24 Nisan 2013 Çarşamba

15-ERMENİSTAN'DA "BÖLÜNEN TÜRKİYE" HESAPLARI

Taşnak "Bölünen Türkiye"planları yapmaya başladı

image00121.jpg

Ermenistan'da milliyetçi Taşnak Partisi'nin Erivan temsilcisi Kiro Manoyan, Ermeni hükümetini zor durumda bırakacak ve büyük tartışma yaratacak bir açıklama yaparak, "Ermeni toprakları bugün Türkiye'nin elinde. Yarın Kürtlerin eline geçerse onlardan geri isteriz" dedi.

Erivan'da 1915 olaylarının yıldönümü vesilesiyle düzenlediği basın toplantısında Ermenistan'ın bölgede köklü değişimlere hazır olması gerektiğini dile getiren Manoyan, "Ermenistan'ın iade edilmesini istediği topraklar şu anda Türklerin egemenliği altında. Yarın bizim iade edilmesini talep ettiğimiz Ermeni toprakları Kürtlerin eline geçerse onlardan geri vermelerini talep ederiz. Bölgemizde gerçekleşebilecek köklü değişimleri seyirci olarak izleyebileceğimiz gibi, gidişatı yönlendirmek de elimizde. Gelişmeleri yakından takip ederek hareket etmeliyiz" dedi.

Türkiye'nin sözde soykırımı tanıyıp tanımadığının tazminat meseleleriyle mülkiyet hakları konularını kapsamadığını da aynı basın toplantısında dile getiren Taşnak partisi temsilcisi Manoyan, "Tazminatlar meselesi bir hukuk süreci. Tıpkı Ermeni kilisesine ait Türkiye'deki mülklerin geri verilmesi gibi. Bu yüzden Ankara'nın soykırımı tanımasını beklememize hiç gerek yok. Hukuki süreçleri bir an önce çalıştırmalıyız" açıklaması yaptı.

Manoyan ayrıca yaklaşan 2015 yılının Ermeni davasında bir dönüm noktası olacağının altını da çizerek, "Ermenistan, elimizi kolumuzu bağlayan İsviçre protokolleri altındaki imzasını bir an önce geri çekmeli. Ermenistan bunu yapmadığı takdirde 24 Nisan 2015 arifesinde Türkiye Meclisi iki protokolden birini, herhangi bir adım atılmasını öngörmeyen bölümünü onaylayarak dünyaya Ermenistan ile arasında uzlaşı sürecinin çalıştığı imajını yaratabilir. Ankara böyle bir adım atarsa Ermenistan dünyanın gözü önünde suçlu duruma düşer. Bu yüzden protokol meselesinin bir an önce nokta konmasında büyük fayda var" dedi.

Nerdun HACIOĞLU/MOSKOVA

http://www.hurriyet.com.tr/planet/23118259.asp

http://www.yenidenergenekon.com/345-ermenistanda-bolunen-turkiye-hesaplari/




--
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Veritatem dies aperit
Zaman gercegi aciga cikarir.

Latin Atasozu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com

Ayrilmak isterseniz de:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder