14 Nisan 2016 Perşembe

Yılmaz Özdil . Halk oyunları zina mıdır?

 


Yılmaz Özdil . Halk oyunları zina mıdır?

Nisan 14, 2016



19 Mayıs töreninde öğrencilerine Atatürk portreli tişörtler giydiren öğretmene soruşturma açılıyor ve maaş kesme cezası veriliyorsa…

Yobaz öğretmenin tarikatçı vakıf yurdundaki erkek çocuklarına senelerce tecavüz etmesi ve bu tarikatçı vakıfla "gurur" duyan aile bakanının "bir kerecik" demesi anormal midir?

*

Öğrencilerine Turgut Özakman'ın Şu Çılgın Türkler kitabını, Attila İlhan'ın Gazi Paşa kitabını tavsiye eden tarih öğretmenine, sakıncalı kitaplar tavsiye ettiği gerekçesiyle soruşturma açılıyorsa…

Yobaz öğretmenin velilere cep telefonuyla mesaj atıp, "çocuklarınızı mezuniyet balosuna göndermeyin, hap alırlar, eroine alışırlar, uyuşturucuyla tanışırlar, fuhuş yaparlar" demesi şaşırtıcı mıdır?

*

Öğrencilerine Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sini anlatan Atatürkçü ilkokul öğretmeni, Gençliğe Hitabe'deki "iktidar" kelimesi yüzünden sürülüyorsa…

10 Kasım'da Atatürk için saygı duruşuna tahammül edemeyen yobaz öğretmenin "geçti artık o devirler, şimdi müslümanların devri, budist değilim, kapitalist değilim, saygı göstermek zorunda değilim" diye bağırması acayip midir?

*

Okullardaki yandaş kadrolaşmaya karşı "bilimsel, laik ve demokratik eğitim" sloganıyla yürüyüş yapan öğretmenlere hapis cezası veriliyorsa…

Milli eğitim müdürünün "kız-erkek aynı merdiveni kullanmaları beni rahatsız ediyor" demesi yadırgatıcı mıdır?

*

"Mutasyon ve evrim teorisi"ni anlatan fen bilgisi öğretmenine "dini değerleri aşağıladığı" ve "öğrencilerin beyninde tahribat yarattığı" gerekçesiyle soruşturma açılıyorsa…

İlkokul öğretmeninin "ahiret, kıyamet ve yeniden dirilme"yi anlatmak için, öğrencilerini kabristana götürmesi, mezar taşları arasında ders işlemesi sürpriz midir?

*

Dünya edebiyat klasiği "Şeker Portakalı"nı öğrencilerine ödev olarak veren Türkçe öğretmenine "örf ve adetlerimize aykırı, müstehcen" olduğu gerekçesiyle soruşturma açılıyorsa…

İlkokul öğrencilerine "ilm-i hal" isimli kitabın dağıtılması, bu kitapta "kadınlar erkeklerin yanında örtünmelidir" yazması…

Bu kitabın "cenaze işlemleri" bölümünde "ölü" resimlerinin bulunması olağandışı mıdır?

*

Akp yandaşı gazete, izinli oldukları pazar günü ailece pikniğe gidip mangal yapan öğretmenler hakkında "lisede ahlaksızlık, öğrencilerle rakı içtiler" diye düpedüz yalan manşet atıyorsa…

Öğretmenler bu iftiracı gazeteyi mahkemeye verip manevi tazminat kazanınca, bu öğretmenler hakkında soruşturma açılıyorsa…

Bir başka lisedeki müdür yardımcısının, sınıf başkanlarına talimat vermesi, "okuldaki kızlar mini etek giyiyor, tacizi hakediyorlar, hepsini uyarın, böyle giyinmeye devam ederlerse taciz edin" demesi anlaşılmaz mıdır?

*

Kardan adam heykeli yerine, gırgır olsun diye "bikinili kardan kadın heykeli" yapan öğrencileriyle fotoğraf çektiren öğretmene "toplum değerleriyle örtüşmediği" gerekçesiyle soruşturma açılıyorsa…

Yobaz öğretmenin kızlı-erkekli karma sınıfta "tayt giyen kızların bacak arasına bakınca şehvet duyuyorum" demesi garip midir?

*

Öğretmenler odasında Sözcü gazetesi okuyan öğretmenlere, bir yıl kıdem durdurma cezası veriliyorsa…

Anaokulunda imamlara ders verdirilmesi, imamların cenneti anlatması, bu dünyadan katbekat güzel bir yer olduğunu anlatması, ölümü övmesi, ölümün çok faziletli bir şey olduğunu anlatması ve akşam evlerine giden miniklerin, ebeveynlerine "ölmek istiyorum" demeleri hayret verici midir?

*

Çünkü maalesef…

*

Bu ülkede daima "yobazlar yargıya sızmasın" diye endişe edildi, "yobazlar orduya sızmasın" diye endişe edildi ama…

"Yobazlar eğitime sızmasın" diye hiç endişe edilmedi.

*

Bu ülkede daima "dini siyasete alet etmeyelim" denildi, "siyaseti camiye, kışlaya, adliyeye sokmayalım" denildi ama…

"Siyasi dinciliği eğitime alet etmeyelim, okullara sokmayalım" diyen olmadı.

*

Bu ülkede daima "devletin bekası" gözetildi, daima "devletin korunup kollanması" gözetildi ama…

"Çocuklarımızın korunup kollanması ne olacak?" diye kafa yorulmadı.

*

Halk oyunları meselesine gelirsek…

*

Bu ülkenin asrın lideri, baleye "belden aşağı" diyorsa, "vals yaptılar, milleti taciz ettiler" diyorsa, "dans edeceğine fatiha oku" diyorsa…

Öğretmenin halk oyunlarına "zina" demesi tuhaf mıdır?

 
a45UyF587661-160414102722 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2016/04/14  11:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com



 
--

1919 un 19 unda
Mustafa Kemal im
Ne isin vardi Samsun da?
. . . . . .
Gaflet ve dalalet icinde
birakaydin onlari
kiclarinda salvari donlari
Agop,Moiz olmaliydilar.
. . . . . .
Boyunlarinda asili hacla
havraya kiliseye dolmaliydilar
kiclarina yedikleri kirbacla.
. . . . . .
Uc 19 u getirmeseydin yan yana
kizlari,bacilari
kimbilir
kimlerin avratlariydi.
. . . . . .
Kendileri
yureklerindeki kinleriyle
kacip giden dinleriyle
kimlerin kavatlariydi
. . . . . .
uc 19 u getirip yan yana
ciktin Samsun a
ne mutlu bunu anlayana.
. . . . . .
Mustafa Kemal olarak
yeniden dogarak
gerekirse Samsun a cikariz
cunku biz,
Seninle birlikte vari

Kur an da, Secde Suresi nde Tanri nin soyle konustugu yazilidir:

Biz dileseydik, herkesi dogru yola eristirirdik.
Ne var ki, An-dolsun ki, cehennemi, cinlerle ve insanlarla dolduracagim diye kesin bir soz cikmistir benden (Secde Suresi, ayet 13).
Bu ayeti okurken bir de Enam Suresi nin su ayetine goz atalim:

Allah kimi dogru yola iletmek isterse onun kalbini Islama acar; kimi de saptirmak isterse...
kalbini iyice daraltir... (Enam Suresi, ayet 125.)

Dikkat edilecegi gibi bu ayetlere gore Tanri, eger dilemis olsa butun insanlari Musluman yapabilecekken yapmiyor; bir kismini Musluman yapip bir kismini kafir kildigini bildiriyor.
Sebep olarak da cehennemi insanlarla dolduracagina dair kendi kendine kesin bir soz verdigini soyluyor.
Daha baska bir deyimle insanlarin tumunu dogru yola sokabilecekken boyle yapmadigini, cunku boyle yapmis olsa, bu takdirde cehennemi insanlarla dolduracagina dair kendi kendine verdigi sozu yerine getirememis olacagini apacik bir sekilde acikliyor!
Olacak sey midir bu?
Hic Yuce bir Tanri, hic yoktan insanlari cehenneme atmak gibi bir davranisa yonelmekten zevk aliyormus gibi konusabilir mi?
Yukaridakine benzer olmak uzere, Kur an in Hud Suresi nin 118.ve 119.ayetlerinde Tanri nin soyle konustugu yazilidir:

Rabbin dileseydi butun insanlari bir tek millet yapardi.(Fakat) onlar ihtilafa dusecekler.
Ancak, Tanri nin merhamet ettikleri mustesnadir.
Zaten Rabbin onlari bunun icin yaratti.
Rabbinin, Andolsun ki cehennemi tumuyle insanlar ve cinlerle dolduracagim sozu yerini buldu (Hud Suresi, ayet 118-119).
Goruluyor ki, bu ayetler anlasilmazliklarla, uyusmazliklarla ve birbiriyle celisir satirlarla, fakat butun bunlardan baska bir de Tanri nin yuceligi fikriyle bagdasmazliklarla dolu.
Kaynak: Ilhan Arsel (Kuranin Elestirisi s. 55-56)


Merkezi Erivan olan Ermeni Cumhuriyeti ne karsi dostca olmayan hicbir niyetimiz yoktur....
Bu yeni devletteki Ermeniler, Ermeni mufreze kumandaninin emirleriyle, Musluman unsuru imha etmek uzere faaliyette bulunuyorlar.
Bu emirlerin suretlerini gozlerimizle gorduk.
Erivan daki Ermenilerin, Muslumanlarin imha siyaseti guttukleri ve bu kanli vahset dalgasinin sinirlarimiza kadar genisledigi, sinirlarimizin, obur taraftan, olumden kacan sayisiz Muslumanla dolu olmasiyla da teyit edilmis oluyor.
Ingilizler, bu hareketlerin cereyani esnasinda, bir yandan Ermenilerin Muslumanlara karsi tutumlarini tesvik ettiler, hatta onlari bu konuda kiskirttilar, diger taraftan Ermenilerin tecavuzlerini bize sayip doktuler ve bunlari tahammul edilemez hareketler olarak nitelediler ve bu komsu devlete saldirarak misillemede bulunmaya bizi zorladilar.
Fakat biz hakikatin kendini gostereceginden emin olarak Ermeni tahriklerine tahammul ettik ve Ingilizlerin ofkelerini fark etmemis gorunduk.
Hakikaten, bizi Ermenilere saldirmaya tesvik eden ve bu sekilde kendi boluklerini o topraklara gonderebilmelerini saglayacak bir ortam yaratmayi planlayan Ingilizlerin tutumlarini meydana cikarabilecegimizi dusunduk.
Ingilizlerin butun bu manevralari, Kafkasya yi bosaltmalari mecburiyetini hissettikten sonra, onlarin subay ve temsilcileri tarafindan baslatildi.
Erzurum ve Van daki Muslumanlarin ve bilhassa sinir bolgelerinde yasayanlarin; Ermenistan da cereyan eden katliama dair her gun aldiklari haberler ve olumden kacan ve aglanacak vaziyette olan multecilerin manzarasi karsisinda, buyuk heyecana kapilmalari cok normaldir.

(24 Eylul 1919)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder