30 Nisan 2016 Cumartesi

Rıfat Serdaroğlu: GERÇEKLER ÇARPAR ADAMI

 


Rıfat Serdaroğlu: GERÇEKLER ÇARPAR ADAMI


Bademin ağzından çıkanlara bakarsanız her şey yolunda, her yer güllük gülistanlık!

-Ekonomi tıkırında, büyüyoruz abi kör müsün?

-Büyük eserler yapılıyor, kaldır kafanı da 3. Köprüyü gör!

-Esnaf-Çiftçi-Köylü-Emekli hayatlarından memnun, zil takıp oynamaları eksik!

-İşsizlik kesin olarak bitirildi. Çalıştıracak adam bulamıyoruz kardeşim!

-Terör mü? Eee onu da bitiriyoruz. Yıkılanlar yapılacak, zararlar ödenecek. Şehitler oluyor ama bu işin fıtratında var be birader, biz ne yapalım?

-Yabancı yatırımcı akın-akın geliyor, inanmayan saysın yahu!

Gerçeklere bakalım;

-Erdoğan'ın has adamı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yine Erdoğan'ın has adamı Demirören'in gazetesinin internet sitesinde 29 Nisan tarihinde, ekonomi için aynen şunu söylüyordu; "Ölmüşüz de ağlayanımız yok, biz bittik!"

Daha düne kadar ekonominin gerçek durumunu anlatmayıp, suskun kaldığı için eleştirdiğimiz bu kişi TOBB'un Avukatlarına dava açmaları için talimat üstüne talimat veriyordu. Şimdi bu kişiye "Günaydın efendi, aklınız başınıza ancak mı geldi" demek hakkımız değil mi?

Erdoğan kendisinden önceki 79 yıllık Cumhuriyet Dönemine "Zulüm Dönemi" der ve sürekli olarak karalar. Bakalım Cumhuriyet gerçek döneminin rakamları nasılmış?

İçinde, Kurtuluş Savaşımız- 2. Dünya Savaşı- Osmanlı'nın tüm borçlarının ödenmesi- 28 adet Kürtçü-Şeriatçı silahlı ayaklanma-3 Askeri Darbe- Kıbrıs Ambargosu-Ekonomik krizleri bünyesinde barındıran 79 yılda, yıllık büyüme ortalaması % 5,1 oldu

Ekonomi tarihinin "en fazla nakit paranın dolaştığı" , hiçbir sendikal hareket-kriz ve engellemenin olmadığı 13 yıllık "tek başına Erdoğan" iktidarında yıllık büyüme ortalaması ise kala-kala % 4,7 de kaldı!

Buna başarı diyecek kişinin ya aklı yoktur, ya da yalancıdır.

Erdoğan, bir kısmını kendi yaptığı IMF'ye olan 23,5 Milyar Dolar borcu ödemekle çok övünür!

Ama Cumhuriyetin tüm eserlerini 67 Milyar Dolara sattığını hiç dillendirmez!

Erdoğan iktidara geldiği 2002 yılında borcumuz 107 Milyar Dolar idi.

2015 yılı sonunda borcumuz füze hızıyla tam tamına 405 Milyar Dolara fırladı.

Daha da korkuncu, 2002 yılında "Hane Halkı Borcu" 4 Milyar Dolar idi.

2015 yılında "Hane Halkı Borcumuz" jet hızıyla 155 Milyar Dolara uçtu.

Türk Halkı boğazına kadar borca batırıldı. İcra Dairelerindeki dosya sayısı 23 Milyonu aştı!

Türkiye Nüfusu 76 Milyon! TÜİK verilerine göre 0-14 yaş arası nüfusumuz yaklaşık23 Milyon. 65 yaş üstü nüfusumuz 8 Milyon.

Yani borçlanma kapasitesi olmayan nüfus toplamı 31 Milyon kişi!

Borçlanabilecek nüfus 45 Milyon, icralık dosya sayısı 23 Milyon! Bu iyi mi?

Hiç mi iyi şeyler olmadı, hiç mi zengin olan olmadı? Olmaz olur mu?

Erdoğan, dünyanın en zengin 8 siyasetçisinden biri oldu ve Yahudi Bankerlerden altın madalya aldı! Bilal Erdoğan için İtalya'da "Kara Para" aklamaktan, dava açıldı, çocuk oradan nasıl kaçtığını bilemedi!

Erdoğan'ın Bakanları avantadan dolar milyoneri oldular.

Balan veletleri aylık 20 Bin Avro kirası olan rezidanslarda kalmaya başladılar!

Bir diğer Bakan veledi, yatak odasına 8 para kasası, 2 para sayma makinası sığdırma başarısı gösterdi!

Binali'nin ihale takipçisi Kayınçosu dolar ve avroları çanta-çanta taşırken, oğlu aniden 17 Şirket ve şimdilik 28 tane büyük gemiden oluşan filo sahibi oluverdi! Jet Fadıl bile yine ve dördüncü defa milleti dolandırdı, hırsızlıkla milyar dolarları götürdü!

Terör olaylarına gelince;

Erdoğan ve AKP Hükümetleri yıllarca "Çözüm Süreci" dedikleri ihanet süreci boyunca, ülkenin PKK-İŞID teröristleri tarafından silah-bomba deposu haline getirilmesine izin verdiler. Elinde silah olan, insanlarımızı öldüren katilleri ve onların sapık liderlerini TC Devletinin resmi muhatabı haline getirdiler.

Bu konudaki gerçek şudur;

Ülkemizin bir kan gölü haline, iç savaş ortamına gelmesinin, her gün şehitler vermemizin tek sebebi, yanlış politikaları sebebiyle Erdoğan ve AKP Hükümetleridir.

İşte bu gerçekler adamı çarpar.

Hele genç yaşlarında toprağa verdiğimiz şehitlerimizin kanları adamı öyle bir çarpar ki, adama iki dünyasını da kaybettirir.

Yalan, yalan, yalan nereye kadar be Usta, hala bıkmadın mı?

Not;

Değerli Okurlar, 17/25 Aralık sonrası günleri anlatan FETÖ'DEN SONRA adlı kitabımız çıktı. Bizim gibi yazarların kitaplarını kitap evleri, iktidardan korktukları için almıyorlar! Bizler de internet üzerinden satış yapan siteler üzerinden sizlere ulaşmaya çalışıyoruz.

Sözcü Kitabevi/ D&R Kitap/n11/İdefix gibi sitelerden kitap alınabilir. Kitabın çıktığının duyurulması konusunda yardımcı olmanızı sizlerden rica ediyorum. Saygılarımla…



 
a45UyF587661-160430110255 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2016/04/30  20:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 


TESTI
. . . . . .
Dolu bir testi idim ben,
Bas asagi ettiniz beni;
Eh, bosaliverdim derken...
Iyi mi ettiniz yani?
. . . . . .
Sevgiler vardi icimde
Ezgiler vardi, iyilikler...
Bosaltiverdiniz, hem de
Dusurup kirmaktan beter.
. . . . . .
Hos, yine bir testiyim ben,
Yine varim ama bombos...

Ahmet Muhip DRANAS

Kur an dan verdigi ayetler, Kur an in anlasilmasi icin degil, kendi fikir ve kitaplarini dogrulamak icindir.
Bunu, ayetlerdeki sozcuklerin Ebced(Arapca harflerin sayisal) degerini bulup, -kendisi buna cifirce sayma der- bu degerin, Said-i Nursi veya Risale-i Nur sozcukleriyle uyusup uyusmadigini ispatlamak icin ornekler getirmesinden anliyoruz.
Aciklamaya veya anlatmaya calistigi ayet sayisi oldukca azdir.
Cogu, eserini suslemek ve kendi planlari icin kullanilmistir.
Ayrica eserlerinde fikir adina ortaya attigi dinsizlik veya imansizlik batagini kurutmak icin beyin zorlamalariyla orneklemeler ve bunlari guclendirmek icin ayetler getirir.

($ikke-i Tasdik-i Gaybi 59,54) (Sualar-6 186) (Kastamonu Lahikasi 206) (Sualar 692)

Turker Erturk: MUAVENET.
Kasten vurdular-Mesaj verdi-Mesaj anlasilmadi

1 Eki, 2015

Muavenet in 2 Ekim 1992 de Display Determination-92 (Kararlilik Gosterisi-92) adli NATO tatbikati sirasinda Ege de ABD ucak gemisi Saratoga nin atesledigi 2 adet Sea Sparrow hava savunma fuzesiyle vurulmasinin uzerinden tam olarak 23 yil gecti.

Fuzeler geminin kalbi sayilabilecek kopruustu ve SHM (Savas Harekat Merkezi) gibi yerlerin yakinina isabet etti. Fuzelerin isabeti sonucunda geminin komutani Deniz Kurmay Yarbay Kudret Gungor dahil olmak uzere 5 sehit ve 22 yarali verdik. Donemin ABD Disisleri Bakani Lawrence Ealeburger haberi Washinton Buyukelcimiz Nuzhet Kandemir e geminizi batirdik ozur dileriz diye iletti.

Olay gece yarisi yesil periyot olarak adlandirilan tatbikat disi bolumunde meydana geldi. Saratoga ve Muavenet Ege de Saroz Korfezi yaklasma sularindaydilar. Bildiginiz gibi Ege nin her iki tarafi NATO muttefikleriyle (Turkiye ve Yunanistan) cevrilidir. Ayrica civarda tatbikati veya ABD gemilerini yakindan izleyen Rus ve Cin harp gemileri mevcut degildi. Bunun anlami Saratoga dahil ABD harp gemilerinin yuksek hazirlik durumunda veya tetikte olmasini gerektiren herhangi bir durum yoktu.

KASTEN VURDULAR

Sea Sparrow satihtan havaya atilan, 19 km. menzile sahip, 231 kg agirliginda, 3,6 metre boyunda ve yakla$ik 170 bin ABD dolari maliyete sahip yari aktif radar gudumlu bir fuzedir. Sea Sparrow bir hava savunma fuzesi olmasina ragmen satihtan satiha yani suustu hedeflerine de atilabilme ozelligine sahiptir.

Sea Sparrow fuzesi atabilmek tek bir kisinin tabancayi eline alip ateslemesi gibi kolay bir sey degildir. Yine bu fuzenin firlatilabilmesi SHM de vardiya tutan bir subayin kolunu atesleme dugmesine yanlislikla carpmasi aciklamasi ile de izah edilemez. Fuzenin kazaen ateslenebilmesinin onune gecebilmek icin sistem cok sayida emniyet tedbirini icermektedir. Fuzeyi basari ile atesleyebilmek icin 6 asamadan gecilmesi ve gemi komutanin onayinin alinmasi gereklidir. Ayrica fuze at ve unut (fire and forget) turu bir gudumlu mermi degildir. Fuze ateslendikten sonra hedefini vurabilmesi icin bilgiye ihtiyaci vardir. Bu nedenle atan geminin hedef gemisini (Muavenet) radarla aydinlatmasi gereklidir.

Sonuc olarak olayin kaza olmasinin imkan ve ihtimali yoktur. Kaza olma sansi bir milyonda bir dahi degildir. ABD, en yetkili agizlarindan bu olayin bir kaza oldugunu acikladi. Ama bize gore Muavenet kasten, isteyerek, bilerek ve planlanarak vuruldu. O zaman akliniza su soru geliyor; ABD nicin bunu yapsin?

MESAJ VERDI

ABD bu olay ile Turkiye ye mesaj vermek istedi. Birincisi stratejik olani; soguk savas donemi sonrasi liderligimde yenidunya duzeni kurulmaktadir. Farkli yol arama kipirdanmalarinin farkindayim. Kayitsiz ve sartsiz izlemen gereken yol benim gosterdigimdir. Ikincisi ise guncel bir sorunla ilgiliydi ama sonuclari itibariyla bu da stratejikti. Cekic gucun Turkiye deki varligi ve yapacagi gorevler benim icin hayati oneme haizdir. Engellenmesi kabul edilemez.

ABD Muavenet i vurarak yakici ve yikici gucunun kucuk bir ornegini vermisti. Sonrasinda da Muavenet e karsilik 8 Knox sinifi firkateyni Turkiye ye cok ucuza vererek havucu da gostermisti.

ABD, kurguladigi yenidunya duzeni icinde Ortadogu yu yeniden sekillendirecekti. Bunun icin Turkiye yi kaybetmemek ve iliklerine kadar kullanmak yasamsal oneme haizdi. Bolgede ikinci bir Israil olmasi planlanan kukla Kurt Devleti nin olusumu icin Cekic guc cok onemliydi. Temmuz 1991 de goreve baslayan Incirlik ve Pirinclik te konuslanmis 77 ucak ve helikopter ile Amerikan, Ingiliz, Fransiz 1862 kisiden olusan Cekic guc un Turkiye den cikarilmasi asla ve asla kabul edilemezdi.

MESAJ ANLASILMADI

Gorunurdeki amaci Saddam Huseyin in olasi saldirilarina karsi Irak in kuzeyinde bulunan Kurtleri korumak olan ama esas amaci Irak i bolmek ve bolgede Kurt Devleti kurmak olan Cekic guc un gorev suresi TBMM de uzun ve sert tartismalardan sonra 24 Aralik 1992 de 6 ay uzatildi. Bu uzatmalar 2003 e kadar devam etti.

Turk Silahli Kuvvetleri ve Turkiye, Muavenet ile verilmek istenen mesaji anlayamamisti. Ama ABD nin ulkemiz ve bolgemiz icin planlari vardi. Anlamamakta direnince 1995 de Turk Generalleri hizadan cikti dediler. Irak a mudahelede yer almak istemeyen Ecevit i tasfiye etmek icin Kara Carsamba olarak bilinen 2001 Turkiye Ekonomik Krizini manipule ettiler ve Erdogan liderliginde AKP yi iktidara getirdiler. Erdogan a zorluk cikaran TSK yi itibarsizlastirmak icin 4 Temmuz 2003 de Turk Askeri nin kafasina cuval gecirdiler. Ergenekon ve Balyoz gibi operasyonlarla projelerinde gorevlendirdikleri AKP nin onunu actilar. Ve gunumuze kadar geldik!

Sehitlerimize rahmet diliyorum.

Saygilar sunarim

ILK KURSUN


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder