22 Aralık 2015 Salı

Şam: Türkiye'yi bölecek faaliyetlere izin vermeyiz.

Adam yalan mı söylüyor?

Kim kimi bölmeye çalışıyor?

Biz Suriye'yi, Irak'ı bölmeye çalışıyoruz.
Gücümüz yetse İran'ı da bölmeye çalışacağız da,  o kadarı bizi aşıyor.

Peki neden?
Görünen sebep bütün bu ülkeler bölünecek, sonra da bunlardan kopan parçalar bize katılacak, ülke büyüyecek, Osmanlı yeniden ihya edilecek.
Süper, muhteşem.
Her Türk'ün gönül teli titriyor.

Peki ya, tam tersini düşünen var mı?
En azından Suriye ve Irak düşünmüyor.
Onlar dötü kurtarsalar öpüp başlarına koyacaklar.

Peki kimler var başka?
Bir de bu ülkelerin ayrılıkçıları var.
Ları eki sizi aldatmasın.
Ları yanlış, hatta yalan.
Bir tek Kürtler var.

Dört Kürt bölgesi bölünecek, bir araya gelip tek ve birleşik Kürdistan oluşacak.
Ve biz bu değirmene su taşıyoruz.

Ben hep ayın örneği veririm.
Tecavüzcü Coşkun ne yapar?
İlaçlı gazoz verir.

Mahallenin azgın, pedofilik bakkalı ne yapar?
O da elma şekeri falan verir.

Kimse seni bodruma götüreceğim, ırzına geçeceğim, takıl peşime demez.
Herkesin bir bahanesi, bir cazibiyeti, bir de korkutucu yanı vardır.

Neo-Osmanlı işte böyle bir şey.
Bir tür ulusal elma şekeri, bir tür ilaçlı gazoz.

Halk bu güne kadar keklendi.
Her geçen gün sıkıntılar artıyor.
Her geçen gün tehlike somutlaşıyor.
Umarım bu vakitten sonra bir irkilme, bir uyanma olur.

Yoksa sabaha karşı kendimizi bir yatakta donsuz olarak bulduğumuzda iş çok gecikmiş olacak.
Yahu siz hiç mi Türk filmi izlemediniz?

Oraj POYRAZ(cimcime@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      

Şam: Türkiye'yi bölecek faaliyetlere izin vermeyiz.

TÜRKİYE-SURİYE İLİŞKİLERİ
'RUSYA BİZE TÜRKİYE İÇİN UMUT VERİYORDU'
'VATANIN BİRLİĞİ HÜKÜMETİ'
LAİKLİK VURGUSU
ORTAK MÜCADELE ZEMİNİ MEVCUT
'TÜRKİYE'NİN KÜRTLERİ TÜRK VATANDAŞIDIR'
AKP'YE RAĞMEN DOSTLUK GELİŞİYOR
BAĞIRLARINA BASTIKLARI ŞEHİTLERİMİZE ZİYARET

Vatan Partisi heyetiyle görüşen, Cenevre ve Viyana görüşmelerinde sözcü olan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikdat Batı'nın milli devletleri hedef aldığını belirterek 'Türkiye'yi bölecek hiçbir şeye izin vermeyiz' dedi

21 Aralık 2015 Pazartesi 14:14

Vatan Partisi Heyeti Şam'da önce Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat ardından da Enformasyon Bakanı Umran el Zubi ile görüştü.

Görüşmeye Vatan Partisi adına Genel Başkan Yardımcıları Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, USMER İstanbul İl Başkanı, Emekli Tümamiral Soner Polat ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner katıldı. Görüşmede Ortadoğu'da güncel gelişmeler, Viyana süreci ve BMGK kararı, Türkiye ve Suriye'de yeni anayasa girişimleri ve Suriye'nin askeri boyutu ele alındı.

Suriye adına Cenevre görüşmelerini yürüten baş diplomat olan Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat heyeti "Ziyaretinizi uzun süredir bekliyorduk" sözleriyle karşıladı. Ergenekon tertibine maruz kalmış olan Vatan Partisi üyesi emekli komutanları, Mikdat, "Mevcut hükümetin hapishanelerinden çıkmış vatanseverlere hoş geldiniz diyoruz" sözleriyle karşıladı. Faysal Mikdat, Viyana süreci, ABD'nin rolü ve Türkiye-Suriye ilişkileri hakkında bir dizi açıklamada bulundu.

ABD ile hareket eden bölge ülkelerinin, en sonunda terör örgütleriyle işbirliği yapan piyon devletler haline geldiğini söyleyen Dışişileri Bakan Yardımcısı, Türkiye'nin Irak'ta Başika'ya asker göndermesi ve sonra talimat üzerine geri çekmesini "TSK'ya hakaret" olarak değerlendirdi.

TÜRKİYE-SURİYE İLİŞKİLERİ

Mikdat, 21. yüzyılın başında bölgenin iki laik ülkesi Türkiye ve Suriye arasındaki yakınlaşmanın büyük umutlar vaat ettiğini, Devlet Başkanı Esad'ın her alanda kuvvetli ilişkiler geliştirme talimatı verdiğini hatırlattı. Ancak Erdoğan'ın tüm görüşmelerde "garip şeyler istediğini ve Suriye tarafının şaşırdığını" belirten Mikdat, artık Erdoğan'ın yaklaşımının onun İhvancı ideolojisinden kaynaklandığını ve değişmeyeceğini tespit ettiklerini söyledi.

'RUSYA BİZE TÜRKİYE İÇİN UMUT VERİYORDU'

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, Erdoğan hükümetinin imkansızı başardığını ve Müslüman Kardeşler ideolojisi ile Vahabizmi buluşturduğunu öne sürdü. 5 yıldır özellikle Rusya'yı Erdoğan'ın bölge politikalarına karşı uyardıklarını belirten Mikdat, şu ifadeyi kullandı:

"Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ya da Yardımcısı Bogdanov, her Ankara ziyaretinden sonra bize 'belki Türkiye'yi yanımıza çekebiliriz' diyordu ve umut veriyordu. Ama uçağın düşürülmesinden sonra onlar da gerçekleri gördü."

'VATANIN BİRLİĞİ HÜKÜMETİ'

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikdat, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı ve Viyana süreci için de açıklamalarda bulundu. BMGK'de çok farklı yaklaşımların uzlaşma sağlamaya çalıştığını belirten Mikdat, bu karardan iki gün önce teröre uluslararası desteğin de kınandığı bir kararın alındığını, Suriye olarak bu kararı daha çok önemsediklerini belirtti.

Önümüzdeki dönem Suriye'de bir "Vatanın Birliği Hükümetinin" inşa edilmeye başlayacağını söyleyen Mikdat, Suriye anayasasının kısmen değiştirilmesi ya da bütünüyle yeniden yazılmasına bu hükümetin karar vereceğini söyledi. Ülkenin başkanlık, yarı başkanlık ya da parlamenter sistemle yönetilmesinin de bu hükümet tarafından belirleneceğini belirten Mikdat, bütün bu hazırlıklardan sonra seçime gidileceğini belirtti.

LAİKLİK VURGUSU

Anayasanın Suriyeliler tarafından hazırlanacağını belirten Mikdat, laikliğin ise vazgeçilmez olduğunu söyledi. Dışişleri Bakan Yardımcısı "Laikliği vurgulamayan açıklama ve tasarılar, ülkemizin toprak bütünlüğünü hedef alır. Biz beş senedir bütünlüğümüz ve devletimizin laik niteliği için savaştık" ifadelerini kullandı.

ORTAK MÜCADELE ZEMİNİ MEVCUT

Erdoğan'ın terör örgütlerine desteğini sert bir dille kınayan Mikdat, "Bölgemize karşı düzenlenen projelere karşı ortak mücadele zemini mevcut" dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı'na göre özellikle bölgenin laik kuvvetleri ortak bir platform oluşturmalı.

Batı'nın etnik ve mezhepsel farkları ön plana çıkarmasının milli devletleri hedef aldığını belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı, "Suriye Devleti Türkiye'yi bölecek hiçbir faaliyete izin vermez" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN KÜRTLERİ TÜRK VATANDAŞIDIR'

Vatan Partisi heyetini kabul eden Suriye Hükümeti Enformasyon Bakanı Umran el Zubi de etnik ayrımcılık konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Suriye devletinin topraklarında Suriye bayrağı ve egemenliği dışında hiçbir kuvvete izin vermeyeceğini belirten Zubi, "Bu hem devletimizin, hem de halkımızın aldığı terbiyedir" dedi. Batılı bazı devletlerin bu nedenle Esad hükümetinden rahatsız olduğunu söyleyen el Zubi, "Kürt kardeşlerimiz kendilerini Suriye vatandaşı olarak tanımlayacaklar. Türkiye'de yaşayan Kürtler de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Suriye'de ne devlet, ne de vatandaş komşulara karşı bölücü faaliyete izin vermez" dedi.

AKP'YE RAĞMEN DOSTLUK GELİŞİYOR

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Pekin görüşmelerde Suriye tarafına özellikle PYD konusunda uyarıda bulundu. Pekin özetle şunları söyledi: "Biz Suriye'ye, Türk halkının duygularını aktarmaya geldik. Halkımızın büyük çoğunluğu, iki ülke arasında tekrar diyaloğun başlamasını, dostluğun gelişmesini istiyor. Türkiye ve Suriye, bölgenin 2 laik ülkesiydi. Şimdi bu iki ülkeyi de bölmek istiyorlar. 2 ülkeye de yeni anayasa girişimlerinin dayatılması dikkat çekici."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye politikasının önemli bir gündem maddesi oluşturduğu toplantıda Pekin şu ifadeleri kullandı: "Bizim için esas sorun, ABD ve İsrail. Suriye ve Türkiye'yi etnik ve mezhepsel bölme planları, bu iki ülkeye ait. Bunun karşılığında Türkiye ve Suriye'de laiklik ve milli birliğe ihtiyacımız var. Bunların yerine mezhepçi politikalar sadece savaş getirir." Vatan Partisi heyeti ve Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, hükümet siyasetlerine rağmen 2 ülke arasında dostluk ilişkilerini inşa etme kararı verdi.

BAĞIRLARINA BASTIKLARI ŞEHİTLERİMİZE ZİYARET

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı E. Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş, Suriye'nin başkenti Şam'daki ilk Türk hava şehitlerinin mezarlarını ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin başkanlığındaki Vatan Partisi heyeti, bölgedeki terörün sonlandırılması ve Batı Asya Birliği gibi konuların görüşülmesi için 18 Aralık Cuma günü Suriye'ye hareket etmişti. Heyetin Havacı kurmaylarından E. Tümgeneral Beyazıt Karataş, Şam'daki temasları kapsamında dün ilk Türk hava şehitlerimizin mezarlarını ziyaret etti.

Suriye'nin 100 yıldır şehitlerimizi bağrına basması ve iki ülke arasındaki kadim dostluğu göstermesi bakımından önemli olan mezarlık, Selahaddin Eyyubi Türbesi'nin hemen yanında yer alıyor. Suriye'deki Vatan Partisi heyetinde Genel Başkan Yardımcısı E. Tümgeneral Beyazıt Karataş, USMER İstanbul Başkanı emekli Tümamiral Soner Polat ve Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner bulunuyor.




a45UyF587661-151222155028 Oraj Poyraz At Neomailbox cimcime@neomailbox.net
2015/12/22  20:20 2  65  undefined undefined egemen-turkiye@googlegroups.com

 

Aciyi tatmayan, tatliyi anlamaz.

Anonim

Anadolu yu bosaltmalari karsiliginda, Trakya Yunanlilara birakilabilir.

19.09.1921, Bakanlar Kurulu

Turk ler Arap larin dinini kabul etmeden evvel de buyuk bir millet idi.
Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Araplarin, ne ayni dinde bulunan Acemlerin ve ne de Misirlilarin vesairenin Turk lerle birlesip bir millet teskil etmelerine hicbir sekilde tesir etmedi..
Bilakis, Turk milletinin milli rabitalarini gevsetti, milli hislerini, milli heyecanini uyusturdu.
Bu pek tabii idi.
Cunku Muhammed in kurdugu dinin gayesi milliyetlerin fevkinde samil bir Arap milliyeti siyasetine muncer oluyordu.
Bu arap fikri ummet kelimesi ile ifade olundu.
Muhammed in dinini kabul edenler, kendilerini unutmaga hayatlarini Allah kelimesinin her yerde yukseltilmesine hasr etmege mecburdular.
Bununla beraber, Allah a kendi lisaninda degil Allah in Arap kavmine gonderdigi Arapca kitapla ibadet ve munacatta bulunacakti.
Arapca ogrenmedikce Allah a ne dedigini bilmeyecekti.
Bu vaziyyet karsisinda Turk Milleti bir cok asirlar ne yaptigini ne yapacagini bilmeksizin adeta bir kelimesinin manasini bilmedigi halde Kuran i ezberlemekten beyni sulanmis hafizlara donduler

ATATURK, 1931, Lise icin yazdigi Medeni Bilgiler kitabi


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder