7 Eylül 2014 Pazar

"MİT Müsteşar Yardımcısı PKK'li olsun": İmralı Tutanakları -4

"MİT Müsteşar Yardımcısı PKK'li olsun": İmralı Tutanakları -4
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 
Ali Serdar Bolat                                   31 Ağustos 2014
 
Öcalan - BDP Heyeti görüşme tutanaklarının 4. bölümü bugün Aydınlık'ta
 
Öcalan: (24 Haziran 2013)
"Yedinci Madde - Güvenlik Komisyonu. Çok önemlidir, ilk defa açıklıyorum: Gerilla şu anda Kürtlerin tek güvencesidir. Sonrasında ne olacak? Kürtler için bir Güvenlik Konferansı yapılmalı. JİTEM, asimilasyon, kültür ve doğa tahribatı, kim Kürtlerin güvenliğini sağlayacak? Genel güvenlikte Kürtlerin temsilcisi olacak mı? Mesela bir MİT Müsteşar Yardımcısı, Kürt hareketinden (yani PKK'li bir kişi) olabilir mi gibi? Seçimle iş başına gelen bir köy güvenlik birimi mesela. Belediyelere bağlı trafik polisi, zabıta, bekçi gibi."

Öcalan, PKK'nin yerel güvenlik gücü olmasını istiyor bu açıklaması ile. Büyükşehir uygulamasının doğal olarak özerkliği ve bu sonucu doğuracağını 2 sene önce söylemiştik.
Bakınız:
 
***********
 
Öcalan (24 Haziran 2013):
"Sayın Beşir Bey'in (Başbakan Yardımcısı Atalay) bilmesi lazım, kendimizi asla tasfiye etmeyeceğiz. Cemil'den (Kandil Şeflerinden Cemil Bayık) gerillaya kadar herkese siyaset hakkı, kimine şimdi, kimine 5 ay sonra olur. 1 Eylül dediğimiz süre de budur. Ya stratejik çözeceğiz, ya da oyalamayı bırakacağız."

 

"PKK tarihinin iç-dış en büyük savaş potansiyeline sahiptir. İran - İsrail PKK'yi silahlandırır. Hatta paralel devlet bile yapar. Anlamlı barış yasal ve anayasal (bu konuda acele etmiyorum) değişimle olur."

 

"Geçmişten beri devlet bize söz veriyordu yasallık için. Ama yasa olmaz diyorlarsa, aldatmaca vardır. Bu son tavrım da bundan dolayıdır. Kandil'dekileri aya mı gidecek, Endonezya'ya mı? Nereye gidecek? Bir teki bile silah bırakmaz böyle olursa"

 

Öcalan, açıkça, "Silahlı varlığımız (köy korucusu, belediye zabıtası, polis vesaire olarak) yasal olarak güvence altına alınmazsa silah bırakmayız" diye tehdit ediyor. O zaman zaten bırakmış olmayacaklar, PKK üyeleri bu yasal ünvanlar altında silahlı olarak bölgeyi, yönetmeye başlayacak zaten. Dışarıdaki PKK, hele hele PYD ve PJAK ise tamamen konu harici.
 
***********
 
Öcalan (17 Ağustos 2013):
"Çekilmeden sonra BDP-DTK bu alanlarda halkı koruyacak sivil örgütlenmeler yapar. Koruculardan bir zarar gelirse sert darbe indireceğiz." Öyle "silah bırak git" olmaz. Silahlar ve özel eşyalar alınacak."

 

"Askeri olarak en güçlü olduğumuz dönemdir. Hudut hattından Kandil'e, Suriye'ye kadar 50 bin gerilla gücü vardır. Beşir Bey'e de söyleyin, siyasi çözüm potansiyeli gelişirse askeri potansiyel düşer, ya da tersi olur."

 
Çözüm sürecinin PKK'nin silahlı tehdidi altında yürüdüğü bu sözlerden çok açık olarak görülüyor. "Siyasi çözüm" dediği özerklik verilirse silahlar konuşmaz diyor. 30 yıl önce "Alın bu topraklar sizin olsun, özerklik mi yaparsınız, federasyon mu siz bilirsiniz" deseydik o zaman çözüm olurdu, binlerce şehit vermezdik. Bu kadar şehit verdikten sonra PKK isteklerinin kabul edilmesi, "sizinle başa çıkamayacağımız anladık, yenildiğimizi kabul ediyoruz" demektir.
 
Çözüm süreci denen şey, PKK karşısında yernilginin kabul edilmesinden başka şey değildir.
 
 
 
***********
Bugün yayımlanan dördüncü  bölümün tamamı:
***********
 
arşiv
Türkçe harf sorunu olanlar için word dosyası ektedir
 
"Kemal'e selam söyleyin, Kemalizmi güncellesin": İmralı Tutanakları -3
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 
Ali Serdar Bolat                             30 Ağustos 2014
 
Öcalan - BDP Heyeti görüşme tutanaklarının 3. bölümü bugün Aydınlık'ta
 
Öcalan: (14 Nisan 2013)
"CHP'nin iyi bir sosyal demokrat parti olmasının ne kadar önemli olduğunu ben biliyorum onlar bilmiyorlar."
"A. Bey (kim olduğu anlaşılamadı) ve Kemal'e (Kılıçdaroğlu) selamlarımla beraber deyin ki, Kemalizm güncellenerek faydalı olabilir"
Ulusalcılar CHP'yi aşağıya çekiyor. Kılıçdaroğlu Komisyona adam versin" (Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu)
 
Kılıçdaroğlu'nun "Altı Ok'u yeniden yorumlayacağız" diye ortaya atılmasının altından Öcalan'ın talimatı çıktı.
Öcalan, Kılıçdaroğlu'na: "Kemalizmi, yani Altı Ok'u sosyaldemokrasiye uygun hale getirecek şekilde tahrif et" talimatı veriyor. Altı Ok'u yeniden yorumlama tezgahı işte bu.
 
Öcalan'a göre ulusalcılar CHP'yi aşağıya çekiyor (Oy kaybettiriyor). Kılıçdaroğlu'na satıraltı "Ulusalcıları partiden tasfiye et" talimatı veriyor.
 
***********
 
Bugün yayımlanan üçüncü bölümün tamamı:
 
***********
 
 
Heyet (BDP Heyeti): Başkanım (Öcalan'a Başkanım diye hitap ediyorlar), komisyon kurulmadan bir gün önce CHP'den vekil A.H. ile görüştük. Size selamı var. Newroz'da okunan mesajınızı çok beğenmiş.Derli toplu bir metin olduğunu söyledi. Yalnız 'daha çok Ortadoğu'ya ilişkin belirlemeler var. Eksik olan AB konusunda bir görüşte belirtilseydi iyi olurdu' dedi. Bireysel olarak CHP'nin sürecin içerisinde olması gerektiğini düşünüyor.
(CHP'de doğrudan ismi A, soyismi de H ile başlayan milletvekili yok. Ancak A.H. sıralamasına göre iki isimli bazı milletvekilleri var. Bunlar Isparta Milletvekili Ali Haydar Önen, İstanbul Milletvekili ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ve Samsun Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Koç bulunuyor-Aydınlık)
 
***********
arşiv
Türkçe harf sorunu olanlar için word dosyası ektedir
 
"Özerkliği MİT'le planladık": İmralı Tutanakları - 2
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 
Ali Serdar Bolat                          29 Ağustos 2014
 
Öcalan - BDP Heyeti görüşme tutanaklarının 2. bölümü bugün Aydınlık'ta
 
Parantez içi açıklamalar bana aittir:
 
Öcalan: (3 Nisan 2013)
"Suriye için ortak proje açısından Heyetle (MİT Heyeti) çalışıyoruz."
"Bazı kararlar alacağız herhalde. Yeni oluşacak Suriye'de bizimkiler (PKK'nin Suriye kolu PYD) başat rol oynayacaklar. Orada özerk bölgeler olur, Kürtler, Aleviler, hatta Araplar için de özerk bölgeler olacak gibi"

Öcalan: (17 Ağustos 2013)
"Dün MİT Heyeti ile tartıştım. Herhalde hayata geçer, MGK'de de tartışacaklar. Müslim (PYD Başkanı) geldi (AKP Hükümetinin davetlisi olarak Türkiye'ye geldi, Bakanlarla ve MİT ile toplantılar yaptı), bunu stratejik önemde görüyorlar (MİT, PYD ile görüşmeyi stratejik önemde görüyormuş), ben de önemli görüyorum. .... Orada Konseyin (KCK) denetimi olur, geçici yönetim olur, kanton gibi, sonra da seçimler yapılır. Kobani, Efrin, El Cezir gibi bölgeler olur"
 
"Salih Müslim'e selam söyleyin o da toyluk yapmasın. "Bayrağı indirdik, özerklik niyetimiz yok" falan. Ne gerek var. Özerklik niye istemesin, isteyecek tabii." (PYD, Türkiye sınırına bayrak asmıştı. Müslim AKP Hükümeti'ni ziyarete gelmeden bayrağı indirdi, "Özerklik istemiyoruz" diye demeç verdi. Tabii kamuoyunu aldatmak için göstermelik olarak.)
 
***********
 
PKK'nin Suriye kolu PYD, 2014 başında, 21 Ocak'ta Cizire'de, 27 Ocak'ta Kobani'de, 29 Ocak'ta Kilis'in karşısındaki Afrin'de özerk bölge (kanton) ilan etti.
 
***********
 
Dün yayımlanan birinci bölümün tamamı:
 
Bugün yayımlanan ikinci bölümün tamamı:
 
***********
Aydınlık, 29 Ağustos 2014
 
***********
arşiv
 
Türkçe harf sorunu olanlar için word dosyası ektedir
 
İmralı Tutanakları Aydınlık'ta: "Bakana söyleyin..."
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 
Ali Serdar Bolat                     28 Ağustos 2014
 
Aydınlık, bugünden başlayarak, İmralı'daki Öcalan - BDP görüşmelerinin tutanaklarını yayımlıyor.
 
Aydınlık, 28 Ağustos 2014
 
Öcalan'ın şu sözleri, AKP'nin Açılım sürecinin özeti niteliğinde:
"100 yıllık sorunu çözüyoruz, kolay mı? Bakanla görüşüp söyleyin, gerekirse 50 yasa çıkaracaklar. Yasallık niye yanlış olsun? Bilmem PKK yasadan yararlanıp meşrulaşırmış, evet tabi ki öyle olacak. Amacımız bu yasadışılığı bitirmek değil midir?"
İşte, CHP yönetiminin doğrudan, Muharrem İnce'nin de "Şu anda konuşamam" diye el altından desteklediği yasa bu: PKK'yi meşrulaştırma yasası...

Öcalan, MİT ile yaptığı toplantıları BDP Heyeti'ne şöyle anlatıyor:
"Ben MİT Heyetini çözüme ikna ediyorum. Heyet de Hükümeti çözüme hazırlıyor. Heyetin yasa çıkarma yetkisi yok. Onu siz Hükümetle yapın."

Öcalan, "Bağımsızlık istemiyor" söylentilerini şöyle yalanlıyor:
"Öcalan bağımsızlıktan, federasyondan, özerklikten bilmem neden vazgeçti dediler. Ben hiçbir şeyden vazgeçmedim. (Biraz kızarak) Beni şaşırtmayın. "Tarihi çatışma sürecini sona erdirdik" dediysem "Barış oldu" demiyorum."

"Çekilme" efsanesinin içyüzü:
"Dün bir AKP'li söylemiş. Mahir midir nedir işte. Tek bir kişi kalmayana kadar çekilme sürecek, ondan sonra bu adımlar atılabilir falan. İşte bu yaklaşım felaket getirir, ahmak mıdır nedir? Bizim  milyonlarca sempatizanımız var sınırların içinde. İstesek gerilla halkın içine bile karışır, bunları nasıl tespit edeceksin, söylediğinin karşılığı yok, bunun farkında değil."
 
 
 
***********
arşiv:

 

PKK'ye karşı çıkabilecek 110 Milletvekili aranıyor    27 Ağustos 2014

Muharrem İnce'nin programı: AB'ye girelim, HDP ile yakınlaşalım   23 - 8 - 14
 
***********
--
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

DALGIN OLU
. . . . . .
Dun guzel bir kadin gecti
Kabrimin yakinindan
Doya doya seyrettim
Gun hazinesi bacaklarini
Gecemi altust eden
Soylesem inanmazsiniz
Kalkip verecek oldum
Dusurunce mendilini
Oldugumu unutmusum

Cahit Sitki TARANCI
- - - - - - - - - - - - -
O, yeri yayip doseyen, orada daglar, nehirler meydana getiren, orada her turlu meyveden (erkekli-disili) iki es yaratandir.
O, geceyi gunduze buruyor.
Suphesiz bunlarda, dusunen bir kavim icin (Allah in varligini gosteren) deliller vardir.

RA D - - - - - - - - - - - - -
Resulullah sav kisinin ayakta giyinmesini yasakladi.

Bu hadisi Ebu Davud Hz. Cabir ra den rivayet etti
Tirmizi, Libas 35, 1776, 1777
Ebu Davud, Libas 44, 4135
- - - - - - - - - - - - -
Bir bilen Müslüman, bin bilmeyen Müslümandan üstündür.

Mehmet Şevket Eygi
Mürtecilerin çok sevdiği ve önemsediği fikir adamı.
- - - - - - - - - - - - -
Anadolu'da bir patirti, bir gurultu, kongreler, beyannameler falan, sanki bir sey yapabilecekler.
Blof yapmanin sirasi mi?
Hangi teskilatin, hangi kuvvetin var?
Bu ne hayal.
Kuzum Mustafa, sen delimisin?

Yazar Refi Cevat Ulunay - 1919
- - - - - - - - - - - - -
Ermenilerin siyasi emellerini fiilen elde etmek ve asayisi bozuk gostermek maksadiyla Dogu vilayetleri icine ceteler gecireceklerini pek muhtemel goruyorum.

(24 Mayis 1919)
K. ATATURK
- - - - - - - - - - - - -
Bilim adamlarinin kesinligi yok ama delilleri var.
Yaratiliscilarin delilleri yok ama kesinligi var.

Ashley Montagu
- - - - - - - - - - - - -
Daha gun o gun degil, derlenip durulmesin bayraklar.
Dinleyin, duydugunuz cakallarin ulumasidir.
Saflari siklastirin cocuklar,
Bu kavga fasizme karsi, bu kavga hurriyet kavgasidir.

Nazim Hikmet Ran
- - - - - - - - - - - - -
Filistinli Musluman Araplar, iki ayakli igrenc hayvanlardir

Menahem Begin, Israil Basbakani
Yilmaz Dikbas-EFENDI TERORISTLER
0532 233 31 52
- - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder