24 Mart 2018 Cumartesi

AB'DEN TÜRKİYE'YE DOĞU AKDENİZ UYARISI



AB'DEN TÜRKİYE'YE DOĞU AKDENİZ UYARISI

23 Mart 2018 Arzu Çakır

Türkiye ile Avrupa Birliği'nin 26 Mart'ta Varna kentinde düzenleyeceği zirveden üç gün önce Brüksel'de yapılan liderler zirvesinden Türkiye'ye uyarı geldi. Zirvenin sonuç bildirgesinde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine son vermesi istenerek Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimiyle dayanışma içinde oldukları açıklaması yer aldı.

Brüksel'de iki gün süren ve yüklü bir gündemle toplanan AB zirvesinde Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi Akdeniz'de Türkiye ile yaşanan "doğalgaz gerginliğini" gündeme getirerek AB'den kendilerine destek vermesini istedi.

Zirvenin ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde "Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege Denizi'ndeki faaliyetlerinin yasa dışı olduğu" ifadesi yer aldı. Türkiye'ye "uluslararası hukuka saygı duyma zorunluluğu hatırlatılarak komşularıyla iyi ilişki geliştirmesi ve başta Kıbrıs olmak üzere AB üyesi ülkelerle ilişkilerini normalleştirmesi" çağrısı yapıldı.

Bildiride AB'nin Rum yönetimi ve Yunanistan ile de tam bir dayanışma içinde olduğu vurgulandı Kıbrıs Rum yönetiminin "egemenliğindeki doğal kaynaklarından faydalanma hakkı" olduğunun altı çizildi.

Sonuç bildirgesinde ayrıca izinsiz sınırı geçtikleri için tutuklanan 2 Yunan askerinin de aralarında olduğu Avrupa Birliği vatandaşlarının Türkiye'de devam eden tutukluluk hallerinden dolayı Birliğin derin kaygı taşıdığı bu konunun diyalog yoluyla çözülmesi beklentisi içinde oldukları" kaydedildi.

Juncker: "Zirveyi karışık duygularla bekliyorum"

Zirvenin ardından basın toplantısı düzenleyen Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker 26 Mart'ta AB Dönem Başkanı Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenecek AB-Türkiye zirvesi için "Bu buluşmayı karışık duygularla bekliyorum" cümlesini kullandı. Juncker "Çünkü Türkiye ile ihtilaflı konular artmaya devam ediyor. Türk Cumhurbaşkanı ile açık ve dürüst bir tartışma gerçekleştireceğiz" dedi. Juncker görüşmenin zor geçeceğini ancak aynı zamanda ilişkilerin güçlendirilmesi için de bir fırsat olacağını belirtti.

Tusk: "Kolay bir zirve olmayacak"

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da "Türkiye ve AB ilişkilerinin geleceğini ilgilendiren pek çok konuyu ele alacağız. Biliyorum ki kolay bir toplantı olmayacak. Kesinlikle Türkiye'deki durum ve Suriye'deki gelişmeler dahil çok sayıda sorun ele alınacak. Ama bizler komşuyuz ve açıkça konuşmanın ortak çıkarlarımız için işbirliği yapmanın yolunu bulmalıyız" diye konuştu.

Juncker ve Tusk Varna Zirvesi'nde iki Yunan asker dahil Türkiye'de tutuklu bulunan tüm AB vatandaşlarının durumunu da gündeme getireceklerini açıkladı.

Ankara: "AB tarafsız değil"

Ankara'dan ise AB'nin "tarafsızlığını yitirdiği belirtilerek "AB sadece üyesi olduğu için Güney Kıbrıs'a destek veriyor haklı olup-olmadığına bakmıyor" açıklaması geldi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy "AB Kıbrıs konusunda tarafsızlığını yitirmiştir. İlişkilerimizdeki güven sorununu gidermek için daha yapıcı bir tavır almalarını bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Varna zirvesinde Türkiye AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'a AB'den daha tarafsız olmasını istediklerini ve vize serbestisi gibi bir takım sözlerini yerine getirmelerini beklediklerini iletecek.

https://www.amerikaninsesi.com/a/ab-den-turkiye-ye-dogu-akdeniz-uyarisi/4313383.html


a45UyF587661-180324181757 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2018/03/25  00:47 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


--

Beceriyle uygulanan dolayli taktikler hava ve yeryuzu gibi tukenmez; nehir ya da irmaklarin akisi gibi durmaz; gune ya da ay gibi yeniden dogmak icin batar; dort mevsim gibi geri gelmek uzere gider. Sadece yedi nota bulunmasina ragmen bunlarin karisimindan pek cok melodi uretilir; sadece dort tad (aci, tuzlu, eksi, tatli) bulunmasina ragmen, bunlarin karisimindan sinirsiz tadlar elde edilir; sadece bes ana renk (sari, beyaz, siyah, mavi, kirmizi) olmasina ragmen, bu renklerin karisimindan sinirsiz renkler elde edilir.

Sun Tzu dan Savas Sanati

Tevbe suresinin 130.ayeti de Risale-i Nur a isaret ediyormus.
Ayetin Turkce anlami:
-Eger yuz cevirirlerse de ki: Allah bana yeter.
Ondan baska Tanri yoktur.
Ona guvendim ve ona dayandim
Said-i Nursi ye gore; bu ayet, Risale-i Nur kitaplarindan olan Isaret-ul Icaz adli kitabin yazildigi tarihi gosteriyor.
Birinci Dunya Savasi nin baslangici sayilan olaylar meydana geldiginde, hic kimseden yardim gormeden nurlarin yayildigina isaret ediyormus
Buna gore ayetin anlami su oluyor:
-Ey Risale-i Nur, eger senden yuz cevirirlerse de ki: Allah bana yeter.
Ondan baska Tanri yoktur.
O na guvendim ve O na dayandim
Suphesiz Allahin askerleridir galip olanlar anlamindaki ayet de Risale-i Nur a isaret ediyormus.
Said-i Nursi ye gore; bu ayetteki Allahin askerleri sozunun kapsaminda ozellikle, Risale-i Nur sakirtleri vardir.
Ayet, Risale-i Nur Sakirtlerinin bir zaman hapse girmelerine karsilik, manevi yonden galip olduklarina isaret ediyor ve tesellide bulunuyor
Said-i Nursi ye gore: Risale-i Nur Sakirtleri dir. Galip olanlar
Ayetin Turkce anlami: Onlar ki O nun la birlikte inandilar, iman ettiler.
Onlarin nurlari, onlerinden ve saglarindan kosusmaya ve ucusmaya baslar.
Yani nurlari cevrelerine sacilir.
Onlar o zaman, -Ey Rabbimiz!
Nurumuzu tamamla ve bizi bagisla! derler
Said-i Nursi ye gore; bu ayette de, ozellikle Risale-i Nur sakirtleri, yani Nurcular anlatilmaktadir.
Said-i Nursi ye gore; ayetin anlami soyle oluyor: Said-i Nursi yle birlikte inananlar ve iman edenlerin nurlari cevrelerine sacilir.
O zaman onlar, -Ey Rabbimiz nurumuzu tamamla ve bizi bagisla!
diye dua ederler

Derleyen: Osman Turkoguz
INANCLARA VE AKLA AYKIRI BIR YAKLASIM, NURCULUK.

Bir takim seyhlerin, dedelerin, seyyitlerin, celebilerin, babalarin, emirlerin arkasindan suruklenen ve falcilara, buyuculere, ufurukculere, muskacilara talih ve hayatlarini emanet eden insanlardan murekkep bir kutleye, medeni bir bir millet nazariyle bakilabilir mi?

Mustafa Kemal Ataturk

MADEM KI VAKIT AKSAM
. . . . . .
Madem ki vakit aksam
Madem ne evim barkim
Ne de bir tek asinam
Acilsin gizli sofram
Gelsin kadehte rakim
Dostum, nesem ve sarkim
Madem ki vakit aksam

Cahit Sitki TARANCI


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder