22 Aralık 2015 Salı

TGB: Kubilay gibi hazırız

Mürteciler Kubilayı unutturmaya çalışıyor.
Kubilay'dan rahatsız oluyorlar.

Benim düşüncem, Kubilay 2500'lü yıllarda da hatırlanmalı.
Köşe taşıdır.
Çok önemlidir.

Oraj POYRAZ(cimcime@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


TGB: Kubilay gibi hazırız

Cumhuriyetin genç öğretmeni, devrim şehidimiz Kubilay katledilişinin 85. yıldönümünde başta Menemen olmak üzere yurdun dört bir yanında vatansever kitle örgütlerinin katılımıyla anılıyor

22 Aralık 2015 Salı 11:22

Aydınlık / İzmir

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), üniversite gençliğini Kubilay'ı Anma etkinliklerine katılmak üzere 23 Aralık'ta Menemen'e çağırma çalışması başlattı. İzmir'dek her üniversitenin yerleşkesinde film gösterimleri, konferanslar ve söyleşilerle Kubilay'ın devrim tarihindeki yeri anlatılıyor, gençliğe düşen görevler vurgulanıyor. Aralık ayını "aydınlanma ayı" ilan eden TGB, kampüslerde her alanı Kubilay afişleriyle donatarak "Kubilay gibi hazırız! Haydi Menemen'e!" bildirilerini gençliğe ulaştırıyor. TGB, üniversite gençliğini yarın saat 09.00'da Menemen İZBAN önünde buluşmaya davet ediyor.

VATAN PARTİSİ ARAÇLARINI TUTTU

Yarınki büyük buluşma için Vatan Partisi de hazırlıklarını tamamladı. 23 Aralık 1930 tarihinde gericilerin şehit ettiği Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay için İzmir İl Örgütü, tüm ilçe teşkilatlarını seferber etti. İlçeler de yarın saat 9.00'da Menemen İzban İstasyonu önünde toplanacak. Bu güzergah üzerinde olmayan ilçelerden katılımcılar da Belediye, Eğitim-İş Sendikası şubeleri ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) gibi diğer title örgütleriyle birlikte otobüslerle Menemen'e akın edecek.

BASIN YASAĞINA ROTESTO

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın 85. yılında anılması programına basın mensuplarının alınmama kararını kınadı. Basın meslek örgütlerinin protesto ve girişimlerine rağmen uzun süredir keyfi bir şekilde uygulanan akreditasyon gibi çağdışı bir uygulamanın devletin diğer kurumlarına da virüs gibi yayıldığını belirten Dikmen, şunları söyledi: "Halka açık bir törenin TRT ve Anadolu Ajansı haricinde diğer medya mensuplarına kapatılmasının hiçbir gerekçesi olamaz. Bu girişim olsa olsa iktidarın yanlı ve tek taraflı haber almak istemesinin sonucudur. Engelleme girişimlerine rağmen her yıl olduğu gibi bu yıl da İzmirli gazeteciler olarak törendeki yerimizi alacağız."



a45UyF587661-151222152352 Oraj Poyraz At Neomailbox cimcime@neomailbox.net
2015/12/22  19:20 2  65  undefined undefined egemen-turkiye@googlegroups.com

 

Cabir b. Abdullah (r.a.) den;
Resulullah demistir ki:
- Biriniz bir kadina dunurluk yaptigi zaman kendisini o kadinla evlenmeye sevk eden organlara bakmaya imkan buluyorsa, bunu yapsin-
(Cabir) dedi ki: ben bir cariyeyle evlenmek istedim, bunun uzerine (onun haberi olmadan gorebilmek icin) onu gizli gizli gozetlemeye basladim.
Nihayet beni kendisiyle evlenmeye sevk eden (organlar) ini gordum de onunla evlendim.

(Ebu Davud, K.en-Nikah (12) , Bab 17-18 C.8 S.148 Samil Yayinlari.)
Hadis No: 519

Bir baska rivayette soyle denmistir:
Erkek, kadinini yatagina cagirir, kadinda gelmeye yanasmaz, erkek ofkelenmis olarak sabahlarsa, melekler sabaha kadar -bir rivayette yataga gelinceye kadar- kadina lanet okurlar.


Buhari, Nikah 86, Bed u l-Halk 6; Muslim, Nikah 120-122 1436, Ebu Davud, Nikah 41, 2141

Evrenin sirlarinin kabul edilebilir bir aciklamasinin olmamasi, bir tane uydurmamizi gerektirmez.
J.Benbasset


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder