25 Nisan 2016 Pazartesi

Amiral Soner Polat'tan ABD’nin Ankara Büyükelçisi'ne yanıt

 


Amiral Soner Polat'tan ABD'nin Ankara Büyükelçisi'ne yanıt

25 Nisan 2016 Pazartesi 13:17

Emekli amiral, İstanbul USMER Başkanı Soner Polat, "Türkiye'nin milli gemi ve uçağı ihtiyacı yok" diyen ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'a yanıt verdi. Bass'ın sözlerinin kandırmaca olduğunu vurgulayan Polat, "ABD Büyükelçisi, Türkiye'nin silah sanayisinin ABD'ye bağımlı kalmasını istiyor" dedi.

Amiral Soner Polat, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass'ın "milli gemi" ve milli uçak" ile ilgili Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Bass'ın, "ABD'de artık ürün ve hizmetler tek bir ülke veya şirketin elinden çıkmıyor. Global ekonomide, özellikle de bilgi alanında, dünyanın neresinde olduğundan bağımsız olarak şirket ve ülkeler bir ekosistem içinde ortak hareket ediyor. Ürün ve hizmetler için milli sınırlar artık ülkelerin ekonomik gelişmişliği açısından daha az önem arz ediyor" sözlerini tuzak olarak niteleyen Polat, "Çünkü, araçlar ister gemi, ister uçak, isterse tank olsunlar o ülkenin patenti ile üretilirler. Dolayısıyla üçüncü ülkelere satışta her zaman patent sahibi ülkenin söz hakkı vardır. Ürün size ait olmadığından kritik teknoloji size verilmez. Mersedes ne kadar Türk ise o ürettiğiniz o araçta o kadar Türk olur" dedi.

JOHNSON'UN İNÖNÜ'YE MEKTUBUNU HATIRLATTI

Batılı ülkelerin, Doğu'ya karşı gerçek üstünlüklerinin silah teknolojisi olduğunu çok iyi bildiklerine dikkat çeken Polat, "Türk- Amerikan ortak üretimi ve küresel ekonomi gibi laflarla kafa karıştırıyorlar" diye konuştu.

ABD Başkanı Lyndon B. Johnson'un 5 Haziran 1964'te dönemin Başbakanı İsmet İnönü'ye "ABD silahlarını Kıbrıs'ta kullanamazsınız" ifadelerinin yer aldığı mektubu anımsatan Polat şöyle devam etti, "Türkiye, bu nedenle milli uçak ve gemilerini yapmaya mecburdur. Türkiye bu çizgiye girdiği takdirde, ekonomisine katma değer yaratır. Ayrıca en yüksek teknoloji silah sanayisinde olduğu için bunun sivil sanayiye de çok olumlu yansımaları olur. Türkiye, Ford ile başlayarak yüzlerce otomobil markası ihraç etti. Karayollarımızda yüzlerce otomobil markası var. İçlerinde Türkiye'ye özgü bir tek otomobil markası yok. Silah sanayisinde de bu yolu tercih edersek düşeceğimiz durum budur. Ortak yapım adı altında siz bir iki kıytırık teknoloji alsanız bile o teknoloji bir şeyi değiştirmez. Dolayısıyla ABD Büyükelçisinin sözleri tuzaktır, tepeden tırnağı kandırmacadır. Çok büyük bir oyunun parçasıdır. Türkiye'nin bu tuzağa düşmemesi lazım." Aydınlık

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/amiral-soner-polat-tan-abdnin-ankara-buyukelcisi-ne-yanit-h100953.html 
a45UyF587661-160425144134 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2016/04/25  21:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 


Savasin bes kurali vardir: Olcme, degerlendirme, hesaplama, kiyaslama ve zafer. Mevzi olcmeyi, olcme degerlendirmeyi, degerlendirme hesaplamayi, hesaplama kiyaslamayi, kiyaslama ise zaferi dogurur.

Anadolu yu bosaltmalari karsiliginda, Trakya Yunanlilara birakilabilir.

19.09.1921, Bakanlar Kurulu

Tanri kotulukten ve acidan korumak istiyor mu?
Fakat bunu yapmaya gucu mu yok?
Eger yoksa, O gucsuz, ya da kesinlikle her seye gucu yeten degildir.
Her seye gucu yeten fakat istemeyen mi?
Eger oyle ise , O kotudur, ya da kesinlikle tum iyilik degildir.
O, ne gucu yetiyor, ne de istemiyor mu?
O zaman. O nu Tanri diye cagirmak sacma olur.
O, hem gucu yetiyor hem de istiyor mu?
O zaman kotuluk nereden geliyor?


(Istencin Ozgur Secimi Uzerine. Giris.)
EPICURE


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder