20 Mart 2018 Salı

18 MART ZAFERİ'nin ‘ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ’NE ÇEVRİLMESİ DOĞRU MU?



İstanbul Erkek Lisesi Tarih Öğretmeni Ayşe Gül YAYLA'nın 18 Mart 2011 tarihinde yaptığı konuşma

18 MART ZAFERİ'nin 'ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ'NE ÇEVRİLMESİ DOĞRU MU?

SAYIN MİSAFİRLERİMİZ SARI-SİYAHLI CAMİANIN DEĞERLİ MENSUPLARI sevgili arkadaşlarım ve SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM Bir 18 Mart töreninde; nedense adı son zamanlarda ehitleri Anma Günü-olarak değiştirilmiş olan Çanakkale Zaferini kutladığımız günde beraberiz.

Bugün 18 Mart 2011. Yani 18 Mart 96 yıl sonra bugün; Çanakkale Zaferlerinin simgesel kutlama günüdür. Simgesel diyorum çünkü Çanakkale Savaşları 1916 ya KADAR DEVAM ETMİŞTİR. Elbette DENİZ SAVAŞLARININ KAZANILDIĞI GÜNDÜR 18 MART. Ancak kara savaşları bütün hızıyla aylarca devam eder. Tarihin en kanlı savaşlarındandır Çanakkale Kara Savaşları. Gelibolu gibi ufacık bir kara parçasında; deyim yerindeyse avuç içi kadar bir toprakta yaşanır. Öyle ki; ÖLEN İNSANLAR AYAĞA KALKACAK OLSA SAVAŞTIKLARI ALANA SIĞMAZ. Çanakkale Kara Savaşlarından söz etmeden; böyle bir günü YALNIZCA -ANMA- GÜNÜNE ÇEVİRENLERİN ZİHNİYETLERİ GERÇEKLERE TARİHE ve BİZE UZAKTIR.

Bu savaşların baş sorumlusu İngiliz Bahriye Naziri yani Denizcilik Bakanı CHURCHİLL şöyle diyor:

"Yenilmez armadamızın üçte biri sulara gömüldü. Üçte biri kullanılamaz hale geldi. Başarısızlığımız savaşı 2 5 yıl uzattı. 8 5 milyon Avrupalının ölümüne neden oldu. Rusya'da komünistler yönetimi ele geçirdi. Bu olaylar vuku bulurken 30 milyon insan öldü. Biz Boğazı geçemeyince; Müslümanlar diğer Asyalılar Avrupa'nın ihtişamından şüphe etmeye başladılar. Biz Hindistan Pakistan Bangladeş'teki gücümüzü kaybettik; diğer Avrupalılar da sömürgelerindeki güçlerini"

Evet! Churchill in kendi ifadesidir. Çanakkale Savaşlarından 6 ay sonra kendinin ifade ettiği BAŞARISIZLIĞINDAN DOLAYI RÜTBELERİ TENZİL EDİLMİŞ İngiliz Bahriye Nazırlığından İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALMIŞ SAVAŞ KONSEYİNDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTIR. Çanakkale Zaferimiz üzerine bir savaş lideri olarak görev yapmasına imkân kalmayınca bir asker olarak ülkesine hizmet etmek istemiş o zaman da kendisine tenzil-i rütbe ile ancak BİNBAŞI RÜTBESİNE KARŞILIK GELEN TABUR KOMUTANLIĞI görevi verilmiştir. Tarihin garip tecellilerindendir.

Bir başka komutan Çanakkale Savaşlarındaki başarılarından dolayı NİSAN 1916 DA TÜMGENERALLİĞE YÜKSELTİLMİŞTİR. Tümgenerallik rütbesini getiren ARIBURNU ANAFARTALAR CONKBAYIRI KİREÇTEPE isimleriyle özetlenebilecek zaferleridir. Biz Ona ATATÜRK dedik.

ÇANAKKALE SAVAŞLARI gökten saf saf inen SAKALLI SARIKLI YEŞİL CÜPPELİ RUHANİ VARLIKLAR TARAFINDAN KAZANILMADI. Çanakkale Savaşları ANİDEN BASTIRAN SİSLER 3"LER 7"LER 40"LAR NEDENİYLE DE KAZANILMADI.

Çanakkale Savaşları -DİNLERİN SAVAŞIDIR diyenler ne büyük HATA İÇİNDEDİRLER. Siz hazırlıktayken birlikte GÖRMEDİK İNGİLİZ MEZARLIKLARINDAKİ MÜSLÜMAN İNGİLİZ ASKERLERİNİN İSİMLERİNİ? BUNDAN DAHA VAHİMDİR Çanakkale"de kıran kırana bir mücadele yaşanıyorken güneyde MÜSLÜMAN ARAPLARIN İNGİLİZLERLE İTTİFAK YAPARAK YİNE MÜSLÜMAN OLAN TÜRKLERE SALDIRMASI.

Bunları mutlaka bilmelisiniz. ÇANAKKALE DİNLERİN SAVAŞTIĞI YER DEĞİLDİR. Devletini ve başkentini kurtarmaya çalışan TÜRKLERİN EMPERYALİST BATIYLA yüz yüze geldiği yerdir.

Çok dar boğazdır. Çok da zor. Çanakkale Zaferinden ya da "Şehitleri Anma Günü"nden söz ederken MUSTAFA KEMAL ADINI SÖYLEMEKTEN ÇEKİNENLER; ya da bilinçli olarak söylemeyenler hakkında VERİLECEK HÜKMÜ SİZE BIRAKIYORUM.

Diyor ki Mustafa Kemal ATATÜRK;

"MİLLET BOŞUNA ÖLMEZ kan boşuna dökülmez. Eğer zaferler o milletin hayatında derin değişiklikler yapmazsa ve de ona millî güven sağlamazsa BAZI BUDALALARIN onunla BÖBÜRLENMESİNDEN BAŞKA BİR İŞE YARAMAZ. "

Çanakkale Savaşları ve Zaferleri Türklerin hayatında derin değişiklikler yaptı. Öncelikle;

- MUSTAFA KEMAL adı bayrak bayrak dalgalandı Anadolu da

- Bu zaferler ŞAYAK KALPAKLI ÇAKMAK GÖZLÜ DEVİN milli liderliğini hazırladı

- 19 Mayıs 1919"da Samsun"da Türk Kurtuluş Savaşını başlatıyorken O NU ÇANAKKALE"DEKİ ZAFERLERİ NEDENİYLE TANIYAN bir Anadolu HALKI İLE KUCAKLAŞTI

- Şayak kalpaklı mavi gözlü dev milletinin hayatında derin değişiklikler yaptı.

- HEM DE PADİŞAH OLMADAN HALİFELİĞİ KABUL ETMEDEN şeyh-şıh-hoca-derviş-evliya sıfatlarının ARKASINA SIĞINMADAN

- İnsanları ümmeti olarak değil MİLLETİ OLARAK arkasından sürükleyerek derin değişiklikler yaptı

- Ümmet ve kul iken daha kolay yönetilecek halkını VATANDAŞLIK BİLİNCİNE ve BİREY OLMA ÖZELLİKLERİNE kavuşturarak derin değişiklikler yaptı milletinin hayatında.

Bu dev adam 300 yıldır ihmal edilmiş cehalete terk ve teslim edilmiş Anadolu bozkırından büyük bir vaha yarattı.

Bütün BUNLARI OKUYUP-ÜFLEYEREK DİNİ SİYASETE ALET EDEREK yüzyıllardır olageldiği gibi gücünü arttırabilmek için SIRTINI DİN ADAMLARINA DAYAYARAK YAPMADI.

Ülkemin umudu yaşlanacağım günlerin sigortası olan gençler; SİZ İstanbul Liseliler BUNLARI MUTLAKA BİLMELİSİNİZ.

Unutmamalısınız BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLUNAMAZ.

Bu görüş ve anlayışla;

- İyi düşünen ve düşündüklerini uygulayan

- Hiçbir kurum kişi ya da cemaatin siz ve düşüncelerinize hükmedemediği

- Özgürlüğün bedelini çok ağır ödemiş bir milletin mensubu olarak özgürlüğün değerini iyi bilen

- Hiçbir bedel karşılığında düşüncelerini ve kimliğini satılığa çıkarmayan

- Bilgilerini su veya bu turlu dogmalardan değil bilimden kaynaklandıran bireyler olacağınıza inanıyorum.

Ayşe Gül YAYLA

NOT: İstanbul Erkek Lisesi Tarih Öğretmeni AYŞE GÜL YAYLA 18 Mart 2011 tarihinde yaptığı bu konuşma sebebiyle soruşturma geçirmiş ve kendisine "UYARI CEZASI" verilmiştir.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17878475.asp


a45UyF587661-180320230029 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2018/03/21  01:35 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


--

SIIR
. . . . . .
Siir bir tahta ka$iktir
Sapi ortasina denk dusen

CAN YUCEL

Enbiya Suresi nin 107.ayeti de Risale-i Nur a isaret ediyormus...
Ayetin Turkce anlami:
Seni ancak rahmet olarak gonderdik alemlere
Risale-i Nur sakirtlerinden birinin kaleme aldigi bir siirde; Risale-i Nur, alemlere rahmet olarak nitelendirildigi ni goren Said-i Nursi, bu ayeti ele aliyor ve nur sakirdi yani Nurcu nun gorusune katilarak: -Evet, Risale-i Nur alemlere rahmet olarak gonderilmistir , anlamina gelen bir aciklamada bulunuyor.
Said-i Nursi ye gore; ayetin anlami su oluyor: -Ey Risale-i Nur, biz seni alemlere rahmet olarak gonderdik Risale-i Nur u, Kur an-i Kerim de Cenab-i Allah imzaladigi gibi, basta Hazreti Muhammed olmak uzere: Hazreti Ali, Abdulkadir Geylani, Muhyiddin-i Arabi ve oteki ulu kisiler de imza basmislardir Risale-i Nur a.

Derleyen: Osman Turkoguz
INANCLARA VE AKLA AYKIRI BIR YAKLASIM, NURCULUK.

Bos bir cuvalin dik durmasi zordur.

Benjamin franklin

Adam adamdir olmasa da pulu .
Esek yine esektir atlastan da olsa culu.

Ziya Pasa


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder