25 Şubat 2016 Perşembe

Ahmet Takan: Kritik uyarı: Yunanistan Türkiye’ye saldırıya hazırlanıyor

 


 

Ahmet Takan: Kritik uyarı: Yunanistan Türkiye'ye saldırıya hazırlanıyor

Eh!.. Sonunda bunu da gördük… Bulgaristan da dikleniverdi, posta koymaya başladı Türkiye'ye…

Stratejik çukurlukta kıstırılan Türkiye'nin çakalların kuşatması altına alınması beklenen bir gelişme!.. Isıracaklar ki parça koparabilsinler.

Bu arada, Ege'de topraklarımızı teslim ettiğimiz Yunanistan da gemi azıya aldı. Meydanı boş buldu!.. İşgal ettiği adalarımızı silahlandırıyor. Ve hatta Türkiye'ye saldırmaya yönelik hazırlıklar yapıyor. Bu oldukça tehlikeli gidişatı, yıllardır Ege ve Akdeniz'de Yunan işgalini belgeleriyle haykıran eski Millî Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım yapıyor. Duymayan kulaklara görmeyen gözlere ısrarla sunulur!..

"Türkiye'nin kararlılığını kimse test etmeye kalkışmasın" gibi hamaset şovlarını seyretmeden önce Ümit Yalım'ın kritik uyarısına kulak verin;

"Yunanistan, Ege Denizi'ndeki faaliyetlerini ve hazırlıklarını önemli ölçüde artırdı. Bu hazırlıklar ne anlama geliyor? 1996'da bir F-16 uçağımızı düşüren ve bir pilotumuzu şehit eden Yunanistan, 2006 yılında da bir F-16 uçağımızı düşürdü. Her on yılda, bir uçağımızı düşürmeyi alışkanlık haline getiren ve yaptıkları yanına kâr kalan Yunanistan, 2016 yılında da bir uçak ya da helikopterimizi düşürmek için hazırlık mı yapıyor?

* Yunanistan, 13 Ocak 2016'da, Türkiye'ye ait Zürafa Adası'nın üzerinden uçan bir Türk S 70 (Skorsky) helikopterinin, Yunan toprakları üzerinden uçtuğunu iddia etti.

* 15 Ocak 2016'da, Türk karasularını 6 mil ihlal eden Yunan Sahil Güvenlik Botu, Aydın / Didim Tuz Burnu açıklarında karaya oturdu.

* 28 Ocak 2016'da, Yunanistan'a ait Cougar tipi askeri helikopter, Bodrum bölgesinde, Türk hava sahasına 2 mil girerek hava sahamızı 1 saat süreyle ihlal etti.

* 28 Ocak 2016'da, Yunan işgali altında olmakla birlikte Türkiye'ye ait olan Kalolimnoz Adası'nın üzerinden uçan iki Türk F-16 uçağına Yunan uçakları tarafından önleme yapıldı.

* 11 Şubat 2016'da, Türk karasularında tatbikat yapan Yunan firkateyninden havalanan Yunan helikopteri, Muğla'nın Ardıççık Adası'na düştü.

* 17 Şubat 2016'da, Yunan işgali altında olmakla birlikte Türkiye'ye ait olan Eşek Adası'nın üzerinden uçan bir Türk CN-235 (CASA) deniz karakol uçağının, Yunan toprakları üzerinden uçtuğu iddia edildi.

17 Şubat 2016'da, Eşek Adası'nın üzerinden uçan Türk deniz karakol uçağı ile ilgili haber, Yunan Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesi ana sayfasında yayımlandı. Haberde, 'Bir Türk CN-235 ( CASA ) Deniz Karakol uçağının, 17 Şubat 2016, saat 20.22'de, Eşek(Kounelonisi-Agathonisi) Adası'nın 3 bin 300 feet üzerinden uçtuğu' belirtilmiş. Ayrıca, 'uçağın uluslararası kural ve uygulamalara göre tespit edildiği' açıklamasına yer verilmiş. 'Turkish Aircraft Overflight' başlığı ile uçağın Yunan topraklarının üzerinden uçtuğu iddia edilmiş."

Ümit Yalım en hafif deyimiyle Yunanistan'a verilen tavizlerin ne boyuta geldiğini belgeleriyle ortaya koymaya devam ediyor;

"Erdoğan-Gül-Davutoğlu üçlüsü ve AKP Hükümetleri tarafından Yunanistan'a alenen verilen 16 adadan birisi olan Eşek Adasına, Yunan Kara Kuvvetleri askerleri ile birlikte Yunan SAT Komandoları da yerleştirildi.

Yunanistan işgale meşruiyet kazandırmak için, Hollandalı Bakanları da Eşek Adası'na getirdi.

Mevcut durum itibarıyla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birliği ve tekliği ortadan kalkmış, otorite Yunanistan ile paylaşılarak, Türkiye'nin batısında ikili devlet düzenine geçilmiştir.

Yunanistan işgal ettiği adalara uçaksavar silahları da yerleştirdi. Türk uçak ve helikopterlerinin, işgal edilen adalarımız üzerinde yapacağı uçuşlar son derece riskli hale geldi. Yunanistan, işgal ettiği Türk adalarına, asker ve uçaksavar silahları yerleştirirken, silah ve mühimmat yığarken AKP Hükümetleri bu duruma seyirci kaldı. Yunanistan, Ege Denizi bölgesinde uçak yada helikopterimizi düşürürse bunun tek sorumlusu, Erdoğan, Davutoğlu ve AKP Hükümeti olacaktır."

"Angajman kuralları devreye girer" mi dediniz!..

O zaman tekrar hatırlatayım;

"Kobani"nin PYD kantonu olması da bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türk topraklarından geçirilen düşman silah ve kuvvetlerince sağlandı.

Tüm bunlar olurken, Çanakkale'ye gömdüğümüz Avustralyalılar, Yeni Zelandalılar "ne bekliyor" diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. AKP iktidarının angajman kurallarından korkuyorlardır!..




a45UyF587661-160225154121 Oraj Poyraz At Neomailbox cimcime@neomailbox.net
2016/02/25  19:00 1  39  undefined undefined Milli_Haber@googlegroups.com

Moderatör arkadaşlara seslenmek istiyorum.
İlettiğim epostaların grup konseptine ve ilkelerine aykırı olduğunu düşünen var ise beni ikaz etsin.
Kullanmakta olduğum eposta listesini henüz güncelledim.
Olabildiğince dikkat etmeye çalıştım.
Ancak, hatalar olabilir, epostalarım rahatsızlık sebebi olabilir.
Bunun için şimdiden özür diler, sıkıntı var ise geri dönüşler beklerim.

Selamlar.

Oraj POYRAZ(cimcime@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )

 

Bir yerde kucuk insanlarin buyuk golgeleri olusuyorsa , orada gunes batiyor demektir.

Cin Atasozu

Peygamberden mucize istegi
TAHA 133.onlar: (muhammed) bize rabbinden bir mucize getirmeli degil miydi?
Dediler.
Once gelen kitaplardakinin apacik delili (Kur an) onlara gelmedi mi?
YUNUS 20.ona (muhammed e) rabbinden bir mucize indirilse ya!
Diyorlar.De ki: gayb ancak Allah indir.
Bekleyin (bakalim) ben de sizinle beraber bekleyenlerdenim.
ENBIYA 5 hayir, dediler, (bunlar) sacma sapan ruyalardir; bilakis onu kendisi uydurmustur; belki de o, sairdir.(eger oyle degilse) bize hemen, oncekilere gonderilenin benzeri bir ayet getirsin
ENBIYA 6.bunlardan once helak ettigimiz hicbir belde iman etmemisti; simdi bunlar mi iman edecekler?
RA D 7.kafirler diyorlar ki: ona rabbinden bir mucize indirilseydi ya!
(halbuki) sen ancak bir uyaricisin ve her toplumun bir rehberi vardir.

Tanri adina islenen cinayetlerin sayisi, seytan adina islenenlerden cok fazladir.

Erica Jong


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder