30 Mart 2024 Cumartesi

SAVAŞ KAPIDA. FRANSA: BİR AYDA 20.000 ASKER GÖNDEREBİLİRİZ.

Sedat Laçiner : SAVAŞ KAPIDA. FRANSA: BİR AYDA 20.000 ASKER GÖNDEREBİLİRİZ.

22 Mar 2024

#ukrayna #rusya #ukraynarusyasavaşı.

Rusya İstihbaratı, Fransa'nın Ukrayna'ya ilk etapta 2 bin askeri gizlice göndereceğini açıkladı.

Fransa Genelkurmay Başkanı ise Fransa'nın bir ay içinde oluşturulacak bir uluslararası güce 20 bin asker verebileceğini açıkladı.

Macron, kara birlikleri gönderme görüşünde ısrarcı.

Putin, "savaş çıkar" diyor.

Sevgili dostlar merhaba, Bir yayınla yine birlikteyiz.

Avrupa tozduman, hani tabiri caiz ise, ortalık.

Tozduman savaşın yerküre üzerinde en çok konuşulduğu kıta Avrupa oldu.

Yakın zamana kadar istikrar ve barış ile anılan Avrupa şu anda hem savaşıyor, Ukrayna Savaşı, çok şiddetli bir şekilde devam ediyor, hem de savaştan yeni savaşlardan konuşan en çok konuşan kıta olarak ön plana çıkıyor.

Fransa devlet başkanı Macron, biliyorsunuz, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'ya asker gönderebilecek yeni kara birlikleri gönderebilecek yini bu seçeneği asla yok sayamayacağın devletler tepki gösterdiler, mesela Almanya gibi.

Almanya, İngiltere, Amerika Ukrayna'ya asker göndermeyi düşünmediklerini söylediler.

Ancak Macron, sözlerinin arkasında durmaya devam ediyor, daha ileri bir aşamaya, hatta sözlerini taşıyor, sözleri Avrupa'da taraftar da buluyor.

Diğer taraftan Macron sadece konuşmuyor, sanki bir şeyler yapacakmış gibi hazırlık işaretlerini de veriyor.

Macron geçtiğimiz hafta sonu yine Fransız medyasına konuştu ve dedi ki, bir noktada kara birlikleri gönderilmesine mecbur kalacağız.

Yani bu bir bizim için seçenek değil, bir mecburiyet olacak çünkü dedi Putin sadece Ukrayna'ya değil tüm Avrupalıların güvenliğine yönelik bir tehdit, yani Putin sadece Rusya, sadece Ukrayna'nın düşmanı değil, bütün Avrupa güvenliğinin düşmanıdır dedi Macron ve bir noktada mutlaka asker göndermek zorunda kalacaklarını ifade etti.

Bunlar büyük sözler, Macron'a göre Rusya Ukrayna'da zafer kazanacak olursa asla Ukrayna topraklarında durmaz, Avrupa'nın içlerine doğru ilerler.

Yine Macron, birkaç gün önce dedi ki, Fransa kenti Strasbourg ile Ukrayna şehri Lviv arasında sadece 10,000 km var, hatta 1500 kilometreden bile daha az bir mesafe var.

Yani Macron diyor ki savaş zaten kapımızda, 1500 km yakınımıza gelmiş, dayanmış şimdi.

Diyeceksiniz ki, 1500 km ne kadarlık bir mesafedir, şöyle bir benzetme yapayım, yani buradan bir fikir edinebilirsiniz, Bursa ile Kars ilimiz arası yaklaşık 1500 km, yani Türkiye'nin bir ucundan öbür ucuna, mesafe 1500 kilometreden daha fazla.

Yani Ukrayna savaşıyla diyor Fransa arasındaki mesafe Türkiye'nin boyundan bile kısa, yani böyle enlemesine, daha doğrusu eninden bile daha kısa olaya böyle bakarsanız, Fransa gerçekten savaşa yakın.

Haritaya baktığınızda Fransa ile Ukrayna Savaşı arasında birkaç ülkenin olduğunu görürsünüz, ancak Ukrayna'nın en büyük talihsizliği, aynı zamanda da kuzeydeki Avrupa devletlerinin de büyük talihsizliği doğal savunma hatlarının azlığıdır.

Ukrayna'ya baktığınızda dağların daha az olduğunu, yani bir taraftan girdiğinizde önünüzde sadece nehirler, su birikintileri ve nehirler var.

İşte Ukrayna sınırından Fransa'ya kadar aldığınızda Alp dağlarının kuzeyinde gerçekten geniş bir ovadan bahsediyoruz.

O nedenle de hızlı ilerleyen bir ordu için bu mesafe mesafe sayılmaz, çok büyük bir mesafe sayılmaz.

Tabii bunları söylerken nükleer silahları yok sayarak bunu yapıyoruz, yani nükleer silahları iki tarafında kullanmayacağı varsayımıyla, sadece konvansiyonel bir savaş için bu değerlendirmeyi yapıyoruz.

Macron geçtiğimiz günlerde ülkesinin önde gelen siyasi parti liderlerini de toplamıştı, biliyorsunuz, Paris'te ve o toplantıda Fransa'nın Ukrayna'ya askeri birlik kar birliği göndermesinin şartlarını onlara açıklamış ve demişti ki, Rus ordularının Odessa veya Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaşması durumunda, o yola girmesi durumunda Fransız birlikleri devreye girebilir.

Tabii ki, Macron bunu kamuya açık bir şekilde yapmadı, içeride konuştu, toplantıya katılan siyasi parti liderleri içeride konuşulanları dışarıda paylaştı, ama Macron'dan Fransa cumhurbaşkanlığı'ndan bu konuda herhangi bir yalanlama gelmedi.

Demek ki neymiş?

Fransa eğer Rus orduları Odessa'ya Kiev'e yaklaşırsa, Fransa orduları da Fransa kar birlikleri de Ukrayna'da devreye girecekmiş.

Dediğim gibi, Macron'un sözleri Avrupa'da genel bir tepki çekti, ancak görünen o ki hızla Macron'un görüşleri destekçi buluyor.

Finlandiya, Litvanya, Polonya, Fransa gibi düşündüklerini az buçuk açıklamaya başladılar, ayrıca bunun sadece Fransa görüşü olmadığı da anlaşılıyor, bu görüş NATO'nun içerisinde ciddi ciddi konuşulan, tartışılan bir görüş.

Ancak Fransa lideri Macron bunu bir çeşit fırsata çevirdi ve yeni bir Napolyon veya yeni bir de Gaulle olma arzusuyla, yani bir kahraman olma arzusuyla hareket ediyor.

Macron tarihe ismini altın harflerle geçirmek istiyor.

Yani Fransa'nın birçok devlet başkanı vardı ama işte Napoleon, de Gaulle bir de Macron vardı, dedirtmek istiyor.

Çok pahalı bir yöntem tabii, gerçekten çılgınca ve pahalı bir yöntem.

Diyor ki Macron, ama şu ana kadar gördüğümüz odu ki, Macron ciddi sözünün arkasında duracak gibi bir izlenim ediniyoruz, aldığımız işaretlerden.

Önceki gün enteresan bir işaret daha geldi.

O da neydi?

Rusya Devlet Başkanı Putin, birkaç gün önce, biliyorsunuz, Ukrayna'da gizli dinlemelerde çok sayıda Fransızca ve İngilizce konuşma tespit ettiklerini, çok sayıda yabancı askerin Ukrayna'da bulunduğunu ve kendilerinin de birçok yabancı askeri öldürdüğünü açıkladı.

Yani Putin diyor ki, Fransa asker gönderecekmiş, zaten gönderdi, bu yüzden böyle konuşuyorlar.

Bunu söylemeye getiriyorlar ve Putin dedi ki, daha çok asker gönderin, göreceksiniz, hepsi ölecek, yani onlar için iyi bir gelişme değil.

O nedenle böyle bir hata yapmayın, diyor Putin.

Gönderdiğiniz askerler ölüyor, çoğu ölüyor diye açıklama yaptı.

Putin Fransa'ya meydan okudu.

Rusya Devlet Başkanı da Fransa'ya meydan okudu ve Ukrayna'ya gelecek her yabancı askerin öldürüleceğini açıkladı.

Rus etkililer Fransızların ise bu yabancılar içerisinde öncelikli hedef olacaklarını söylediler.

Yani Macron'un açıklamalarının Rusya'da ciddi bir kızgınlığa yol açtığı aşikar.

Somut bir emare daha, o da nedir?

Rus istihbaratının önceki günkü açıklaması.

Salı günü, Rus istihbaratı, Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Naryshkin bir açıklama yaptı ve dedi ki, Fransa Ukrayna'ya 2.000 asker göndermeye hazırlanıyor.

Sergey Naryshkin, kim bu kişi?

Rusya Dış İstihbarat Servisinin başındaki kişi ve diyor ki, Fransa Ukrayna'ya 2000 asker göndermeye hazırlanıyor ve bu açıklamasını da Naryshkin, Sevr'in web sayfasında yayınladı.

Naryshkin şöyle diyor: Fransız askerleri Rus Silahlı Kuvvetlerinin saldırılar için meşru bir öncelikli hedef haline gelecek, bizim silahlarımız, kılıcımız, Rus dünyası topraklarına girecek, tüm Fransızları bekliyor.

Diye bir meydan okumada Sergey Naryshkin'den geldi.

Naryshkin'e göre Fransa ilk etapta 2000 kadar askeri gönderecek, bunları da fazlaca fark ettirmeden Ukrayna topraklarına sokacak.

İşte diyor ki Naryshkin, bunlar eğitim amaçlı, şunlar istihbarat desteği için, bunlar gözetleme için, bunlar danışmanlık hizmeti için farklı görünümler altında, diyor.

Naryshkin, 2000 kadar Fransız askeri Ukrayna'ya girecek ve bu misyonun ilk parçası olacak, yani diyor ki Naryshkin, Fransızların hedefi 2000 askerden fazlasını Ukrayna'ya yerleştirmek ama ilk etapta 2000 askeri fark ettirmeden, çok ortalığı hani toz dumana boğmadan yapacak, diyor.

Ama Macron pek de öyle konuşmuyor, yani Macron aslına bakarsanız, Fransa'nın şu anda aldığı nefesi bile takip etmeyi gerektirecek açıklamalar yapıyor.

Şimdi Naryshkin'in açıklaması enteresan bir güne denk geldi.

Fransa Genelkurmay Başkanı Pierre Chirac le Monde gazetesi konuştu, Le Monde gazetesindeki yazıda makalede, şil dedi ki, krizin kaynakları çoğalıyor, hangi krizin, Ukrayna Savaşı'nı kastediyor ve sarmallı, yani sarmallı genişleme riskini de beraberinde taşıyor, diyor.

Ukrayna Savaşı, Fransa Genelkurmay Başkanı General Şil, barış istiyorsanız savaşa hazır ol, Latince bir atasözüdür, çok bilinen ve meşhur bir sözdür, ancak sözleri burada bitmiyor, sadece atasözlerinden, deyimlerden bahsetmiyor.

Şil, diyor ki, Fransa diyor, uluslararası bir koalisyon gücüne 20.000 asker verebilir, bunu da, diyor, 30 gün içinde biz temin edebiliriz, 20.000 askeri 30 gün içerisinde hazırlarız.

Ve yani sadece bir ay içerisinde, o uluslararası güce bu askerlerimizi gönderebiliriz.

Bir tümen askeri gönderebiliriz, yine General Şil diyor ki, Fransa, 60.000 askerden oluşan uluslararası bir orduya da komuta edebilecek kapasiteye sahip.

Yani Fransa Genelkurmay Başkanı, "Biz diyor 20.000 askeri çıkarabileceğimiz gibi, aynı zamanda 60.000 askerden oluşacak uluslararası ordunun komutanlığını da yapabiliriz."

Şimdi nereden çıktı 60.000 asker, nereden çıktı 20.000 asker?

Fransa Genelkurmay Başkanı, böyle bir açıklamayı neden bugün yapar?

Herkesin tabii ki anladığı şey, Fransa'nın Ukrayna'ya en az 20.000 asker göndermeye hazırlandığı; diğer ülkelerden de eğer 40.000 kadar asker verilirse, 60.000 askerden oluşan uluslararası bir güçle Ukrayna Savaşı'na Fransa'nın bir ay gibi bir süre içerisinde girebileceğini söylüyor.

Fransız Genelkurmay Başkanı Piashil bu açıklamaların devamı olarak, Fransız medyasını yakından takip ederseniz, Fransa'nın aslında Ukrayna'da askerlerinin olduğunu görüyorsunuz.

Bu askerler öncelikle uzun menzilli seyir füzelerinin kullanılması konusunda Ukrayna'ya yardımcı oluyorlar.

Nasıl yardımcı oluyorlar?

Şöyle yardımcı oluyorlar: Rusya'nın bir gemisi Karadeniz'de seyrediyor.

Fransızlar bu gemiyi tespit ediyorlar ve Ukraynalılara diyorlar ki "şu gemiyi vuralım, bu gemi vurulabilir."

Ondan sonra füzeler hazırlanıyor, uçaklara bunlar monte ediliyor, bunları gözlemliyorlar.

Ardından uçak doğru noktadan bu atışı yapıyorlar ve bunların hepsini Fransızlar ve İngilizler yapıyor.

Elbette, İngilizler de uzun menzilli füzelerden gönderdiler çünkü orta uzun bunların hepsini Fransız askerleri yapıyor, yani aslına bakacak olursanız, Karadeniz'de Rus gemilerini kim batırıyor?

Fransızlar ve İngilizler batırıyor önemli noktalara vuruşları.

O füzelerle kim yapıyor?

Aslına bakarsanız, Fransızlar ve İngilizler yapıyor bunları böyle.

Fransız medyasında boy çıkmaya başladı, ikincisi önemli bir bilgi olduğunu düşünüyorum.

Fransız televizyonları şu anda gidecek Fransız askerlerinin Ukrayna'da hangi şehirlere yerleşeceğini, hangi lokasyonlarda efendim siper alacaklarını bile gösteriyor haritalar üzerinde anlatıyorlar.

En çok öne çıkan ise Dinyeper Nehri'nin batı kıyısında, Kiev'e yakın efendim.

Kiev ile Karadeniz arasındaki noktalarda konuşlanması.

Bu da neyi gösteriyor?

Bakın, buradan şunu anlamamız gerekiyor: Ruslar şu anda ilerlemeye başladılar.

Bu ilerleme bugün 1 kilometre olur, yarın 10 km olur, öbür gün ne kadar olacağı belli değil.

Çünkü Ukrayna'yı batı dünyası yeterince destekleyip, yani destekleyen derken, yani yetmedi Rusya ile mücadeleye.

Yetmedi bir de kanaatim odur ki ya Ukrayna'nın temel sorunu sadece mühimmat değil, ya top mermisi göndererek bu savaşı kazanamazsınız, ya böyle süper silahlar göndereceksiniz ki o silahları gönderirseniz Rusya da karşısına benzeri silahlarla cevap veriyor ama bence Ukrayna'nın asıl sorunu insan gücündeki azlık.

Ukrayna'ya asker lazım.

Ukrayna ordusu son iki yıl içerisinde ciddi kayıplar verdi.

Şimdi Ukraynalılara sorduğunuzda, onlar diyor ki, "ya işte biz sadece 30.000 asker kaybettik."

30.000 değil, yani Amerikalıların kendi tespiti yaz ayları için 70.000 di ya Çin ve diğer istihbar Amerikan istihbaratının söylediği bu yani 70.000 asker muhtemeldir ki bugün o rakam 100.000'in de üzerine çıkmıştır.

Nihayetinde Ruslar ölüyor.

Tamam da Ukraynalılar ölmüyor mu?

Onlar da ölüyor.

Rusya'nın kaybı daha fazla olabilir ancak Rusya bunu tolere edebiliyor çünkü neden çoğunlukla lejyonerlerle savaşıyor, paralı askerlerle savaşıyor?

Nepal'den, Hindistan'dan, Orta Asya'dan topladığı askerlerle savaşıyor Rusya.

Rusya henüz esas gücünü sürmüş değil, önden sürdükleri kolayca feda edebileceği askerler oldu ama şu anda Ukrayna insan gücünü kaybetmiş görünüyor.

Mevcut askerler yeterli olmuyor.

Kiev yönetimi 500.000 kişiyi askere almak istiyor ama bunun da moralleri ve işte diğer sosyal unsurları bozmasından korkuluyor.

Ukrayna'nın ciddi bir asker açığı mevcut, belki de o yüzden Fransa bunu söylüyor, yani bir Rusya'nın hızlı ilerlemesini diyorlar.

İkincisi, Ukrayna'nın mevcut askeriyle buna direnemeyen Fransızlar da NATO'da başkaları da tespit ediyor.

Şimdi Fransızlar diyor ki, Dinyeper'in batısında belli bölgelere askerler gönderilmeli, buralara Fransız askerleri yerleşmeli.

İşte diyorum ya, buradan şunu anlıyorum, demek ki Rus ordusunun hızlı bir şekilde Dinyeper doğusunu işgale başlayacağı tahmin ediliyor.

Bununu iki program önce burada biz de söylemiştik.

Putin'in seçim zaferiyle ortaya çıkan hani o konuşmaları, o konuşmalarında Putin dedi ki, "biz dedi bir arındırılmış bölge düşünüyoruz, bu bölgede derinlik olarak Batılı silahların bize gönderilemeyen birkaç yüz kilometrelik mesafe.

O da Dinyeper doğusu yapıyor, Ukrayna'nın hemen hemen üçte biri yapıyor.

Rusya burayı tamamen almak istiyor.

Fransa başta olmak üzere Batı dünyası ise en azından Dinyeper Nehri üzerinde durdurmak istiyor.

Yani görebildiğim bazı yerler gözden çıkarılmış.

Hani, Rans gibi Dones gibi yerler zaten Ruslar aldı, bunları gitti gibi bakılıyor.

Ama Rusları nerede durdurabilecek bu konuda da benim aklımda olan, yani görebildiğim şu ana kadarki emare ve konuşmalardan çıkarabildiğim Dinyeper Nehri bir bariyer olarak seçilmiş durumda.

Buradan öteye geçemezsin mesajını vermek istiyor Avrupa.

Rusya'ya belki bir diğer kırmızı çizgi de Odessa nehri.

Yine Dinyeper'in batısı gibi yapıyor ama, yani Odessa ve Karadeniz kıyıları Ukrayna'yı deniz bağlantısından mahrum bırakır.

Orayı Ruslar alırsa bunu da engellemek isteniyor diye düşünüyorum.

Son olarak, Putin'in açıklamalarından bahsederek programımızı kapatalım.

Putin diyor ki, eğer diyor, Ukrayna'ya batılı ülke askerleri gelirse, hani Macron'un açıklamalarına atıfta bulunarak kendisine bir soru soruluyor, eğer diyor, böyle bir şey olursa, bu diyor, NATO ile Rusya arasında bir savaş olur diyor.

NATO ile Rusya arasında bir savaş da olabilir diyor, modern dünyada böyle şeyler olabilir.

Hani, çok da garipseme.

Her şey mümkün modern dünya derken.

Herhalde, e ya Putin'in kastettiği başka bir şey şu an geldiğimiz dünyada gerçekten her şey mümkün ve Putin diyor ki, eğer böyle bir şey olur ise bu diyor, üçüncü dünya savaşına ramak kalması anlamına gelir.

NATO ile Rusya'nın savaşması birinci dünya savaşına şöyle bir parmaklık mesafenin kalması anlamına gelir diyor.

Ama diyor Putin, ben batıya baktığım zaman kimsenin bununla ilgilendiğini düşünmüyorum diyor.

Yani aslına bakarsanız çok acıklı bir durum bu üçüncü dünya savaşı yakın.

Rusya bundan korkmuyor, endişe etmiyor açıklamaları görüyorsunuz.

Sürekli olarak üçüncü dünya savaşından bahsetti diyor ama Putin aynı zamanda diyor ki, Avrupa'nın da böyle bir riskle olasılıkla çok da ilgilendiğini düşünmüyorum.

Herkes gelsin der gibi bir tavır içerisinde demiş oluyor Rusya Devlet Başkanı Putin.

Evet, Avrupa'da savaş rüzgarları esiyor, çok kuvvetli bir şekilde esiyor artık.

Konuşmalardan iş eylemleri de dökülmeye başlandı.

Macron tam hız gidiyor, Avrupa'nın lideri olmak istiyor.

Rusya'yı durdurmak için Ukrayna'ya asker göndermek de dahil tüm yöntemleri uygulayacaklarını her fırsatta açıklıyor Genelkurmay Başkanı kaç asker gönderebilecek, yine kadar artık detay vermeye başladı.

İki taraf arasındaki restleşme sahaya ister istemez yansıyacaktır.

Ukrayna'da ise savaş daha da sertleşiyor.

Şimdilik bu kadar efendim.

Sonraki yayında görüşmek dileğiyle.

Kendinize iyi bakınız, hoşça kalın.


--

- - - - - - - - - - - - - - - -

Ömer Hayyam Bütün Dörtlükler [ 385. - 389 ]

~O bilginler ki evrenin özetidirler;
Düşüncelerinin atı göklerde gezer;
İş kavramaya gelince Senin özünü
Şaşkınlıktan Felek gibi başları döner.

ŞARAB: Arapça, içecek şey, anlamında bir kelime. Aşk ve mahabbet anlamına kullanılır. Coşkun aşk halleri ki, bu durumdaki kişi aşkta sadakat imtihanından geçer. Kemale erenlerin hali budur. Bu kelimeyle ilgili bazı deyimler şunlardır:
Şaraphane : Melekût âlemi, kâmil arifin iç dünyası.
Şarab-ı Puhte: Yıllanmış, kıvamını bulmuş şarap. Her türlü kayıttan, sınırlamadan kurtulmuş saf ve mücerred zevk.
Şarab-ı ham : Çiğ şarap. Dünyevî zevk ile karışık hayat.
Şarap-ı Tevhîd : Allahın zâtında mahvolup, her türlü maddî bağdan kurtulma.
İki türlü şarap vardır: Biri maddî, dünyevi, alkol ihtiva eden içilmesi haram olan içki, ki bu insanı içince sarhoş eder. Diğer şarap ise, aşk şarabıdır. Allahı sevmekten kaynaklanan zevkin sonucu olarak ortaya çıkan bir tür mestlik, melankoli hâli. Sûfîler bu bakımdan, içmeden sarhoş olanlardır, diye tanımlanır. Marifet, içmeden, manâ sarhoşu olmaktadır. Her iki sarhoşta ortak bazı özellikler vardır. Bunlardan biri, her ikisi için dış âlemin bir anlamı yoktur; sarhoşluk, her iki grubu dış dünya ile alakalı bir takım ilgilerden kesmiştir, ikisi arasındaki pek çok farktan bir diğeri de, şudur: : Mânâ sarhoşunda, karaciğerden kaynaklandığı söylenen bir tür iç hararet, maddî şarab içende bulunmaz.~

- - - - - - - - - - - - - - - -

MÜZİK ŞEVHET UYANDIRIR…

https://www.youtube.com/watch?v=Ji3u1skhwG4

- - - - - - - - - - - - - - - -

Dostluk, her seyden evvel bir gonul isidir.

~Anonim Nasihat~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Halka faydali ol, onlara zarar verme…

~Kutadgu BILIG~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Kan aldırmak, yapanın da yaptıranın da orucunu bozar.
Tirmizi Oruç 60; Ebu Davud Oruç 28; Buhari Oruç 32
***
Peygamber'imiz oruçlu iken kan aldırmışlardır.
Ebu Davud Oruç 29-30; Tirmizi Oruç 59; Buhari Tıp 11

- - - - - - - - - - - - - - - -

Burada tanrı filan göremiyorum

~Yuri Gagarin (Uzaya ilk çıkan insan; yörüngedeyken üsse söylemişti)~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Kafamizda binlerce cevapsiz sorunun olmasi, binlerce sorusuz cevabin olmasindan daha iyidir.

~Melih arat~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Can sikintisi, dunyaya tembellikle birlikte gelmistir.

~La bruyere~
. - . - . - . - . - . -
width=768


width=768


width=768


width=768


width=768


width=768


width=768


width=768


width=768


width=768



460.333 kb Metin_Eloglu-Ay_Parcasi.pdf

314.847 kb Robert_A._Heinlein-Ikiz_Yildiz.epub

446.098 kb Yuzuk-Danielle_Steel.epub

465.834 kb Dramatik_Egitim_Arac_mi_Amac_mi.pdf

340.286 kb Stephen_King-Cagri.epub

2.064.396 kb Luigi_Pirandello-Ciplaklari_Giydirmek_MGB_00050_.pdf

1.930.279 kb Stage_5-Colin_Dexter-The_Dead_of_Jericho.pdf

1.396.065 kb Dink_Cinayeti_ve_Istihbarat_Yalanlari-Nedim_Sener.epub

1.207.167 kb Sosyoloji_Notlari-Cemil_Meric.epub

949.562 kb tarihte-osmanli-neferi.pdf

131.629 kb Bulent_USTA-ANTRIKOT.docx

55.062 kb Paul_Lafargue-Tembellik_Hakki.epub

2.590.071 kb Arsiv_Belgelerine_Gore_Kafkaslarda_ve_Anadoluda_Ermeni_Mezalimi_IV.pdf

176.272 kb Ronny_Laws-Evrenin_Ucu.epub

7.028.831 kb Taner_Timur-Osmanli_Kimligi.pdf

1.043.384 kb German-Intermediate.pdf

140.244 kb Koyluler-Anton_Cehov.epub

75.674 kb Gevheri-Siirleri.pdf

153.190 kb Don_Kisot-Cervantes_Saavedra.epub

204.128 kb Swami_Vivekananda-Maya_ve_Yanilsama.epub


61

75

64

Polis akademisinde polis adaylarına Allah, Muhammed, Kur'an, kitap, ezan üzerine yemin.
Peki bu aslan parçalarının hepsi de Müslüman mı?
Deist, Ateist, Panteist, Agnostik biri olamaz mı?
Ya da belki de Alevi olanlar da vardır?
Mecbur mu insanlar size dinlerini açıklamaya?
Mecbur mu insanlar size yalan söylemeye?
Ayıptır yahu...
Zorbalıktır!..
Dayatmacılıktır!...
22

Doçent Doktormuş.
Fahrettin Altun.
Ve laflara bakın, ESKİ TÜRKİYE, YENİ ELİT.
BAYRAK, VATAN EDEBİYATI falan.
Kavramları nasıl da eğip büyüküyor.
ABD özel harekat tahsilinden geçmiş.
Belli.
09
OrajKalip

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -

Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/
Eposta adresleri
(Derdiniz varsa buradan ulaşın.)
:
0raj.p0yraz@neomailbox.net
oraj.poyraz@openmail.cc
HvLWPtIjJR8X@protonmail.com
0PjukdvspdUh@mail2tor.com
Tor ağı üzerindeki web siteleri
Darkweb diye bilinir, TorBrowser kullancaksınız.
:
http://45m2jpfwn6ydfrqyhw5jbqszyip45pvi6m2cyo3722wyhur6yuitgbyd.onion/
http://kbq4ghhydumvhgvwkccbad5g7ae2yho6a4llxuy2z4oa6dox6gjtngad.onion/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder