancak davanin baslamasina 2 gun kala gorevden alindi. Gebze'ye duz hakim olarak atanan Baskurt, gorev yerine gitmedi ve istifa etti.

Erkan Canak: Istanbul Ozel Yetkili 14. Agir Ceza Mahkemesi'nin baskaniydi. Dursun Cicek ve Mehmet Haberal'in tahliyesi yonunde oy kullandi. Gorevden alindi ve Sakarya'ya duz hakim olarak atandi. Gorev yerine gitmedi ve istifa etti.

Oktay Kuban: Istanbul Ozel Yetkili 12. Agir Ceza Mahkemesi'nin uye hakimiydi. Nobetci oldugu sirada baktigi Balyoz davasi dosyasinda, 21 sanigin tahliyesine karar verdi. Istegi disinda Eskisehir'e atandi.

Necat Ede: Istanbul Ozel Yetkili 12. Agir Ceza Mahkemesi'nin uye hakimiydi. Emekli Orgeneral Hursit Tolon'u tahliye etti. Mehmet Haberal'i da tahliye edecegine dair yandas medyada haberler cikti. Ede, "kurumsal baski altindayim" diyerek gorevden ayrilmak istedi. Bakirkoy'e hakim olarak atandi.

Mehmet Faik Saban: Istanbul Ozel Yetkili 13. Agir Ceza Mahkemesi'nin uye hakimiydi. Dursun Cicek'in Ergenekon davasinda tahliyesine karar verdi. Istegi disinda Bakirkoy Agir Ceza Mahkemesi'ne gonderildi.

Yilmaz Alp: Istanbul Ozel Yetkili 9. Agir Ceza Mahkemesi'nin uye hakimiydi. Balyoz davasi kapsaminda 26 askerin tahliyesi yonunde oy kullandi. Ozel yetkileri kaldirildi ve Fatih Adliyesi'ne atandi.

Tuncay Aslan: Istanbul Ozel Yetkili 9. Agir Ceza Mahkemesi'nin uye hakimiydi. Balyoz davasi kapsaminda, tipki Yilmaz Alp gibi tahliye yonunde oy kullandi. Ozel yetkieri kaldirildi, Bakirkoy 5. Cocuk Mahkemesi'ne atandi.

Erol Tatar: Ankara Ozel Yetkili 12. Agir Ceza Mahkemesi'nin uye hakimiydi. Bulent Arinc'a suikast sorusturmasi kapsaminda gozaltina alinan ve tutuklananmasi talep edilen uc subayi serbest birakti. Ozel yetkileri kaldirildi ve Asliye Ceza Mahkemesi'ne atandi.

Selda Kutluata: Istanbul 12.Agir Ceza Mahkemesi uye hakimiydi. Ergenekon sorusturmasi kapsaminda emekli orgeneral Hursit Tolon'un yeniden tutuklanmasina yonelik talebi reddetti. Duz hakim olarak Bakirkoy Adliyesi'ne atandi.

Koksal Sengun: Istanbul 13.Agir Ceza Mahkemesi Baskaniydi. 1'inci, 2'nci ve 3'uncu Ergenekon Davalari'nda yargilanan saniklardan buyuk bir bolumunun tahliyesi gerektigine dair 2009 yilindan itibaren muhalefet serhi verdi. Mahkeme Baskanligi gorevinden alinarak, tenzili rutbe ile Bolu Hakimligi'ne atandi.

Seref Akcay: Istanbul 11. Agir Ceza Mahkemesi Baskaniydi. Balyoz davasi, Odatv sorusturmasi ve Devrimci Karargah Evleri davasinda ardi ardina muhalefet serhleri verdi. Eski Adalet Bakani Seyfi Oktay ile ilgili sorusturma kapsaminda daha once tutuklanmalarina karar verilen avukatlari tahliye etti. Once adliyedeki meslektaslarinin yogun tepkisine maruz birakildi, selam dahi verilmedi; ardindan da emekliye ayrilmak zorunda kaldi.

Odatv.com

--
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Piyasalar, beklentiyi satin alir, gercegi satar.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Rum ve Ermeni komitacilariyla, bunlarin ileri gelenleri, devamli sekilde temasta bulunduklari Ingiliz subaylari ile bazi Amerikan memurlarindan cok yuz buluyorlar.

(5 Haziran 1919)
K. ATATURK
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
General Paraskevopulos'un ordusu, simdi surat ve siddetle harekata devam eyleyecek olursa, birkac haftada Ankara onlerinde bulunacaktir.
Yunan ordusunun basarisi icin dua ediniz!
Yunan ordusunun ilerlemesi hukumetimizin programina uygundur.
Bu ordu bizim ordumuzdur!

Adliye Naziri (Medrese cikisli) Ali Rustu - 12.07.1920
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Daha gun o gun degil, derlenip durulmesin bayraklar.
Dinleyin, duydugunuz cakallarin ulumasidir.
Saflari siklastirin cocuklar,
Bu kavga fasizme karsi, bu kavga hurriyet kavgasidir.

Nazim Hikmet Ran
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmusoldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com

Ayrilmak isterseniz de:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Arzuederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ben,ManeviMiras olarak,
Hicbir Ayet, hicbir Dogma,
Hicbir Donmus ve kaliplasmis Kural birakmiyorum.
Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...

K.Ataturk
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder