11 Şubat 2014 Salı

Kürdümüzü özgürleştiriyoruz

Kürdümüzü özgürleştiriyoruz
+++++++++++++++++++++++++
 
Ali Serdar Bolat        10 Şubat 2014
 
Kürdümüzün özgürleşmesi demek, PKK prangasından kurtulması demektir. Öcalan'ın ve PKK'nın aslında ne olduğunu göstererek Kürdümüzü bilgilendiriyoruz. Gerçekleri öğrenen Kürdümüz PKK'dan yüz çevirecek ve ABD'nin milletimizi bölmek için AKP eliyle başlattığı açılım kapanacaktır.
 
PKK, Kürtleri kurtarmak için çalışan bir "Kurtuluş Örgütü" değildir. Emrine girdiği devletlerin projelerini uygulamak için gereken eylemleri yapan taşeron bir örgüttür. Öcalan, zoru görünce, lideri olduğu  PKK'yı ortadan kaldırmak için çalışmayı bile kabul etmektedir.
 
 
İşçi Partisi, Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal'ın halkımızın bilgisine sunduğu Öcalan'ın sorgu görüntüleri, ülkemizi bölünmeye götüren sözde Barış Süreci'nin, sözde Kürt Açılımı'nın çanına ot tıkayacaktır.
 
***********
 
Öcalan 16 Şubat 1999 günü öğle saatlerinde Poyraz isimli hücumbotla İmralı Cezaevi'ne getirildi. Şimdi Ergenekon tertibi ile Silivri'de esarette beşinci yılını dolduran Albay Hasan Atilla Uğur, Öcalan'ı teslim aldı ve tarihi sorgu başladı.
 
Apo sorguda teslim oldu. Sonra 2002'de AKP geldi, Apo'yu komutanların elinden kurtardı, komutanları da Ergenekon tertibi ile esir kamplarına kapattı. Apo ile ittifak kurdu, onu "Kürt halkının lideri" ilan etti. Gazı alan Apo, devleti tehdit etmeye başladı. AKP, teslim olmuş Apo'yu tehdit eden Apo haline getirdi.
 
***********
 
"Devletin direkt olarak bir şey yapmasına gerek yok. Biz taşeronuz. Bunlarla, yani Kafkasya'dan Suriye'ye bütün güçle Türkiye'nin emrine vereceğiz."
 
"Bana işaret edin, "Şu ülkede şu tehlike vardır" diye, benim için çocuk oyuncağıdır. Ortadoğu'da, Avrupa'da, hangi ülke olursa olsun, Rusya da  dahil, nerede olursa olsun fark etmez. Tek isteğim, şunu deyin: "Apo iyi çalış, görevini iyi becer."
 
"Hiçbir devrimci bunu yapamaz. Hemen "İşbirlikçi" derler. "Uzlaşıp teslim oldu" derler. Ama ben yaptım.
 
"Çünkü bazı şeyleri devlet olarak yapmak olmaz ve zordur. Biliyorsunuz ABD dev dünya gücüdür ama o bile taşeron kullanır. Dünyada en büyük işleri bunlar yapar."
 
"Şu anda milyonlarca insanı bağlayabilirim bu devlete. Mimar gibi bağlayacağız. Ve Kürt olayında beş on ülkeye tonlarca istihbarat, para vs. ile dev şeylerle yapamadığını, tek başıma ve kuruş masraf ettirmeden ben yürüteceğim."
 
 
 
"Türkiye üzerine yine çeşitli ittifaklar gelişebilir. Üzerimizde oynadılar. 90'lardan sonra bu etki daha büyüktü. Mesela Kani gibi diyelim. Mesela Rusya'da Mahir Welat gibi. Tam bir kukla."
 
"Biliyorsunuz bu Körfez olayından sonra İngiltere'nin bölgede Kürt olayına şeyi başladı... Talabani ile tol oynadılar. Arkalarında İngiltere ve Yunanistan'ın olduğundan hiç şüphe etmemek gerekiyor."
 
 
"Türk devletine karşı çarpışıyoruz." diyen Apo ile Türk Devleti'ne "Emrinizdeyim, PKK'yı tasfiye edeyim." diyen Apo aynı kişi midir?
 
"Cumhuriyet, ağalar, şeyhler, tarikatlar demek değildir." diyen, feodaliteye karşı çıkan, Kürt isyanlarının gerici olduğunu söyleyen  Apo ile Diyarbakır'a  Şeyh Sait, Tunceli'ye Seyit Rıza gibi Cumhuriyet'e karşı baş kaldıran feodal gericiliğin temsilcilerinin heykellerinin dikilmesini onaylayan Apo aynı kişi midir?
 
Hangisi gerçek Apo bunların?
Hiçbiri. Gerçek Apo diye bir şey yok. Apo'nun kendine özgü fikirleri, düşünceleri yok. O andaki efendisi ne söylemesini istiyorsa onu söyleyen bir Apo var. Taşeron Apo yani. Taşeronun fikri olmaz. O, işverenin verdiği işi yapar.
 
***********
 
Bu sorgu görüntüleri Kürt halkının bu gerçeği anlamasına yol açacaktır. AKP oy veren yurttaşlar da Apo'nun AKP'nin dediği gibi "Kürt halkının lideri" olmadığını anlayacaklardır. Taşerondan lider olur mu?
 
Barış Süreci (Çözüm Süreci) böylece çökecek, Açılım kapanacaktır. Bölünme yoluna açılan kapıyı kapatıyoruz.
 
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay dedi ki:
"Seçim nedeniyle duraksamalar olsa da çözüm süreci devam edecek. Beğenseniz de, beğenmeseniz de Kürtlerin lideri Öcalan. Öcalan süreçte önemli bir rol oynuyor ve onunla müzakere etmek gerekiyor." (9 Şubat 2014)
 
Mustafa Bilgin, Aydınlık, 8 Şubat 2014
 
***********
 
arşiv:
Kendi ağzından Apo... Kelime kelime, olduğu gibi... 15 Aralık 2013
Apo taşeronluğa nasıl başladı 18 Aralık 2013
Apo'nun taşeronluk dönemleri    20 Aralık 2013
Öcalan'ın avukatları İşçi Partisi hakkında suç duyurusu yaptı  8 Şubat 2014
Faili meçhuller konusunda Öcalan'ın itirafı     8 Şubat 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder