12 Mart 2018 Pazartesi

'ABD'YLE İLİŞKİLERİMİZİ YA DÜZELTECEĞİZ YA DA TAMAMEN BOZULACAK'

Çavuşoğlu: "ABD YPG ile işbirliğine bahane olsun diye DEAŞ'a dokunmuyor"
Çavuşoğlu: "Kaybolan güvenin nedeni ABD"
Yıldırım: Kirli pazarlık içinde olmayız
"Terör tehdidini sona erdirmek için kimsenin icazetine ihtiyacımız yok"
'Amerika'nın Artık Aklını Başına Toplayıp Doğru Dürüst Bir Karar Vermesi Lazım'
Tesbitler doğrudur.
Akıl ve mantık gözüyle baktığımızda Amerikayla bir yol ayrımına gelmek ve yüzleşmek zorunda kalacağımız açıktır.

Ben zaten yıllardır bu tespiti yapar dururum, ve bu yönde uyarılar yapmaktan da dilimde tüy bitti.

Şimdi AKP hükumetinin geldiği bu noktada, sözlerini, siyasi duruşunu onaylıyorum.
Umuyor ve diliyorum ki, bütün bu tavır değişikleri gündelik bir siyasi cilveleşme değildir.

Ve bir kez daha tekrar ediyorum.
Ülkemiz orta ve uzan vadeli stratejisini, ekonomik, siyasi ve askeri politikalarını bu gerçeklere uygun olarak yeniden düzenlemek zorundadır.
Askeri olarak bizim en çok önem vermemiz gereken şey, savaşmadan caydırıcılık yoluyla kazanacak kadar güçlü ordulara sahip olmamızdır.
Karşımıza çıkacak ordulara yol ve yön veren karar vericilerin elleri asla tetiğe uzanacak kadar yürekli olmamalı.

Bunun en yakın örneğini İtalyan ENI petrol sondaj platformu ve onu korumak üzere bölgeye gelen İtalyan-Fransız donanmasının uzaklaştırılmasında gördük.
Doğrusu Exxon Mobile sonaj şirketi ve ardında durması beklenen Amerikan donanmasının caydırılması konusunda çekincelerim var.
Ancak, şimdi değilse bile zaman içerisinde Doğu Akdeniz ve Karadenizde denizlerde ve havada mutlak caydırıcılık kazanmamız şarttır.

Ve gelelim TSK'ya, görüyorum ki TSK tarikatlara, partizanca mülakat yapanlara, personel yönetimi doğrudan AKP teşkilatına bağlanmıştır.
Bu çıkar yol değildir.
TSK her iktidar değişikliğinde büyük tenkisatların yapılacağı bir yer haline sokulmamalı.
Unutulmamalı ki, bu gün büyük bir rahatlıkla alt üst ettiğiniz ve yenide yapılandırdığınız düzen, başkaları tarafından da ayın cevvallikle yıkılıp yeniden yapılabilir.
Bu nedenle sonradan yıkılması başkaları için elzem olabilecek yapılanmalara şimdiden hiç girmeyin.

TSK AKP'nin ordusu olmamalı, bu olursa ordularımızda zaman içerisinde devamlılık, bilgi ve beceri birikimi olamaz.
Ve şu anda bu uyarıyı yaptığıma göre böyle bir durumda var.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      

'ABD'YLE İLİŞKİLERİMİZİ YA DÜZELTECEĞİZ YA DA TAMAMEN BOZULACAK'

12 Şubat 2018

Hilmi Hacaloğlu

Türkiye ve ABD arasında Suriye meselesinde yaşanan derin görüş ayrılığını gidermek için önemli bir haftaya giriliyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın dün Beyaz Saray Genel Sekreteri H. R. McMaster'la yaptığı görüşmenin ardından hafta içinde da Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Brüksel'de ABD'li mevkidaşı Jim Mattis'le bir araya gelecek.

Ayrıca Ortadoğu'da turu kapsamında bugün Mısır'dan Kuveyt geçecek olan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bir son dakika değişikliği olmazsa Perşembe ve Cuma günü Ankara'da olacak. Tillerson Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüşecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Başbakan Binali Yıldırım'dan bugün art arda gelen sert açıklamalara bakıldığında dünkü Kalın-McMaster görüşmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan "Görüşmede Türkiye ve ABD'nin uzun vadeli stratejik ortaklık ilişkileri teyit edilmiş ve iki ülkenin öncelik ve hassasiyetleri ele alınmıştır" açıklamasına rağmen iki ülke arasındaki sorunlar orta yerde duruyor.

Çavuşoğlu: "ABD YPG ile işbirliğine bahane olsun diye DEAŞ'a dokunmuyor"

Türkiye-Afrika 2. Bakanlar Gözden Geçirme Konferansı'nın ardından Afrika Birliği Komisyon Başkan Yardımcısı Thomas Kwesi Quartey ve Ruanda Devlet Bakanı Olivier Nduhungirehe'yle birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'nin Menbiç operasyonunun ardından YPG'lileri Fırat'ın doğusuna göndereceği yönündeki sözünü tutmadığını yineledi.

Çavuşoğlu "Suriye'nin özellikle çöl ve Irak sınırına yakın bölgelerinde cepler halinde terör örgütü DEAŞ mevcudiyeti bulunuyor. (ABD güçleri) Sadece YPG'yle işbirliğini devam ettirmek için bir bahane olarak buralardaki cepler halindeki küçük gruplar halindeki DEAŞ'lılara dokunmuyorlar. Afrin bölgesindeki YPG teröristleri hem Afrin bölgesindeki tutuklu DEAŞ'lıları serbest bıraktılar hem de Fırat'ın doğusunda DEAŞ teröristlerini getirerek ÖSO ve Türk ordusuna karşı birlikte mücadele etmeye çalışıyorlar ne yaparlarsa yapsınlar boş" dedi.

Çavuşoğlu: "Kaybolan güvenin nedeni ABD"

Dışişleri Bakanı bir gazetecinin ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Türkiye'ye yapacağı ziyaretten beklentilerini sorması üzerine "artık vaat istemiyoruz somut adım istiyoruz" yanıtını verdi.

"Belli konuları ABD'yle konuşabilmemiz için daha önce de tekrar tekrar söyledim kaybolan güvenin tesis edilmesi gerekiyor. Kaybolan güvenin nedeni de ABD'dir. Çünkü Türkiye hiçbir müttefikine dostuna ve hiçbir ülkeye yanlış yapmaz yapmamıştır yapmaz. Ama müttefikimiz ABD'den çok ciddi hatalar yanlışlar gördük FETÖ konusunda YPG ve başka konularda. Halkımızın da bizim de ABD'ye güvenimizin kaybolması doğaldır. Bu güvenin yeniden tesis edilmesi gerekiyor ve artık söz ve vaatler istemiyoruz. Tillerson'ın bu ziyaretinde de bunları değerlendireceğiz çünkü ilişkilerimiz çok kritik bir noktadadır. Ya ilişkileri düzelteceğiz ya bu ilişkiler tamamen bozulacak. Bunun başka bir seçeneği yoktur. Bunları da samimi bir şekilde konuşacağız. "

Yıldırım: Kirli pazarlık içinde olmayız

Başbakan Binali Yıldırım da Makedonya Başbakanı Zoran Zaev'le Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında Türkiye'nin "kirli bir pazarlık" içinde olmayacağını söyledi

Yıldırım "Fırat Kalkanı'yla Münbiç Azez arasını nasıl temizlediysek Afrin bölgesini de terör oluşumlarından temizleyeceğiz ve oradaki o bölgenin insanlarına tekrar topraklarına yurtlarına dönmesini sağlayacağız. Bir kirli pazarlık içinde olmayız. Terör bizim için en büyük tehdittir. En büyük baş belasıdır" dedi.

"Terör tehdidini sona erdirmek için kimsenin icazetine ihtiyacımız yok"

Başbakan Yıldırım ABD'ye rağmen dahi olsa Türkiye'nin Suriye'deki YPG hedeflerine yönelik operasyonunu sürdüreceği yöynüde net mesaj verdi.

"NATO'da müttefikimiz uzun yıllar 'stratejik ortak' diye düşündüğümüz Amerika'nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım. Terör örgütlerini yanına alıp terörle mücadele etmenin devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını artık Amerika'nın görmesi gerekiyor. Görürse güzel görmezse biz yapmamız gereken neyse onu yapmaya devam ederiz. Hem Afrin'de hem de diğer bölgelerde terör tehdidini sona erdirmek için atılması gereken adımları kararlılıkla atarız. Bunun için de herhangi birinin icazetine ihtiyacımız yok. Uluslararası hukukun bize tanıdığı bütün imkanları sonuna kadar kullanırız. "

'Amerika'nın Artık Aklını Başına Toplayıp Doğru Dürüst Bir Karar Vermesi Lazım'

Ümit Özdağ: Ciddiyseniz İncirlik Üssü'nü kapatın

İktidar cephesinden ABD'ye yönelik sert sözler dile getirilirken muhalefet de iktidarı dış siyaseti iç siyasete konu etmekle suçluyor.

Bugün açıklamalarda bulunan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ hükümeti İncirlik Üssü'nü gündeme getirmediği için eleştirdi.

Özdağ "Çavuşoğlu'nun hiçbir açıklamasını ciddiye almak mümkün değildir. ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya vermiş olduğu desteğin yüzde 95'i İncirlik Üssü'nden kaynaklanmaktadır. Daha şimdiye kadar ne Cumhurbaşkanı'nın ne de Çavuşoğlu'nun ağzından İncirlik'le ilgili en ufak bir ifade bir söz çıkmamıştır. Bu samimiyetsizliktir milletle oynamaktır. Eğer bu konuda ciddi bir tavırları varsa İncirlik'teki bütün uçuşları durdurarak işe başlarlar. Yoksa milleti kandırıyorlar demektir" dedi.

https://www.amerikaninsesi.com/a/cavusoglu-iliskilerimizi-ya-duzeltecegiz-ya-da-tamamen-bozulacak/4249871.html


a45UyF587661-180312141136 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2018/03/12  14:28 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 

--

Elbetteki insanlar savas istemez, fakat ulkelerin politikalarini belirleyen liderlerdir.
Ardindan insanlari bu yola suruklemek her zaman kolay bir seydir.
Butun yapacagin onlara ulkenizin saldiriya ugradigini soylemek, barisseverleri vatansever olmamakla ve ulkeyi tehlikeye sokmakla suclamaktir.
Bu yontem her ulke icin gecerlidir.

H. Goering

Seleme Ibnu l-ekva (Radiy Allahu anh) anlatiyor:
resulullah (Aleyhissalatu Vesselamesselam) bir gazve sirasinda basimiza hz.ebu bekir (Radiy Allahu anh) i komutan tayin etti.
Bu seferde musriklerden bir gruba gece baskini yaptik.
Onlardan cokca olduruldu.
Ben kendi elimle yedi kisi oldurdum.
Bunlar, farkli ailelerdendi.
O gun parolamiz: ey mansur (yardim goren) oldur, oldur! idi
Ebu davud, cihad 78, (2596),102, (2638).

Kendini bilen Allah ini da bilir.

Hz.Ali

In extenso
Tam icerikle

Latin Atasozu


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder