24 Nisan 2016 Pazar

Kitlesel Yıkım Silahları: Depo Yıkıcılardan, Tsar Bomba'ya...

 


Kitlesel Yıkım Silahları: Depo Yıkıcılardan, Tsar Bomba'ya...

Canlıların ve Doğanın Katline ve İstismarına HAYIR!

22 Apr, 04:06

Kitlesel Yıkım (İmha) Silahları (WoMD veya KİS), dikkate değer sayıda insanı bir kerede ortadan kaldırmayı başarabilecek kadar güçlü olan nükleer, radyolojik, kimyasal, biyolojik ve diğer çeşitteki patlayıcı ve silahların genel adıdır. Bu görselde, sıradan bir depo yıkıcıdan (ki bunlar genellikle KİS olarak görülmemektedir), bugüne kadar üretilmiş en güçlü nükleer bomba olan Tsar Bomba'ya kadar olan bir skalada, bu patlayıcıların arkasında bıraktıkları mantar bulutu gösterilmektedir. Mantar bulutu, genellikle patlayıcılarım imha edici etkisiyle doğru orantılıdır; bu nedenle bizlere güç kıyası yapmak konusunda yol gösterici olabilmektedirler.

Dikkat edecek olursanız, sıradan bir patlayıcının yarattığı mantar bulutu, Hiroşima'ya atılan atom bombasınınkine nazaran önemsenmeyecek kadar küçüktür. Ancak Hiroşima'da görülen ve birkaç dakika içerisinde 140.000 kişinin ölmesine neden olan Enola Gay atom bombasının mantar bulutu, Tsar Bomba'nın yanında bir hiçtir! Bu durum, Tsar Bomba'nın yıkıcı etkisini görmemiz için yeterli olacaktır.

Tsar Bomba, insanlığın bugüne kadar ürettiği en güçlü nükleer bombadır. 50-100 milyon ton TNT'ye denk bir hidrojen bombası olan Tsar Bomba, ilk defa 30 Ekim 1961'de test edilmiştir. Bombanın yarattığı bulut öylesine büyüktür ki, 1000 küsür kilometre uzaktan bile kolaylıkla görülebilmektedir; çünkü mantar bulutunun tepesi, yerden 64 kilometre yükseğe ve 95 kilometre genişliğe kadar ulaşabilmiştir. Bir diğer deyişle mantar bulutunun ucu, Everest Dağı'nın yüksekliğinden 7 kat daha yükseğe erişmiştir. Bombanın patlatıldığı noktanın etrafındaki 55 kilometrelik alandaki köylerin tamamı yerle bir olmuştur. Yüzlerce kilometre uzaklığa kadar etkileri hissedilen bomba, 1 saat boyunca bütün radyo erişimine engel olmuştur. Patlamadan yayılan sıcaklık, 270 kilometre uzaklıktan bile tespit edilebilmiştir ve 100 kilometre çaptaki her şey üzerinde 3. derece yanığa neden olmuştur. Bombanın atmosferik odaklanma etkisi nedeniyle Norveç ve Finlandiya'daki evlerin camlarını patlattığı da bildirilmiştir. Bombadan yayılan sismik dalgalar, Dünya etrafında en az 3 tam tur atmıştır.

Bombaya Rusçada "Kuzma'nın Annesi" adı da verilmektedir. Bu ismin nedeni, 1960 yılındaki Birleşmiş Milletler Genel Toplantısı'nda Sovyet politikacı Nikita Khrushchev'in "ABD'ye Kuzma'nın annesini göstereceğiz!" demiş olmasıdır. Bu tabir, Türkçedeki "Sana ebenin ... göstereceğim!" şeklindeki tehdide benzetilebilir.

Hazırlayan: ÇMB (Evrim Ağacı)



 
a45UyF587661-160422103728 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/04/24  19:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 


Iyi ekinim var diye guvenme, Ambarina girmeyinceye kadar.
Iyi arkadasim var diye guvenme, kotu gunun olmayincaya kadar.
Iyi karim var diye guvenme, yoksulluk cekmeyince.
Iyi oglum var diye guvenme, el koynuna girmeyinceye kadar.
Iyi annem var diye guvenme, dul kalmayincaya kadar.
Iyi ortagim var diye guvenme, zarar etmeyinceye kadar.

Anonim Nasihat

EN AM - 108 Allah tan baska dua ettikleri seylere sovmeyin ki, onlar da bilgisizlikte asiriya gidip Allah a sovmesinler...
TEVBE - 28 Ey inananlar Allah a es kosanlar mutlaka pisliklerdir...

Arabistan in muhtelif yerlerinde insan heykellerinden ve nebat resim ve suretlerinden ibaret agactan ve tastan putlarin muhafazasina mahsup yerler vardi.
Muhammed in nes et etmis oldugu Mekke de ki Kabe denilen mabet bu yerlerin en buyuklerinden idi.
Ibrahim oglu Ismail ile birlikte Kabe yi bina etmislerdi.
Cebrail kendilerine o zaman beyaz ve mucella olan Haceriesvedi getirmisti, bu tas sonradan gunahkarlarin ellerini surmelerinden dolayi kararmisti.
Bunlarin hepsi, bittabi sonradan uydurulmus masallardir

ATATURK, 1931, Lise icin yazdigi Tarih kitabi


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder