21 Mart 2018 Çarşamba

ERCAN GÜLER‎ : FÜTUHATA DEVAM



ERCAN GÜLER‎ : FÜTUHATA DEVAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün kuzey Suriye bölgesini ve Irak'ın kuzeyini terörden arındıracağız açıklamalarından sonra alternatif haritalar çizilmeye başlanmış.

Türkiye'nin terör örgütü YPG/PKK'yı etkisiz bırakarak kontrol altına almak istediği bölge. Fıratın batısı olan ve koalisyon güçleri için hayati önem taşıyan Afrin'in alınması terör örgütü için çok büyük darbe olmuş oldu çünkü Afrin bölgesi YPG'nin kuzey batı Suriye'de kalan tek bölgesi iken aynı zamanda Irak'tan Afrine kadar olan koridoru birleştirip Akdenize açılarak alternatif enerji hattı oluşturup Türkiye'nin devre dışı kalması amaçlanıyordu.

Türkiye tam anlamıyla Suriye'ye müdahale etmeden önce Muhalif güçler Azez'de çok ufak bir bölgede sıkışmışken terör örgütü YPG ABD ve Koalisyon'un bütün desteği ile hızla Batı Fırata ilerliyordu ilk hedef olarak ise Cerablusu ve daha sonra Azezi alarak hattı tamamlamaktı hatta terör örgütünün liderleri o kadar havaya girmişti ki hedeflerinde Hatay'ın da olacağını ve Suriye'de ki işleri bitince Türkiye'ye yöneleceklerini belirtmişlerdi fakat Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'e karşı başlattığı Fırat Kalkanı Harekatında (FKH) başarılı olarak El-Bab'a kadar inmesi ve Cerablusu kontrol altına alması işleri karıştırdı. Daha sonrasında ise terör örgütü alternatif rota olarak Rejim ile anlaşarak güneyden inmeyi amaçladı fakat Türkiye'nin kendilerine yapacağı Zeytin Dalı Harekatı'nı da (ZDH) başarıyla sonuçlandırıp ellerinden alması hem Muhalifleri yeniden güçlendirecek hem de terör örgütünü ilerleme yerine tamamen savunma moduna sokabilir.

Keza Cumhurbaşkanı ısrarla tüm kuzey Suriye'yi ellerinden alacağız açıklamasını yaparken hem Türk hem Iraklı siyasiler ise terör örgütü PKK'ya karşı Irak'ın kuzeyinde ortak askeri operasyon yapılacağını belirtiyor. Iraklı bazı vekiller ortak operasyonda Irak güçlerinin karadan Türk güçlerinin ise havadan destek vereceğini iddia ediyor.

İşler ise tam anlamıyla Doğu Fıratta kalan Münbiç bölgesiyle beraber karışacak. Cumhurbaşkanı alacağız derken ABD bir adım dahi geri çekilmeyecekleri açıklamasını yapıyor.


a45UyF587661-180321151249 Oraj Poyraz At Neomailbox 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2018/03/21  15:33 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Insan, dusecegi yere cikmamalidir.

Anonim

Resulullah (sav):
Ben kiyametin kopacagi ayni saatte gonderildim.
Ancak, sunun sunu gecmesi gibi ben kiyamet saatini gecip biraz evvel geldim!
buyurdular ve orta parmagi ile sehadet parmagini gosterdiler.

Sahih-i Muslim
Hadis No: 5026

Allahu teala, beni insanlarin en iyilerinden vucuda getirdi.

Tirmizi

Quo vadis.
* * *
Nereye gidiyorsun?

Latin Atasozu


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder