6 Eylül 2021 Pazartesi

KILIÇDAROĞLU'NA AİHM VE İSTİNAF MAHKEMESİ KARARLARINA RAĞMEN TAZMİNAT CEZASI

 

KILIÇDAROĞLU'NA AİHM VE İSTİNAF MAHKEMESİ KARARLARINA RAĞMEN TAZMİNAT CEZASI

Erdoğan'ın 4 ayrı konuşması nedeniyle Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı toplam 650 bin TL'lik 3 ayrı tazminat davası reddi hakim talebi ve istinaf mahkemesi kararına rağmen Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde kısmen kabul edildi.

19 Ocak 2021 10:39

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 ayrı konuşması nedeniyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı toplam 650 bin TL'lik 3 ayrı tazminat davası reddi hakim talebi ve istinaf mahkemesi kararına rağmen Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde kısmen kabul edildi.

Mahkeme AİHM'nin Kılıçdaroğlu hakkında "olgusal dayanakları bulunan eleştirileri hakkında tazminat kararına hükmedilemeyeceği" kararı aldığı anımsatılmasına rağmen Erdoğan'ın istemini kısmen kabul ederek toplam 70 bin TL tazminata hükmetti. AİHM incelediği Kılıçdaroğlu kararında kendisine verilen 5 bin TL tazminatın dahi fahiş olduğu kararını almıştı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 ayrı konuşması nedeniyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı toplam 650 bin TL'lik 3 ayrı tazminat davası reddi hakim talebi ve istinaf mahkemesi kararına rağmen Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde kısmen kabul edildi. Mahkeme AİHM'nin Kılıçdaroğlu hakkında "olgusal dayanakları bulunan eleştirileri hakkında tazminat kararına hükmedilemeyeceği" kararı aldığı anımsatılmasına rağmen Erdoğan'ın istemini kısmen kabul ederek toplam 70 bin TL tazminata hükmetti. AİHM incelediği Kılıçdaroğlu kararında kendisine verilen 5 bin TL tazminatın dahi fahiş olduğu kararını almıştı.

Kılıçdaroğlu'nun Aralık 2017 ve Ocak 2018'de yaptığı 4 konuşma hakkında Erdoğan 3 ayrı tazminat davası açtı.

"REDDİ HAKİM" TALEBİNİ AYNI HAKİM REDDETTİ

Hür üç dava da Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne düştü. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik Erdoğan ile ilgili bazı belge ve konuşmaların mahkeme tarafından istenilerek dosyaya kanıt olarak konulmasını talep etti. Hakim davalı Kılıçdaroğlu'nun avukatının hiçbir talebini kabul etmeyince Avukat Celal Çelik "reddi hakim" talebinde bulundu ancak yasal prosedür izlenmeden hakim bu talebi ve dosyayı bir üst mahkemeye göndermeden doğrudan "reddi hakim" talebini de kendi inisiyatifiyle reddetti. Mahkeme Kılıçdaroğlu'nun üç davadan da tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.

İSTİNAF "TALEBİ ÜST MAHKEME DEĞERLENDİRMELİ" DEDİ BOZDU AMA

Bunun üzerine avukat Celal Çelik hakimin bu kararını Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. İstinaf Mahkemesi Kılıçdaroğlu'nun avukatının başvurusunu kabul ederek tazminat kararından önce "reddi hakim" talebinin bir üst mahkeme tarafından değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

İSTİNAF KARARINA DA UYMADI

Dava dosyaları İstinaf'ın bozma kararından sonra yeniden Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne geri döndü ancak hakim dosyayı bir üst mahkemeye göndermeden yine tek başına karar vererek "reddi hakim" talebini tekrar reddetti.

"DAVA AİHM KARARINA AYKIRI" SAVUNMASI KABUL EDİLMEDİ

Her üç dava da bugün Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde son duruşması yapılarak yeniden karara bağlandı. Avukat Celal Çelik "Reddetmelerine" rağmen aynı tavrı sürdürdüğü için hakimi protesto amacıyla duruşmaya katılmayarak bürodan bir avukat arkadaşını duruşmaya gönderdi. Kılıçdaroğlu'nun avukatı duruşmada daha önce benzeri bir davada Kılıçdaroğlu'nun AİHM'de açtığı davayı kazandığını ve AİHM'nin oluşturduğu içtihadın bugünkü davalara da ışık tuttuğunu belirterek davanın reddini talep ettiler. Kılıçdaroğlu'nun avukatı AİHM ile ilgili şu savunmayı yaptı:

AİHM "5 BİN TL TAZMİNAT BİLE FAHİŞTİR" KARARI ALMIŞTI

"Müvekkilin yapılmış olan eleştirilerin tamamı o günkü gündem maddeleri dahilinde olgusal dayanakları bulunan haklı eleştirilerdir. Celse arasında sunmuş olduğumuz AİHM Kılıçdaroğlu Türkiye kararında olgusal dayanakları bulunan eleştirileri hakkında tazminat kararı hükmedilemeyeceğini karar altına almıştır. Kaldı ki yine AİHM Kılıçdaroğlu kararı ile hemen hemen aynı benzer ifadeler özelinde açılmış bulunan bu davanın dava hakkında tazminat kararı verilmesi hak ihlali olarak değerlendirilecektir. Öte yandan AİHM kararı ile 5 bin TL hükmedilen manevi tazminatın dahi fahiş olduğunu karar altına almıştır. Tüm bu açıklanan nedenlerle davanın tümden reddini talep ediyoruz aksi bir karar Türkiye'nin AİHM nezdinde mahkumiyetine neden olacaktır. "

İstinaf kararı gibi AİHM kararını da dikkate almayan Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Fatih Akkuzu her üç davada Kılıçdaroğlu'nun toplam 70 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

"BU DAVAYI DA KAZANACAĞIZ HESABINI SORACAĞIZ"

Yaşanan hukuki süreci ve çıkan kararı değerlendiren avukat Celal çelik şu açıklamayı yaptı:

"Dava bilinçli olarak bu mahkemeye verildi hakimi reddettik. Ama red başvurumuzu kabul etmedi. Usule aykırı davrandı normalde reddi hakim talebimizin üst mahkemeye götürülerek incelenmesi gerekirdi. Hakim bir an önce karar vermek için bu prosedürü uygulamadı. İstediğimiz hiçbir delili toplamadan tazminata hükmetti. Bunun üzerine hakimi de şikayet ettim. İstinaf bizi haklı buldu hakkında reddi hakim talebi bulunan hakimin bu talebi tek başına değerlendirip reddetme yetkisi yoktur. İstinaf 'tazminat kararı vermeden önce reddi hakim talebinin usulüne göre değerlendirilmesi gerekir' diyerek mahkeme kararını kaldırdı. Fakat sanki hiçbir şey olmamış gibi yine aynı süreç işledi hakim her türlü talebimizi reddetti. Bugüne kadar bir dava hariç açtıkları tüm davaları biz kazandık. Hesabını soracağız mutlaka bu karar da bozulacak. Açtıkları her davayı yine biz kazanacağız. "



https://www.gercekgundem.com/siyaset/258953/kilicdarogluna-aihm-ve-istinaf-mahkemesi-kararlarina-ragmen-tazminat-cezasi


- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Err:502
- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

187. ESKI VE YENI DINLER, SOYUT KURUNTULARINI VE GULUNC AYINLERINI HEP BIRBIRLERINDEN ALMISTIR

Eski rahiplerin dinleri yok oldu, ya da daha dogrusu bu dinler bicim degistirmekten baska bir sey yapmadi. Her ne kadar yeni ilahiyatcilarimiz onlara sahtekar gozuyle bakiyorlarsa da, genel toplami artik bizim icin var olmayan sistemlerinden bircok daginik kisimlari topladilar. Teolojinin baska bir tarzda yeniden giydirmekten baska bir sey yapmadigi dogmalari cagdas dinlerimizde hala aynen bulmakla kalmiyoruz; hurafeler bulasmis dini islerinin, Thergie'lerinin*, buyulerinin, efsunlarinin dikkat ceken artiklarini da bu dinlerde goruyoruz. Misir'dan alinmis tuhaf fikirlerle dolu oldugunu gordugumuz ibrani dininin peygamberlerinden, rahiplerinden, yasa yapicilarindan kalan turbeleri saygiyla ziyaret etmeleri hala Hiristiyanlara emredilir. Bu sekilde, hilekarlar ya da puta tapan hayalciler tarafindan duslenen garabetler hala

Hiristiyanlarin "kutsal" gorusleridir.

Tarihe biraz goz atilirsa, insanlarin butun dinleri arasinda goze carpici benzerlikler gorulur. Yeryuzunun her yerinde dini fikirlerin, kavimleri, donem donem kederlendirdigi ve sevindirdigi gorulur. Her yerde igrenc ibadet yerlerinin, ibadet islerinin zihinleri mesgul ettigi ve meditasyon konulari oldugu gorulur. Cesitli hurafelerin soyut hayaletlerini ve ayin bicimlerini birbirlerinden aldiklari gorulur.

Dinler, genellikle bunlari birlestirmek, eklemek ve o anki amaclarina uymayanlari kaldirmak hakkini koruyarak, seleflerinin malzemelerini kullanmislardir. Misir dini, putatapma (sanemperestlik) ayinini bu dinden uzaklastirmis olan Musa'nin dinine temel hizmetini gormustur. Musa hizipci bir Misirlidan baska bir sey olmamistir.

Hiristiyanlik, birlestirilmis " Yudaizm"den (Musevilikten) baska bir sey degildir. Muslumanlik ise, Hiristiyanliktan, Yahudilikten ve Arabistan'in eski dininden ibarettir.

*Gokyuzu ruhlari ile iliskiler uzerine kurulu bir tur buyu.
- - - - - - - - - - - - -
Olumluyu olumsuza yeglerim.
Oynadigimiz oyunda kazanmak soz konusu degil.
Ama bazi yenilgiler otekilerden daha iyidir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Incil'in yarisindan fazlasini dolduran mustehcen oykuleri, sehvetli sefahatlari, zalim ve aci veren idamlari, acimasiz kindarliklari her okudugumuzda bunlari Tanri'nin sozleri degil, bir seytanin sozleri olarak gormemiz cok daha tutarli olacaktir.

Insanligi curutmeye ve vahsilestirmeyehizmet eden bir gunahkrlik tarihidir bu.
Kendi adima, bundan butun kalbimle nefret ediyorum, cunku zalim olan her seyden nefret ederim.
PAINE,THOMAS (1737-1809) Ingiltere dogumlu ABD'li siyaset felsefecisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 258 Goreve iliskin sirrin aciklanmasi

1) Gorevi nedeniyle kendisine verilen veya ayni nedenle bilgi edindigi ve gizli kalmasi gereken belgeleri kararlari ve emirleri ve diger tebligati aciklayan veya yayinlayan veya ne suretle olursa olsun baskalarinin bilgi edinmesini kolaylastiran kamu gorevlisine bir yildan dort yila kadar hapis cezasi verilir.
2) Kamu gorevlisi sifati sona erdikten sonra birinci fikrada yazili fiilleri isleyen kimseye de ayni ceza verilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder